Forum towarzyskie »

"Nie ogarniam jak..."

Nie chce mi się szukać przykładów na takie "niedopatrzenia". Pewnie świat byłby lepszy gdyby działo się tylko to, co dziać się może. Ja Bozi dziękuję że mi się osobiście nie przytrafiło.
Zajrzyj do Kodeksu Postępowania Administracyjnego- tam są wypisane terminy załatwienia spraw. Jeżeli zdarza się takie "niedopatrzenie" to można dochodzić swojego, złożyć skargę u kierownika urzędu
I co może zrobić kierownik urzędu? 😀
kajpo, to samo co każdy szef w stosunku do olewającego pracę pracownika  😲
No nie ogarniam jak można stworzyć kampanię edukacyjną skierowaną do młodzieży pod hasłem: dopalacze ryją banię. Czy młodzież już nie rozumie normalnego języka ? Czy generalnie młodzi ludzie są skrajnie ograniczeni i prymitywni ?
Może normalne słowa już nie działają?
To nie jest kampania o ładnej polszczyźnie, tylko trutkach, które niektórzy młodzi ludzie sobie aplikują. Jeśli takim językiem mówią, taki rozumieją - nie widzę przeciwwskazań, żeby go używać. Chociaż tu pewnie ktoś z grupy docelowej powinien się wypowiedzieć, czy to, co twórcy uznali za młody język, nie jest ramotą sprzed dwu lat na przykład. (Takie sformułowania pojawiają się w tekście na plakatach - ale nie wiem, czy to autentyki.)

http://www.rp.pl/artykul/10,1215413-Policja-ostrzega---Dopalacze-ryja-banie-.html

Czy rzeczywiście skuteczniejszy byłby apel: Chłopcy i dziewczęta, produkty zawierające substancje psychoaktywne trwale zaburzają pracę mózgu?
No nie ogarniam jak można stworzyć kampanię edukacyjną skierowaną do młodzieży pod hasłem: dopalacze ryją banię. Czy młodzież już nie rozumie normalnego języka ? Czy generalnie młodzi ludzie są skrajnie ograniczeni i prymitywni ?

Chyba nie chodzi o to, ze nie rozumieja normalnego jezyka... tylko zeby slogan byl bardziej, hm, appealing - to przeciez standardowy zabieg sloganowy, zeby do odbiorcow mowic "ich jezykiem". Bo wtedy jest bardziej zapamietywalny, latwiej dociera, dosadniej przekazuje.
To nie jest kampania o ładnej polszczyźnie, tylko trutkach, które niektórzy młodzi ludzie sobie aplikują.
czyli o trutkach nie można mówić po polsku ?
Tylko, że kampanii w stylu "Nie bierz, bo zniszczysz sobie życie" są miliony i jak widać... młodzi ludzie mają je gdzieś. Bo co ich obchodzi, co będzie za 5, 10 lat? Liczy się tu, teraz, natychmiast- a tu i teraz jest fajna impreza, alkohol, dopalacze, wszyscy biorą to biorę i ja. Może dlatego trzeba dosyć... drastycznej(?) kampanii.
Pamiętam, że mnie w młodości(już mogę tak stwierdzić, to jest straszne 😲 ) to w sumie nie interesowało to, że tym czy tamtym mogę sobie zniszczyć zdrowie. Bo takie pojęcie to była dla mnie abstrakcja- jak to zniszczyć zdrowie? Że za 10 lat? Że będę żyć 10 lat mniej? E tam. Teraz jestem młoda, silna, nic mi nie dolega, na nic nie choruję. A że za 30 lat będzie źle? 30 lat to taaaaaaaaki szmat czasu... co się będę teraz przejmować.
Więc... może potrzeba nam drastycznych, dosłownych kampanii?
Chyba tylko kampania "Nie bierz idioto, bo ci z mózgu zostanie błoto" mogłaby coś dać. Trzeba być półmózgiem żeby to brać.
To jest po polsku - tylko rejestr nie taki, jaki my tu wykorzystujemy...
A drastyczna kampania to np. http://www.methproject.org/
A takie kampanie to w ogóle działają? Co z tego, że dzieciak zobaczy, że zryją mu banię? Jak głupi, to się wręcz ucieszy jeszcze.
nie ogarniam o co chodzi z kolesiem, który pociął sobie twarz. ktoś mi powie?
Jakiś dzieciak zrobił sobie skaryfikację na twarzy na wzór jakiegoś rapera i cała Polska zawrzała.
nie ogarniam o co chodzi z kolesiem, który pociął sobie twarz. ktoś mi powie?

