Forum konie »

Końska rewia mody cz. VIII (2014)

ej_anka, Jak dla mnie cały sprzęt powinien mieć ten sam kolor.
wątek zamknięty
ej_anka ja osobiscie ubrałabym go w czerń. Ale jeśli masz brazowe siodło to dobierz reszte sprzetu również w tym kolorze. Koń sam w sobie jest mozno kolorowy i nie potrezbuje jeszcze wiecej teczy kolorów na sobie.  😀
emptyline jest według mnie mistrzem do ubierania tak kolorowych koni zobacz jej stworka
wątek zamknięty
ej_anka swego czasu długo jeździłam w zestawieniu brązowe siodło do czarnego ogłowia i byłoby mi to obojętne, bo wszystko dopasowane, a sprzęt świetnie się sprawdzał. Dopiero jak upatrzyłam ogłowie w brązie, które wywróciło mój świat do góry nogami i na nie uzbierałam, wtedy kupiłam. Tak się nie spieszyłam. Pomimo wszystko, całość lepiej prezentuje się spójna.
wątek zamknięty
ej_anka ee tam, ja też mam siodło w podobnym kolorze a ogłowie i napierśnik w ciemnym brązie i wd. mnie tragedii nie ma. Cały sprzęt w jasnym brązie wygląda ładnie, ale na kasztanach albo jasnogniadych koniach. Na mojego parę razy przymierzałam się do jaśniejszego ogłowia i w końcu odpuściłam i nie żałuję  😉 Jeśli Ci to w czymś pomoże, wrzucę zdjęcie:
wątek zamknięty
emptyline, no dla mnie też, ale czy ogłowie w kolorze london na moim Kropku to nie trąci... wiochą? 😁
anil22, ja też najchętniej w czerń, z resztą sprzęt ujeżdżeniowy mamy czarny, ale niestety jak już to siodło pasowało (co jest cudem nad Wisłą w jego przypadku) to kolor mnie najmniej obchodził.
Być., a dla mnie to za dużo kolorów - on i tak sam jest brązowo - czarny, więc stawiam na jednolitość 😉
Dżastin, łaaaał, no wyglądacie pięknie 🙂 Co do jasnego ogłowia - ja bym musiała to zobaczyć, może gdyby jakaś dobra duszyczka zechciala mi przerobić zdjęcie :kwiatek: Chociaż też czuję, że tak jasne ogłowie to chyba nie to...
Ale jeśli ogłowie ciemne - napierśnik też - OK, a co z popręgiem i puśliskami?

W ogóle dziękuje Wam za rady! Bardzo!
wątek zamknięty
ej_anka w sumie mnie dużo ratuje napierśnik który ma jaśniejsze gumy - w tym samym kolorze mam popręg( a raczej futro na popręg), natomiast puśliska w kolorze tybinki siodła. Jak kupisz za ciemne to mogą Ci się odbijać niszcząc kolor siodła. Co do popręgu, jeśli chcesz kupić syntetyczny popręg w brązowym kolorze to będzie Ci baaardzo ciężko znaleźć jasny brąz, albo w ogóle nie ma. Wiem, bo sama szukałam tydzień i w końcu kupiłam ciemnobrązowy+jaśniejsze futro. No i pamiętaj, że  po nasmarowaniu brąz zawsze ciemnieje  😉
wątek zamknięty
Dżastin, właśnie ten napierśnik - mogłabyś mi wysłać pw co to i gdzie to dostać? 👀
Co do popręgu - kupię raczej skórzany, no i wtedy puśliska też. Tylko efekt końcowy mnie zastanawia...
wątek zamknięty
ej_anka a to jak skórzany to spoko, kolorów jest pełno🙂 mam konia delikatesa więc u mnie futro musi być na każdą naciskającą część sprzętu  😵 zaraz poleci pw.
wątek zamknięty
dairoxroxi, ta derka Niciakowa jest super, to moja trzecia ulubiona (po pasiakach Navy-Violet i Cobalt) 🙂

Fokusowa, GosiaG, ja na kantary i uwiązy nie patrzyłam wprawdzie, ale Denim to jest piękny kolor, za to mogę wam ręczyć 🙂
wątek zamknięty
Dżastin, kupię skórzany, a potem grzecznie wyprowadzę się do boksu Hamleta 😁
wątek zamknięty
GosiaG właśnie ja kantar już mam w koszyku, ale chciałabym razem z uwiązem, a nie mogę nigdzie go znaleźć  🙁
Livia Ty już nic mi o pięknie denima nie mów, bo oszaleję  😜
wątek zamknięty
Czy ktoś wie gdzie mogę kupić cottona neongreen w wersji PD ?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Gru, o ile wiem to nie ma rozmiaru PD w kolekcji NG, jest tylko w Classic Sports. Przynajmniej tak mi powiedziano jak chciałam zamówić PD z zeszłej kolekcji...
wątek zamknięty
O nie.... Widziałam ten w normalnym dl i jest ogromny  👿
wątek zamknięty
ej_anka  :kwiatek: Moim zdaniem fajnie jak skompletujesz wszystko w kolorze siodła 🙂
Livia Moja również ulubiona derka, chociaż trochę za duża w klacie ale liczę na to, że jak chłopak przypakuje i przytyje to będzie idealna 😀

