Forum towarzyskie »

Kartki bożonarodzeniowe 2013

CzarownicaSa -> http://www.amun.com.pl/ z roku na rok mi przysyłają na BN i Wielkanoc  😉 Dzieki temu mam spokój z kupowaniem kartek  😎
Może każdy plus minus napisze co lubi 🙂

dobry pomysł!
ja lubię własnoręczne najbardziej, z sympatycznymi, jak najmniej oficjalnymi, życzeniami 😉
Ja lubię własnoręcznie robione kartki i takie też robię, ale oczywiście ucieszę się z każdej🙂
jestem wieelką fanką wszystkich instrumentów i żyraf :P
Może każdy plus minus napisze co lubi 🙂

Z całym szacunkiem ale czy  to jest koncert życzen?
Przepraszam ale ja nie zamierzam się absolutnie dostosowywać do tego kto co lubi. Zwyczajnie w świecie nie mam na to czasu.
Za moje kartki i zyczenia w nich zawarte bedą płynęły z serca i moim zdaniem na tym powinniśmy się skupić.
zabeczka17, wdech-wydech… nie ma nic złego w napisaniu, jakie kartki się lubi najbardziej. to że lubię własnoręczne, nie znaczy, że taką ze sklepu wyrzucę do kosza, a użytkownikowi dam ignora. Wręcz przeciwnie, ucieszy mnie tak samo.
dla mnie  byłaby to fajna wskazówka, jakby któraś z osób, które wylosowałam, napisała, co jest w jej guście.
a ja myślałam, że chodzi wam o to, żeby napisać coś o sobie (w przypadku osób mało znanych na forum), żeby ewentualnie można było coś osobistego napisać w życzeniach. a nie że ja chcę świecące kartki ze wstążeczkami i pozytywką 🙄
Nigdy czegoś takiego nie pisaliśmy i jakoś nie było problemu. Nikt się nie żalił, że kartki, które otrzymał mu się nie podobają...
zabeczka17, wdech-wydech… nie ma nic złego w napisaniu, jakie kartki się lubi najbardziej. to że lubię własnoręczne, nie znaczy, że taką ze sklepu wyrzucę do kosza, a użytkownikowi dam ignora. Wręcz przeciwnie, ucieszy mnie tak samo.
dla mnie  byłaby to fajna wskazówka, jakby któraś z osób, które wylosowałam, napisała, co jest w jej guście.

No dobrze ale ku czemu ma to służyć? nie wiem konkurs na najładniejsza kartkę? na wywołaniu jakiegoś rodzaju presji ?  Jesli takt o ja sie z tego wypisuje.

Albo nie. Lepiej tak.
To jeśli to nie sprawi nikomu kłopotu ( w koncu mamy święta Bożego Narodzenia) :  Podobają mi sie kartki oprószone  drobinkami 20 karatowego złota. Prosze aby był namalowany święty Mikołaj a  jego oczy były wysadzane brylantami kupionymi  od Tiffany & Co.n Koniecznie ręczna robota !  Pasuje?
Serio? Nawet w takim wątku muszą być awantury i jakieś docinki?  🤔
jeśli dla ciebie "lubię sympatyczne, jak najmniej oficjalne życzenia" znaczy to samo co "chcę kartkę z brylantami", to ja się wypisuję z takiej dyskusji 😉
czemu to ma służyć?hmm, no może np. temu, żeby się coś więcej o sobie dowiedzieć? inaczej bym nie wiedziała, że deksterowa lubi żyrafy 😀 taka praktyka jest między innymi na postcrossingu i ona nie utrudnia zadania nadawcy, a wręcz ułatwia. zresztą safi ma racje, wszystkie kartki są super, święta idą  :kwiatek:
Sorry, ale najwięcej do powiedzenia mają tu osoby, które chyba nigdy wcześniej się nie bawiły. Jak ktoś chce zrobić ręcznie to robi ręcznie, jak ktoś chce wysłać kupioną to wysyła kupioną, ja ktoś chce dodać prezent to dodaje.

