Forum konie »

Kącik sportowca amatora

ja też chyba będę w aro 09.10. Tylko, ze one chyba są przy okazji jakiś ogólnopolskich kucowych, czy coś, więc pewnie konkursy będą późno
To nawet nie wiedziałam.Myślałam,że to zwykłe regionalki.
http://plessowka.eu/
zapraszam 🙂 typowa amatorszczyzna, ale klub działa może z miesiąć? dwa? więc uczy się na błędach, a potrzeba rozgłosu 😉
Ktoś Ja ostatnio zmieniłam podejście i za stope nie karam..
Halo halo co tu tak cicho?? 😉
Znowu my bo dopiero dostalam zdjecia
ano cicho, bo w miniony weekend zakończył się sezon otwartych zawodów - przynajmniej w zach-pomie 🙁
a my na halówki to pewnie się nie załapiemy jak zwykle, bo bez hali trochę ciężko się przygotować do czegokolwiek.

Co tam u was amatorzy? My szykujemy się na halowe podboje czworoboków 🏇

Trochę z dzisiejszego gromowania:
Koniczka mhm, ładnie się ruszacie 🙂
kiedy jedziecie na halówki ? 🙂
musisz koniecznie zdać raport jak poszło, bo z takimi ruchami macie duże szanse🙂
Gillian - a nieprawda, ze sie skonczyly tydzien temu, bo wczoraj byly w Benicach 😉
Koniczka, czy ja mam omamy wzrokowe czy on na prawdę tak strasznie spuchł od lipca? Czujesz różnice w jakości chodów? Bo wygląda to zupełnie inaczej. No i piaff bez porównania. Tylko osobiście brakuje mi trochę bardziej okrągłego galopu.
Wizja, ano były były ale (nie)oficjalnie przecież Mistrzostwa Okręgu zamykają sezon 🙂
tajfunowaa, planuję się wybrać 30 października do Aro.

Strzyga, musisz przyjechac i sama ocenić 😀iabeł: Ja go codziennie oglądam, więc zauważam takie rzeczy jak zdjęcia porównuje 😉 A on progresuje w niesamowitym tempie i mnie zadziwia w kółko 😜 Galop to niestety nasza zmora, ale jak porównuję z filmami z zeszłego roku to już jest lepiej. A potrafi już momentami jeszcze lepiej, ale do tego niezbędna jest krzycząca trenerka na hali 😁
23 letni sportowiec  😜 💘 😍

🏇 🏇 🏇
Koniczka Ale u was tłok na hali  🤔 Ja prawie codziennie jeżdżę sama  😁
Ktoś, wy mu powiedzieliście, że ma 23 lata? Bo wygląda jakby nie był tego świadomy 😉

Dramka, na szczęście dość rzadko zdarza się nam taki mordor na hali 😉
Gillian, fajna maszynka maluszek...  🤣
Cobrinha,  :kwiatek: toż to maleństwo  😎
[quote author=Ktoś link=topic=9535.msg726663#msg726663 date=1286204483]
23 letni sportowiec  😜 💘 😍

🏇 🏇 🏇
[/quote]
A ja,gdybym nie przeczytała w innym wątku,że to koń jest 23letni do tej pory bym myślała,że to amazonka na nim ma 23 lata  🤣.
Koniczka, tak średnio raz dziennie to słyszy,gdy czerwona i zapocona amazonka mówi mu to w akcie desperacji,on własnie się rozgrzewa i jest gotów do pracy 😉

Milenchen, - przekażę amazonce ten komplement 😉
Koniczka, on nie jest świadomy bo jest w amoku adrenaliny 😉 - hihi, wygląda jak młodziak co się napala na wszystko, hihi
Ikarina,gratulacje 😅....to odpowiednik polskiego LL mniej więcej?

edit: ja też ostatnio krosówki poskakałam i dzięki Poni mam jakiekolwiek dowody,że to zrobiłam na tym koniu  😁:
kłoda jakaś:

cornerek:

i szewdzik:

ale wkkwisty z niego nie będzie,nad wejściem do wody modliliśmy się z 10 minut a i tak nigdy nie udało się galopem  😂
ikarina,  Graatulacje! 🙂

Ktoś, a moze on gdzieś tam w środku odnajdzie swe powołanie 😀
W sumie, nie wiem, co to za klasa BE 90, czy polska LLka, Lka, czy w ogóle co innego... bo przeszkody mają 95 cm, a na krosie są i przeszkody wodne, i bankiety góra/dół... a z tego , co słyszałam (jeśli się mylę, to mnie poprawcie) to w PL w LLce takich rewelacji nie ma.

