Forum towarzyskie »

"Nie ogarniam jak..."

A swoją drogą to też jest dziwne. Jak zdarzy się para mniej więcej równolatków, którzy poznają się w wieku nastoletnim i zakochają w sobie tak, że od tego czasu są razem, to nikogo to nie dziwi i wręcz wiele osób uważa, że to romantyczne - a jak piętnastolatek zakocha się na zawsze w starszej kobiecie, to już taka stałość uczuć nie jest romantyczna? 😉
Murat para 15 latkow jest niby na tym samym poziomie dojrzałości, a między 15 a 40 latkami już jakiś stopień przepaści. Co według mnie nie oznacza, że związek nie może sie udac jak widać 😉

Jara o, a o tym nie wiedziałam, myślałam myślałam między nimi jest mniejsza różnica.
CzarownicaSa może nie jestem jeszcze starą babcią, żebym miała mówić, że już wszystko w życiu widziałam, ale im więcej ludzi poznaję, tym bardziej jestem pewna, że stopień dojrzałości (także dojrzałości do stałości uczuć) nie ma nic wspólnego z kalendarzowym wiekiem. Także ten piętnastolatek bywa czasem bardziej dojrzały niż niejeden czterdziestolatek. 😉
Wydaje mi się, że ludzie nie akceptują takiej różnicy wieku, ponieważ według nich nie jest ona normalna, naturalna. Szukają powodu, dla którego takie związki powstają: ktoś leci na kasę, ktoś ma kryzys wieku średniego itp.
Murat zgadzam się z Tobą, już pisałam o tej dojrzałości. Ale Jara to określił idealnie- ludzie zawsze szukaja ukrytych motywów motywów takich związkach.
Między Melanią a Trumpem są 24 lata różnicy, a między para prezydencją Francji 25 lat różnicy. Chyba większa różnica polega na tym, że Melania miałam 28 lat jak poznała Trumpa, a nie 15 😉

i chyba o to w tym chodzi, że żona prezydenta Francji zostawiła rodzinę dla małolata 😀
A 16 lat to chyba jeszcze pedofilia 😀
Z tego, co czytałam, to związali się dopiero po skończeniu przez niego studiów. Ale głowy za to nie dam, bo wersje krążą różne.
Tak czy inaczej uważam przyczepianie się do tego i krytykowanie za niesmaczne.
Pedofila to chyba do 15 lat?

Ale nie powinno nikogo obchodzić jaka jest różnica wieku między nimi, skoro są szczęśliwi i im to nie przeszkadza?
Wersje są różne, bo niby romans rozpoczął się jak miał 16 lat, po czym rodzicie go przenieśli do Paryża do szkoły żeby odseparować od nauczycielki i romans ten przetrwał próbę czasu.

Tak czy siak, pomimo różnicy wieku nadal są razem i chyba to jest najważniejsze.  😉

Pedofila to chyba do 15 lat?

Każdy kraj reguluje to chyba według siebie, w Polsce do ukonczenia 15 roku życia.
rzadko się zdarza taka miłość i pewnie co niektórzy są oburzeni, że tyle wytrwali razem mimo tej kontrowersji, gdzie ci co związują się "normalnie" często nie utrzymują związku.
Z 16 letnim, bo romans zaczął się rok po tym jak się poznali 😉
Brzmi oburzająco, zwłaszcza kiedy on był bardzo młody, ale z drugiej strony są parą od 23 lat, z czego od 10 lat są małżeństwem, więc to chyba miłość 😉

Nie tylko oburzajaco, ale w wielu krajach w obecnych czasach po prostu nielegalne!
Np. W UK nauczyciele, policja, itd. to tak zwane profesje zaufania i dla osob w tych zawodach przestepstwem jest bycie w zwiazku z osoba ponizej 18 roku zycia.
nawiązując do wczoraj...
marzyłam o konisiu, moja mama marzyła
więc dajcie mi 35 tys na stajnię, bo adoptowałam konika z fundacji

https://pomagam.pl/rsp8l27r

kolejne pokazało się na fejsie...  😵
Cierp1enie, tylko, że w żonie nowego prezydenta Francji Wam nie chodzi o to, ile lat miała, jak go poznała, tylko, że nie wygrała LePen. Ot i tyle. A dorabianie pedofilskiej ideologii... Zajmijcie się pedofilami z Waszych parafii.
pokemon, nie sądzisz, że trochę Cię poniosło?  🤔
Cierp1enie, tylko, że w żonie nowego prezydenta Francji Wam nie chodzi o to, ile lat miała, jak go poznała, tylko, że nie wygrała LePen. Ot i tyle. A dorabianie pedofilskiej ideologii... Zajmijcie się pedofilami z Waszych parafii.

a gdzie ja tu coś pisałam o LePen i w ogóle coś złego o żonie prezydenta, raczej napisałam pozytywnie, że mało jest takiej miłości i jad się sączy od tych "normalnych".

A co do mojej parafii to nie musisz się martwić.
Nie ogarniam tej  typowo polskiej przaśności.
Zaglądanie innym do garnka, portfela, podwórka i ocenianie, filozofowanie....
A idźcie w cholerę  z tą durną mentalnością, na wymioty się zbiera.
Przekręcanie jego nazwiska jest tak samo niestosowne jak hejt na jego żonę. Ja nie ogarniam jednego i drugiego.

