Forum konie »

Ogier Shire..Poszukiwany

armara, a to w takim razie przepraszam. Rok temu w związku mówiono mi, że te zasady będą wprowadzone od tego roku. Ucieszyłaś mnie, bo wciąż jest szansa dla naszej trakenki 😀

edit. literówka
wątek zamknięty
Kurczak
Warunek jest taki, że klacz musi być źrebna (do księgi można wpisać klacz źrebną bądź przy źrebaku), żeby wpisać ją jeszcze w 2013r.
To jedno, drugie - klacze trakeńskie to inna para kaloszy, bo one mają swój Związek (taki trakeński PZHK)
http://www.trakeny.eu/
wątek zamknięty
armara, no tak, dokładnie to samo mówiono mi rok temu. Klacz musi być chociaż źrebna, tyle że miało to dotyczyć 2012 roku. W 2013 miały być już nowe zasady.
wątek zamknięty
Kurczak, to podaj mi rasę występującą w polsce, koni ok 140 pare-150 w kłebie, mocnych, ale nie zimm., szlachetnych dość - normalnie wierzchowych cobów, takich żeby i dorosły i dziecko mogło pojechać w teren, ale i coś skoczyć, hipo zrobić..., do małego sportu przygotowac.
coś jak fiord może?, ale szlachetniejsze, bardziej użytkowe
tworzenie takich jest przemyślaną hodowlą - się krzyżuje, żeby takie własnie mieć, takich u nas brakuje.
i wsrod nich jest wiecej koników sportowych czy użytkowych nz wsród sp czy nawet innych - krzyżowanych bele co byle z czym, bez zwracania uwagi co bedzie dziedziczone po czym, wazne żeby papier mialo...
jesli w np. w wymienionym niemcowie hodowli nie psuje - u nas by mialo? dlaczego dobrych i sprawdzonych wzorców nei bierzemy?
wątek zamknięty
horse_art do Twojego opisu pasują mi koniki biłgorajskie. Szlacheniejsze i na dłuższej nodze niż kn
wątek zamknięty
horse_art, mamy przecierz kuce felinskie - i sprawdzaja sie w sporcie i ambitnej rekreacji ze hoho.
Poza tym, tinkery i gypsy coby sa corac popularniejsze 😉
wątek zamknięty
Chociażby Cob Walijski.
Nie zauważyłam, żeby więcej koni chodzących LL, L to były konie nn, tak samo jak nie widzę więcej nn-ek w hipoterapii. W rekreacji, a i owszem dużo ich, tyle że tutaj raczej chodzi o cenę konia, bo jeśli szukasz konia do nauki dzieciaków to wydasz np. 15 tys. za fajnego spokojnego np. młp czy wybierzesz nn za 3 tys.? I to jest właśnie to psucie rynku.
wątek zamknięty
To ja zamykam, bo ogier bez licencji, klacze też nie wiadomo jakiej rasy, wyszło autorce tylko ogłoszenie.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.