Forum towarzyskie »

Święta/Boże Narodzenie/Prezenty pod choinkę

Kalendarza, butów, szalików, noży i zegarków się nie daje  😉
A w ogóle to mamy temat o prezentach ->  http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,1977.0.html
Ja kupiłam tacie pod choinkę film na dvd, moze cos dokupię, ale najpierw muszę mieć prezenty dla brata i mamy... kurcze nie mam pojęcia..
Przepraszam za  🚫 ale nie wiem..

dlaczego się nie daje tego co Daniela napisała  🤔
Bo o nożach i butach słyszałam ale czemu nie szalik, kalendarz i zegarek?
U mnie mama najczęściej dostaje biżuterię, perfumy, szkatułki, figurki aniołów bo zbiera 😉

Asiowa pisałam juz o tym w tym wątku.
Kalendarz i zegarek symbolizują określony, policzony czas znajomości.
Buty symbolizują odchodzenie.
Szalik duszenie.
Zabobony i mysle ze nikt na to uwagi nie zwraca.
Zdziwiłabyś się jak wielu ludzi zwraca uwagę na to.
Ja osobiście nie chciałabym dostać ani butów, zegarka czy szalika - to sa rzeczy osobiste, które lubie wybrać sobie sama 😉
A z kalendarzem to się sprawdziło nawet 😉
JA nóz dostałam juz dawni temu, jako nastolatka, dotad mam i jestem zadowolona  😀

Buty symbolizują odchodzenie.
Szalik duszenie.

Ha tylko że mój facet rok temu zażyczył sobie szalik z jakiegoś tam super materiału pod choinkę. I co ? że niby na własne życzenie go dusze w życiu? 😀😀😀 hehehe

Z butami to rok temu Moja Mama dostała ode mnie takie śliczne białe kozaki... chyba  mało się sprawdziło bo coś z domu odejść ( na swoje) nie mogę :P:P:P🙂
Nikt nie karze postępować wg tych wskazówek, jednym pasują innym nie 🙂 Ale sa tak utarte wręcz na całym świecie, że aż dziwne że niektórzy o tym nie słyszeli 😉 Wystarczy wpisać sobie w google "Czego nie dawać na prezent" i wyskoczy masa artykułów i nie sa to tylko zabobony ale tez poprostu co wypada czego nie 🙂
Swoja drogą symbolike trzeba umieć odczytywać no ale jak ktoś jest zamknięty na coś innego to będzie to rozumiał tylko i wyłącznie dosłownie 😉

A białe kozaczki.... 😂
Albo niegustowne gacie... 😁
aaa... bikejki. umarłam  😂

mi został jeszcze zakup prezentu dla... 12 latki. absolutnie nie wiem co jej kupić  😵
Jest masa prezentów których nie wypada, nie ładnie, nie kulturalnie.

Chociażby waga, dezodorant czy zestawy kosmetykow z marketu (szampon, zel, balsam gratis  😵 ) bo jak to fajnie napisano na jednej stronie :  "przedmiotów "aluzyjnych - czyli kosmetyków typu antyperspirant, maści na pryszcze, tabletek do protez zębowych, słowników ortograficznych itd. – słowem, wszystkich tych rzeczy, które dalibyśmy z serca, a obdarowywanej osobie bardzo by się przydały, ale... mogłyby też ją zawstydzić "

Równiez nie wypada prezentów zbyt drogich, które mogą zakłopotać osobę i może ona uważać, że jest to zbyt drogie by przyjąc szczególnie jeśli sama daje coś małego.

Często spotykam się z opinia żeby nie dawać czegoś co będzie dla wszystkich czyli czajnika, miksera czy odkurzacza bo prezent ma być w końcu dla tej jednej osoby 🙂

No ale jak wiadomo każdy kupuje to co uważa wg siebie najlepsze, czesto też się tak zdaża, że jakas osoba zażyczy sobie coś czego niby nie wypada i wtedy te zasady nie maja nic do gadania 😉
Myślicie, ze kuzynek będzie zadowolony z modelu do sklejania?
Dodam, ze jest w 6 klasie podstawówki, a interesuje się siatkówką.Tyle, że wszystko co związane z siatkówką jest już ma 😉
Dla rodziców/dziadków z poczuciem humoru, jako tani prezent, polecam t-shirty ze smiesznymi (nie wulgarnymi,ale o tym chyba nie trza pisać) napisami bądź obrazkami 😀
Jako, że mój budżtre jest troche cieńki, ograniczyłam sie do symbolicznych prezentu. Rodzicom zakupiłam właśnie owe t-shirty, a reszcie rodzinki (dziadkom, 2 kuzynkom) kosmetyki z Avonu - z tych ,,bezpiecznych".
Nie no te kozaczki to były takie ładne, delikatne i z koroneczką 😀 bez skojarzeń proszę bo moja mama nie jest fanka Bajmu ani dyskotek :P 😀
Już mam w zasadzie wszystkie prezenty:
dla faceta - sweter + model żaglowca, ale nie do składania tylko taka gotowa dekoracja
dla mamy - sweterek + dobra kawa + słodycze
dla brata i bratowej - bizuteria dla nie j, kosmetyk dla niego oraz pościel i kocyk do łóżeczka dziecięcego

mam już szary papier i pudełka
jeszcze chcę bawełnianą koronkę do przewiązywania dokupić
kupiłam 4m materiału na obrus i dziś niosę do krawcowej
dokupiłam ozdoby choinkowe ze słomy, bardzo je lubię
jeszcze zostały zakupy spożywcze i już

bardzo czekam na te Święta, bo będą pierwszymi spędzonymi z moim mężczyzną
przyjeżdża już jutro i razem wszystko szykujemy  💃
Ratunku! Jaki prezent mogę kupić mamie od ręki?

