ano cicho, bo w miniony weekend zakończył się sezon otwartych zawodów - przynajmniej w zach-pomie 🙁 a my na halówki to pewnie się nie załapiemy jak zwykle, bo bez hali trochę ciężko się przygotować do czegokolwiek.
Koniczka, czy ja mam omamy wzrokowe czy on na prawdę tak strasznie spuchł od lipca? Czujesz różnice w jakości chodów? Bo wygląda to zupełnie inaczej. No i piaff bez porównania. Tylko osobiście brakuje mi trochę bardziej okrągłego galopu.
tajfunowaa, planuję się wybrać 30 października do Aro.
Strzyga, musisz przyjechac i sama ocenić 😀iabeł: Ja go codziennie oglądam, więc zauważam takie rzeczy jak zdjęcia porównuje 😉 A on progresuje w niesamowitym tempie i mnie zadziwia w kółko 😜 Galop to niestety nasza zmora, ale jak porównuję z filmami z zeszłego roku to już jest lepiej. A potrafi już momentami jeszcze lepiej, ale do tego niezbędna jest krzycząca trenerka na hali 😁
Koniczka, tak średnio raz dziennie to słyszy,gdy czerwona i zapocona amazonka mówi mu to w akcie desperacji,on własnie się rozgrzewa i jest gotów do pracy 😉
W sumie, nie wiem, co to za klasa BE 90, czy polska LLka, Lka, czy w ogóle co innego... bo przeszkody mają 95 cm, a na krosie są i przeszkody wodne, i bankiety góra/dół... a z tego , co słyszałam (jeśli się mylę, to mnie poprawcie) to w PL w LLce takich rewelacji nie ma.
W ogóle, miałam zarąbistą adrenalinę, bo konia jeżdżę od 3 tygodni, a krążą o nim legendy, że facetom żebra i inne kości łamał 🤔, do tego, żeby na niego wsiąśc, potrzebuję 1 osobę, żeby trzymała wodze, a drugą, żeby mnie podsadziła. Inaczej mam nie próbowac, bo nie chcą ryzykowac mojego zdrowia 😲 Postraszyłam was, ale powiem tyle, że ja go jeździłam jakiś rok temu i to dośc sporo i nigdy ten koń mnie nie skrzywdził. Po prostu chłopak bardzo nie lubi, jak mu się robi z pyska piłę i bardzo dobitnie to pokazuje. 😉 A że faceci na nim przez ostatni rok jeździli i chcieli pokazac "co to ja nie potrafię", to skończyli marnie.
Zawody u Robsonów miały jeden wielki minus..zero kontroli na rozprężalni 😵
i takie sytuacje: luzaczka stoi w okserze podwyższa drąg a kolesie jeden po drugim skaczą. 🤔 Nie wspomne o stępowanie na ścianie i stanie za przeszkodą. 70 koni w konkursie i brak osoby wpuszczającej na rozprężalnie..
Cóż: mieć rybkę i zjeść rybkę. Jeździć na zawody bez żadnej kontroli ZJ - byle była "miła" atmosfera i nagrody, a potem narzekać na... brak kontroli. Przecież chyba o to chodzi, prawda? Żeby było fajnie i nikt się nie czepiał?
Ale tam zazwyczaj jest osoba wpuszczajaca na rozprezalnie 😉 i zazwyczaj jest gora 10 koni w srodku. Byly to pierwsze halowki wiec tez tak sie moglo zdarzyc. wiekszosc zawodnikow ma roztrenowanie wiec tez nie przyjechala. jak jade tam normalnie w sezonie halowym to nigdy sie nie zdarzylo zeby nie bylo komisarza 😉
Cóż: mieć rybkę i zjeść rybkę. Jeździć na zawody bez żadnej kontroli ZJ - byle była "miła" atmosfera i nagrody, a potem narzekać na... brak kontroli. Przecież chyba o to chodzi, prawda? Żeby było fajnie i nikt się nie czepiał?
Komu o to chodzi halo? Może tobie? Bo my tam pojechaliśmy ze względu na warunki.
domiwa "Zazwyczaj" 🙄 ale tym razem nie było.
"wiekszosc zawodnikow ma roztrenowanie wiec tez nie przyjechala" około 60 koni w konkursie to mało?
Mogli chociaż sie zorientować i drugi dzień kogoś postawić. Zawsze tam jest duzo zawodników i koni i zawsze są nie przygotowani. W wakacje konkurs C rozpoczął się o 23 na hali 🙄
Dramka 😉 nie bronie tam nikogo bo wiele minusow idzie tam znalezc wiekszych i gorszych. widocznie zorientowac sie i kogos postawic na drugi dzien to za duzo, no coz ich sprawa. "około 60 koni w konkursie to mało?" hehe porownujac do zeszlego sezonu halowego 140 koni w LL i wcale nie duzo mniej w L i P to to malo 😉 Jesli chodzi o rozgrywanie o 23. nieraz chocbysmy sie troili to przy takiej liczbie koni nie dziwie sie ze tak sie skonczylo. ale nie bylo mnie wiec nie wiem jak to z iloscia zawodnikow wygladalo 😉 w zeszlym roku na halowkach C skonczylo sie o 1 w nocy. ale wtedy zawody zaczynaly sie o 10 albo o 11. i zmienili teraz godzine rozpoczecia. i nie staje po niczyjej stronie bo z robsonami laczy mnie tyle co ze jezdze tam na halowki ze wzgledu na warunki. 😉