Forum towarzyskie »

Perfekcyjny makijaż

W domu pomalowałam się czerwoną pomadką po raz pierwszy i wydaje mi się, że w tym przypadku pędzelek jest niezbędny, efekt jest mniej krzykliwy, można precyzyjniej objechać kontury.
Thymos, a jaką kupiłaś?

maxfactor
Miesiac kiblowalam w domu na podłodze, wczoraj 5 min w syforze i pękło 6 stów...
Ale mam chyba wszystko. Ja ograniczam kosmetyki do malowania do minimum,,, choćiaz mam masę i nie używam...
Odkryłam, że w jednym z Rossmannów postawili szafę Burżuja  😀iabeł: Już się czaję na jakiś BB krem/podkład. Bo mają takie bardzo jasne, prawda?
Tak, ja jestem z tych bladych a z Burżujka zawsze coś znajdę 🙂 Teraz mam Healthy Mix i mi bardzo pasuje
dzisiaj było w hebe -40% na bourjois 😉
http://www.hebe.pl/-40-makijaz
Martuha,  przez Ciebie zgrzeszyłam dziś GOSHem w Hebe.

Niebieski eyeliner
Wiśniowa pomadka w kredce
granatowy lakier.

Planuję sie jeszcze jutro wybrać po podkład revlona, choć mam swój pharmaceris i go lubię, ale revlonem się wszyscy zachwycają...
Miesiac kiblowalam w domu na podłodze, wczoraj 5 min w syforze i pękło 6 stów...
Ale mam chyba wszystko. Ja ograniczam kosmetyki do malowania do minimum,,, choćiaz mam masę i nie używam...

Lepiej się pochwal, co kupiłaś 😉
Strzyga, sorry 😉
ja też się zastanawiałam nad podkładem Revlona, ale popróbowałam trochę z testerów i chyba mi nie podpasowały.

za to bardzo podoba mi się co robi z moją twarzą  ten fluid
tylko niestety z wyłączeniem nosa 🙁 na nosie strasznie podkerśla pory... da się coś z tym zrobić?

Martuha, próbowałaś może z bazą pod makijaż? Jakaś dobra może fajnie wyrównać cerę i pory powinny być mniej podkreślone.
Ja używam tego i bardzo sobie chwalę:
http://www.ceneo.pl/18105961
W Biedronce pojawiły się różne kosmetyki za grosze  😀iabeł:
Ja zakupiłam krem BB z Under Twenty - wreszcie znalazłam jakiś, który nie jest dla mnie za ciemny! Zastanawiałam się też nad korektorem pod oczy z Eveline 8 w 1, ale raz - nie miałam tyle pieniędzy, dwa - był tylko jeden kolor, nude i nie było testera..., trzy - nie wiem, czy warto. Jakieś opinie o nim?
Ponadto są róże, cienie, kredki, błyszczyki, lakiery, większość z Bella, masę podkładów różnych firm, jakieś płyny micelarne, kremy, henna do brwi, samoopalacze i coś wg mnie bardzo fajnego - serum do rzęs na dzień (7ml) i regenerujący krem na noc (10ml) z L'biotica po 8 zł sztuka. Zastanawiałam się nad tym serum, bo wydaje się niedrogie, ale mam parę pytań: stosowała któraś z was, warto? Na ile starcza 7ml? Na opakowaniu jest napisane, że należy stosować przez miesiąc i nie wiem, czy starczyłoby jedno opakowanie.
Widziałam też zestaw pędzli (do różu, pudru, cieni i brwi) za 25 zł, czyli ok. 6 zł za jeden. Ciekawa jestem, jak z ich jakością.
Edit: tutaj jest gazetka: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,60,title,odkryj-w-sobie-gwiazde ale chyba nie wszystko w niej jest.
ja stosuję L'bioticę i uważam, że nie można jej nic zarzucić za tę cenę 😉

