Forum konie »

Konie wielkopolskie/trakeńskie

larabarson nie nie jeżdżę już tam,ponieważ od kilku lat pracuje w De,ale cały czas mam tam rodziców i mieszkanie 😀

To może kiedyś spotkamy się na jakichś zawodach jeździeckich w Starogardzie, ja też mam tam rodzinę 😀
larabarson to może PW żeby nie robić offa 😀
Aaaaaa, po piardyliardzie maili i zapewnień że wyślą mi w "poniedziałek" , od-kwietniowa "walka" o zaświadczenie że Pusz jest trakenem-Wygrana 😀
Podobno dziś przyszło 😀
Super super super 😀
+ przypominamy się w Puszakiem ;3
. wrrr, coś kliknęłam, prooszę skasujcie TEN post ;c
przepraszam
.
Mój nowy nabytek - Camerun wlkp m. Cynia po Maks, o. Aramir.
tajnaa fajny młody, niech rośnie zdrowo  😀
A mój prawie dwulatek miał w weekend pierwszego jeźdźca na grzbiecie!  🏇 Uwaga, uwaga, owym jeźdźcem był...... KOT  🏇 , który bezczelnie wskoczył Młodemu na grzbiet, dobrze, że go koniur w sufit nie wbił  🤣
Dodaję ciepłe zdjątko z września:

oraz Le Zad  💘

i jedno Pana Konia o zachodzie słońca, który naprężył linkę akurat jak pstryknęłam fotkę  😎
Wrzucam moje dziecko 🙂
Moja Ruda.

glanek - Agar niestety przebywa po drugiej stronie tęczy i biega bo niebieskich Padoczkach  😕
Mellsii22, szkoda 🙁. Mam konia po nim. Gdybym miała w przyszłości mieć jeszcze jednego to chciałabym po Agarze właśnie. Tylko mam wrażenie, że to już mało możliwe będzie...🙁
No niestety, miał + - 25 lat :C W każdym razie do ostatnich dni był bardo przyjacielskim stworzonkiem. Na koniec chodził sobie po padoku z klaczkami bo i tak już nie mógł.... wiadomo, starość nie radość 😉
glanek- od urodzenia rośnie ;3
tanaa- jeszcze w tym tyg oglądałam jego ogłoszenie na allegro lub tablicy. Fajny, oby zdrowo rósł 😉
Fokusowa- już po kastracji on? I dawaj zdjęcia z teraz;>
nasicc- super skacze 😉 a te zdjęcia z zimy to z teraz?

Pusz:

Niestety nie z tej zimy 😀
Ale jutro chyba porobie nowe to coś wstawię 😀
Skubana skacze,a z drugą młodą mi każde ogrodzenia hopają więc teraz mam porobione drewniane ogrodzenia na 180cm żeby nie wyskakiwały i siatki też mam ogrodzone jeszcze drewnem.
Mellsii22, szkoda 🙁. Uważam, że dawał świetne charakterowo konie, często świetnie się ruszające. Zresztą właśnie znalazłam klaczkę po nim z super ruchem, 6-letnią. I myślę czy mam skąd wziąć kasę, ehhh...
Bardzo szkoda Agara  😕 Mam jego wnuka, charakter świetny pomimo ciążącego nabiału i młodego wieku.

nasicc jaki papier ma ta Twoja?

tajnaa fajny maluch, Gratuluje zakupu!
Po
o.Brugund
m. Liza/Morfeusz
MiLLi nie, jeszcze nie kastrowany 😉 Zdjęć aktualnych chwilowo brak  🤬
.
Mam mam 🙂 dodam jak tylko będę miała do nich dostęp.
Ogólnie ma babka charakterek pod siodłem 😀 i jest bardzo delikatna
mój ma 8 miesięcy, kawal konia z niego będzie 🙂
niestety wiadomość przykra, ale jest po nim cały ogrom wspaniałego potomstwa 🙂 Moim skromnym zdaniem, wniósł swoje 5 groszy w hodowle tej rasy 🙂
tajna maluch świetny, oby zdrowy rósł  😉
nasicc piękne rude  😜

Poznałam Agara w zeszłym roku jak stacjonował w Liskach. Był w świetnej kondycji jak na swój wiek. W stajni, w której jeżdżę 7 na 8 koni jest potomkami Agara w tym "moje" rude  🏇  😍
Freska, napisz, jak charakter? 🙂 Ja nie spotkałam jeszcze konia po Agarze ze złym charakterem, ale może po jakieś "wściekłej" kobyle by się zdarzył 😉
Cała siódemka ma super charaktery. Córa Agara jest matką i babką pozostałych 6 koni. Nie mam pojęcia jaka była w pracy pod siodłem ale w obejściu jest do rany przyłóż. LL (Lucky Love) jest trochę porywcza pod siodłem i lubi pobiegać ale każdy na nią wsiądzie i pojeździ. Po za tym, na jednych zawodach stała pół dnia przy 2letniej dziewczynce, która ją "karmiła trawą" głaskała i sama podchodziła i nie okazała ani odrobiny agresji czy zniecierpliwienia, wręcz sama głowę nastawiała do głaskania 💃 wszyscy byli zdziwieni  😉
Sam Agar był oazą spokoju. Krycie wyglądało jak podchodzenie nieśmiałego chłopca do nowo poznanej dziewczyny  😁 Tu ptaszek leci, tam piesek przebiegł, kobyła zdążyła 5 razy się pokręcić, masztalerze dawno zniecierpliwić a Agar dopiero klacz przed nosem zauważał  😂
Syn Agara, Ajbek z naprawdę sporą zołzą dał świetnego charakterowo młodziaka, więc dobry charakter to chyba bardzo mocno przekazywana przez "Agary"  cecha  😉
Od tej samej matki po Kalińcu mam mega elektrycznego wypłocha.

Na wiosnę się okaże jaki młody będzie pod siodłem  💃 oby fajny charakter był widoczny też przy robocie
Freska, heh, niczego innego się nie spodziewałam po twojej odpowiedzi 🙂. Ehh, marzy mi się kolejny koń po Agarku.  😜
.
Glanek - Ale to twoje rude ma śliczny łepek, i ta maść  💘 Pozazdrościć, gratulacje kolejnej rocznicy !  😀
epk ja co bym w stajni nie wybrała to trafie na Agara w mniejszym lub większym stopniu, po za jednym Helanisem z matki po Aragonicie  😉 A oto on  🏇

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się