Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Burza, Strzyga  :kwiatek:. No to jest akurat super że mamy stok narciarski 20min od stajni jadąc przed las, widok z samej góry jest przepiękny, kiedyś machne fotke🙂 za to brakuje mi czasem takich płaskich, prostych dróg bez kamieni  😁
Ktoś, haha, no super było 🙂! Wieczorki integracyjne bez koników tez dawały radę 😉 Pamiętaj żeby zachować pewne opowieści tylko dla was 😉 Filmiki wrzucę jak się nauczę jeździć, na razie to trochę walka o przetrwanie była na tym krosie 😁 Pokażcie Batona/Bekona w akcji!

maleństwo, haha, no trochę to straszne, przyznaję. 3 osoby dzisiaj spadły i nawet karetka zawitała na kros, więc żartów nie ma.

mtl, jakie fajne się robi to gniade!

darolga, Dżastin dzięks 🙂 ale się terenujecie, laato 😍

Dzionka-mega!!!! ależ Ci zazdroszczę tych krosówek  😜
Pochwalę się za to, że Rudy w piątek robił lotne w seriach co cztery  🏇 a Izwelta nosi w brzuchu fasolkę w wieku 6 tygodni  😍 W tym tygodniu w końcu zabieram ją do domu  🙂 Oby podróż przebiegła spokojnie, bo to prawie 400km w jedną stronę  😵
Mo B., to będę się odzywać jak będę się wybierać 🙂
Dzionka, dzięki. Ależ Ci babo zazdroszczę 😍 ciągnie mnie strasznie do krosu ale brak na razie możliwości..
darolga, dziękuję bardzo :kwiatek:
Dżastin, dzięki 😉

Normalnie muszę się pochwalić zdjęciem, bo jestem pełna podziwu tego, co ten koń dla mnie robi 😍
Dzionka, dzięki! Ależ Ci zazdroszczę tego crossu! 😀
mtl, :kwiatek: Siwy jak zwykle super się prezentuje 😉
Hermes, bardzo dobrze to wygląda, gratuluję 2 miejsca 🙂
Dzionka ale Wam fajnie! Macie 2 treningi dziennie jak rozbite? Co robicie na pierwszym, a co na drugim bom ciekawa  🙂

Mam obiecane zdjęcia Kasi  🙂
Stęp

Rozgrzewka

Praca

+ bonus  😉

A na dokładkę odrobinę Szymona.

tulipan Szymon piękny, ale Kasia zwaliła mnie z nóg! Cudna jest  😍
tulipan, jaka ona  długonoga, bardzo mi się podoba! Piękne konie 🙂
Hermes, gratki.  Zdjęcie faktycznie pierwsza klasa!
Dzionka, rewelacja!  Dzielny Dzionek,  taki krosik to już coś!
tulipan, o matko, jakie wielkie te Twoje konie! Ze Szymon jest jakims wyrosnietym mutantem, to pamietam. Ale nie wiedzialam, ze Kaska tez!

Dzionka, wrzucaj wiecej! Mega!!

Ktos a Ty w ogole cokolwiek 😁

milusia gratuluje! to teraz trzymam kciuki za najblizsze 10 miesiecy 😉
MoB dziekuje  :kwiatek:

darolga coooo ty, prawie zasnelam przy koncowce, wrazenia bolowe sa przereklamowane, odczucie mniej wiecej w skali depilatora 😀

Boziu, caly tydzien ma byc ponad 30 stopni, nie wiem jak ja bede jezdzic... u was tez taki skwar?
.
Tulipan, co to za oglowie na Kasi? pieknie!! 🙂
Dzionka nawet nie wiesz jak szczerze „zazdraszczam” takich możliwości jak masz 🙂
Widać po fotkach, że macie mega frajdę 🙂
Zaczęliśmy progresować ogólnorozwojowo, na dodatek po perypetiach zdrowotnych moich i konia wróciliśmy do skoków- jaram się tym strasznie  😀

