Forum konie »

Kącik sportowca amatora

ekuss, Ha! Zdaje się - witaj w jeździeckim świecie  😀iabeł: Widocznie zostałaś doceniona jako konkurencja  😎
Rzeczywiście- z naszym zapleczem w postaci tak wspaniałych miejsc jak ostatnie. Dzisiaj zadzwonił prezes ośrodka,że może mnie zabrać,ale byłam w pracy i jak oddzwoniłam to już pojechali. On generalnie się zdenerwował,bo ośrodek płacił za wpisowe i boks,a tu na darmo.
Po prostu drugi raz zostałam niefajnie ,że tak powiem brzydko oj*bana (wcześniej ze Svarturem-kurde dorosły facet sobie z nim nie dawał rady,ja pojeździłam może 2 miesiące i dziewczynka 12-to letnia na nim nawet zawody pojechała i umowa była taka,że ja im konia ,,robię" (a był to najtrudniejszy koń na jakim jeździłam),a w zamian na nim będę startować,ale niestety wyrzucił mnie z siodła na metalowy płot , przez tydzień leżałam w łóżku,a miesiąc nie jeździłam i stwierdzili,że oni mi dziękują jak im powiedziałam,że już jest ok i mogę znowu jeździć,a teraz coś widzę,że już nikt na nim nie jeździ,bo jak go znów zaszarpali i skopali to znowu jest walnięty jak na początku)...

Mój tata stwierdził: ,,a ch*j im w dupę " i stwierdził,że wymieni się na bukmankę za swoją towarową. Chyba inaczej się nie da... w tym sezonie mam pecha ze startami- 3-4 razy nie startowałam przez sytuację opisaną na górze,a potem znowu w sobotę poszłam dorobić i tak w sumie wyszło nam 5 startów w 3 zawodach...
...tak btw rozważań,co jest sportem,a co nie jest...

pani sędzina międyznarodowa w ujeżdżeniu,prowadząca nam kolejną cześć kursu sędziowskiego w ostatni weekend powiedziała,że (nie wiem,gdzie to napisane i czy tak faktycznie jest 😉 ) wg nomenklatury PZJ:

do L to jest rekreacja
do N mały sport amatorski
dopiero C i CC i wyżej to jest wyczyn i dopiero to jest sport.

p.s. swoją drogą bardzo łaskawa była dla mnie na egzaminie,zadała mi pytania,na które miałam szansę bez zająknięcia odpowiedzieć  🤣
Pomysłodawczyni Klubu Początkujących Wkkwistek w Okolicach Trzydziestki melduje się  🏇

wyciągam ten jakże stary post nie starej Leny,żeby podzielić się z wami swoimi planami na 2013 rok.... dopadło i mnie,po wielu latach obserwacji i gryzienia palców z zazdrości,postanowiłam przełamać strach i przebranzowić siebie i Integro na wkkwistów  😵
jakoś tak mnie refleksja wczoraj naszła,jak zaczęłam ogladać zdjęcia juniorki...

wiem,że pot,krew i łzy...wiem,że trudno...wiem,że nie mam szans odegrać kosztów ewnetualną wygraną (za 100 lat :lol🙂...ale jak widzę tą euforię na mecie, po dobrym,czystym krosie,:

to zaczęłam żałować,że jest listopad,a nie marzec...koń w dobrym wieku,ja jakoś te czworoboki naucze sie jeździć...a reszta? jakoś to będzie  🤔wirek:

odbija mi na stare lata  🏇 😂
Będę trzymać kciuki za przebranżowienie 😉 Osobiście zaliczyłam dwie Lki WKKW, było super 😀
...bo tak na prawdę w Baborówku mnie zmotywowali, rider pewnie nie pamięta (😉 ) ale powiedzieli mi z wrotkiem,że skoki,to dla karmiacych matek są 🤣 a ja juz tyle lat nie karmię,więc czas się wziąść do roboty 😉
Ktoś, coś tak czułam że się to  tak skończy po Twoich kilku wpisach 🙂

edit: siodło na cross i skoki już masz  😉
Ktoś czworobok najtrudniejszy  😁

Mi się kiedyś marzył cross na Dramce..
No właśnie miałam udany trening ujezdzeniowy,nie sądziłam,ze moj koń potrafi tak sie ruszyć  😜  A jak miękko potrafi nosić w kłusie,jak dam sobie czas i puści...  💘
(spoko- przyczepa na 5 koni,jadą od nich 2,a widocznie siodła zajmują miejsce dla 3 koni).

Tylko kurde to takie nie fair,bo mogli mi powiedzieć wcześniej to tata wziąłby wolne i pożyczył przyczepę od kolegi (on ma na 5 koni,a ja niestety nie mam prawda B+E,więc sama bym i tak nie mogła jechać).

