Forum towarzyskie »

Perfekcyjny makijaż

Ja mam bazę z Paese i daje radę.
Skoro w temacie makijażu oczu jesteśmy, mamy tu kogoś z powieką przysłoniętą? (taką nazwę w necie znalazłam 😉 ja z moimi powiekami kompletnie nie umiem malować oczu, robię kreskę w różnej formie ewentualnie jednolity cień i kreska. Do tego mam dość małe oczy i chciałabym je jakoś powiększyć ale budowa oka mi na to nie pozwala 🤬
ja mam z artdeco i nie jest najgorsza.
fruity_jelly, a pokażesz dokładniej jaki to kształt? bo na necie znalazłam kilka i całkiem możliwe, że mam taką 😉
fruity_jelly, masz na myśli po prostu powiekę opadającą? Ja mam. I to tak wspaniale, że oczu prawie nie mam 😁 całe życie z podniesionymi brwiami chodzę.
fruity_jelly,-chyba ja, ale pokaż jakieś zdj. Coś w stylu powiek azjatów?

całe życie z podniesionymi brwiami chodzę.
prawda, prawda 😁 . Zauważyłam, że nowo poznani ludzie często opowiadają mi zaskakujące rzeczy, widzę mięty tym, a opadającymi powiekami związek 😁 .
Rul, mi to nawet te podniesione brwi pasują, nie wyglądam jakbym się dziwiła, tylko tak normalnie (podobno trochę jak wyrachowana cyniczka, która gardzi wszystkimi wokół :hihi🙂, azjaci zrobili chyba takie naklejki do podklejania tej powieki, że wygląda normalnie, przydałoby się. Albo sobie naciąganie zafunduję.
Dzięki 😀 Nie słyszałam o Duraline, a ma na kwc bardzo dobre opinie - może go wypróbuję 🙂 W fixery nie będę się bawić, bo gdzieś po drodze dotarło do mnie, że super-hiper wytrzymały make-up nie jest mi niezbędny do szczęścia, ale cienie bez żadnego podkładu (a i nawet ze zwykłym podkładem do twarzy) po dwóch godzinach zmieniają się w dwie linie 🙄
I dołączam do klubu osób o niewielkiej ilości widocznej powieki (nie wiem, jak to się fachowo nazywa) 😉
Porównywałam z fotkami w necie i opadająca powieka to chyba nie jest. Ale skojarzenie z powiekami azjatów.. 😁 coś w tym jest. Chodzi o to, że części ruchomej powieki w ogóle nie widać, jutro zrobię fotkę w świetle dziennym bez mejkapu 🙂 a nad tymi tasiemkami też się zastanawiałam
U mnie to chyba jednak opadająca. Bo ta nieruchoma część zakrywa sporo ruchomej. Ale ja i tak rzadko noszę cienie, najwyżej maluję kreski eyelinerem, więc nie uprzykrza mi to życia 😉
tak to u mnie wygląda. Niestety domalowanie sztucznego zagięcia wygląda bardzo źle (mała odlełość powieka-brwi). Może macie jeszcze jakiś pomysł? Zostaje chyba tylko nałożenie cienia nad rzęsami, bo tylko tam będzie go widać.
Nie upieram się na cienie, ale mam całą paletkę sleeka i znudziły mi się kreski 😉 .
Zatłukę was, wybrałam 3 paletki i zdurniałam, bo stać mnie tylko na jedną  😵
Au Naturel, Rescpect czy Matte Darks?
Boję się, że te jasne z Respect będą zbyt jaskrawe, a ciemne z Matte Darks za ciemne  🤣  Ale są takie piękne i matowe  😍
http://allegro.pl/max-factor-cielista-kredka-do-powiek-090-natural-i4209334801.html

czy ta kredka jest oryginalna? Bo tylko jedna jedyna na całym allegro jest w takiej cenie
Achaja,
Ja zupełnie przypadkowo kupiłam bazę Inglota i bardzo dobrze mi się sprawdza, makijaż po 11 godzinach w pracy wygląda niemal tak samo jak rano, chwilę po zrobieniu 🙂

Facella,
Ja Ci polecam Au naturel na początek, oczywiście jeśli odpowiadają Ci brązy i beże na codzień, jest najbardziej neutralna i uniwersalna. Potem można kombinować z innymi 😉

Co do opadającej powieki, wystarczy umiejętnie pobawić się makijażem i można poprawić jej wygląd 😉
Na yt jest mnóstwo filmów na ten temat.
Odpowiadają mi kolory wszystkich trzech z wyjątkiem pomarańczki w Respect  😁
Facella, au naturel 😀