Dla mnie przezwisko/ksywka, to jednak inny kaliber niż wylewanie wiadra pomyj i nienawiści na kogoś. Jednakże, mogę żyć w świecie dziwnej, innej semantyki.

Nie wiem, czemu ludzie hejtują prezydenta Francji i jego żonę, może z powodów, które podała pokemon, może innych. Może jak zwykle, coś co wykracza poza ciasny umysł ich samych, świętszych od Najświętszej Panienki, musi zostać "stosownie" skomentowane.  Natomiast, gdyby wiek rozkładałby się odwrotnie, to nie byłoby to takie oburzenie.
Aczkolwiek, uważam że nie często się spotyka osobę z którą można przeżyć szczęśliwie 25 lat i jak się ją spotka, to trzeba się trzymać ze wszystkich sił, nieważne, co kto mówi.
Nie ogarniam tej  typowo polskiej przaśności.
Zaglądanie innym do garnka, portfela, podwórka i ocenianie, filozofowanie....
A idźcie w cholerę  z tą durną mentalnością, na wymioty się zbiera.

hahaha, klękajcie narody, Ty siebie czytasz czasami? Nie ogarniasz filozofowania, taaaa.....
pokemon you've made my day 😅
[quote author=Cień na śniegu link=topic=95120.msg2678902#msg2678902 date=1494355000]
JARA domyślam się, że fojerman to strażak, sam znaczy tam, a hajcnąć - zapalić?
Reszty się nawet nie umiem domyślić...

Moja babcia była z Łodzi, więc ja mówię "zachachmęcić".  😀
[/quote]

Panie strażaku co przeszkadza takie małe ognisko? Mamy je ogrodzone krawężnikami nie powinno się nic zapalić 😉
Ha ha, piękne! Dzięki  :kwiatek:
Nie ogarniam nazywania dzieci "gówniakami". Nowa moda? Brak szacunku? Wywyższanie się? WTF?  🤔
jest specjalna grupa gdzie kradną zdjęcia z fejsa i wstawiają obrażając....
gówniaki i madki - tak teraz się nazywa

Jestem w tej grupie i obserwuję co tam się wyprawia, bo ostatnio były zdjęcia mojej koleżanki dziecka :/
Nie ogarniam nazywania dzieci "gówniakami". Nowa moda? Brak szacunku? Wywyższanie się? WTF?  🤔

Chamstwo pospolite  😫

Cierpienie, chce Ci sie? Mnie by mdlilo, jakbym miala obcowac z czyms takim...
Natomiast, gdyby wiek rozkładałby się odwrotnie, to nie byłoby to takie oburzenie.

Akurat na czasie KLIK
Nauczyciel - 42 lata (żona i dwójka dzieci)
Uczennica - 17 lat
Więc można poobserwować.

Śluby starych facetów z dziećmi w pewnych kulturach też są trwałe i zgodne z prawem
nie chcę, ale afera o mojej koleżance dalej trwa
udało nam się zamknąć grupę 500 plus, teraz chcemy zamknąć tą drugą ich zastępczą.
Cierp1enie współczuję koleżance! Mam nadzieję, że uda się zamknąć tą grupę. Zgaduję, że większość członków "Szlachta nie pracuje" i "Wyższa szkoła lansu i hałasu". Zadziwia mnie w ludziach brak empatii.
Ale po cholerę w ogóle tworzyć taką grupę i obrażać matki oraz ich dzieci?
Można nie akceptować wstawiania zdjęć najmłodszych (ja nie lubię jak ludzie się chwalą niemowlakami itd.), ale to nie oznacza przyzwolenia na tego typu działania.
Zawsze mnie zastanawiała ta auto agresja.
to są fake konta... zakładane by obrażać ludzi

Maluda - a widzisz, grupa obrażająca matki i dzieci to jest nic z FP o papieżu - to dopiero przeraża....

Pierwsza grupa miała nazwę 500 plus i inne świadczenia patologii i wyśmiewała ludzi, którzy pobierają 500 plus na dziecko, udało się skasować grupę, ale mieli zastępczą :/
Wiem, że jak skasują im tą grupę to zrobią nową, jednak wiem po sobie, że grupy kasowane nie odradzają się w tak jak były.

Np jestem adminem grupy Obozu Narodowego, nasza grupa miała ponad 10 tys osób, obecnie jest nas ok 100. Grupa jest tajna i nikt jej nie widzi, przez co też nie przybędzie nam członków, ale dopóki nie będziemy mieli w grupie osobę, która zgłosi grupę to nikt grupy nie skasuje.
Także kasowanie grup ma sens.

Obecnie grupa obrażająca matki nosi nazwę Karmię Piersią, wcześniej miała nazwę Magdalena Żuk Santo Subito.
Boże, Cierp1enie, nie mogę zrozumieć, po jaką ch..  w ogóle przejmować się czymś takim? W sensie, zająć się, zgłosić i zapomnieć - jak najbardziej. Ale mam wrażenie, że Ty to jakoś nad wyraz przeżywasz. Przecież same nazwy tych grup świadczą o tym, że to jacyś gimnazjaliści albo półgłówki zakładają.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się