Forum towarzyskie »

Gra planszowa - Parkur (nowa inicjatywa)

Moja przyjaciółka z narzeczonym wpadli na pomysł wydania planszowej gry jeździeckiej, a jak wiadomo na takie innowacje potrzebne są fundusze 🙂 Jeżeli chcesz przyczynić się do wydania takiej gry i później spędzać miło czas z rodziną/ze znajomymi zachęcam do odwiedzenia poniższych linków 🙂

Facebook - https://www.facebook.com/PARKUR.ShowJumping
Wydarzenie - https://www.facebook.com/events/827570890627713/?fref=ts
Wspieram.to - https://wspieram.to/PARKUR
Video -

Idea wydaje się naprawdę zacna 🙂

[img]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/l/t1.0-9/10403571_1459865940900655_4329023409092635139_n.jpg?oh=16d5cdfddbccb1984ffaa959b0a1c6a5&oe=54E2D16A[/img]
Idea jest zacna, pomysł ciekawy, tylko ja mam małe "ale". W całym szumie wokół tej gry nie ma żadnych konkretów, nie wiadomo na co mają iść pieniądze. Uważam, że powinny być przynajmniej zdjęcia prototypu. Dla mnie wielkie słowa nie są żadną zachętą do wsparcia inicjatywy.
Poza tym, jaka jest gwarancja, że jeśli wszystko się uda otrzymam grę, a jeśli nie, zwrot pieniędzy?
Myślę, że wszelkie pytania i wątpliwości należy kierować do założycieli akcji, ja niestety nie pomogę 🙁 Ze swojej strony mogę powiedzieć, że są to uczciwi ludzie i nie ma obawy o oszustwo.
macbeth, ktoś chce zrobić biznes i zarabiać kasę to może pozyskać środki z UE a nie od ludzi z netu.
bera7, jednak wydaje mi się, że portal taki jak wspieram.to nie powstał na marne i ludzie z niego korzystają, wystarczy przeczytać opis i zobaczyć ile projektów tak naprawdę udało się zrealizować w taki sposób, a pieniądze z UE wcale nie jest tak łatwo "wyciągnąć". Przecież nikt nikogo nie zmusza do przelania pieniędzy 🙂 Są osoby, które po prostu chcą to zrobić (nie za "free" bo kupuje się w ten sposób jakieś pakiety w zależności od projektu) i one to robią. Ja staram się po prostu pomóc poprzez nagłośnienie inicjatywy 🙂
Pomysł zacny, tylko fajnie by było zobaczyć prototyp i uzyskać jakieś informacje o zasadach gry
Zachęcam do zadawania pytań, naprawdę mi zostały przedstawione zasady gry, ale wolę nie przekazywać ich dalej żeby niczego nie poplątać :p
macbeth
Zakładając wątek stałaś się automatycznie ambasadorką sprawy, a w takiej sytuacji wypadałoby mieć coś do powiedzenia, jeśli nie masz, to może trzeba było przysłać tu autorów gry.

Co do zapewnień o wiarygodności i uczciwości autorów, to nie podważam, ale też nie daję wiary bezwarunkowo, bo to trochę za mało, jeśli w grę wchodzą pieniądze, poza tym to tylko internet 😉
Mignęła mi parokrotnie gra na facebooku, nawet udostępniłam na swoim profilu i FP. Tylko strasznie mnie ciekawią zasady gry, jak by to wyglądało, jakieś zdjęcia czy coś...

bera7, nie czepiaj się, start-upy robią się coraz popularniejsze, a czy ktoś zechce wesprzeć finansowo czy nie - to już jego prywatna sprawa. Jak "ludzie z netu" chcą się dorzucić - niech się dorzucają, ich kasa, ich decyzja.
Pojawiła się odpowiedź na wasze prośby, zapraszam do zerknięcia tutaj - KLIK
fajny pomysł 🙂 trzymam kciuki!

[quote="bera7"]macbeth, ktoś chce zrobić biznes i zarabiać kasę to może pozyskać środki z UE a nie od ludzi z netu.[/quote]
naprawdę nie słyszałaś jeszcze o crowfoundingu? 😉

Widziałam wizualizacje jak by miała ta gra wyglądać i faktycznie - wizualnie fajnie by to było dopracowane. Mnie zaciekawiła stylistyką, chociaż w sumie nie wiem jakie byłyby zasady. Tych informacji nie było w moim źródle. W linkach coś na ten temat napisano?
Martuha, owszem. Ale w zupełnie innym wydaniu. Tzn. oprócz opisu produktu powinny występowac jakieś dane dotyczące szans powodzenia. Ale macie rację, nie daję kasy to nie powinnam się odzywac...
Najprawdopodobniej we wtorek pojawi się filmik instruktażowy jak gra miałaby wyglądać i jakie będą zasady 🙂
Z tego co mi wiadomo będzie parę różnych możliwości grania - pojedynczo, w parze, tworzenie własnego parkuru 🙂
Ejjjj...jeżeli to będą skoki przez przeszkody jak nazwa sugeruje to może będzie bardziej zaawansowana wersja jak ten parkur:

http://www.empik.com/trefl-smart-koala-koniki-gra-planszowa-trefl,p1091252549,zabawki-p

Wczoraj w Tesco oglądałam właśnie tą grę bo pomyślałam żeby ja kupić na prezent dla siostrzenic. Wiek graczy od 4 lat i plansza jest właśnie w formie parkuru.

Szkoda, że zaczęli od d... strony z tym projektem, bo mimo wszystko, brzmi fajnie.

Władowali się w  crowfounding, jednocześnie nie podając żadnych konkretów, brak jakiejkolwiek wizualizacji  🤦  Nie nabywa się świadomości jak to by mogło wyglądać, nie stworzono choćby i zarysu projektu.

Już logiczniejszym byłoby takie rozłożenie w czasie, coby zdążyć ze zbiórką funduszy(pokazując już szczegóły gry i plan działania) i pierwszą promocją gry na grudniową cavaliadę. Obstawiam, że multum ludzi już wtedy zaczyna myśleć o prezentach świątecznych więc i miejsce, i czas byłoby w sam raz.

A tak... Walczą, ale strasznie chaotycznie.
Jak pisałam już wcześniej filmik jest w trakcie tworzenia 🙂 Jak dojdą figurki będzie stworzony instruktarz jak się gra. Szacowany dzień opublikowania go w sieci to wtorek 🙂
Przepraszam za post pod postem, ale dawno pisany wstawiam link do filmiku instruktażowego 🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się