Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Isabell wow, kucyk wygląda jak kucyk  😀

kujka gratuluję! Wyglądaliście zacnie  🙂

Wrzucam takie o dzieci wietrzące tyłki.

Wczoraj był trener. Katarzyna pracowała fantastycznie, a Szymon wymigał się od treningu kulwizną  🙁 W niedzielę delikatnie rozciął sobie nogę nad koronką i prawdopodobnie tą ranę wielkości paznokcia tak przeżywa  🙄 Oby to nie było nic poważnego...
Libella Dzięki 🙂 No jak na kaczkę to faktycznie ładna wyszła 😁

Hahah, pisałam z telefonu i mi mądry słownik zmienił 😉 Ale piękna kaczka, piękna 😁
Dżastin, wszyscy mi mówią, że schudłam ostatnio, ale waga w sumie się nie ruszyła, natomiast po ciuchach widzę, że jest trochę lepiej 😁  za to Pamsa chyba jest więcej znów, strasznie mi szyja się jego podoba teraz 😉

Isabelle, o nie, gdzie jest kudłaty dzieciaczek Żubrzyk 😁  a koleżanka 'Prawie Zimnokrwista' boska, ciekawy koń z niej wyrośnie 💘 Chwal się trzecim ogonem, kiedy przyjeżdża? 🙂

Kasija, dziękujemy 🙂 nie liczę ile Pams ma lat, dla mnie cały czas 11-12… Ja go kupiłam 5,5 roku temu jako ok 10 letniego, z tego co doszłam do jakiś poprzednich właścicieli itd to on urodzony jest 1999 albo 2000, więc ma koło 14/15 lat.  Ludzkie oczy są najlepsze! Pamir ma i jedno i drugie oko ludzkie 😍
Isabelle, Żubr! 😜 Choć ja tam uwielbiam jego zimową wersją, jak jest na maxa zmamuciały hihi

Kujka, łaaa te fotki są super! Od razu było wstawiać!
I Gil zdecydowanie mówi: "kurde". Co więcej, ja myślę, że on mówi: "EJ kurde!"

tulipan, daj coś z treningu męczykoniu! 😎

A ja dziękuję wszystkim za kciuki! Proszę trzymać dalej i nie puszczać 😉
To ja poprosze o revoltowe kciuki... Manti sobie uszkodzila oko, wczoraj byl wet, dzis kropione co godzina, ale spuchniete, lzawiace i nie wyglada to najlepiej 🙁(( martwie sie jak czort...
faith, nie martw się, będzie dobrze.. 🙂
faith, będzie dobrze! Trzymam kciuki.
amnestria, za Was kciuki też trzymam i czekam na same dobre wieści!
faith trzymam kciuki, kiedy kontrola weterynaryjna?  :kwiatek:
[quote author=maleństwo link=topic=93532.msg2120370#msg2120370 date=1402949295]

*Gil mówi kurde. Serio. Tak jak amnestriowy Duszek nie wymawia R, a Dzionkowy Dzionek się jąka, tak Grillek mówi kurde. Jakby mógł, to by zamówił ochraniacze w trzy paski. Taki chłopak z Pragi, ale serce ma dobre  😂

No ba! Łoś tak na co dzień mógłby obijać mordy, ale jakby dostał od ukochanej różowy sweterek z gruszką, toby nosił z dumą! 😉
[/quote]
dziewczyny, poplakalam sie ze smiechu :wysmiewacz22:
to jak juz sie tam bawimy w opisy to mój F. to chyba taki wrazliwy maminsynek, ktory za szybko podnieca sie na widok dziewczyn i sam sie nie ogarnia 😂
amnestria może mi się uda w niedzielę zaciągnąć faceta do stajni to będę mieć  😉

faith trzymam mocno.

