Forum towarzyskie »

Perfekcyjny makijaż

A propos Wake Me Up - mam pytanie do jego posiadaczek. Czy nie daje takiego chamskiego, brokatowego błysku na twarzy?
Teraz skończył mi się Match Perfection, z którego konsystencji nie byłam zadowolona i nie wiem, w co teraz celować z tej półki cenowej... Szukam czegoś z kryciem lekkim do średniego, bo na szczęście nie mam zbyt wiele do ukrycia. Mam też Revlona Colorstay, ale jest dla mnie za ciężki.
Achaja
Ja drobinki widzę dopiero, kiedy się przyjrzę, w słońcu delikatnie się mienią, ale z pewnością nie jest to efekt twarzy obsypanej brokatem.
Ten podkład jest najfajniejszym, jaki do tej pory miałam, z czystym sumieniem polecam 🙂
Achaja, dla mnie się zbytnio świeci, na pewno nie nadaje się na słoneczne dni, bo ma brokat (nie rozświetlające drobinki a autentyczny brokat) i mi to średnio pasuje, no i jeśli masz przetuszczającą się strefę T to niezbyt Ci przypasuje. Jak lubisz Revelona to może Nearly Naked? Nie jest taki ciężki jak CS.
Hej, jaki puder transparentny polecicie?
Miałam ostatnio make up for ever, ale teraz już świeci pustkami, czas kupić nowy, a portfel podobnie jak puder 😉
I tak jak mtslalam- nieumiejetnie narysowana kreska jeszcze zmniejsza mi oko 🙁

gigafota!
U ciebie mozna zrobic mega fajny make-up tylko lekko niekonwencjonalnie kreskami wyjechać 🙂
Thymos konkretnego pudru nie polecę ale jest teraz w SuperPharm promocja -40% na kosmetyki do makijażu (do 31.10), a od 10.11 podobno ma być -45% na kolorówkę w Rossmanie 🙂

Więc całkiem przydatna informacja dla pustych portfeli  😅
CzarownicaSa, no nie wiem,
może bardziej w górę z nią trzeba iść, albo dołożyć jakiś jaśniejszy szary?
Teraz widać, wcale małych oczu nie masz kobieto 🤬
CzarownicaSa, a moim zdaniem to najładniejsza kreska jaką do tej pory u Ciebie widziałam 😉
Achaja, dla mnie się zbytnio świeci, na pewno nie nadaje się na słoneczne dni, bo ma brokat (nie rozświetlające drobinki a autentyczny brokat)

Zastanawiam się, czy efekt różni się w zależności od cery, czy ja jakaś ślepa jestem, bo żeby zobaczyć drobinki muszę się dobrze przyjrzeć i to w odpowiednim świetle.
Zgadzam się natomiast co do słonecznych dni, wtedy te drobinki ładnie połyskują, ale mnie akurat ten efekt pasuje.

W ogóle bardzo lubię efekt rozświetlenia na twarzy, a to jest aktualnie mój ulubiony kosmetyk http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=63709 😉
Chyba się muszę przekonać 😉
Dobra, to na razie odpuszczam, kolejnym krokiem jest regulacja brwi, bo mi zaraz nóżek dostana i uciekną 😁 kupię dziś może cielistą kredkę i spróbuję z jednym z tutoriali, zobaczymy jak wyjdzie.

Ha! Odgrzebałam kosmetyczkę z rzeczami, które mi mama swego czasu przywoziła- mam tester kremu BB z NYC'a, tester fluidu "Smooth effect" z Maxfactor'a i "Dream Matte mousse" z Maybelline, cokolwiek to jest 😜 Nic, tylko trenować! 😀
Mam beznadziejne oświetlenie w domu, więc nawet nie mogę dobre foty zrobić :/ Aczkolwiek zdecydowanie wolę swoje lewe oko, wydaje mi się ładniejsze i jakby szersze, prawe mam dłuższe i bardziej zmrużone zawsze. Ale nie ma oczu idealnych 😀
[img]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10606286_876947765649159_976887458919071284_n.jpg?oh=a50ed02d8c74a60ac9f0ffb54b1850dc&oe=54EB069D&__gda__=1425551828_5a12053f08b1bd1fc8796513251902a1[/img]
Moim zdaniem calkiem ok 🙂 Troche jak dla mnie za mocny makijaz na codzien, ale bardzo ladnie wygladasz!
CzarownicaSa, zdecydowanie musisz ogarnąć brwi, jednak jeśli nigdy tego nie robiłaś polecam pójść do kosmetyczki na regulacje ( koszt 10zl).
I lepiej dobrac odcien podkladu, bo twarz w porownaniu z szyja jakby przyklejona od innej osoby 😉
Ash muszę muszę, bo są koszmarne. Z tą kosmetyczką zbieram się już parę miesięcy i zebrać nie mogę 😵 Chcę iść do dobrej i sprawdzonej, bo już się naczytałam i nasłuchałam jak kosmetyczki potrafią sprawę... zawalić :/

Dzięki za rady! :kwiatek:
CzarownicaSa, regulacja brwi u kosmetyczki to jest wrecz smieszny koszt. zbierz sie, bo na pewno efekt bedzie bardzo na plus.
Ja właśnie kupiłam swój pierwszy w życiu podkład. A dokładniej to krem. O, taki:

Zobaczymy jak się będzie sprawować.