A jak ktoś chce dodać wyjątkowe od siebie życzenia to czyta posty użytkownika. To nie jest koncert życzeń. Tu liczy się gest.
jeśli dla ciebie "lubię sympatyczne, jak najmniej oficjalne życzenia" znaczy to samo co "chcę kartkę z brylantami", to ja się wypisuję z takiej dyskusji 😉

to był sarkazm  😉
Dobra róbta jak chceta. Ja kartki wypisałam, nie obchodzi mnie kto co lubi.
Każdy z wylosowanych dostanie ode mnie kartonik z wydrukowaną grafiką ale za to  z życzeniami które idą  prosto ode mnie.. i to bardzo szczerze.

JARA podpisuję się  pod tym obiema lewymi ręcami.
zabeczka17 wyluzuj trochę , chodziło mi o to że każdy mógłby napisać co lubi, w sensie żeby napisał coś o sobie, zainteresowaniach itp - nie widzę w tym nic złego, niektóre osoby są na rv krótko i moim zdaniem miło jest dostać życzenia personalne a nie "totalnie bez emocji" mnie osobiście dużo bardziej cieszą życzenia zdrowia dla mnie i mojego konia niż wierszyki z internetu na zasadzie kopiuj-wklej

Tak jak napisała Jara A jak ktoś chce dodać wyjątkowe od siebie życzenia to czyta posty użytkownika. Niestety jak napisałam wyżej nie każdy wiele tych postów ma...

Nie chodziło mi tez o to że kartki mają być robione własnoręcznie, z każdej będę się cieszyć, ale gest to gest, ja jak do kogoś pisze to na pewno milej będzie tak żeby ta osoba wiedziała że to dla niej 🙂

Wszystko da się napisać spokojnie a nie od razu być sarkastycznym i nie miłym :/

Swoją drogą przykro mi że nie obchodzi Cię kto co lubi  -  to się nazywa egoizm 😉 Ale Twoje życzenia na pewno będą szczere i od serca 🙂
MonioRek - pozwól, że powtórzę. DO tej pory NIGDY nie robiliśmy czegoś takiego, a NIKT nie żalił się, że dostał oschłe życzenia czy cokolwiek.
może żeby nie zostać "zjedzonym" albo teraz zauważyli taką potrzebę? przecież nie każdy musi się dostosowywać i może robić tak, jak zawsze?
MonioRek - pozwól, że powtórzę. DO tej pory NIGDY nie robiliśmy czegoś takiego, a NIKT nie żalił się, że dostał oschłe życzenia czy cokolwiek.

A powiedz mi co jest złego w tym żeby tym razem kto chce tak zrobił? Zawsze wszystko musi być tak samo? Wątpię by ktokolwiek się żalił, ja osobiście nawet jakbym była nie zadowolona to bym się nie żaliła bo nie chciałabym żeby komuś było przykro, poza tym nie wiem czy wiesz ale nie jest w dobrym tonie okazywanie niezadowolenia z prezentu...

Ja nie mówię że MUSIMY tylko twierdzę że jak ktoś chce można spróbować, coś nowego to nie koniecznie coś złego! Jeśli Ci się ta idea nie podoba to po prostu rób tak jak dotychczas, ale na pewno znajdzie się grupa osób która będzie chciała zrobić to bardziej"personalnie" i amen.

Nie widzę powodu do jakich kolwiek  kłótni, zwłaszcza w takim temacie - ale sorry każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie - do tego służy forum

Z każdej kartki będę się cieszyć tak samo, mam nadzieje że moje i życzenia w nich zawarte tez wywołają uśmiech na adresatach 🙂

deksterowa

Święte słowa
Niekiedy tęsknię do czasów, gdy w tej zabawie brało udział mniejsze grono osób z forum. Było jakoś tak normalniej, prościej...
MonioRek  jeśli egoizmem nazywasz to ze nie zamierzam absolutnie brać udziału w targu,, kto co lubi itp itd.."  i dostosowywać moich kartek do tegoż oto schematu to wybacz  mamy chyba innego rodzaju poczucie  wartości życzeń BN. I każdemu tutaj kto lubi słonie lub żyrafy czy węże życzę tak samo.
I przeczytaj prosze moje posty ze zrozumieniem bo twoja  interpretacja jak dla mnie trochę odbiega od mojej myśli przewodniej. Dzieki  😎
Kolejna kwestia napisałam i powtórze- róbta co chceta. the end.
Więcej się w tym temacie nie zamierzam wypowiadać

