Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VIII (2015)

Fantastycznie,że wszystkim tak się układa, życzę podtrzymania dobrej passy 😉
A ja, jako że ze mnie sierota i pechowiec, to zepsułam sobie kręgosłup, a co za tym idzie, czuję na koniu jak kaleka :/
ekuss, zaintrygowałaś mnie tym podłożem. Ten żwirek jest twardością porównywalny do tego naszego polskiego czarnego żwiru czy jednak miększy?

Jest duzo twardszy i ma ostre krawedzie. Generalnie jedzie sie gdzies na pole lawowe pod jakimkolwiek wulkanem- tam zbieraja ten ,,zwir'' ,skladuja a potem sie kupuje -zazwyczaj na ,,ciezarowki'. Chyba tez miela wieksze glazy magmy. Dzisiaj zrobie zdjecie i wrzuce.

Wczoraj Þokkadís miala pierwszy raz zakladane wedzilo 😀  Jestem taka dumna 🙂

I reakcja na miod 😀

Filmik: (blagam-nie sluchajcie tego co mowie  😂 )

https://www.facebook.com/kleinaholakoti/videos/184298161903236/
Losia !!!!  😅 o jak mega fajnie 😀 super wiesci, dawaj znac co tam dalej koniecznie, ale juz ogromne gratulacje  👍
Amnestria - MOAAAAAAAR!!!!!!! 😀iabeł: piekny Dunio, wygladacie super, postep ogromny!!🙂😉))

A my wlasnie z flygirl wrocilysmy od Julie 😅 bylo bosko!!! Przemile koniuchy, naprawde grzeczne i przyjemne do jazdy - zostalam absolutna fanka tlusciutkiego Feliniaczka Rubina 😀 galop po plazy - fantazja, spelnione marzenie🙂😉 no i Julie przyjela nas cudnie i zadbala w 100% takze polecam od A do Z!
amnestria, ślicznie wyglądacie 🙂
ja mam Młodego z pracy, bardzo mało chodzi pod siodłem miał ogólem może 10 jazd, reszta lonża a głownie wolne  😉.

galop jeszcze mało ogarniety  😜
Brzask, coraz fajniej wygląda!  😜 co macie za ogłowie?
Burza, :kwiatek:

Młodemu kupiłam to samo co rudemu czyli Busse Solibel Comfort, tu rudzik ma naczółek zmieniony.

Brzask, Ci piękne zdjęcia robią 😀
Brzask, siodłasz za daleko.
Moona, dzieki za czujność ale po czym wnioskujesz?

od razu wrzucę zdjęcie z innej fazy stępa gdzie widać że łokieć zakrywa popręg, na prawdę uważasz że powinien być bardziej z przodu?:
Moona, polecam zajrzeć do końskiej rewii gdzie Brzask, wstawiła zdjęcie konia osiodłanego w "stój".  ja nic nie widzę złego  🙄
Uff,  my już po ciężkim weekendzie. Niestety w II nawrocie trafiła się zrzutka, a tak to mieliśmy sporą szansę.. No cóż, ja biorę to jako lekcję na następne zawody, a z Małego jestem cholernie zadowolona, bo w końcu miałam taką kontrolę jaką chciałam mieć zawsze. Skończyliśmy na 9 miejscu 😉

Brzask, z tego co widzę, koń ma bardzo krótki grzbiet. Siodło po prostu sięga ciut za daleko, za ostatnie żebro. Z dwojga złego, lepiej chyba mieć siodło bardziej na łopatce niż za daleko na plecach (szczególnie u młodych koni!) 😉  BTW bardzo ładne zdjęcia 😀
Hermes, i tak super weekend!

Moje szare z debiutu w Nce: 
Anai świetny przejazd! Gratulacje. Oby tak dalej  😅
anai, wow, Szarak coraz fajniej skacze. Ta Nka w ogóle na nim nie robi wrażenia 😉
faith, dziękujemy! 😡
Mocno z Duszkiem nad sobą pracujemy, odkąd nie jesteśmy w szkole u Quanty jest nieco trudniej, ale dajemy radę. Mamy Panią Trener, która do nas regularnie przyjeżdża, no i mam nadzieję brać udział w kolejnych konsultacjach z P.Galiną. Jestem jej wielką fanką po tym, co wczoraj zrobiła z nami jako parą 😜

Burza, dzięki!

anai, gratuluję debiutu! Super pracujecie 🙂
Brzask sliczny ten mlodziak ! btw- co to za komplet? 😀

Hermes wazne,ze kon byl super 🙂 Gratki
amnestria, jak masz milion, to ćwierć miliona proszę wstawiać! Jest na co popatrzeć! To już nie duszek, to Duszol!

Losia, dobre wiadomości. Dzielne z Rudą jesteście.

ekuss, jak ja lubię Twoje wpisy i zdjęcia! Pełna egzotyka, ta Islandia.

Brzask, bardzo fajny młody!

