REX8 jak chcesz mogę spróbować, nie obiecuję, że się uda ale coś mogę spróbować 🙂 xymena Myślę że super byłby miętowy i taki baltic, colbat, odcienie niebieskiego 🙂 Z taką maścią to masz pole do popisu 😀 Szarości nie, zlewać się będzie, ale np. Pomarańcz, czerwień, burgund, granat nawet 😀 Ale maść to ci Ukradnę 😁 😜
Czaję się na ten nowy pomarańcz Eskadrona dla niego. Co myślicie? To chyba będzie pierwsza kolorowa szmata w mojej pace, ale tak mnie coś tknęło na letnie kolory 😡 Może ktoś by go ubrał, ładnie proszę :kwiatek:
xymena, rozważ właśnie "krówkę" czy inne toffi-żółte. Uzasadnienie: taki kolor zgasi żółte odcienie na sierści konia, koń będzie się wydawał bardziej jednolicie na szaro umaszczony. Odwrotnie będzie i z fioletami i petrol/turkusem - te podbiją odcienie pomarańczu i żółci na sierści konia. Także szary, niestety. I biały, i czarny, nawet neutralny (nie żółtawy) beż. Tzw. neutralne podbijają sąsiadujące kolory, czynią je ostrzejszymi. To samo robią (trochę inaczej, ale też) kolory przeciwstawne na kole barw. Chcesz zgasić zbędne wybarwienia na sierści - potrzebujesz koloru sąsiadującego na kole barw.
Tulipan ja mam komplety szmaragd,Orange i zaraz przyjdzie cyan (owijki juz mam) tylko wszystko vs ale przymierzyć do konia moge dac 😀 Powiem Ci szczerze ze uważam ze wszystkie 3 kolory byłyby strzałem w dziesiątke i dobra odmiana od Twojej stypowej kolekcji 😅
Kusisz Zairka 😎 szmaragdowa mam derkę siatkową i w mniejszej ilości mógłby ten kolor nawet mi pasować 🙂 Ech, ciężka decyzja, przy stypowych kolorach nie mam takich problemów 😜