safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 26 maja 2014 07:31
Strzyga, a w dzisiejszych czasach, któryś polityk się stara? Zauważyłam, że przed wyborami bardzo się starają, po to już nie za bardzo
Co do testów to zgodność z partiami była, albo w kwestiach gospodarczych, a społecznych zerowa, albo odwrotnie. Głosowałam, ale nie podoba mi się wybieranie mniejszego zła...
Ja w sumie głosowałam głównie, żeby KNP miało mniej %. Wolę nie myśleć jaki wstyd nam zrobi Korwin w PE 🙄 nie mam nic przeciwko KNP, ale Korwin to oszołom, którego nie powinno się dopuszczać do głosu. Głosowałam na SLD, chociaż bliżej moim poglądom jest E+TR, ale oni tylko potrafią gadać a nie robić :/
A ja się zastanawiałam skąd do cholery bierze się elektorat SLD, PSL i E+TR... 🤔 I również mnie przeraża to, że innych przeraża, że KNP przekroczyło próg wyborczy. Wstyd! 🙂 🤬
Mnie co innego zdziwiło. Referendum. Krakowianie poszli, wyrazili zdanie. A tu najpierw Pan Premier a potem Pan Prezydent Krakowa orzekli, że ojtamojtam i tak nie ma to znaczenia. 👀
Monoc, mnie przerażaja sami wyborcy KNP, którzy uważają, że istnieje tylko "jedyna słuszna partia". Głosuje zgodnie z własnymi poglądami, jak każdy, nie mamnic przeciwko prawicy, szanuje, że ktoś może mieć inne zdanie. KNP nie toleruje ze względu na Korwina.
Taniu - bo u nas taka demokracja. Ludek sobie, władza sobie :/. I jak mamy budować obywatelskie społeczeństwo? Ale serio stwierdzili że referendum to takie ojtamojtam??
Taniu - bo u nas taka demokracja. Ludek sobie, władza sobie :/. I jak mamy budować obywatelskie społeczeństwo? Ale serio stwierdzili że referendum to takie ojtamojtam??
Serio. Premier jeszcze w piątek wyraził zdziwienie, że w ogóle jest pytanie o IO, bo rząd już poczynił kroki i ustalenia ze Słowacją i wydano kasę i w ogóle. A Pan Prezydent MK wczoraj powiedział, że "wynik nie jest wiążący". To po co takie pytanie w ogóle było? 👀 O! dziś się już ogarnął pewnie poczytał komentarze do wczorajszej wypowiedzi.
safie, jasne, jak społeczeństwo będzie miało to bardzo głęboko i podczas wyborów nie będzie weryfikowało pracy polityków w świadomy sposób, to myślisz, że zaczną się starać?
Ja mojego kandydata obserwuję od 2 lat i wiem, że głos nie jest zmarnowany.
Tania - a wiadomości podają, że kandydatura zostaje wycofana...
Mnie zaś przeraża fakt, że spore grono wybranych, nie włada angielskim nawet w podstawowym stopniu. Polityka i sojusze zaś zawierane są w kuluarach, aby mieć jakieś znaczenie trzeba rozmawiać, wymieniać poglądy, uświadamiać, swoich sojuszników. Takie to przykre, że znów pojedzie lwia część osób głównie po to aby przeliczać swoje diety i kombinować, gdzie być aby więcej zarobić....
zonk, Korwin to bardzo mądry człowiek, a niestety to, co wielu wydaję się, że on mówi/mówił, to głownie manipulacja mediów. Dla przykładu... Podczas wieczoru wyborczego po północy był wywiad z Korwinem-Mikke. Na miejscu pana Kraśko wstydziłabym się takich pytań i prób manipulacji.