Rul, ja mam podobnie, tylko brew odrobinę wyzej :/
http://allegro.pl/max-factor-cielista-kredka-do-powiek-090-natural-i4209334801.html

czy ta kredka jest oryginalna? Bo tylko jedna jedyna na całym allegro jest w takiej cenie

Jeśli ktoś kupił sobie w rossamnie na promocji to zapłacił za nią ok 15PLN, jak ja. 😉
dziewczyny pomóżcie 🙂
potrzebuje kredki rozświetlającej do kącików oczu i zupełnie nie wiem co mam kupić, zastanawiam się nad tymi ale nie wiem co wybrać

http://www.ladymakeup.pl/sklep/essence-big-bright-eyes-kredka-do-oczu.html (tutaj sa 3 kolory do wyboru i w ogole nie wiem, w który celować)
http://www.ladymakeup.pl/sklep/essence-stays-no-matter-what-eyepencil-shadow-kredka-i-cien-do-oczu.html (kolor 07)

juz od dluższego czasu chcę nabyć cos takiego ale bezskutecznie 🙁
chcesz nakładać tą kredkę bardziej od wewnątrz czy tylko na powiekę w kąciku? Jeśli to drugie to nie trzeba kupoowac kredki, wystarczy perłowy/brokatowy cień.
chyba tak i tak 😉

jeżeli chodzi o pierwszą kredkę to znalazłam to który kolo najlepszy?

a jesli chodzi o drugą kredkę to: http://www.mllsdemode.be/essence-stays-no-matter-what-eyepencil-and-shadow-2

i dalej nie wiem 🙁
hanexxx
Nie obraź się, ale o co Ci właściwie chodzi? Cielista kredka to nie jest zakup życia i serio jest ich na rynku tyle, że można pobawić się w eksperyment i wypróbować coś z niższej półki cenowej, powiedzmy do 10zł. Jeśli się nie sprawdzi, to zawsze możesz wykorzystać ją jako bazę pod cienie i z pewnością się nie zmarnuje.
Polecałam Ci już kredkę, którą sama zdecydowałam się przetestować, kosztowała jakieś 7zł chyba (cena warta "ryzyka"😉, inne dziewczyny też już pisały o kilku produktach, więc nie bardzo rozumiem co jeszcze chciałabyś od nas usłyszeć... 

Facella
Czyli pozostaje Ci kupić hurtem 😁
Pauli ale ta cielista miała być do linii wodnej a rozświetlajaca na zewnątrz 😉 o coś takiego:

cielista nie da mi takiego efektu a o kredkę roświetlajacą essence tak się dopytuję ponieważ muszę zamówić z neta (bo ich nie ma u mnie stacjonarnie) i nie wiem jaki kolor mam wziąć 😉
Ja mam jedną i służy mi zarówno na linię wodną, jak i do rozświetlania kącików. Osobiście nie widzę potrzeby kupowania dwóch różnych produktów, ale co tam kto lubi 😉
Co do kącików, to moim zdaniem najlepszy jest właśnie jakiś jasny, perłowy cień, tak jak pisała Rul. W zasadzie jeśli chodzi o tę część makijażu masz ogromne pole do popisu, a ogranicza je tylko Twoja fantazja. Zostaw w spokoju te kredki i pobaw się z jakimś fajnym makijażem 😉
Pauli, oj żebym to ja miała tyle kasy  😵 już by wszystkie moje były  😂
Moje azjatyckie oczy 😁 jak dobrze wytuszuję rzęsy to nawet widać że je mam, i kredka na linii wodnej tu akurat ten MF, o który tyle krzyku 😉
fruity_jelly, a nie, to aż tak nie mam, ale i tak rozumiem Twój ból :/

ta japońskie naklejki może by podziałały?
A jeszcze zapomniałam dodać, że prawe oko lubi robić mi psikusa i bardzo często robi mi się takie jak tu pani ma w wersji z tasiemką w efekcie czego mam dwoje różnych oczu 😉

btw. robiłam ostatnio zakupy z Golden Rose i załapałam się na promocję, że panie na stoisku pomalują mnie za darmo, tylko muszę wcześniej przyjść i powiedzieć jaki to miałby być makijaż. Mam miesiąc na wykorzystanie tej okazji, tylko tak się zastanawiam czy takie ekspedientki coś faktycznie potrafią i nie będę musiała zaraz lecieć do łazienki zmywać to co mi zmalują. Bo jak się przyjrzałam tej panience która mnie obsługiwała, to wcale nie jestem pewna, że chciałabym żeby ona mnie malowała 😂
O co chodzi z tą tasiemką?  👀
Ale bajer cudny!  💘
No i właśnie je zakupiłam na próbę 😀 dwa arkusze po 24 pary z przesyłką wyszło mi 10zł także nie jest to droga impreza 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się