W ogóle, miałam zarąbistą adrenalinę, bo konia jeżdżę od 3 tygodni, a krążą o nim legendy, że facetom żebra i inne kości łamał  🤔, do tego, żeby na niego wsiąśc, potrzebuję 1 osobę, żeby trzymała wodze, a drugą, żeby mnie podsadziła. Inaczej mam nie próbowac, bo nie chcą ryzykowac mojego zdrowia  😲
Postraszyłam was, ale powiem tyle, że ja go jeździłam jakiś rok temu i to dośc sporo i nigdy ten koń mnie nie skrzywdził. Po prostu chłopak bardzo nie lubi, jak mu się robi z pyska piłę i bardzo dobitnie to pokazuje. 😉 A że faceci na nim przez ostatni rok jeździli i chcieli pokazac "co to ja nie potrafię", to skończyli marnie.
Kolejny puchar do kolekcji  💃

Zawody u Robsonów miały jeden wielki minus..zero kontroli na rozprężalni  😵

i takie sytuacje: luzaczka stoi w okserze podwyższa drąg a kolesie jeden po drugim skaczą.  🤔 Nie wspomne o stępowanie na ścianie i stanie za przeszkodą. 70 koni w konkursie i brak osoby wpuszczającej na rozprężalnie..
Cóż: mieć rybkę i zjeść rybkę. Jeździć na zawody bez żadnej kontroli ZJ - byle była "miła" atmosfera i nagrody, a potem narzekać na... brak kontroli. Przecież chyba o to chodzi, prawda? Żeby było fajnie i nikt się nie czepiał?
Dramka, brak komisarza na rozprężalni to najgorsza oszczędność jaką robią organizatorzy...a jest na to przepis PZJ 🙁
Ale tam zazwyczaj jest osoba wpuszczajaca na rozprezalnie 😉 i zazwyczaj jest gora 10 koni w srodku. Byly to pierwsze halowki wiec tez tak sie moglo zdarzyc. wiekszosc zawodnikow ma roztrenowanie wiec tez nie przyjechala. jak jade tam normalnie w sezonie halowym to nigdy sie nie zdarzylo zeby nie bylo komisarza 😉
Cóż: mieć rybkę i zjeść rybkę. Jeździć na zawody bez żadnej kontroli ZJ - byle była "miła" atmosfera i nagrody, a potem narzekać na... brak kontroli. Przecież chyba o to chodzi, prawda? Żeby było fajnie i nikt się nie czepiał?

Komu o to chodzi halo? Może tobie? Bo my tam pojechaliśmy ze względu na warunki.

domiwa "Zazwyczaj"  🙄 ale tym razem nie było.

"wiekszosc zawodnikow ma roztrenowanie wiec tez nie przyjechala" około 60 koni w konkursie to mało?

Mogli chociaż sie zorientować i drugi dzień kogoś postawić. Zawsze tam jest duzo zawodników i koni i zawsze są nie przygotowani. W wakacje konkurs C rozpoczął się o 23 na hali  🙄
Dramka 😉 nie bronie tam nikogo bo wiele minusow idzie tam znalezc wiekszych i gorszych. widocznie zorientowac sie i kogos postawic na drugi dzien to za duzo, no coz ich sprawa.
"około 60 koni w konkursie to mało?" hehe porownujac do zeszlego sezonu halowego 140 koni w LL i wcale nie duzo mniej w L i P to to malo 😉
Jesli chodzi o rozgrywanie o 23. nieraz chocbysmy sie troili to przy takiej liczbie koni nie dziwie sie ze tak sie skonczylo. ale nie bylo mnie wiec nie wiem jak to z iloscia zawodnikow wygladalo 😉 w zeszlym roku na halowkach C skonczylo sie o 1 w nocy. ale wtedy zawody zaczynaly sie o 10 albo o 11. i zmienili teraz godzine rozpoczecia.
i nie staje po niczyjej stronie bo z robsonami laczy mnie tyle co ze jezdze tam na halowki ze wzgledu na warunki. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się