Dodam, ze uwielbia herbatę, perfumy (ale te już ma, i to od groma) czy torby...
Ale chcę by był to coś osobistego.

Chciałam zakupić jej w sklepie herbacianym czajniczek do parzenia herbaty, ale ojciec stwierdził, ze za mało osobiste.
Są takie ładne dzbanuszki+filiżanka w jednym 🙂 Kupiłam coś takiego mojemu D z herbatą smakową na urodizny 🙂 wygląda to tak, że masz filiżankę a na niej stawiasz malutki dzbanuszek z herbatą tworząc całość. Uważam, że to jest jak najbardziej osobiste bo to zestaw dla jednej osoby, która lubi sobie wypić dobrej herbatki więcej niż jedną filiżankę 🙂 Ja kupiłam mój zestaw w sklepie herbacianym w galerii handlowej 🙂

O dokładnie takie coś 
Właśnie myślałam o czymś takim, jutro będę w Manufakturze, to wejdę do sklepu i popatrzę co mają.
Dla cioci będą kolczyki (handmade i kupione), dla kuzyna model do sklejania, ojciec dostanie gilette fusion (czy jakos tak, ta najnowsza maszynka do golenia), wujek wodę toaletową, a ciocia perfumy 🙂

Myślałam też i kupieniu jakiejś dobrej herbaty lisciastej, takiej na wagę. Niecodziennie pijamy taką herbatę, wiec myslę, ze będzie zadowolona 🙂
Do takiego prezentu jak zestaw do picia herbaty az sie prosi dać chociaż malusią torebeczkę jakiejś smakowej na wagę 🙂
moje prezenty juz zapakowane
dalej prezentu dla meza brak
Notarialna, kup jeszcze do takiego herbacianego zestawu jak kupujesz herbatę na wagę takie "jajko" metalowe na łańcuszku, gdzie się daje tą herbatę, zamyka ... Pfff, nie wiem, jak to nazwać... Taka "torebka" się z tego robi... Eee... W necie poszukam. Chwila.

*mija chwila*

...

http://takakuchnia.pl/46-zaparzacz-jajko.html o takie o  : D
ja w tym roku poprosilam mame o list do mikolaja. sama tez napisalam i  brat tez. gorzej z babciami.. o ile jedna zawsze cos ludzkiego wymysli (chocby mial to byc kolejny balsam do ciala ktory mi starcza na 3 lata 😉 ) , o tyle z druga babcia zawsze jest problem.. zawsze kupi mi cos 'babcinego' czyli mega ciepla pizame (a spie w t-shercie), mega cieply dresik, najchetniej rozowy (bo przeciez zawsze lubilam rozowy kolor no i to takie dziewczece...  :wysmiewa🙂, szalik, czapke, swetr.. wszystko o takim wygladzie ze na wsi gdzie i tak by mnie nikt nie widzial bym w tym nie wyszla.. 😵 no a sama co nie dostanie to raz ze nie odpakuje bo tak ladnie zapakowane.. a jak juz nawet odpakuje to chowa do szafy i 'moze komus odda, bo takie ladne i nowe i szkoda...'  🤔wirek:
no ale. na szczescie mieszkam daleko od rodziny i widze sie z nimi raz na pol roku 😉 wyrodne dziecko jestem - wiem  😁
no babcia naprawdę miażdży  👍
Też mam już popakowane prezenty.
Brakuje mi tylko pół prezentu dla mamy 😉 i pół dla przyjaciółki.
Już bym to dawno załatwiła( bo wiem co chcę) ale auto mi odmówiło posłuszeństwa a ja leniwa jestem, więc...czekam aż się naprawi 😉
Nie wiem co kupić chłopakowi.
Z jednej strony jajcarz, z drugiej poważny chłop. Interesuje się sportami walki, motoryzacją (quady o.O), uzależniony od siłowni i kawy 😉

"ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał ?" : )
maracuja, ile chcesz wydac? ma quada?
powiedzmy... tak do 50-60 zł. A quada ma.
Uff wszystkie prezenty już kupione. Zostało tylko zapakować 😉 W tym roku poszło szybko i jestem bardzo zadowolona z zakupów. Już nie mogę się doczekać kiedy moja rodzinka je rozpakuje  😅
Moj zapal do szukania prezentow sie gdzies urwal  🤔 Czesc prezentow co prawda juz mam, ale nadal brakuje mi prezentu dla Taty i dla Babci i nie mam wogole pomyslow. Jesli juz cos mi sie spodoba to cena taka ze szok. No i jeszcze zostal mi prezent dla mojej Siostry tyle ze urodzinowy i imieninowy (wogole niezla opcja z tym jest bo Ona wszystkie okazje oblatuje za jednym razem - urodziny imieniny i gwiazdka) bo choinkowy juz praktycznie mam.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się