Podrzucam dzisiejszego siwca w dralonie navy/burgundy/bronze 😉
zastanawiam się czy zostawić, czy puścić w świat bo rozmiar to 125cm w klacie na styk ale na szyi wisi totalnie
no i dupka trochę odkryta, a boję się co będzie kiedy koń nabierze masy...

wątek zamknięty
Czy czaprak  DL wygląda bardzo źle  pod siodłem wszechstronnym?
wątek zamknięty
Donia Aleksandra nie wiem czy takie moze byc i czy cos tam widzisz na nim ..ale jest siodlo wszechstronne pod dl, zdjecie zapozyczone od znajomej, formulowa alaska97
wątek zamknięty

ja kupuję tylko DL bo mam wielkiego konia i wyglądają ok pod wszechstronnym
wątek zamknięty
ej_anka, Dzastin - mam ten sam dylemat. Tez mam brazowe siodlo (kolorystyka jak Dzastin). Brazowy popreg z fartuchem juz zamowiony 😉 Napiersnik tez mialam czarny, przepiekny, ale sprzedalam i zmieniam na braz i tez mam problem - jasny (tobacco) czy ciemny  🤔 Na zdjeciu z moim siodlem, w ochraniaczach brazowych York i pozyczonym ciemnobrazowym napiersniku. Aa, no i do tego wszystkiego mam czarne oglowie, ktore kocham miloscia wielka i nie wyobrazam sobie go zmienic ;p i jakos mi sie nie widzi brazowe oglowie na koniu takiej masci  🤔wirek:

anai - siwy w brazie bedzie wlasnie obledny! Koniecznie braz zostawiaj!! W ogole to gratuluje mlodziana 🙂
wątek zamknięty
harja, dairoxroxi, dzięki :kwiatek:

wątek zamknięty
dairoxroxi, jak już mi się uda i nie zbankrutuję - na pewno zobaczycie efekt na zdjęciach 😁
Co do derki - ciesz się nią póki możesz, bo jest OBŁĘDNA 😍 Sama bym chętnie odkupiła, ale chyba sama bym ją nosiła, Kropek raczej rozmiar 155...
Angeel, Twoje siodełko to klasa, moje to nawet nie tobacco, ale london 😵 Taki rudy rudy.
A na Twoim konisku ciemnobrązowe ogłowie mi się widzi 🙂
wątek zamknięty

tu masz dużą kobyłę w dl 😉
wątek zamknięty
wabankowa, a czo to? 👀
Fajna, ja lubię duże konie 🙂
wątek zamknięty
No, fajna to ona jest 😀
Teraz pracujemy nad formą bo trochę kilogramów za duzo nosi, ale wakacje za chwilę i codzienne treningi wiec będzie kiedy spalać  😁 Pomiedzy zdjęciami jest 1,5 miesiąca różnicy i już widać że się zmiania.
Z tego co wiem sp, ale co ona ma w rodowodzie to nie wiem 😉
wątek zamknięty
wabankowa, mój typ 😍
Ale na takiego konia wrzucić mięsko (w sensie poprawnego umięśnienia) to ciężka praca - wiem po moim 😉
W każdym razie czekam na więcej zdjęć!
wątek zamknięty
dairoxroxi dzięki, wygląda ok 🙂
wabankowa jakie ma wymiary ta klacz? 🤔  😉
Mam nadzieję, że na mojej też będzie leżał dobrze, bo kawałek brzucha mamy 😉
wątek zamknięty
Donia Aleksandra hahaha, no kawał kobyły to jest. Wzrostem ponad 170, rozmiarem spore XL 😉
wątek zamknięty
Angeel ja bym celowała w napierśnik z gumami w kolorze siedziska i czekoladowe ogłowie  😉
Jeśli jutro się wypogodzi, to może obfocę moje nowe szmatki  💃
wątek zamknięty
Dżastin, czekamy! 🙂
wątek zamknięty
dairoxroxi, ładnie mu w burgundy.

Mam nieróżowego Całuska:
w blacku

w atlantic green

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.