Forum towarzyskie »

Wypełnienie ankiety na temat e-commerce

Witam serdecznie,

to mój pierwszy post tutaj.
Jestem studentką kierunku PR w Wyższej Szkole Promocji w Warszawie.
Mamy za zadanie przeprowadzić badania dotyczące motywacji klientów kupujących w sposób tradycyjny oraz przez internet.
Jeżeli któryś z forumowiczów zdecydowałby się poświęcić 30 minut, aby wypełnić ankietę byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ do końca tygodnia potrzebujemy zebrać badania jeszcze od 50 osób  😵

Poniżej przesyłam link do ankiety w wersji elektronicznej:
http://www.interankiety.pl/interankieta/8a733577292d1f1bd9d6374901a2d432.xml

Pozdrawiam,
lilithhh
Nawet chciałą wypełnić ankieę, ale 60 opisowych pytań to nei ankieta raczej...  😲
Gaga_, dlatego sama jestem przerażona, że potrzebujemy 50 osób do końca tygodnia. Może ktoś jednak ma trochę czasu i wspomoże biednego studenta, bo znajomi już na telefony nie odpowiadają (w sumie się nie dziwie)  😜 
Nie możesz tego opracować w formie normalnej ankiety z wyborem odpowiedzi? Przecież tego typu "ankiety" nie da się nawet statystycznie podsumować...
Niestety... Promotor nie chce, abyśmy "podpowiadali" osobom wypełniającym gotowe rozwiązania, ponieważ jest to badanie jakościowe.

*edit - zdanie niepoprawne gramatycznie
Wypełniłam. Przy okazji doszłam do wniosku, że jestem okropnym klientem, który kupuje mało, wybrane produkty i ma w nosie reklamowe wysiłki firm 😉
Zabrakło mi pytań o wiek, płeć itp. jakby w sumie nie było ważne czy babcia kupuje przez net seksbieliznę czy 10-latka lizaki.
Niestety... Promotor nie chce, abyśmy "podpowiadali" osobom wypełniającym gotowe rozwiązania, ponieważ jest to badanie jakościowe.

*edit - zdanie niepoprawne gramatycznie

niestety "to coś" (bo nie nazwę tego ankietą) nie spełnia żadnego kryterium badawczego...
Wypełniłam. Przy okazji doszłam do wniosku, że jestem okropnym klientem, który kupuje mało, wybrane produkty i ma w nosie reklamowe wysiłki firm 😉
Zabrakło mi pytań o wiek, płeć itp. jakby w sumie nie było ważne czy babcia kupuje przez net seksbieliznę czy 10-latka lizaki.

abre, normalnie będę Cię po rękach całować - po pierwsze za wypełnienie, po drugie za przypomnienie o metryczce, nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć  🤬

PS. Czy mogłabyś mi wysłać dane uzupełniające do metryczki jak już ją dodam?   
To ma być ankieta?  😲 Jak dla mnie, strasznie dziwne i wręcz trudne te pytania, chociażby pytania 6-9. Albo 24. Co jest rozumiane przez "bariery"? Mimo dobrych chęci, nie wypełniłam, czuję się za głupia na to coś.
Wypełniłam  😵
Niektóre pytania były totalnie bez sensu, nawet nie wiedziałam, że są jakieś trendy w zakupach

Przydałby się wstęp do każdej z sekcji - co badacz ma na myśli pytając np. o powyższe trendy.
Bardzo dziękuję wszystkim za uwagi. Gdy już będę pracować w badaniach rynku, bądź jako PR manager bardzo chętnie się do nich zastosuje. W chwili obecnej - taki wygląd ankiety mam narzucony "od górnie".

Jeszcze raz dziękuję osobom, które poświęciły czas na wypełnienie badania. 
dobre 25 min wypelniania 😵
Ta "ankieta" jest mało reprezentacyjna i mało badawcza, badania tego sektora są szczegółowo prowadzone przez profesjonalne firmy np. CENEO.pl może warto poszukać gotowych takich raportów za ostatnie 15 lat i sprawdzić trendy zmian zachodzących , oraz na tej podstawie postarać, się (przy jednoczesnym określeniu wskaźników ekonomicznych w branży) określić trend na następne 3 lata. To będzie faktycznie badawcze i wnoszące coś w temacie. Można też pokusić się o porównanie kilku ogólnokrajowych raportów za dany rok i określenie ich faktycznej rzetelności oraz wskazanie ewentualnych przyczyn w różnicach.

lit .
lilithhh, zaczelam robic ta ankiete, ale mnie zirytowala. jakie emocje wywoluje we mnie kupowanie przez internet. o ryli? zakupy wywoluja emocje?
katija, nie gadaj. U mnie kupowanie ochraniaczy z cyrkoniami jest zawsze przeżyciem 😀
katija - zawsze można napisać, że nie wywołują w Tobie emocji  😎
U mnie np. ogólnie pojęte zakupy powodują najpierw euforię, a potem poczucie winy, ale dzielnie z tym walczę.

10 ankiet już zrobionych, zostało do wypełnienia 40, może ktoś jeszcze się "skusi"  😡
lilithhh, skuszę się po powrocie z pracy, więc późnym popołudniem/wieczorem 🙂
Dworcika - bardzo, bardzo dziękuję.
Do zrobienia zostały jeszcze 34 ankiety - termin badania został przedłużony do wtorku.
Czy znajdą się jeszcze osoby chętne do wypełnienia ankiety ?  🙇
Chciałam jeszcze raz bardzo podziękować wszystkim osobom, które zdecydowały się poświęcić swój czas i wypełniły ankietę. Jesteście WIELCY !  🙇
W dniu dzisiejszym zakończyliśmy zbieranie badań - osiągnęliśmy wymagane 50 sztuk.  😅

Czy mogę prosić o zamknięcie tematu?

Pozdrawiam, lilithhh

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się