Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VIII (2015)

dairoxroxi, no nic nie mów 😁 teraz już zaczyna wyglądać jak koń, pierwszego dnia to prawie płakałam nad nią 😁 przed goleniem była taka kudłato puchata jak Twój 😀

tuch, 'ogolenie na marmurek' brzmi pięknie!!! 😀 ale czadowe drągi!!! Musimy jeszcze dokupić trochę i też takie postawię sobie, może siwa się nie ugotuje i nie przeskoczy ich na raz wszystkich 😁

anai, trochę tęsknie za Dukiem, aleee jest jak jest. Z Siwą się zgrywamy i mam nadzieję, że w tym roku już coś pośmigamy ambitniejszego niż LL i L 😉

milusia, hm, Sinfonie jest trudna i bardzo różna, powiedziała bym, że... ma osobowość dwubiegunową 😁 Raz jest super - galopuje, nie myśli o fochach, bo przecież parkur jedziemy!! A raz foch za fochem. Fakt faktem - jest coraz lepiej, jest mega poprawa w stosunku do pierwszych dni. O tyle co na placu jest oszołomem, to w terenie jest istny anioł, puszczam wodze, dosiadem pokazuje jakie ma być tempo i mogę zapomnieć, że siedzę na koniu 😁 czego mi brakowało - Pamir w terenie jest okropny, zapiernicza na oślep, nie potrfi kłusować≤ bo przecież można galopem, stępem?! ale po co, pocaplujmy 😁

Z Sinfonie pojechałyśmy do Konika wczoraj, zostajemy do jutra. Wczoraj skakałyśmy, było fajnie 😉 jakość instagramowa 😁

[img]https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10959652_855158471207837_9148830168268126890_n.jpg?oh=5d125361129c0047e105e171edfd5f2c&oe=558F6F06[/img]
[img]https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1622770_855365614520456_2500533126364090747_n.jpg?oh=a25daf8b8131b2eadc282f92a21408bf&oe=554E416D[/img]
[img]https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10991298_855365624520455_4335029155722048383_n.jpg?oh=cca1c563101e2adad6565a5e7e2791ce&oe=55562739[/img]
[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11001866_855365634520454_48173358548558150_n.jpg?oh=25a0a4e8e4e1f2cb35b9e5f7e5b654c1&oe=558F7815&__gda__=1435815673_410f4f99b086918759311d44c6c0a157[/img]
Espana, Kujka sto lat dla jubilatów  :kwiatek:  😀
Averis dobrze, że one tak szybko odrastają  😀 też parę razy zbrodnie popełniłam  😁
Anai nie zazdroszczę takich wyjść z hali na wiosnę  😂 to jest chyba jedyny plus braku hali  😀 fajnie młody na cavaletkach pracuje. muszę się powoli brać za moją, ale znienawidzi mnie za to, wiem....  😎
Tuch moje marzenie- mieć tyle drągów  😁 i trochę więcej metrów na placu
Nirv powodzenia w pracy z Siwą  😅 zazdroszczę możliwości wyjazdów

My się w końcu załapałyśmy na jakieś zdjęcia  😀 Skaczemy sobie od niedawna jakieś totalne popierdółki i trochę się próbujemy bawić na drągach na kole. Bardzo małymi kroczkami, bo baba tego nienawidzi...