Fan Popka zrobił sobie skarę tak jak on 😉 Cała Polska teraz ciśnie łacha a zmałolata. Z reszta tego chłopaka szwagier zrobił sobie również.
Ile on ma lat? Wygląda na jakieś 15
Pełnoletni jest na pewno, akurat Conor, który robił tą skarę nie przyjąłby nikogo kto nie ukończył 18 lat.
Dobrze, dobrze niech się idioci znakują, będzie łatwiej ich unikać
Safie zgadzam się  😀

Idę płakać, bo jestem słaba...
😀

a ten 'pitbullek' w tle ....  😂 strach się bać normalnie

edit. ooo  😁
Co za intelektualne dno, czemu internet mnie bombarduje takimi rzeczami... 🙁
Nie ogarniam potęgi ludzkiego umysłu i tego, jak wiele można zrobić mając jedynie drobne schematy. Właśnie robię zadania z lingwistyki matematycznej i tłumaczę na polski opowiadania z jakiegoś języka witu i tonga, o których pierwsze słyszę. I to niesamowite, że da się to przetłumaczyć 😜
Każdy robi ze swoim ciałem co zechce, a jechanie po kimś i wyzywanie od idiotów, kretynów itp sprawia, że jesteście na tym samym poziomie co ten chłopak. 😉
JARA
Na przykład dla mnie nie jest problemem, że ktoś sobie zrobił skarę, tatuaż, warkoczyki czy różowego dreda, tylko o ogólną otoczkę tego konkretnego zjawiska. I że tacy ludzie i sytuacje są nagłaśniane. Jak nie miałam internetu to nawet nie widziałam, że tacy debile istnieją. I powtarzam - nie uważam go za debila, bo sobie zrobił skaryfikację, tylko dlatego że posłuchałam co on w ogóle ma do powiedzenia. I cała reszta mądrych kolegów którzy go dopingują "Dobrze gadasz ziomek". I zaraz kolejne filmiki na youtubie ludzi którzy komentują sytuację. Naprawdę warto? 😀
tylko dlatego że posłuchałam co on w ogóle ma do powiedzenia. I cała reszta mądrych kolegów którzy go dopingują "Dobrze gadasz ziomek".

Mnie to wali co on robi ze swoim ciałem. Oceniam po jego wypowiedzi  😉 po tym co usłyszałam- dla mnie jest idiotą i tyle.
Ale też nie znaczy to, że będę mu cisnąć w komentarzach. Tylko, że ja nie umiem bić piany i udawać kozaka w necie  🙁 buu
baffinka, nauczę Cię 😁
ale ja wolę być kozakiem w realu  😀iabeł: a w necie kreować się na taką miłom, sympatycznom i w ogóle  😜 😜
A w dyskusji o mądrych tekstach tego zespołu padały stwierdzenia, że oni nie mają żadnego wpływu na młodzież...
Wlasnie rozmawialam z klientka apropos tego ziomka ze skaryfikacja i o kobiecie kocie  😁
No nieogarniam , ze moje kowbojki nie przyjda do mojego wyjazdu  😤 mam jechac w kaloszach czy w trampkach? 

To jest najbardziej chu...a, w sensie nieskuteczna kampania społęczna ostaniego czasu. Coś jak "zażywasz - przeżywasz".
Sorry ale jak ktoś po dopalacze sięga to właśnie dlatego, że świetnie ryją banię! To jest wręcz jak reklama tego produktu. I do tego jako nie wiem co kontra czy przykład na zrytą banię te twarze pokryte trądzikiem. WTF?!!! Czyli, że jak nie bieresz to cię wysyfi, czy pryszcze są oznaką sekretnego sztachania się?

Już jakby nawet kulawy copy napisał- po dopalaczach potem nie bryka, cycki nie rosną i będziesz mieć małego- to by chyba lepiej trafiało.

Ogólnie kompletne niezrozumienie motywów grupy celowej = nieznajomość grupy celowej. Żałosne. Serio bardzo mi szkoda młodych ludzi w dzisiejszych czasach. Legitymowane do działania społeczeństwo ma ich kompletnie w dupie i traktuje jak ciemną masę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się