nie znalazlam takiego tematu, pozwolilam sobie zalozyć 😉
jakie są wasze ulubione aplikacje/gry na telefon? ja osobiscie polecam: shazam, ktorego rolą jest pomoc w rozpoznaniu granej w danym momencie piosenki. program "nagrywa" piosenke, i podaje nam jej nazwe i wykonawce. TuneInRadio -odbiera radia z całego świata, we wszystkich językach.
ooo , szczerze sama planowałam wstawić taki oto wątek tylko mi z głowy wyleciało 😀 A wiec z Play-a pościągałam sobie:
-rmf fm- odtwarza bez słuchawek, jest kilka opcji odbioru pośrednich stacjhi -Krzyżówki - wiadomo - Live TV Poland- czasami wrzucam sobie Polsat i oglądam filmy 🙂 - BZWBK24- całodobowy dostep do konta -Cat Sounds - rożne rodzaje dźwięków wydawanych przez koty- służy mi to do zabawy z moimi 🙂 - Pianist - durna ale na nude idealna aplikacja - zabawa mini pianinkiem . -Rage Maker do twoerzenia komiksów na kwejka 😀 -AgingBooth-> czyli zobacz jak bedziesz wyglądać za 40 lat 🙂 W pracy mieliśmy niezłą polewkę 😀 -Mix Both - mieszanka zdjęć dwóch osób- 🙂 oczywiście również fajna sprawa na rozładowanie atmosfery,. - Szachy, warcaby,wisielec, pasjans, chińczyk hehe - czyli standardowy zestaw na nudę 🙂 - Talking Teddy - mówiący miś 🙂
W tablecie: - AniPet Koi- pływające rybki Koi na tapecie -Latarka 🙂 -Monopoly - Glow Hockey- fajna gierka
ciesze się, że jest odpowiedź 😀 ja przed chwilową ściągnęłam wersję próbną Sleep as Android 😉
"Budzik ze śledzeniem cyklu snu. Wybudza delikatnie w fazie płytkiego snu, aby poranek był przyjemny. Funkcje: wykres przebiegu snu, statystyki niedoboru snu, współdzielenie (FaceBook, email), odgłosy natury (ptaków, morza, burzy...) z narastającą głośnością, wyciszanie muzyki po zaśnięciu, captcha, nagrywanie mówienia przez sen/chrapania "
oo taki budzik by sie przydal!!! Daj znac jak przetestujesz 🙂
z moich ulubionych: - zdecydowanie shazam! - logo quiz - ostatnio jak odwiedzilam rodzicow to z mama spedzilysmy 3 godziny na ta zgadywanka 😀 - 3g watchdog - do sledzenia zuzycia internetu - instagram - do zdjec - pasjans 😀
Testuję sleep as android od paru dni. Ot zabawka. Podoba mi się łagodne budzenie ze zwiększaniem głosu, ae to w wielu budzikach jest. Zapis snu - z ciekawości. Nagrywanie dźwięków - ja nic nie mówiłam przez te parę dni 😉
Natomiast moim nr 1 jest aplikacja zapisująca trasę - coś jak gps logger. Używam sport trackera, ale chyba endomodo wypróbuję, bo st mi słabo działa. Choć to możliwe że wina odbiornika gps.
Radzę uważać z takimi aplikacjami. Obecnie hakerstwo smartfonów jest znacznie bardziej rozwinięte niż programy antywirusowe na owe smartfony i wchodzenie do konta bankowego z aplikacji (a nie ze strony banku) jest zwyczajnie niebezpieczne, wieloktornie o tym było trąbione w różnych artykułach w sieci i w prasie...
Jeśli chodzi o moje ulubione i niezastąpione gadżety to: - niezastąpiona na moje poruszanie się po Warszawie aplikacja jakdojade.pl, - aplikacja Play24 do sprawdzania stanu konta, ilości pozostałych Mb i darmowych minut, - oczywiście Facebook i Twitter - wyjątkowo wygodne jak na mobilną wersję serwisów społecznościowych, - koniecznie program antywirusowy, - meteo.pl (dokładna prognoza pogody z Instytutu Meteorologii UW) - tłumacz Google, - no i oczywiście mnóstwo gier, w tym moje ulubione: Unicorn Dash (biegniemy jednorożcem, przeskakujemy z pola na pole i uważamy na elementy, które nas "zabijają"😉, Fruit Ninja (rozcinamy mieczem owoce na czas i uważamy na bomby), Building Tower (budujemy miasto układając jak najrówniej wieże z pojedynczych elementów), Pou - tego chyba wyjaśniać nie trzeba, bo każdy zna, Temple Run 2 (uciekamy od goniącego nas goryla) i Angry Birds.
Z tego co mam u siebie, a co nie było wymienione to bardzo fajna aplikacja Moje Wypieki- wszystko posegregowane, a można też dodać do ulubionych dany przepis, robiąc listę zakupów 😉. Często z niej korzystam. Dodatkowo z gier Big Sport Fishing- łowienie ryb 😁
Chyba w tym wątku będzie najbardziej pasowało, a jeśli nie to mnie poprawcie. 😉 Jak macie instagrama, to podawajcie, jakoś mi mało tych ludzi, co obserwuję, wiecznie mam zastój. :kwiatek:
snapchat <3, apka do wysyłania zdjęć na kilka sekund, które potem znikają. Fajna zabawka 😀 Latarka, przydatne 🙂 Facebook, messanger, instagram - standardowo :P z gier 2048, line runner i subway surfers 🙂 No i apka howrse :3
Julie, do kontroli netu używam tego co jest - w ustawieniach powinno być coś takiego jak użycie danych. Ustawiasz sobie okres rozliczeniowy i można ustawić sobie ostrzeżenie, kiedy net się kończy. 😉
Co polecacie do kontroli stanu konta i zużycia netu (dla t-mobile o ile to ma znaczenie)?
Libeerte mnie ubiegła :kwiatek: na każdym telefonie z androidem jest cos takiego w ustawieniach, żeby wyskakiwał komunikat jak zużejesz np. 200Mb dziennie.