Forum konie »

adopcja konia

Mam pytanie. Na czym polega adopcja konia? czy da sie adoptowac konia mlodego zdrowego? slyszalam ze konia dosaje sie za armo i oni pokrywaja koszty utrzymania . Mam na mysli jedzenie ale w regulaminie fundacji pisze ze adoptujacy pokrywa koszty utrzym?ania konia. Istnieja fundacje ktore pokrywaja te koszty
wątek zamknięty
Owszem- adopcja konia jest darmowa. Czasami fundacje oferują również transport konia na miejsce (ale nie zawsze). Koszty utrzymania pokrywa adoptujący, raczej wątpię, żeby którakolwiek fundacja utrzymywała zaadoptowanego konia...
wątek zamknięty
asia1433, a po co fundacja miałaby oddawac komuś konia i jeszcze do tego co miesiąc przysyłac pasze/suplementy/weta/kowala? To już lepiej, żeby koń został u nich

edit - zresztą, zaraz ci zamkną wątek, bo stworzyłaś dubla

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,6210.0.html
wątek zamknięty
slyszalam ze istnieja tzw sponsorzy.
wątek zamknięty
Tak, tylko żeby mieć sponsora, to trzeba albo startować i reprezentować sobą jakiś poziom, albo dawać d...y.
wątek zamknięty
asia1433, jesteś sponsorem, czyli - fundacja daje ci numer konta, ty wpłacasz pieniążki, koń żyje w stajni fundacji, a ty czasami możesz przyjśc i dac marchewkę. Jak chcesz miec konia za darmo - to bardzo mi przykro, nie ma takiej opcji, chyba, że zaczepiście dobrze jeździsz, albo masz ochotę pracowac w stajni w zamian za jazdy
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.