Czarownica według mnie od razu lepiej. 😀 Tylko jaskółkę albo bym robiła grubszą albo wcale. 😉
CzarowniSa, na dolnej powiece spróbuj robić kreski cieniem i raczej do Twojego typu urody bardziej pasowałby brąz niż czerń, będzie delikatniej. I spójrz jeszcze raz na pierwsze zdjęcie które wstawiłaś, przez to, że kreska, którą robisz zajmuje całą widoczną część powieki ruchomej Twoje oko ciężej niż w rzeczywistości, porównaj z okiem nieumalowanym. IMO nie ma sensu upierać się przy grubych kreskach przy tym typie powieki, cienka kreska eyelinerem przy lini rzęs będzie wyglądać dużo lepiej, zastanów się nad tym czy warto ko9mbinować, niektórych rzeczy nie przeskoczysz niestety  😉
Do takich oczu czarny ok, szary czy braz tez bedzie ok 💘
Dziewczyny, potrzebuje pomocy 😡 😡 Totalnie nie znam się na pędzlach do makijażu, a wymyśliłam taki prezent dla przyjaciółki. 🤔wirek:
Co polecacie? Oczywiście, żebym jeszcze nie zbankrutowała 🤣
Dziewczyny, potrzebuje pomocy 😡 😡 Totalnie nie znam się na pędzlach do makijażu, a wymyśliłam taki prezent dla przyjaciółki. 🤔wirek:
Co polecacie? Oczywiście, żebym jeszcze nie zbankrutowała 🤣

Maestro albo Hakuro
np. http://allegro.pl/hakuro-zestaw-6-pedzli-do-makijazu-h50s-h21-h85-i4704987436.html
http://allegro.pl/hakuro-zestaw-10-pedzli-do-makijazu-h50s-h55-h70-i4707287711.html
Dunkaa, ja mam Sunshade minerals http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu-sunshade-minerals-9-szt-nowosc-i4719163220.html plus dokupuje inne np. Hakuro, ale te na początek były super
Wiecie gdzie można kupić oryginalne palety Naked?
W Sephorze.
Dziewczyny, help!!
Wczoraj dowiedziałam się, że wycofali mój kosmetyczkowy "must have". We Wrocławskich Sephorach i Douglasach już nigdzie go nie ma  🙁
Może któraś z Was zna godne polecenia sklepy internetowe lub polecanych sprzedawców na allegro, gdzie będę miała pewność, że to produkt orginalny? Albo w jakimś innym mieście jeszcze się w w/w sklepach uchowały? :kwiatek:

Yves Saint Laurent - Easy Liner

W Sephorze.

Dzieki
CzarownicaSa, masz szeroko rozstawione oczy. Robiąc na dolnej powiece kreskę tylko w kąciku jeszcze je optycznie oddalasz. Zaczynając górną od połowy to już w ogóle :P
ja na Twoim miejscu w ogóle bym zrezygnowała z dolnej kreski, jeśli to ma być codzienny wygląd.

Widzisz różnicę? Bo ja tak.
CzarownicaSa, jak dla mnie w tym makijażu wyglądasz jak buntownicza nastolatka, która obrysowuje oczy czarną krechą i na tym kończy się jej makijaż 😉 Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z podkreślania dolnej linii rzęs czarnym cieniem. I zrób porządek z brwiami, jak radzą dziewczyny- chociaż ja do kosmetyczki bym nie poszła, bo po wizycie u niej zawsze miałam wyskubane "plemniki" zamiast brwi. Zalajkuj profil Maxineczki na facebooku- prowadzi teraz brwiową akcje, może coś doradzi 🙂

Strzyga, tęskniłam! 🙂
Scottie, o, jak miło  :kwiatek: ja tu tylko przelotem =) Czuję się o wiele zdrowsza i szczęśliwsza odkąd ludzie z forum nie wmawiają mi, że jestem porąbana i zajmuję pierwsze miejsce wśród przyczyn zła i głodu na świecie =D

CzarownicaSa, nie wiem dlaczego wydaje Ci się, że masz małe oczy, wcale tak nie jest. Ja bym Cię raczej widziała w naturalnym makijażu, bardziej rozświetlającym, z jasnymi ustami, i świeżością. A nie czarnymi krechami.

Chociaż ja personalnie czarne krechy uwielbiam i to podstawa mojego mejkapu. Ale tylko na górnej powiece.
Strzyga - przepięknie wyszłaś na tym zdjęciu  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się