Żeby nie być gołosłowną - dla zainteresowanych:
Zaskakuje mnie po prostu, że ludzie wybierają non stop tę samą "elitę polityczną" oczekując CUDU w postaci ZMIAN. Good luck. Kurz bitewny po ACTA opadł, "wszyscy" zapomnieli...
n dobrze gada, polać mu/jej! 🙂
Martuha, wytłumacz mi proszę, dlaczego uważasz, że członkowie KNP są złymi politykami? To nie jest szydera, mówię poważnie. Są to bardzo wykształceni ludzie, często odnoszący sukces przedsiębiorcy, osoby, które nie zbierają elektoratu głosząc obietnice o podniesieniu socjalu dla biednych, uciśnionych nierobów. 🙂 Życie jest jak jeździectwo - bez ciężkiej i uczciwej pracy nie ma kołaczy. Jest to tylko niewielka część argumentów przekonująca mnie do tej partii. No i pamiętajmy, że pomysły Korwina-Mikkego 20 lat temu wyśmiane są teraz realizowane. Szkoda tylko, że za późno...
Edit: Nie wiem jak Was, ale mnie boli to, że muszę oddawać prawie połowę swojej pensji "państwu", z czego niestety 1/4 zostanie zmarnowana.
Monoc, sorry, ale ktoś, kto twierdzi, że kobietom powinno się odebrać prawa wyborcze, bo są kobietami, to NIE JEST mądry człowiek, a zwykły zacofany baran.
Monoc, zawsze staram się każdą wyrwaną z kontekstu wypowiedź znaleźć w całości, więc wiem mniej więcej, co on ma na myśli i ciągle się z nim nie zgadzam. Po prostu trudno mi popierać kogoś, kto dla innych ludzi ma tak mało szacunku, a wręcz nimi gardzi i otwarcie o tym mówi. Trudno mi zrozumieć kobiety, które go popierają. nawet jeśli w jakiś dziedzinach się z nim zgadzam to i tak nigdy na niego nie zagłosuję. Fakt jest barwną postacią, może i nawet ma czasem rację, ale to w jaki sposób je przedstawia, chociażby sławne "masakrowanie lewaków" etc to jest wg mnie żenujące.
Facella, czekałam aż któraś z Was w końcu to poruszy. Słyszałaś może całą wypowiedź, czy tylko wyrwane z kontekstu zdanie? Przyznaj się... To właśnie nazywa się manipulacją. Wiedz, że nie jest to prawdą. Tak samo, jak nie chce zabrać naszym dziadkom i rodzicom emerytur, ani pozbawić nas służby zdrowia. 😂 Stek bzdur.
Korwin-Mikke jest właśnie bardzo PRO kobiecy. Zaznaczam k o b i e c y, a nie babochłopowy. Jest niesamowicie szarmancki, odnosi się z ogromnym szacunkiem do kobiet. Wiem, byłam, widziałam, doświadczyłam. Więc nikt mi nie wmówi, że tak nie jest. Sęk w tym, że on nie propaguje równości płci jak to robią partie populistyczne. I teraz proszę o czytanie ze zrozumieniem. Nie chodzi o brak równości w prawach, ale o prostą obserwację, że kobieta nie jest taka sama jak mężczyzna. Tzn. uczy się inaczej, potrzebuje innych bodźców, postrzega świat inaczej... i można tak jeszcze wieeleee wymieniać. Analogicznie z mężczyzną - uczy się inaczej, potrzebuje innych bodźców, postrzega świat inaczej. Bardzo prosto jest przekształcić niewinne przekonania w antykobiece postulaty. Facella, jeszcze raz polecam obejrzenie wysłanego przeze mnie linka. 🙂 Mam nadzieję, że wystarczająco łopatologicznie to wytłumaczyłam Wam, ludziom inteligentnym.
Oczywiście nie zgadzam się w 100% ze wszystkimi jego poglądami, bo inaczej mogłabym sobie na czole przykleić "Janusz Korwin-Mikke". I bardzo Was proszę... Myślcie samodzielnie. 🙂
Edit: zonk, nie zauważyłam, żeby Mikke okazywał brak szacunku w stosunku do innych ludzi... Dla mnie żenujące są postulaty innych polityków typu: "Żeby w Polsce było lepiej", "Państwo jest dla ludzi" itp., a potem robienie sobie jaj typu: podniesiony VAT, próba przemycenia ACTA po cichu czy podwyżki w cenie paliwa - przypominam jak było z DIESLEM, bądź rekrutowanie armii urzędników - na cholerę nam ich prawie PÓŁ MILIONA?! Niezłą armię można stworzyć...