A my czekamy na weta. Szymon z rozpaczą w oczach ledwo wylazł z boksu  👿
kujka, Gilek paker z Prahi <3 Karson mówi 'no co' i jeszcze głową podrzuca w twoją stronę. Jak taki patol.
tulipan, on taki wrażliwy?? Myślisz, że to ta ranka? Mój ostatnio od ranki, ktorej trzeba było w sierści szukać  miał nogę jak słoń.
ksan raczej za duzo o Hartpury w zadnym watku nie pisalam, jedyne co to troche zdjec tu i tam  😁
kujka bieznia fajna sprawa, wodna jeszcze lepsza, szczegolnie jak mamy na niej naprzyklad Valegro  😍
tuch na zdjeciach wyglada na delikatnego, ale pod siodlem 'czuc konia', ale napewno mniejszy niz Siwy wiec dla mnie lepiej z moim wzrostem  😂

faith trzymam kciuki  :kwiatek:

A co u nas? Siwy rozwalil sobie noge wiec weekend mial wolny, wczoraj lekka lonza, dzisiaj lekka jazda. Dylan jest "w calosci", w niedziele poskakalismy po raz pierwszy! Straszny dzieciak, ale szybko sie uczy i calkiem fajnie skacze jesli uda nam sie zrobic dobry najazd w równym tempie  😁 Teraz kilka dni pracy ujezdzeniowej a w weekend znowu jakies skoki  🏇

Nirv przybrał przybrał, dawno was tu nie było więc od razu rzuciła mi się w oczy różnica, ofc na +  😀
faith ojej, też trzymam 🙁 będzie dobrze!

Ja ostatnio tak tylko podczytuje bo sesja+praca=tryb zombie.. no i konia odwiedzam raz w tygodniu więc jest szczęśliwą leniwą kluchą  🤬
amnestria, faith, tulipan-kciuki są  😀
Dzionka-ooo super się rozskakaliście  🙂 Ja to się już kompletny nielot zrobiłam  🙄
kujka-co fotki to lepsze, normalnie Ci zazdraszczam  😉
Mój to nadal łobuziak, ale już tak bardzo pozytywnie. Każda jazda jest fajna, na tak, choć czasem z przytupem, to i tak zadziwia mnie ten mój rudy kulek (upasł mi się skubaniec  :hihi🙂
epk sama nie wiem. Żadnej opuchlizny. Obmacałam wszystkie nogi, zero reakcji, kopyta nie grzeją. A koń po twardym ledwo idzie  🙁
tulipan, kurcze, niefajnie. A ropa? Gdzieś głęboko? Mojemu przy ropie nie grzeją kopyta - natomiast już przy minimalnej praktycznie nie staje na nodze.
milusia a ja czekam na fotki Rudego! bardzo bardzo prosze :kwiatek:
mtl kolejne fajne konisko Ci sie "trafiło" 🙂 powodzenia!
faith 3 mam kciuki 😉

a ja dzisiaj miałam 2 prawdziwy trening od 3 lat 🏇 i w sumie bardzo się z niego ciesze, bo mam dużą motywacje 😅 mam problemy z kontaktem i ustawieinem w klusie, dlatego dzsiaj sie na tym skupilismy. I bardzo się ciesze, że ktos pokazuje mi droge do celu 🙂
1 zdjęcie i filmik z dzis. Ruda bardzo fajnie wspołpracowała  🏇

epk ropa jest chyba najbardziej prawdopodobna, w zasadzie wszystko na to wskazuje. Zobaczymy co wet powie i mam nadzieję, że szybko kary wróci do żywych. Żaden z moich koni nigdy, aż tak nie pokazywał, że boli  🤔
Mnie moje zawsze przyzwyczajały 😉. Nie wiem czy pamiętasz Marsa. Kiedyś go zastałam na 3 nogach, opartego o ścianę i ... jęczącego... Nie chciał dać się ruszyć, głowa zwieszona... Doczekał tak do przyjazdu weta - ja szczerze mówiąc myślałam, że jest połamany i generalnie usypiać będziemy. Yhy - wet przyszedł, obmacał, wziął machnął uwiązem - koń stanął  dalej od ściany i dał się porządniej zbadać. Po czym wet wygrzebał w kopycie dziurę i upuścił jakieś...pół kropli ropy. Po czym Mars wziął i zabrał się za żarcie - widać uznał, że już jest całkiem uleczony 😉