U Was wszystkie przyczepy takie? czy większość?  😲 😲 😲

u nas sporadycznie pojawiają się na 3 konie... ale faktycznie, gdy w PL jeszcze takich nie było, widziałam firmę produkującą przyczepy na 5 islandów. U Was takie są normą czy też rzadkością?
z ciekawości, ot pytanko  😉
normiss oni mieli akurat na 5 koni-większość jest sprowadzana z USA i dużo osób ma na 3-5 koni,bo tutaj lubią kolekcjonować konie i jakby mieli jechać np.5 razy (a na lato każdy konie daje gdzieś na pastwiska) to lepiej im się opłaca kupić taką na 5 koni i pojechać 2 razy.
aaaa.wiem,że dla wkkwistów taki froncik to pryszcz,ale ja dziś skakałam w szeregu na fule:

najpierw z odkosami na pierwszym członie,potem już same,gołe,tylko z chorągiewkami - w jedną i drugą stronę...Integro trzymał linię ,skakał przez środek frontu,no po prostu jaram się jak głupia  💃 😜

wcześniej,gdy jeszcze pogoda pozwalała,skakałam pojedyncze wąskie fronty,takie zbite ze sobą plecami, metrowe palety,ale w kombinacji pierwszy raz  😵 💃
taka mała rzecz a cieszy  🤣
Dramka, my mamy 90 cm pachołki, i skaczemy to gołe,bez drąga u góry,nie jako podmurówkę,ale jako samodzielną przeszkodę 😉

p.s. podobno następnym razem kombinacja ma być po łuku  😂 🙇
Ja muszę więcej skombinować. Tylko jedna mi wchodzi do bagażnika  🙄
My skaczemy podmurówki (te wąskie) jako wąskie fronty też się fajnie sprawdzają tylko niestety nie da się ich podwyższyć i są dość niskie, ale i tak można z nimi dużo ciekawych kombinacji zrobić🙂 Ja tam lubię w takich wąskich tą satysfakcje jak się udaje je bez problemów jechać a póxniej zwykła przeszkoda to się taaaka szeroka wydaje🙂

Ktoś no to widzę, żę się na dobre w wkkw wciągasz😉 fajnie też się skacze taki potrójny szereg z wąskich frontów ustawionych w zygzak, środkowy wysunięty w lewo/prawo.🙂
wkręcam,wkrecam się 💃 wkkw zawsze mi się bardziej podobało  😡 poza tym,widze,że Integro ma taki fun z tego 🤔wirek: wczoraj się tak nakręcił,że ciągle tylk prrr,pryy mu gadałam 😉 a skakał podobno jak stary,jakby całe życie to robił,uszy do przodu i tylko frontu szukał  😅 😜

poza tym, wczoraj najpierw skakałam normalne przeszkody...ale dopiero jak po N klasowym szeregu, stacjonata - okser pojawił się jako trzeci człon waski forncik (banalnie po tych dwóch pierwszych przeszkodach wyglądający  :hihi🙂 to zaczęło być fajnie  🙂 skoki są nuuuudne  😂

Witam 🙂 ja też ostatnio się wkręcam na WKKW, ale czysto amatorsko 🙂 Byłam już na jednym treningu crossowym i od przyszłego roku na wiosnę zaczynamy większą pracę z moim konie, w tym kierunku 🙂 Naprawdę fajna rzecz, a i mój koń to lubi 😉

Magdzior spotkałam Cie niedawno na zawodach w Miedźnej 🙄 Chciałam się przedstawić, ale pewnie i tak byś nie skojarzyła mnie z tym forum, bo ja rzadko się udzielam 😡 🙂
czy ktoś tu ostatnio jeszcze zaglada? nawet ostatnio na fotki z jakiś tam podskoczków się załapałam,to wrzucam,ale jakość oczywiście halowa 😉

jest coś na pomorzu w styczniu halowego?
A propos hali, widzę że u was też dzieciaki marzą paluchami po ścianach?  😁
ano,niektóre to już nawet bardzo archiwalne 😉 byle do wiosny :/
U nas otwarcie sezonu 16 lutego 😀 Tylko strasznie mało tych zawodów nam dali  🤔
A no zaglada z ciekawoscia 🙂
My ostatnio uruchamiamy sie po przerwie, choc na dzisiejsze zawody kon postanowil sie uszkodzic . Ale mam fotki z poprzednich :

A my od wiosny zaczynamy jeździć z naszymi hucułkami na zawody mini LL, ciekawe jak się będą zachowywać 😉
Amasza no widzisz trzebabyło zagadać, chętnie bym Cię poznała🙂

A ja nie mam zdjęć bo jeżdżę po nocach więc nie dość, że halowo to jeszcze ciemno, ale już się wiosny nie mogę doczekać i sezony tymbardziej, że jest jakaś tam fajna perspektywa na starty, a poprzedni sezon to głownie po czworobokach jeździłam więc tymbardziej chce mi się na parkur czy kros 😅
Pewnie będzie jeszcze okazja 🙂 Ja się też nie mogę doczekać wiosny...tyle planów...ciekawe czy coś wyjdzie z tego 🏇 Moje rude szaleje na widok drągów 😜 Oby jej tak zostało  🙄
Dziewczyny, tak czytam i czytam i w końcu zdecydowałam, że napiszę 🙂 Są jakieś specjalne wymagania co do należenia do tego wątku? Skończyłam właśnie czytanie
"rozmowy" Almiry i innych użytkowniczek w wątku o wpływie treningu na wygląd i wolę teraz zapytać  😁
lizzy, oj tam, oj tam, jak bylas ostatnio na jakichs zawodach, to opowiadaj jak bylo 😉
Jak już wątek odkopany to zamelduje co u nas 😉 Mamy od niedawna nową Panią Trener i Stary Dziad przechodzi sam siebie - niby zalecane zmiany są pozornie niuansami, ale efekty są takie, że swojego konia nie poznaję 😲  A za miesiąc wybieramy się na zawody do Aromerowa i mamy chytry plan spróbować przemknąć się przez CC 😉
No to teraz pisz więcej, a nie tak ogólnikowo! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się