Niekiedy tęsknię do czasów, gdy w tej zabawie brało udział mniejsze grono osób z forum. Było jakoś tak normalniej, prościej...

ja również bo gubi się myśl przewodnia świąt jako  świąt a tworzy cos w rodzaju targu Merry Christmas
Każdy ma takie poczucie wartości jakie ma i nie widzę sensu się z tego powodu kłócić...

Róbta co chceta i niechaj tak będzie

A negowanie wszystkiego co inne/nowe na tym forum to chyba normalna sprawa, w każdym wątku...
Jezu, za obcisłe spodnie założyłyście dzisiaj, czy jak?  🙄
Zastanawiam się czasami, czy żeby przypadkiem nie podpaść nikomu z r-v trzeba siedzieć cicho i nie wychylać się ze swoimi pomysłami, bo Cię zjedzą.
Jak ktoś nie chce, to nie pisze, a jakie kto lubi kartki lub życzenia MonioRek chciała wprowadzić tylko po to, żeby pomóc osobom, które, no nie wiem, chcą zrobić te własnoręczne kartki, jednak wolą robić pod gust czyjejś osoby niż potem zamartwiać się, że jego praca może się nie spodobać?  🙄 To samo z życzeniami. Nie podoba się, to nie musicie pisać, end of story, żadnego problemu, rzucacie się nie wiem o co...

Tak jak zostało wspomniane, bierze udział w zabawie paru użytkowników, którzy nie mają za dużo postów, więc nie da się jednoznacznie określić, co taka osoba lubi...

A jak się Wam nie podobają osoby, które biorą udział, to mogłyście zrobić selekcję, a nie, marudzą i marudzą jak stare panny...
ale co nowe? żeby można było dostać taką kartkę z takimi życzeniami, o jakie się poprosiło? no jaki to ma sens? szczególnie, ze zabawa jest dobrowolna.
Nie, niekoniecznie od razu po przeczytaniu tego, co dana osoba lubi trzeba kupować/robić kartę pod gust, ale tym, którzy totalnie nie wiedzą co mają napisać lub jaką kartkę osobie wylosowanej podarować taki post zdecydowanie ułatwi życie. Gwarantuję Ci, że osoby nie mające pomysłu nie będą o tym pisały na forum.
ale co nowe? żeby można było dostać taką kartkę z takimi życzeniami, o jakie się poprosiło? no jaki to ma sens? szczególnie, ze zabawa jest dobrowolna.

Nie chodziło mi żeby dostać takie życzenia o jakie się prosiło, tylko takie bardziej "personalne" a nie wierszyki kopiuj-wklej
Jeśli ktoś w wątkach pisze że marzy o własnym koniu, na pewno dużo milej mu będzie jak będzie mu się tego konia życzyć, jak ktoś ma chorego konia to na pewno będzie mu miło jak dostanie życzenia zdrowia dla tego konia, jeśli ktoś gra w Howrse można mu życzyć samych boskich 🙂

Chodziło mi głównie o użytkowników którzy maja mało postów i dla osób które chciały napisać im takie a nie inne życzenia dać jakieś wskazówki, co w tym złego?
Wierz mi, że nawet kartka z kiosku za 50gr z napisanymi od siebie życzeniami jest fajniejsza niż cuda na kiju robione ręcznie z przepisanym wierszykiem.
Bawimy się tak już chyba 3 rok i zawsze był wielki fun. Nikt nie cudowa.
A jaki będzie fun jak napiszę:

Cześć, jestem Agnieszka, mam 27 lat. Pracuję w Urzędzie Skarbowym, mam bulteriera i kundla, mam zaburzenia odżywiania i nie lubię się męczyć.

i dostanę życzenia:
Z okazji Świąt Bożego narodzenia życzę Ci wielu dlużników, zdrowego psa, który nie zagryzie Ci kundla, walki w klubie anonimowych żarłoków i abyś pokochała kiedyś sport. Ah! Do 30stki już niedaleko!

