witam robie to za plecami kolezanki bo sama jestem ciekawa czy ktos z was miał podobny problem mianowicie kolezanka kupiła sobie klacz po sporcie 11 lat ma juz ja moze poł roku jezdzi typowo rekreacyjnie uprzedzam 😉 do sedna jej klacz zaczeła strasznie zucac łbem pod czas jazdy wczesniej jak z nia jezdziłam to tego jej nie robiła ,rzuca tak ze az przednie kopyta podnosi i traz przyczyna owady? zeby az tak ja to denerwowało ?ostatnio jak z nia rozmawiałam to mowiła ze na padoku tez zaczeła jej tak robic 😲i robi tygodniawa przerwe zeby sprawdzic podejzewa obtarcie od siodła no niewiem co wy myslicie?
hmm moze zle mnie odebrałas nie wystawiłam tego postu złosliwie wedle niej bo ona własnie szuka problemu czemu tak sie dzieje, jest zdołowana sama by chciała wiedziec instruktro niestety odpada brak funduszy
kasanfra😉, niestety na tym forum nie ma wróżek. Przyczyną może być wszystko od braku umiejętności koleżanki, przez źle dobrany sprzęt, chore zęby, muchy etc ...
kasanfra😉, niestety na tym forum nie ma wróżek. Przyczyną może być wszystko od braku umiejętności koleżanki, przez źle dobrany sprzęt, chore zęby, muchy etc ... ... syndrom head shaking.
kasanfra😉, Nie wolno zakładać wątków o takim tytule. Przeczytaj regulamin.
kasanfra😉, po pierwsze edytuj posty. Po drugie nie rozumiesz, że z Twojego opisu nic nie wynika? Nakręć filmik, wrzuć zdjęcia, opisz konia szerzej, umiejętności koleżanki, warunki w stajni, czy jest instruktor.
To tak, jakbym pytała o diagnozę, bo boli mnie kolano. Nie spuchło, a boli. Jak leżę i jak stoję. Co to może być?
[quote author=kasanfra😉 link=topic=91611.msg1787755#msg1787755 date=1369736622] (...)i robi tygodniawa przerwe zeby sprawdzic podejzewa obtarcie od siodła no niewiem co wy myslicie? [/quote] Biedny koń. I tyle. 11 lat żył, służył ludziom i trafił jak śliwka w kompot.
W białych nie chodzem na padok bo siem pobrudzom może jeszcze nie wiem zgubiłam chyba przecinki albo coś... Noszę teraz szare i no hmmm boli mniej jakby. Ale za wszelką cenę chcę białe!! Co robić?? A jak przemaluję te szare, to kolano da się oszukać?
Taniu, zucac trampkiem? Za plecami? A jak nie trafne?
Co z tego ze kon moze miec problemy z zebami, plecami, zle dobrany sprzet, head shaking syndrome albo beznadziejnego jezdzca? Korygowanie tych problemow i tak skonczy sie na radach z forum. Prawdopodobienstwo ze konia obejrzy wet, lub dentysta jest minimlane, nawet jesli ktos napisalby tu ksiazke o tym co zwierzakowi moze dolegac. W tym momencie sens dawania rad i pisania czegokolwiek na temat spada do 0.