teraz jednak zastanawiam się nad regenerum do rzęs, używałyście?  👀
Zastanawiam się czy te usta nie są dla mnie za mocne. Zawsze stawiałam na oczy, nie usta i teraz mi dziwnie.
Strzyga, na zdjęciu nie wyglądają na za mocne (przynajmniej dla mnie). Jak czujesz, że masz zbyt widoczny makijaż, to oczy pomaluj lekko. Ja lubię usta na czerwono mieć, ale wtedy rezygnuję z eyelinera, bo tak na co dzień czuję się zbyt wymalowana, robię leciutką kreskę czarnym cieniem, tak przykładowo 🙂
Bez eyelinera wyglądam jakbym dopiero co wstała po grubej imprezie.
Strzyga
Moim zdaniem jest w sam raz, niczego nie jest za dużo 🙂
Zgadzam się z Pauli, bardzo ładnie to wygląda i bez przesady.
Czasem uda mi się stworzyć coś fajnego, a nie umiem zrobić zdjęcia 🙁

jakoś komórkowa.
whitemoon071, ja bym jakoś inaczej tylko kreskę zakończyła, ale ogólnie bardzo ładnie 😀 I masz super brwi! 😀
Oko super, ale z brwiami chyba przekombinowałaś troszkę 😉
Ta kreska jest normalnie zakończona - na zdjęciu jakoś wyszła jakby "urwana" 😉
A brwi - czemu przekombinowane? Takie mam 🙁 Nie mam za dużo do wyrywania nawet - na górze w ogóle, a na dole to tylko takie mało widoczne jak odrastają 🙂
Dzięki dziewczyny, na co dzień zostawiam usta w spokoju, tylko balsam bezbarwny i tak jakoś mi dziko 😀

whitemoon071, wyglądają bardzo nienaturalnie, takie od linijki, kwadratowe na początku... 
whitemoon071, nie domalowywałaś sobie z przodu? Bo taki dość ostry początek chyba jest 😉
Ale smoky zawodowo :p
Owszem, są poprawiane, bo bez ;domalowania' to prawie w ogóle nie mam :p Ale staram się wewnętrzną częśc zawsze 'domalować' o wiele lżej niż końcówkę - żeby właśnie nie było takiego sztucznego efektu, ale albo dzisiaj mi nie wyszło, albo taka fota. Patrzę w lusterko i jakieś inne one mi się wydają :P
whitemoon071, to pewnie dziś Ci się trochę machnęło. Ja kiedyś też robiłam tak czasem, wyglądałam wtedy komicznie 😉
W lusterku wygląda to faktycznie inaczej niż na zdjęciu - już wiem, żeby nie robić fot przednim aparatem telefonu :P
Ale miło, że oko się podoba!
Zanim dojdę do perfekcji w brwiach to jeszcze trochę mi to zajmie! Dzięki za opinie - zawsze to lepiej jak ktoś 'z zewnątrz; powie co jest ok, a co nie!
Obejrzałam palety magnetyczne z Vipery. Do Inglota się nie umywają, choć wciąż mają tę wyższość, że są bez przegródek. Wygrywają też cenowo- kosztują bardzo rozsądnie. Są chyba trochę solidniejsze, od tych metalowych z allegro- równiejsze, sztywniejsze, Nie wiem jednak jak z trwałością. Mam mieszane uczucia co do zamknięcia na magnesiki, choć z drugiej strony, nawet mimo, że ręką łatwo je otworzyć, to w torebce nie powinny. Liczyłam, że bardziej mnie zaskoczą i bez namysłu kupię jedną, lub dwie. Gdybym nie miała żadnej, z pewnością bym się skusiła, ale póki moje żyją odpuszczę sobie. Jak się rozpadną, to Vipera będzie moim pierwszym typem i poddam zamkniecie klapki crash testom 😉. Polecam jednak Waszej uwadze.
Inglot też ma bez przegródek - sama taką ostatnio kupiłam, za 15 zł. Mam w niej 12 cieni, 2 kwadraty i 10 kółek.
O, byłam pewna, że już ich nie produkują!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się