Forum towarzyskie »

Strona o koniach - profesjonalna

Witajcie. Jestem od dawna zainteresowana zrobieniem takiej strony, ale już próbowałam i widzę że to nie jest takie łatwe. Niby znalazłam w necie jakiś darmowy kreator i próbowałam coś tak "tworzyć", ale nie wiem, co z czym, jak i dlaczego. Możecie mi napisać (jak ktoś ma własną stronę www) z czego sami korzystacie? Chodzi mi o niekoniecznie darmowy program, tylko żeby był:

- intuicyjny w obsłudze
- strona wyglądał ładnie
- żebym nie musiała się za bardzo "znać",
- nie był drogi 🙂

W sieci znalazłam takie coś , ale obawiam się że to tez nie będzie dla mnie (zbyt skomplikowane), ale może się mylę... Ktoś zamawiał tą usługę na z=nazwie? Jak to działa? Czy ten kreator się jakoś ściąga czy korzysta z niego online? Jestem w tych wszystkich sprawach zielona, także przepraszam jeśli pytania są banalnie proste czy coś.

Nigdy nie zrobisz PROFESJONALNEJ strony na jakikolwiek temat, nie mając pojęcia o tworzeniu takich stron... Zrobić zrobisz, ale na pewno nie będzie się tego dało nazwać "profesjonalną" stroną. Nie ma programów-cudotwórców, które zrobią wszystko za Ciebie. Zapisz się na kurs podstawowego tworzenia stron i tak będzie najlepiej.
jeśli planujesz na tej stronie zarabiać to najlepiej zgłoś się do jakiejś normalnej firmy oferującej tworzenie stron, wtedy będziesz mieć profesjonalnie i nie będziesz się musiała 'znać' - chociażby na grafice 😉. jak chcesz się pobawić to spróbuj z joomlą lub wordpressem. pakiet instalacyjny i niektóre szablony są do pobrania za darmo, wykupić musisz miejsce na serwerze i domenę, koszt minimum to ok 50-100 zł na rok. potem robisz wszystko według podanej instrukcji.
na wix można zrobić naprawdę fajne strony płacąc tylko comiesięczny haracz. ale mnie wyszło na to, że dopiero po 6 latach strona będzie mnie kosztować więcej niż ta za której zrobienie zapłacę. w haraczu jest już koszt domeny i serwera, więc ten koszt też odpada a przy stronie, za którą bym płaciła-musiałabym to opłacać dodatkowo.

jeśli strona nie potrzebuje super spersonalizowanych opcji - wix jest naprawdę przyjemny a w obsłudze miód. ale jeśli to ma być duży portal to już jednak bym skłaniała się w stronę płatnego zlecenia.
CIACH - reklama
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Reklama w nieprawidłowym miejscu

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się