Facella, jest taki jeden co to widzi wszędzie zamachy na Polskę i na samego siebie, wydając fortunę publicznych pieniędzy na swych rosłych ochroniarzy. A trzyma się mocno, choć też baran.
Szczerze, mi KM trochę żal, widać gołym okiem, że media się na niego uwzięły. Manipulują i żonglują sobie radośnie wycinkami rozmów i traktują jak starca z demencją. Czasem mądrze gada i sensownie, w niektórych dziedzinach przegina(choć moim zdaniem nie bardziej jak inne partie).
Facella, Korwin-Mikke ma bardzo przykrą przypadłość mieszania swoich prywatnych poglądów z oficjalnym programem partii, a w dodatku te swoje poglądy wygłasza w sposób wyjątkowo łatwo poddający się manipulacjom. Tak jak z tymi nieszczęsnymi kobietami, które "lubią być gwałcone". Korwin nic nie mówił o gwałtach, raczej o ogólnej tendencji kobiet do udawania niezainteresowanych lub obojętnych w grze miłosnej - z czym trudno się nie zgodzić, przecież wiele z nas tak rzeczywiście robi. Problem w tym, że mainstreamowe media bardzo nie lubią Korwina, a Korwin bardzo pomaga im swoimi wypowiedziami, które ujmuje w mocne słowa.
Szkoda, że nie jest trochę bardziej jak Wipler, który nie daje się tak łatwo podpuszczać - ale z drugiej strony Korwin musi być wyjątkowy, skoro przez przeszło dwadzieścia lat stał twardo przy swoich poglądach, kiedy wkoło wszyscy je zmieniali jak chorągiewka na wietrze.
Uważam, że warto jest dopuścić Korwina do głosu, bo ma bardzo dobry program - a przynajmniej ja uważam, że uwolnienie rynku, cięcia w socjalu i budżetówce to sposób na poprawę sytuacji w Polsce.
ps. Brakuje mi w tym temacie wrotkiego, pewnie ma teraz doskonały humor, jak wreszcie jego ulubiona partia przekroczyła próg wyborczy 😁
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 26 maja 2014 21:41
busch, masz rację, że on czasem mądrze gada i na plus jest właśnie to, ze od lat trzyma się jednej wersji
Monoc, sorry, ale ktoś, kto twierdzi, że kobietom powinno się odebrać prawa wyborcze, bo są kobietami, to NIE JEST mądry człowiek, a zwykły zacofany baran.
PO zrobiło skok na OFE, no ale to Korwin jest be, bo uważa że kobiety są inne niż mężczyźni. A PO jest cacy, bo co z tego że kradnie, ale przecież tak ładnie się wypowiada o kobietach 🙂
A media lubują się w tematach zastępczych i będą w nieskończoność męczyć te nieszczęsne kobiety lubiące gwałty, a także in vitro, aborcję, gejów i gender sredner, a w międzyczasie kolejne wcielenia SLD/AWS, odłamki PISu, PO etc. będą nam podwyższać wszelkiej maści podatki, aż w końcu zabiorą wszystko i będą przysyłać tylko paczki z jedzeniem. By żyło się lepiej 🙂
Nie zgadzam się ze wszystkimi postulatami Korwina, zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych - jest za konserwatywny jak dla mnie. Ale to nie jest powód żeby glosować na socjalistów :/ Bo pieniądze na zaspokojenie ich żądzy rozdawnictwa i biurokracji nie materializują się z kosmosu...
Mamy BILION złotych długu publicznego i ta kwota jest stale powiększana przez kolejne (nie)rządy. Sama obsługa kosztuje 50 MILIARDÓW złotych rocznie. Mówienie w kontekście tych informacji o tym, żeby nie głosować na Korwina, bo TVN powiedział, ze chce zabrać kobietom prawa wyborcze, jest co najmniej niedorzeczne...
Proponuje podjąć trud przebicia się przez populistyczną papkę serwowaną przez media - można dojść do naprawdę ciekawych wniosków...
