Forum towarzyskie »

Święta/Boże Narodzenie/Prezenty pod choinkę

Ja dzisiaj wreszcie kupiłam prezent dla chłopaka, który mi osobiście wydaje się mało męski. Ale dość długo upewniałam się, że na pewno to chce. Kupiłam coś podobnego co Daniela kiedyś. Tylko ja mam oddzielnie czajniczek i 2 czareczki. Mi się bardzo podobają, ładne, małe, zgrabne i w japońskie wzorki.
mam straszny problem z prezentem dla taty...

nie wiem co kupic/zrobić, ciezko mi nawet łasnego ojca opisac...
ratunku
a ja z prezentem dla babci. Jakieś pomysły?
Ja mojemu Ukochanemu kupiłam odkurzacz do samochodu. Zawsze był z tym problem jak po wszelkiego rodzaju rożnych wyjazdach w aucie pozostawał syf.
  Sam sobie te prezent wybrał. Do odkurzacza dorzuciłam od siebie komplet dywaników pod nogi  i rękawicę ocieplaną ze skrobaczka do szyb.
Mojej mamie kupiliśmy odtwarzacz DVD. Taki mały aby w każdej chwili sobie mogła pooglądać filmy.
Ojciec dostanie wiertarkę.
A przyszłą teściowa książkę.

Dla ojca fajnym prezentem jest jakiś droższy alkohol plus czekolada. Panowie na starość lubią słodkie ( widzę to po moim ojcu) A od wytrawnego alkoholu ( mam na myśli whiskey, burbon itp) nigdy się nie odwracają. 
Dla Babci to moze jakaś apaszka/broszka ? Ksiązka? A moze jakiś kwiat do pokoju ładny?  Ja kupowałam kremy przeciwzmarszczkowe  😂 😂
Albo wazonik lub ramka ze zdjęciem  😉
Też jestem za ramką. Tylko nie jakąś byle jaką, a taką z prawdziwego zdarzenia. Skórzaną czy kamienną (widziałam takie z marmuru 😜 czy z innego kamienia) czy z jakiegos dobrego gatunku drewna.
...a w ramce zdjęcie rodzinki 😀
ja własnie zaraz zabieram się za robienie prezentu dla chłopa, jak skoncze to wstawie zdjecia- mam nadzieje,ze wszystko wyjdzie.
A dopiero wczoraj wreczyłam prezent mikołajkowy i oczywiscie wielki zaciesz🙂
dla babc rozpatrywalam ramki cyfrowe  - do ogladanie fot wnuczat
ale ceny mnie zabily niestety
jak ramka to i album, ale wypełniony zdjęciami: naszymi, dzieci, itd.
Ja generalnie mam przechlapane-kompletny brak kasy,a okazja za okazją na prezenty...najpierw mikołaj-dałam chłopowi wczoraj szalik z tej okazji,podobał mu się ,więc tyle dobrze.Teraz czeka mnie prezent na gwiazdke 24.12 zaraz po tym na naszą rocznice 27.12(bo chyba wypada tez mu coś dac?on zapewne kupi mi róże,a ja biedna nie mam pomysłu 🤔) a nastepnie jego urodziny 11.01 masakra jakas 🙄 oczywiscie nalezy dodac,ze groszem nie grzesze,na prezenty bede brała od ojca,wiec za duzo wyciagnac nie moge.Wczoraj na ten szalik wydałam 40zł na szczescie tatus sie nie krzywił na ta kwote.Macie jakieś propozycje na te prezenty?
Na rocznice moze jakies wasze zdjecie powiekszyc i wsadzic chociazby w antyrame? Cos  w ten desen ja przynajmniej bym myslala 😉
martva dzieki :kwiatek: to jest świetny pomysł,własciwie taki oczywisty,a sama na to nie wpadłam 😁
Nie ma za co! Ja nie mam dla kogo wymyslac to pomagam innym :P  😁
cieciorka, ja zwykle jak nie wiem co tacie kupić to kupuję książkę lub dobrą whisky..😉
dzisiaj chyba 4 dzień spędziłam w centrum handlowym w poszukiwaniu prezentów gwiazdkowych 😵
większą część JUŻ mam 😜
dla taty - zbiór wierszy Z.Herberta
dla mamy - "Perfekcyjna pani domu", korale
dla siostry, lat 12 - ??? jutro cd poszukiwań. Myślałam nad jakąś koszulką, znalazłam śliczną białą, z delikatnym hafcikiem na dekolcie. Nie podoba jej się 😵 więc po raz kolejny rozpoczynam od nowa zabawę w szukanie.
dla przyjaciółki - zabawna książeczka i gra komputerowa, o której mi już dłuuuugo marudzi ; )
no i dla faceta.... mam kilka opcji. Myślałam nad książką "Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie umieją czytać map" bądź jakąś inną z tej serii. Albo znalazłam jeszcze fajne bokserki świąteczne, z reniferkiem, który ma doczepione żółte rogi 😁 ... ale pewnie dzisiaj w nocy będe miała jeszcze tysiąć pięćset innych pomysłów, a czas nagli.
Macie może jakieś propozycje? 🙂
ja w koncu znalazłam prezent dla 12 letniej siostry 😵 kupiłam w Zarze bon podarunkow;, ona jest taki sam zakupoholik jak ja, tez lubi zarę, więc prezent jak znalazł  🙂