Tulipan cudeńka  💘 gniada jest podobna do mojego Olka, a ten drugi to mój ideał konia

faith u nas cały weekend był w okolicach 30 st. Dzielnie woziliśmy się terenowo- las ma swój klimat i chyba najlepiej w nim podczas takich upałów, szczególnie jak nie ma się klimatyzacji  😉
Mój koń stał się totalnym wieśniakiem pod pewnymi względami- żadne zwierze gospodarskie już na nim nie robi wrażenia. Ostatnio mijaliśmy 2 czarne krowy, zero reakcji  😉
darolga super że Wam humorki dopisują i Korabski wraca do bycia Korabskim  😀
Dzionka łoooo ależ Ci zazdroszczę !
tulipan Kasia jest przepiękna maszina, normalnie oczu nie można oderwać  😉

A my...my zaliczyliśmy wczoraj pierwsze zawody a co za tym idzie pierwsze Bondzia chodzenie pod siodłem w innym miejscu niż Ostrów City i okolice. I tak jak jeszcze w sobotę na treningu myślałam że oboje zginiemy, bo pan Pączek stał się potworem pt. "Zapier***** i skaczę i nic mnie więcej nie obchodzi", tak na zawodach... 😍 pełny spokój i under control. Wyjechaliśmy sobie 2x pierwsze miejsce. Duma z mego małego ogra wycieka mi uszami 😀

Fokusowa, anai, Muchozol, krysiex - dziękuję  🙂

kujka - Kasia ma koło 180cm. Ważyłam ją 1,5 roku temu to dobijała 900 kg. Teraz pewno więcej  😁 Już się przyzwyczaiłam do moich wielkokoni i dziwnie mi na mniejszych  🙂

Shantowa - to hooksowy Artemis z naczółkiem Busse (chyba).

agaEl -  :kwiatek: Pokaż jakieś zdjęcie Olka bo pamiętam, że duży i gniady.
tulipan, wstaw to czarno-białe co P. zrobił Szymkowi. Fajne 😉. Poza tym jak znam życie to masz jeszcze trochę tych zdjęć w zanadrzu, więc wstawiaj :P
epk mam ich trochę, ale czekam aż będą "podrasowane"  😎

Czarno-biały Szmek  🙂
Hermes, krysiex ogromne gratulacje!
tulpian Szymon świetnie się prezentuje, ale Katarzyna... Absolutnie powalająca! 😍
Dzionka ale fajnie wyglądacie na krosie. 😀 U kogo się tak trenujecie, jeśli można wiedzieć? 🙂
A nam się ostatnio pracuje nie najgorzej, choć po zmianie wędzidła Tesek ma swoje zawiechy. 😁 Takie jedno od nas
🙂
mils, ależ on jest ogromny!

A mój koń, po prawie roku izolatki, dziś dołączył do stada. Poszło nieźle, ale i tak siedzę jak na szpilkach, czy się nic nie wydarzy. Ścięgno pięknie się zrosło, ale wiecie, jak to jest - lęk pozostaje. Dodatkowo, przez ten rok zmienił się skłąd grupy, ze starego stada są dwa konie, a cztery "nowe".

Łoś wyraźnie zdziwiony, przylepił się do płotu i do klaczy, obok której chodził (też rekonwalescentki) i nie chciał pójść, młode wałachy go zaczepiały, trochę był zagubiony. Bałam się, ze obecny szef stada go będzie tępił, tymczasem panowie pokochali się od pierwszego wejrzenia i z miejsca zaczęli iskać.

Trzymajcie kciuki, aby się staruszek poukładał i chodził długo i szczęśliwie 😉

maleństwo kciuki dla Łosia są! :kwiatek: Co do Techa, to prawda - gigantyczny jest. 😁 Kiedyś zrobiłam mu zdjęcie, która do dzisiaj mnie rozbraja. Z klaczką, która ma ok. 160cm:

Łoś tak wyglądał z moją kobyłką 156 w kłębie 😉
Za kciuki serdecznie dziękujemy, zasłużył sobie na powrót do normalności.
tulipan, jak mogłaś! Ty ją skrzywdziłaś tym zdjęciem z myjki! Przepiękna kobyła!!!! Robi wrażenie 🙂

tulipan Katarzyna zwaliła mnie z nóg!  😵 CO ZA KONISZCZE!!!! Jest przepiękna! Dawaj więcej zdjęć!  😜
tulipan, jaka klacz! Popłakałam się aż. Dawno mnie tak żaden koń nie zachwycił na zdjęciach. Coś ma magicznego w sobie eh
revoltowiczka., dzięki 🙂 poczochraj Cekina ode mnie, bo kiedyś i ja na nim miałam przyjemność kilka razy siedzieć 🙂
tulipan, ożesz w mordę 😍 Katarzyna jest niesamowita, piękna. Aż bije od niej taka klasa 😜
anai, dziękuję bardzo :kwiatek:
krysiex213, gratuluję! 🙂
mils, taaaaki duży pan koń, boski 🙂

