Forum konie »

Końska rewia mody cz. VIII (2014)

Budlejowe_love może i by pasował, ale mi się nie podoba  😉
wątek zamknięty
emptyline, zdjęcia przepiękne, ale co do hazela, to też był moim marzeniem szmatoholicznym dopóki ... go nie kupiłam  😁 stracil wtedy kompletnie swój urok i chyba po 2 tygodniach poleciał w świat 🙂
Budlejowe_love, myślę, że będzie ładnie, klasycznie 🙂

Nici violet, który też poszedł na odstrzał:
wątek zamknięty
Sam pad mi się strasznie podoba , ale boję się że na Szermanie straci cały urok 🙁

huzarova , to chyba mój ukochany niciak  😍 nawet jestem jego szczęśliwą posiadaczką  😅
wątek zamknięty
A do mnie idą dwa szmatoholickie marzenia  💘
Jak tylko paczuszki dojdą to się pochwalę 😀
wątek zamknięty
huzarova - ja z chęcią przygarnę! 😀 Violet to mój wymarzony niciak
wątek zamknięty
Fotka taka mocno poglądowa ale co myślicie ?
wątek zamknięty
Dla mnie trochę będzie się zlewał z maścią
wątek zamknięty
edit. zdublowało
wątek zamknięty
Dziewczyny, proszę o poradę :kwiatek:
Mam takiego delikwenta, który urodził się myszaty, potem zrobił się bułany...a teraz siwieje 🙄 😁

Totalnie nie mam pomysłu jak go ubrać, żeby dobrze wyglądał.

Próbowałam z brązowym ogłowiem i napierśnikiem ale zdecydowanie lepiej mu w czarnym i na dniach postaram się zrobić foto w całym czarnym zestawie.

W zimnych kolorach: niebieskim zielonym jest mu okropnie.
W ciepłych: czerwonym, żółtym, pomarańczowym też nie najlepiej.
W brązach się zlewa.
Nie próbowałam go nigdy ubierać na zupełnie czarno? A może powinnam?

Nie mam totalnie pojęcia w jakim kolorze byłoby mu twarzowo 😉
Bo jak na razie w żadnym  🤔wirek:

edit: dodaję foto całego konia. PS: sprzed 2 lat, teraz regularnie chodzi i w końcu minimalnie schudł i wysiwiał

wątek zamknięty
myślę że w szarościach wyglądałby dobrze 🙂
wątek zamknięty
Tuch, a próbowałaś granat lub fiolet? Myślę, że blackberry z ostatniej kolekcji mógłby się sprawdzić
wątek zamknięty
W fiolecie jest nie najgorzej, ale tylko w ciepłym odcieniu.
Postaram się zrobić w weekend zdjęcia.
wątek zamknięty
Ja bym stawiała na czerń i beż/krem
wątek zamknięty
beż, czarny, grafit
wątek zamknięty
ja również bym stawiała na klasyczną czerń.

ja również bardzo proszę o pomoc  😉
uwaga - dla siwej klaczy

pod brązowe siodło

biorąc pod uwagę, że pad z przeznaczeniem na zawody, do ciemno-szarej marynarki skomponowałam takie 3 propozycje

wątek zamknięty
Gazellasta, wg mnie druga propozycja bylaby idealna.
wątek zamknięty
a do tego jeszcze są brązowe ochraniacze, yorki sportivy, więc dość jasny brąz.
wątek zamknięty
tuch, klasyczna czerń będzie dobra, może złoty, piaskowy do tego?

Gazellasta, mnie najbardziej pasuje druga opcja, z szarym padem. Fiolet mi do brązowego sprzętu niezbyt pasuje, ale w lamówce jest ok 🙂 A jak masz brązowe ochraniacze, to wtedy trzecia opcja.

wątek zamknięty
Gazellasta druga opcja najfajniejsza, ale tak jak mówi Livia skoro masz brązowe ochraniacze to trzecia żeby też do nich czaprak pasował 😉
wątek zamknięty
Poszukuję owijek do tego czapraka-kolor kremowy,nieco bardziej budyniowy.Royal style Schockemohle,niestety nie mogę zlokalizować owijek ''kompletowych'' nigdzie.Czy ktoś ma jakiś pomysł?
wątek zamknięty
Budlejowe_love, dla mnie smutna drama będzie.

wątek zamknięty
Nie mam pomysłu :
skarogniady koń , kocham brąz ,mam brązowe ogłowie ochraniacze, czarne siodła (ale siodła docelowego nie mam,cały czas zmieniam,a łatwiej z rynku wtórnego wydobyć czarną ujeżdzeniówkę niżeli brązową) i teraz zostać przy brązach czy na czarno? Czerń wydaje mi się taka zwykła ,a po paru użyciach ''zajechana''.
No i jak macie ciemnebrązy na koniach jakie macie oficery? 👀
wątek zamknięty
Bardzo dziękuję Nasturcja-Renata , burza i huzarova za pomoc w podjęciu słusznej decyzji . Padziku nie kupuję ale znalazłam sobie inną kolorystykę myślę że będzie pasował świetnie a co Wy na to ?
wątek zamknięty
Gazellasta, skoro ochraniacze jasny brąz, to faktycznie tak jak dziewczyny mówią, trzecia opcja też może się sprawdzić i wyglądać bardzo dobrze. Chociaż fiolet dodaje jednak takiego charakteru, zawsze to mocniejszy akcent 🙂
Budlejowe_love, o, ten będzie zdecydowanie lepiej pasował, nie jest taki nudny jak poprzedni 😉
wątek zamknięty
Budlejowe_love, o ten zdecydowanie piękny i klasyczny 🙂 zwłaszcza z bordo owijami 🙂
wątek zamknięty
Budlejowe_love ten zdecydowanie lepszy 😀
wątek zamknięty
DressageLife - a to nie będą przypadkiem te: http://www.koniesklep.pl/SCHOCKEMOHLE-Bandaze-polarowe-kolor-kremowy(4,7885,5444).aspx ?

Poglądowo Alutosław w big square blackberry:

Przepraszamy za brudne kopytka, ale czasu dziś mało było, a zdjęcie spontaniczne  😡
wątek zamknięty
Budlejowe_love, mam konia takiej samej maści i powiem tak - też mi się marzył ten pad w brązach (odkąd zobaczyłam foto Skarego zen w nim), ale potem ktoś na RV wstawił na gniadym i był kompletny bezszał. Za to zamówiłam sobie w Caball właśnie taki czerwono-niebieski i uważam, że to strzał w 10

wątek zamknięty
maleństwo , mi się marzył Eurostar w tej kolorystyce ale raczej go nie znajdę 🙁 I też mam w planach Caballową rekonstrukcję  😅
wątek zamknięty
Budlejowe_love, te kolory są dużo lepsze niż brązy, taka klasyka też jest zawsze w cenie 🙂

keirashara, bosko wygląda ten big square!

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.