Korwin-Mikke jest właśnie bardzo PRO kobiecy. Zaznaczam k o b i e c y, a nie babochłopowy. Jest niesamowicie szarmancki, odnosi się z ogromnym szacunkiem do kobiet. Wiem, byłam, widziałam, doświadczyłam. Więc nikt mi nie wmówi, że tak nie jest. Sęk w tym, że on nie propaguje równości płci jak to robią partie populistyczne. I teraz proszę o czytanie ze zrozumieniem. Nie chodzi o brak równości w prawach, ale o prostą obserwację, że kobieta nie jest taka sama jak mężczyzna. Tzn. uczy się inaczej, potrzebuje innych bodźców, postrzega świat inaczej... i można tak jeszcze wieeleee wymieniać. Analogicznie z mężczyzną - uczy się inaczej, potrzebuje innych bodźców, postrzega świat inaczej. Bardzo prosto jest przekształcić niewinne przekonania w antykobiece postulaty.
Wspaniale, że jest takim gentelmenem!
Pojęcie prokobiecości mam chyba zupełnie różne od twojego.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 26 maja 2014 22:20
Martuha, ale chodzi Ci o jego podejście do podziału ról społecznych? Znam dość sporo dziewczyn, które chętnie zajmowałyby się domem zamiast zajmować się pracą zawodową i domem, gdyby tylko mąż/facet zarabiał na tyle, żeby mógł utrzymać rodzinę.
A TVN dostarczał pełno materiałów na studiach na psychologi perswazji- manipulują przepięknie widzami
n, masz rację, mnie już trochę irytuje to ciągłe sięganie po Hitlera, niepełnosprawnych i kobiety, jakby to było naprawdę istotne w państwie, gdzie realne opodatkowanie pracy sięga 75%, ponad połowa młodych ludzi jest bezrobotna (a byłoby ich więcej, gdyby nie uciekali za granicę), a Urzędy Skarbowe i inne instytucje mogą zniszczyć dowolną firmę na zlecenie rządu - na przykład blokując konto "zapobiegawczo", a potem sobie w swoim ślimaczym tempie "wyjaśniając" sprawę. Państwo czuje się w obowiązku opodatkowywać nawet taki dochód, który samo uważa za poniżej minimum egzystencjalnego, radośnie sobie kradnie pieniądze z OFE i kreatywnie liczy dług publiczny, czy wreszcie wykorzystuje słynną "krzywą Rostowskiego", polegającą tym, że im wyższe podatki, tym większe wpływy do budżetu, bo o Lafferze nikt nie słyszał. A potem wielkie zdziwienie, że wpływów jednak jest mniej, niż rok wcześniej o tej samej porze. Zresztą, kogo z polityków obchodzi jakaś realna poprawa sytuacji, kiedy sam były Minister Finansów oszczędności odkłada w Wielkiej Brytanii 😁.
Ale jak widać wszystkim to pasuje, bo PO i PiS wciąż na pierwszych dwóch miejscach... jeden z moich współpracowników wytłumaczył się tak, że PO już się poustawiało na stołkach i już trochę nakradło, a jak ktoś nowy dojdzie do władzy, to będzie musiał się nakraść i poustawiać od zera - wniosek taki, że trzeba głosować na PO, dla dobra nas wszystkich 😜
Martuha, chyba mój postulat o czytania ze zrozumieniem kompletnie zignorowałaś. 🙂. Krowin mówi, że kobieta nie jest taka sama jak mężczyzna. Te płcie nie są równe. Jeśli bardzo chcesz, to możesz kopać rowy. Ja tam lubię być przepuszczana w drzwiach, czy całowana w rękę. Jeśli mężczyzna zapyta się mnie, czy może ponieść mi zakupy, to ładnie przyjmę i podziękuję za pomoc. Ode mnie nie musi się obawiać, że dostanie siatką w głowę za "seksistowskie traktowanie". 😁
Dziewczyny, no nie wmawiajcie mi, że nigdy nie używałyście swojego uroku osobistego, żeby coś łatwiej załatwić. Czy to równość? Oczywiście, że nie! Równość była, jest i zawsze będzie do bani oraz przeciwko Wam!
Martuha, z TWOJEGO filmiku właśnie dowody na to, że JKM szanuje kobiety:
Chyba nieuważnie go oglądałaś. 🙂
busch, no i znowu się zgadzam! 🙂 A propos, krzywa Laffera, to bardzo ciekawe zagadnienie. 🙂 Niestety całkowicie nieznane naszym parlamentarzystom.