zatem wszystkie prezenty skompletowane. a najważniejszy, ten który sprawiłam sobie sama, jutro stanie w boksie pod warszawa  💃
A ja już mam prawie wszystko 😉

Dla taty: Zestaw Gilette Fusion (maszynka wielorazowa + balsam po goleniu)
Dla cioci nr 1: Zapach z HomeYou, bardzo elegancki, o zapachu Lilac
Dla cioci nr 2: srebrne kolczyki z Yoko + sztyfty samoróbki, bo chciała 🙂
Dla wujka: Czarna STR8 woda po goleniu

Jeszcze mi zostało dla mamy i dla kuzyna, ale to już ojciec pewno kupi.

A co do czajniczka: oblazłam całą manu i galerię i NIE MA NIC! Z allegro nic nie zamówię bo nie dojdzie...
Ja już jestem po zakupach... 😅

Mama - płyta Nosowska&Osiecka (staroć z zeszłego roku, ale strasznie chciała ją mieć)
Tato - wizytownik iforma do ciasta w kształcie choinki ( nie pytajcie  :wysmiewa🙂
Siostra - plakat z Las Vegas Parano do nowego mieszkania
Przyjaciółka taka "ludowa" chusta czarna w kolorowe kwiaty z frędzlami (najbościejsza  😜 )
Koninka kocyk na padzik i nowe wędzidło (to bardziej prezent dla mnie ale ciiii)
Edytka a gdzie 🙂?
będzie w Green Grass koło Nieporętu. imo, idealne miejsce dla emerytki, a do tego z bardzo dobrym dojazdem (30 min samochodem przy złych warunkach drogowych)  💃
Edytka, a tak z ciekawosci - dlaczego akurat na emerytke sie zdecydowalas?
bo od 5 lat kocham ją wielką miłością  💘 podjęcie decyzji łatwe nie było (patrz: wątek o emerytach), ale chęć zapewnienia jej godnej emerytury przeważyła. na konia do sportu przyjdzie czas, na razie kupiłam konia do kochania. a rozwijać się jeździecko będę na innych koniach 🙂
Edytka, fajnie 😉 ja swojej emerytki nie zdazylam wykupic 🙁
błagam pomóżcie. z racji choroby nie mogłam biegac po sklepach, szukałam tylko w necie. co dla taty? jakas książka, film?co czytaja wasi rodzice, co moglibyscie polecic? moze komus zrobiliscie podobny udany prezent? ciuchy odpadają, może być coś do kuchni bo on tam siedzi. ale nie do reszty domu. rok temu zrobiłam mu rame i obraz i zona mu nie pozwoliła powiesic, choc o taki prezent prosił. szeroko rozumiane gadżety odpadają. chetnie coś do roweru, tylko co ja takiego znajde czego on nie ma i to jeszcze w sensownej cenie.
cieciorka, Ciecior no ciezko jest jak nie wiesz co lubi. moi rodzice czytaja glownie fantastyke i sensacje. moze cos z klasyki gatunku - Grisham?
fanstastyka raczej nie. w zasadzie nie wiem co tata lubi, jego szafa z ksiazkami ma bardzo różnorodną zawartość, dlatego szukam czegoś uniwersalnego, ale dobrego, jak klasyka. pomysle o grishamie. jesli wybiore cos nowego to raczej nie czytał, dzięki 🙂
jakieś inne pomysły np. na film bo tacie coraz trudniej czytać a nie ma nowych okularów?
myslałam o czyms takim, ale to praktyczny koleś chyba by nie potrzebował filmu ktory widział kilka razy. ale nie powiem, siedzi w mojej głowie.
dzieki jeszcze raz, mam nadzieje, ze jutro uda mi sie cos znaleźć. oby, bo nie wiem jak inaczej zdazyc!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się