baffinka, oo dawno Was nie było! 🙂
faith, też bym tak strasznie pojechała na jakieś ujeżdżeniówki, ale u nas nikt nie organizuje 🙁 i nie umiemy jeździć 😁
Milusia no zeby te towarzyskie jakies sie objawily jeszcze to ja bardzo chetnie 🙂
Dzastin ten apsekt pomijam w swoim przypadku :P ale wiesz, kto nie probuje ten nie ma 😀
Averis ej no, za miesiac bedzie bardzo szportpferde  😎
baffinka ale fajna pluszynka 😀 tez sie nie moge doczekac az swoja skokowo odpale ^^ chociaz takie jak teraz pokazalas to szczyt naszych mozliwosci ;D
faith, a no racja! od 2 lat się gdzieś z koniem wybieram, może jak na skoki nie zdążyłam to chociaż pooglądam jak mój koń mną ciora po czworoboku  🥂 😁
Dżastin zimno i nie było komu zdjęć robić  🤣
Faith dzięki  :kwiatek: zobaczysz, że trochę się naskaczecie na małych, obie nabierzecie pewności siebie i będziecie chciały wyżej  😀
Ja to i tak mam mega radosc z tego, takze wiesz  💘 byle tylko podloze sie ostalo dobre to bedziemy tylki rozgrzewac lada dzien 😀
Averis to ruszamy na czworoboki!  😁

tulipan oj tam, odrośnie. A co do dosiadu to taki ze mnie skoczek jak z koziej d trąba... a teraz to już ani skoczek, ani ujeżdzeniowiec 🤣

zoriczkowa mi się marzą 2 treningi skokowe i 2 ujeżdzniowe w tygodniu. Ale to bym chyba musiała bank obrabować. Jak się uda jeden taki i jeden taki wcisnąć to będzie sukces. Powodzenia w rozruchu!

baffinka w końcu jakieś foty! Uwielbiam ten luz, jaki bije z Waszych jazd 😉

tulipan, rrany, Katarzyna jest boska!
dairoxroxi, zawsze mi się wydawało, że Siwy jest duży, a pierwszy raz widzę zdjęcie z jeźdźcem i jest normalny, nie jakiś gigant 😁 Nie wiem, czym to moje wyobrażenie było spowodowane 😀
Ramires, powodzenia i wytrwałości!
faith, mam nadzieję, że uda Wam się pokazać, bo Wasza praca bardzo fajnie wygląda!
anai, wiosna 😁 My wczoraj też zaliczyliśmy pierwszą jazdę na dworze, na szczęście mieliśmy tylko jeden zryw bryko-podskoko-kwików 😀
tuch, sporo tych drągów 😉
baffinka, ooo, wracacie już do regularnych jazd? Ja rozumiem kobyłkę, też nie lubię drągów na kole 😁

Ja dziś pękam z dumy, mieliśmy z Diego foto seszyn, pierwszy raz był sam poza stajnią i spisał się genialnie 💘 Trochę gdzieniegdzie się płoszył czy kręcił, ale ja byłam przekonana, że będę szła z balonikiem zamiast z kucykiem, więc i tak jestem bardzo zadowolona 😁 Jak dostanę jakieś zdjęcia, to się pochwalę, o ile nasze twarze na to pozwolą 😁
milusia Jak na arabka jest pięknie umięśniony i po prostu ma coś w sobie. Ja w ogóle mam słabość do arabków, do siwków i do ładnych koni. No to jak jest siwy ładny arabek 💘 to jak go nie lubić. Musisz kiedyś filmik z ujeżdżenia wstawi, bo ciekawa jestem jak się rusza. Na zdjęciach wygląda na dość obszernego.
Dzionka mam nadzieję, że motywacja się utrzyma i znowu z Dzionkiem będziecie częściej gościć w kąciku skokowym :kwiatek:
baffinka widać, że baba zachwycona 🤣
Precelek Nomen omen 😁
Wrzuciłam na fb, to wrzucę i tutaj 🙂 Do końca miesiąca puste boksy u mnie zajmie jeden kary, jeden ciemny kasztan i jeszcze jeden gniady gładki bez wzorków 😉
Ale będzie się działo!