A ja właśnie wróciłam od koniuchów. Dzisiaj dzień na chillu po zawodach. Na Warusia wsiadłam sobie na oklep na kantarze i sobie podróżowaliśmy po łące i czuję, że ten koń jest coraz bardziej kochany. 💘 potem Volviaka na lonżę wzięłam i też na spacer, obydwa wykąpane. Wypieszczone i czas się szykować na niedzielne zawody 😁
A na dokładkę kilka z wczoraj :kwiatek:

tulipan Zakochałam się w Katarzynie. Poproszę więcej  💘
hermes Bardzo fajnie się prezentujecie. Co jedziecie w weekend?
mils Rzeczywiście wielkokoń, jeszcze przy Tobie, to już w ogóle  😉
basia16816, jedziemy do Beckersport'u i znów LL i L prawdopodobnie 🙂 dziękuję za miłe słowa :kwiatek:
Cieszę się, że się krosowy Dzionek podoba 🙂 Straszny fun, polecam każdemu skoczkowi spróbować sobie kiedyś 🙂

Pytaliście jak wyglądają treningi i jak mamy to rozplanowane, piszę więc.
Mamy jazdy dwa razy dziennie, gdzie pierwsza jazda to ta "właściwa", a popołudniowa służy zazwyczaj "przyklepaniu" czegoś z porannej. Po południu może być albo spacer nad jezioro, albo jazda na tzw. skłonie, czyli równoważenie konia na wzniesieniach albo chwila na czworoboku służąca właśnie powtórzeniu jakiegoś elementu, który się ćwiczyło rano. Wtedy rozprężamy się sami (raczej bez galopu już) i z trenerem mamy z 15-20 minut. Rano może być jazda na czworoboku, ujeżdżenie na drągach, dla WKKWistów galopy kondycyjne, no i skoki w różnych odsłonach 🙂
Skaczem co dwa dni - mogą to być albo parkurówki (i wtedy albo szeregi gimnastyczne albo jakieś kobinacje albo całe parkury) albo krosówki.
To chyba tyle w skrócie. Trener pilnuje żeby konie nie były męczone zbyt intensywnie i krzyczy żeby dać koniom spokój jak ktoś za długo się rozpręża 😉
Dzisiaj jeździliśmy po drągach i paskudnie odparzyłam sobie skórę pod kolanami, więc popołudniu pojechałam na stępa na kantarze do lasu - ale mam boskiego konia  💘 łaziliśmy sobie po górach i dołach, dojechaliśmy stromą ścieżką do stajni i to wszystko w szortach i na samym kantarku. Taki koń, co i krosówki poskacze na luzaku i pójdzie sam do lasu bez ogłowia, to naprawdę skarb 🙂
No to się rozpisałam, już mnie nie ma 🙂 A w środę wpada do nas crazy, więc po wrotku i Ktosinie kolejna revoltowiczka w Białym Borze!
mils, sandrita, Hermes, Cejloniara, basia - bardzo dziękuję za miłe słowa  :kwiatek: Chociaż przyznaję, że z Kasią to nie była miłość od pierwszego wejrzenia  😉
Burza - musisz mi wybaczyć 😁

Pomyśleć, że gdyby nie oko mojego trenera to by się Katarzyna "marnowała" w skokach  🙂 Przyznaję, że nigdy nie miałam bardziej ambitnego i zdolnego konia. Fakt, że elektryczna jest okrutnie i wystarczy odrobina, żeby głowa zaczęła parować. Coś za coś - kolejne elementy ogarnia w zastraszającym tempie, ciężko nadążyć tam na górze  😉
Dzionka ale fajnie masz 🙂 dałaś świetny pomysł jak spędzić fajnie urlop z własnym koniem 🙂

tulipan niestety nowych fotek nie mam (nadal czekam na fotki z zawodów). Wstawię dwa łąkowe bo niestety profesjonalnych fotek brak :/

Oleś ma więcej białego ale to jest ten sam typ 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się