Fantastycznie,że wszystkim tak się układa, życzę podtrzymania dobrej passy 😉

Ech, szkoda, że nie wszystkim. Ja pierwszy raz od dwóch lat tak się znowu martwię o Łosia, że mnie brzuch boli. Na jutro wieczorem mamy panią doktor i zobaczymy. Generalnie wygląda na to, ze przez oszczędzanie tej najgorszej nogi, sypie się druga 🙁 A ta najgorsza też wyprawia jakieś harce, w zupełnie nowej lokalizacji... Zawsze mówiłam, że póki sobie człapie i go nie boli, to jest dobrze. A teraz zaczynam się zastanawiać, czy nadal to człapanie jest takie neutralne... No nic, nie kraczę, zobaczymy jutro.
To trzymam kciuki żeby okazało się,że jednak nie jest tak źle 😉
anai, masz rację koń ma bardzo krótki grzbiet, bardzo mało miejsca na siodło, dodatkowo podkładka robi efekt siodła leżącego na zadzie. Ale dziękuję i gratuluję debiutu w N

ekuss, dzięki to Anky Emerald

Burza, Maleństwo,  :kwiatek:

A wrzucę jeszzce jedno młodzieży, co wam będę żałować, szczególnie że dostałam na płytce w stosownej jakości  😀

edit. w takiej dobrej jakości że, się zagalopowałam i wrzuciłam za duże, poprawione
Brzask, o, a na tym zdjęciu  już  nie ma efektu siodła  na zadzie  😉
maleństwo, trzymam  kciuki!
amnestria, Hermes, baffinka, bardzo  dziękuję.  Faktycznie  wysokości  go nie wzruszają  😉 fajnie  mi się jechało,  szary  robi się  coraz  staranniejszy.
Amnestria szał ciał na tych zdjęciach, na żywo trening z p. Galiną wyglądał super,  tylko co tak mało fotek!  Duszkowa wrzuć więcej zdjęć  😎
Maleństwo trzymam kciuki za pozytywną diagnozę.  :kwiatek:
Ekuss to dorobiłaś się niezłego stadka!  Fajnie,  że trafił Ci się profesor do jazdy.  Powodzenia w Twoim rozwoju i twoich młodziaków. 🙂
Hermes fajnie wyglądacie razem z Hello.  Gdzie teraz na zawody?  Będziecie w ten weekend w Trzcianach?   👀
Anai ja niezmiennie zachwycam się Szarakiem  😍  Dino i Siwy to moje ulubione forumowe konie.  Co słychać u mojego ulubionego seniora? 🙂
Brzask   barszo ładne zdjęcia, fajnie,  że trafił Ci się grzeczny dzieciak 🙂

My trenujemy regularnie z nowym trenerem,  mamy trening raz lub dwa razy w tygodniu, w weekend jedziemy na pierwsze zawody od marca (poza tymi,  które były u nas w stajni). Strasznie cieszę się,  że mamy ze Szronką możliwość rozwoju pod okiem doświadczonych osób.  🙂
Wrzucam dwa screeny z treningów 🙂

Edit. Za duże zdjęcie

maleństwo, trzymam kciuki, mooocnooo
baffinka, a twoje gniade gdzie? (rude też 😉)

Ja sto lat nie pisałam w tym wątku, bo my to się nawet o rekreację już nie zaczepiamy a raczej o wiecznego weta 😉, ale spełniłam jedno ze swoich największych końskich marzeń - zabrałam Rudego Konia na urlop nad morze. Od lat nie jeździłam już nad morzem konno, bo w ogóle nie satysfakcjonowała mnie jazda po plaży na innych niż Dyl koniach - rekreantujemy się więc i codziennie śmigamy tereny po plaży. Miejscówka znaleziona dzięki forumowej tajnaa za co jej bardzo dziękuję 🙂
Najlepszy z Mężów oczywiście zrobił pare fot, więc nie omieszkam ich tu wstawić 😉. Jestem tu oczywiście z forumową kitty - bez niej to by się w życiu nie udało 🙂.

user/epk77/media/PIERWSZE_zpsgda54fb0.jpg.html]
[/URL]

Epk a gdzie dokładnie pojechaliście? Napisz proszę tutaj lub mi na PW?  🙇 Bo to też moje niespełnione (jeszcze?) marzenie 🙂  😡
Miejscowość Kopań, między Darłowem a Jarosławcem. Nad jeziorem, do morza jest ok. 1.5km.
epk ale czad  😜 Piękne zdjęcia
Epk o ja Cię!!! Jakie cudowne zdjęcia  💘

To ja dorzucę kilka zdjęć z naszych ostatnich zawodów, które były u nas w stajni.  Udało się nam wywalczyć drugie miejsce w LL. 🙂

Dziekuje dziewczyny  :kwiatek:

epk cudowne zdjecia  😍

Minosia gratuluje 🙂

Nie wiem czy jest sie czym chwalic,ale jestem dumna ze Þokkadís nie boi sie przebywac kolo ludzi- nie gryzie  😁 I nie probuje wypluc wedzidla- mimo,ze miala go dopiero 2 razy 🙂
W weekend pierwszy raz sprobujemy zalozyc siodlo 🙂 Jestem strasznie szczesliwa,ze coraz latwiej jest ja wyczyscic czy prowadzic na uwiazie 🙂 I w koncu sie nie odsadza  😍

Dzięki dziewczyny. Na pozytywną diagnozę nie liczę, ale może nie spełni się najgorszy scenariusz.
Niestety stał się dzisiaj wypadek i Winer galopuje i tarza się na zielonych pastwiskach gdzieś tam, gdzie na pewno na mnie czeka  😕 jeszcze wczoraj na Nim siedziałam.
Taki wesoły dzidziuś
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się