Wow! Zero inwencji, wszystko opdane pod nosem. Oryginalne życzenia, w które włożysz trochę pracy są lepsze niż wymyślna kartka. A jak ktoś jest nowy na forum to albo musi się wpasować w klimat albo dać poznać 😉
albo przyjąć ogólne, ale szczere życzenia 😉

ps. proszę mi nie życzyć boskich w howrse  😁
Mi największą frajdę sprawiła w zeszłym (albo w tym?) roku Pokemon. A nawet nie Pokemon, a jej malutka córka, która narysowała mi Bułkę. Rozumiecie, dwie kreski i oko, przypominało to bardziej jakiś wykres niż psa, ale kartka po dziś dzień wisi na tablicy nad biurkiem 😉

edit:

Osoby, ktore wysylowały mnie proszę o przesyłanie pieniędzy, wyposażenia mieszkania oraz biletów miesięcznych, bo jak życzyły to się nie sprawdzało 😉
JARA, a wielkanocna która? 😁

Żartuję oczywiście, wiem, że owce, które kojarzyły się ze stadem bulinek ;]

A wiecie... ja mam wszystkie kartki, z każdej edycji (bożonarodzeniowe, wielkanocne i wakacyjne) powieszone na korkowej tablicy. Rok temu faktycznie jedna z użytkowniczek wstrzeliła się z życzeniami tak, że aż się popłakałam, bo były tak trafne... Ale ile było takich, gdzie japa się cieszyła, bo były takie po prostu od serca. Neutralne w sumie, takie, które można bylo wysłać pewnie do kogokolwiek innego, ale takie... no po prostu od serducha. Takie, że czytając je miałam przed oczami twarz tej osoby (znaną ze zdjęć na forum), albo migotał mi avatar, bo twarz nieznana. I było to szalenie miłe, bo to była taka cząstka tej osoby. Ktoś się jakoś tam przede mną otworzył, pisząc bardzo miłe życzenia z głowy. Nie doszukując się kij wie czego o mnie, co napisałam na forum. Nikt mi nie pisał o tym, jak życzy mi, żeby kot mi przestał żarcie roznosić po domu, ale zwyczajnie życzył pięknych Świąt, dobrego przyszłego roku. Niby taki standard, ale napisany tak, że czuło się jakąś taką serdeczność. Mnie to rusza, uszczęśliwia. I o to mi chodzi w każdej kolejnej edycji. Ja po prostu lubię, jak ktoś w tej kartce, w życzeniach, zawrze cząstkę siebie. Bo ja siebie już znam, a taki kawałek kogoś w życzeniach jest bardzo miły, taka ludzka serdeczność na Święta.

A że tradycja nakazuje wysłanie kartek do kilku osób, których nie wylosowałam, bo po prostu tyle razy już tam się wysyłało... to i wiem co pisać, żeby było bardziej personalnie 😁
A jak sie podpisujemy? Bawię się pierwszy raz 😉

i tak w temacie:
Zwykle imieniem + nick z rv 🙂
Haha "moje wylosowane laski" macie pecha, kartki wysłałam rano a dopiero teraz weszłam poczytać wątek. Cóż, zrobiłam własnoręcznie, starałam się najładniej jak się dało (mój rękodziełowy debiut w zakresie kartek  😀 ), życzenia wymyśliłam najbardziej od serca jakie mi przyszły (i chyba ze trzy razy redukowałam długość tekstu, a i tak ledwo weszło). Żadnych preferencji niestety nie uwzględniłam, postów na forum też nie mam czasu wyszukiwać. Mam nadzieję, że faktycznie intencja i gest się liczą. Ja osobiście nie mam żadnych życzeń odnośnie kartki. Byle "od serca". Aczkolwiek sądzę, że jeśli ktoś się zgłasza dobrowolnie do takiej zabawy to już się samo przez się rozumie, że robi to z dobrą intencją. Gdyby nie chciał, nie wysyłałby  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się