Trzymam kciuki - będzie dobrze.
Marsa pamiętam, ale że taki panikarz był to nie wiedziałam  😁 Szymon je normalnie (akurat żarcia lekko sobie nie odpuści), ale chodzić nie chce wcale. No nic to, nastawiam się pozytywnie w takim razie  :kwiatek:
tulipan, trzymam kciuki, że to jakaś bzdurka, nie martw się!
wpadłam się pochwalić, mój Rudy w niedzielę brał udział w pierwszych zawodach, na razie niestety pod koleżanką bo ja jeszcze po wypadku nie mogę jeździć 🙁 jechał krzyżaczki i 40 cm z czymże na 40 o wiele lepiej mu poszło 🙂

edit:
zmiana wielkości zdjęć
Dziekuje wszystkim za kciuki! jest troche lepiej, opuchlizna schodzi, oko przestalo ropiec, mam nadzieje ze wszystko idzie w dobrym kierunku 🙂😉)))
Anai to zazdroszczę takiego profesorka skokowego Twojej dzierżawczyni. Też by mi się taki przydał od czasu do czasu  😁
Dzionka łooo ale macie fajnie!  😀 ja nie mam szans wyjechać nigdzie z babami  🙁
Isabelle ależ on jest uroczy 😍 też chce takiego! ile ma teraz w kłębie?
Kasija noo czasami jak tak popatrze na zawodach to zdarza się 'wieś tańczy, wieś śpiewa'  😁 za kolorowo i pstrokato  😉
Tulipan może to taki typowy facet jest? Mała ranka, a on umiera  😁 Oby! Trzymam kciuki
Faith super, że jest jakaś poprawa! Trzymam kciuki dalej  :kwiatek:
Mtl to kiedy podbijasz zawody na Dylanie?  😀
Losia dobrze Ruda wygląda. Regularnie będziesz miała pomoc z dołu?

Nas pani trener znów wczoraj wymęczyła ujeżdżeniowo. Tak bardzo, że mi się coś z kostką stało i nie mogłam momentami dawać lewej łydki  😁
Jeszcze pare tygodni i to babsko będzie zajebiaszcze  😎
A na koniec treningu to co tygryski lubią najbardziej  🤣
[img]https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1908040_681232875246281_5821591261379825856_n.jpg?oh=757b830d1ed15bf225f8dd1357538e48&oe=542DBEFF[/img]
baffinka bardzo bym chciała, niestety ta trenerka przyjeżdza tylko raz na 1.5 miesiąca 🤔
ale 1 lipca przenosze sie do stajni sportowej, gdzie przyjezdza trener uj 2 razy w tyg i skokowy 1 raz. wiec mam duza nadzieje, ze wreszcie wroce do reguralnych treningow 😅
kiedy atakujesz kolejne zawody? 🏇
Losia to super! Już Ci zazdroszczę warunków w nowej stajni i trenerów  😀 Jutro atakujemy  🏇
Coraz dumniejsza z konia 🙂 Wozimy sie po max 15 min,a robi takie postepy,ze szok! Dzisiaj smigalismy na ujezdzalni i bez problemu zmiany kierunku, tempa, chodow, wolty... Nawet wydusilismy kilka krokow töltu  🏇 Chociaz mimo,ze islander to tölt dla niego jest be i w ogole po co on ma to robic, lepiej klusem przeciez  😂 
Dzisiaj mu przerywalam grzywe i przerzucalam zeby byla na jednej stronie i...prawie zasnal 😀 On jest tak bezproblemowy w obsludze,ze az ciezko uwierzyc 😀 Taki dobry chlopak no!

ekuss, , tak z czystej ciekawości jakich pomocy używa się, żeby wyegzekwować od konia tölt a nie kłus?

Losia dzieki  :kwiatek:
baffinka pewnie we wrzesniu jesli dalej bede go miala, zapewne zaczniemy od najprostszego ujezdzenia i malych skoków  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się