Zakochałam się w gniadoszu, ta głowa  😍 Czekam na więcej zdjęć. Kary?
quantanamera,
o matulu 🙂 ale poszalałaś 🙂.
Gniady - elegancik!
A kasztanowi siana by się przydało 😉. Nogi ma do nieba 🙂
W koncu sie moge jarac publicznie!!  😜
(ale pozycja Gila jako najbardziej opcykanego konia w stawe jeszcze przez jakis czas pozostanie bezpieczna 🤣   👀 )
quantanamera, uwielbiam patrzeć na Twoje kopytne, a te nowe furki świetne! 😜

A ja w końcu oficjalnie przedstawiam Benefisa 😉
kujka, no opcykanego na tyle, żeby wczoraj zrobić swoje zupełnie niezaplanowane, ale też w 100% udane i bezproblemowe zmiany w serii co 4 😅
Dobrze, że jest chociaż jeden taki ujechany, bo byśmy zwariowały z samym przedszkolem 🤣

Włączamy zaciesz i skreślamy dni w kalendarzu 😉

Hermes, oo super! 😅 dawaj więcej info!
Quantanamera Turboszał 😍

My dziś wedle planu zrobiliśmy teren. 10 km stępem (z jednym zagalopowaniem). W małym lasku obok stajni mamy bardzo fajne górki więc zdobywaliśmy ich szczyty dla lepszego uruchomienia zadu. W drodze powrotnej spotkaliśmy buszujące dziki i Mały był bliski zawału serca 🤣

Milusia ojciec Caprioland, matka Escada po Escudo I  😉
quanta cudny ten pierszwszy, nogi ma jak wilk grzywiasty długie do nieba
Chciałam wpaść i pochwalić się, że w końcu dobrze mi idzie, ale popatrzyłam na was i znowu wiem, że idzie mi słabo 😁
Po tygodniu treningów i tak czuję, że jest postęp i szykujemy się na zawody 😀 Bardzo się staram ogarnąć swoje ciało na koniu, chyba jest już trochę lepiej, ale chętnie się dowiem co jeszcze mogę poprawić 🙂
filmik
Libeerte, zaczelabym od podniesienia nachrapnika, aktualnie ma skosnik na nosie.

tuch, eeej fajny ten teren masz! Masz fotke gorek?

Hermes, wydaje sie sympatyczny 🙂

quantanamera,
[img]http://pl.memgenerator.pl/mem-image/domowe-przedszkole-wszystkie-dzieci-kocha-pl-000000[/img]
kujka, ma na szerokość 2 palców od kości 😉 ale sprawdzę to, dzięki 🙂
To tak na serio bylo? 😲
faith, tak, serio. Zawsze tak byłam uczona...
Libeerte, jak jest na 2 palce, ale wypada nisko i poddusza to nie jest dobrze.
Myślę, że nie poddusza, nie zauważyłam problemów z oddechem na treningu i nie ściskam tego tak mocno. Ma luz i pod skośnikiem i pod nachrapnikiem. Jak będę następnym razem to podniosę, bo możecie mieć rację i zobaczę jak będzie 😉
Libeerte, ale skośnik masz już na samym nosie, tam, gdzie masz tkankę miękką, prawie Ci o chrapy zahacza.
Spójrz np. tu i zobacz jaka jest różnica w wysokości nachrapnika/skośnika w stosunku do pyska:
http://s237.photobucket.com/user/zawodowo/media/moni/_DSC_5404kopia.jpg.html
http://s237.photobucket.com/user/zawodowo/media/Ponia/jezdziecko/lato/_DSC5724kopia.jpg.html
Strzyga, dziękuję :kwiatek: obiecuję poprawę 😉
Dżastin, Benuś to 7 letni wałaszek, wdrążany do treningu po rocznym obijaniu się. Jest bardzo zrównoważonym koniem, świetnie skacze i się rusza. Generalnie fajna pociecha z niego. Ogólnie jest po Luronie , a mamuśki nie pamiętam  😁 Fajne konisko i z dużym potencjałem. Mam nadzieję, że jakoś niedługo się zgramy i pokażemy gdzieś 😉
kujka  :kwiatek:

To dam jeszcze takie i na razie styknie 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się