maleństwo, znam Twój ból, a dajecie jakieś uspokajacze? Moja psina już jest przygłucha, więc rok temu po jednej tabletce przespała 24tą, a poprzednie lata była bonanza, podawaliśmy tabletki to na szczęście tylko chodziła jakby była na chaju, ale tak czy siak każdy sylwek był dla niej ciężki... I do furii mnie doprowadzały wystrzały o 20, 21 😤 W tym roku, cóż, pewnie mój W., filmy i dużo pysznego jadła ze świąt. 😍
Taa, my jej pierwszego sylwestra, zostawiliśmy Nonę z babcią... Babcia mało nie zeszła na zawał, że pies dostaje zawału od fajerwerków. W końcu zawinęła ją w kołdrę i tak z nią zasnęła. W tym roku pewnie weźmiemy w razie wu, ale docelowo, jeśli nie będzie słyszeć to planujemy nie dawać nic, w końcu stary pies, a organizm potem musi też się jakoś zregenerować po takim haju ;-)
moi znajomi w tym roku załatwili gliniany dom 10 km od Karkonoszy. Jedziemy tam 29 w ok. 20 osób, pomagamy, malujemy, generalnie pomagamy przy remoncie, a w zamian mamy zakwaterowanie i wyżywienie, i sylwestra 🙂 jeszcze parę dni temu, jak mnie rozłożyło totalnie to nie miałam ochoty, ale teraz nie mogę się doczekać. Uwielbiam tych ludzi.
a ja wymyśliłam, że skoro i tak 1 stycznia muszę iść do pracy a co się z tym łączy wstać o 4:30 to chrzanię system, biorę termos z herbatą i jadę przywitać nowy rok w stajni 🙂 no bo w sumie czemu nie? wyspać się i tak nie wyśpię. Na imprezę nie pójdę. To co mam sama siedzieć w domu i zamulać? 🙂
No ja miałam siedzieć na rv :P ale wczoraj dostałam zaproszenie od znajomych 😀 Tylko zastanawiam się co zrobić do jedzenia tak żeby trudno to było wylać/wywalić na siebie/wywalić na innych/wywalić na .... (tu uzupełnij).
Gillian, 2 lata temu pracowałam 1go. Nigdy więcej.
A ja w tym roku Sylwester, mimo zaproszenia na imprezę, spędzę na forum. I bardzo mnie to cieszy, bo nie lubię dużych imprez, a tak, na spokojnie i w dresie przywitam nowy rok 😀
Ja mam 3 propozycje na tegorocznego sylwestra i szczerze mówiąc już mam dość, powinnam się zdecydować ale coś mi nie wychodzi. 👿 Najchętniej zostałabym w domu w towarzystwie butelki czegoś dobrego.. 😵
A my zdecydowaliśmy - siedzimy w domu 🙂 zamknięci na cztery spusty, sami ze sobą. Maż pracuje i to do późna.. chce wypocząć. Nie mam serca targać go na balangę. Mi samej też się przyda chwila wytchnienia- ostatnio nie ma tygodnia żebym nie latała na imprezy wiec lekko mi to zbrzydło :P Sylwek z Wami na RV i nie żałuję 😅
A ja dzień przed Sylwestrem nie wiem co i z kim 🙂 O dziwo bardzo mi to pasuje, szczególnie że przez cały grudzień dużo imprezowałam i nie jestem "wyposzczona". No i ta nutka niepewności co się jutro stanie 😀
Czekam na telefon od kumpla, może zabierze mnie na domówkę. Zobaczymy. Jeżeli z nim nie wypali to siedzę w domu i nie będę żałować. Jednemu znajomemu odmówiłam, chciał mnie na masówkę wyciągnąć, a że ja ich nie lubię to nie pójdę. Zasygnalizowałam mu o domówce, ale stwierdził, że woli iść w tłum. Jego decyzja, moja była inna.
Ja w tym roku w końcu zrobię to na co zawsze mam ochotę czyli.. nic 😉 Szampan z rodzicami, forum, jakieś filmy i nie ruszam się z domku. Mam sporo zaproszeń na imprezy ale chyba się zestarzałam, bo kompletnie mnie to nie kręci. Zwłaszcza że wprost odrzuca mnie od alkoholu 😉 W dodatku moje samopoczucie będące ostatnio kilka metrów poniżej poziomu kupy nie sprzyja kontaktom towarzyskim 😉
My mieliśmy mieć gości, ale stwierdziłam że wolę posiedzieć sobie w dwójkę samemu, bo po pierwsze czuję się już jak inwalidka, chodzę jak pingwin, więc nie w głowie mi tańce i hulańce 🙂 Do tego Julka, panicznie boi się wystrzałów, więc będzie ciekawie. Moi rodzice robią imprezę to dostaniemy jedzenie 😁 gołąbki, krokiety, śledzie pod pierzynką, galareta, kurczak i wędzone mięso. Ja dziś piekę ciasto, będzie sałatka, koreczki i faszerowane jajka w majonezie. Jak się dosiądę to już nie wstanę i chyba dźwigiem będą mnie przenosić na łóżko 😁 😁
Jeszcze do jutra trochę czasu, a nóż ktoś się zapowie, ale jednak wolę spędzić go w otoczeniu męża i córci 🙂
I dostałam telefon. Domówka aktualna, ale skubany mnie nie puści do domu prędzej niż po 5 rano, a ja nie wytrzymam do tej godziny na 100%. A będę zdana na niego, bo zabiera mnie do znajomych. Obawiam się tylko jednego, popijawy. Ja osoba niepijąca, a on osoba wlewająca ponad normę... Obiecałam, że przemyślę i oddzwonię.
Ja zachodzę z założenia że 2013 jest zapowiedzią wielu kolejnych rewolucji w moim życiu ... i, ze czasami warto odpocząć przed długa i krętą drogą. Przede wszystkim nastawić się psychicznie i fizycznie. Moi znajomi tego nie kapują... no ale większość z nich mieszka z rodzicami, nie martwią się problemami życia codziennego, nie są zmęczeni życiem bo składa sie ono z wiecznej imprezy 🙂 Przykro było odmawiać ale no trudno, są rzeczy ważniejsze 🙂... kiedyś sobie to odbiję 🙂
żabeczka - no pewnie, że sobie odbijesz 🙂 życie toczy się dalej, a czy w sylwestra czy w inny dzień imprezy ze znajomymi będą i raczej się nie skończą 🙂
A jakieś filmy na wieczór macie? Czy jednak sylwester z dwójką/polsatem?
ja obejrzę sobie wszystkie kursy na dvd- od dressage po west czy natural. Dawno miałam do tego przysiąść ale nie było czasu. Sylwester z jedynką dwójką czy tvn odpada... nie mamy tv 😎 Mam też na kompie nowe odcinki z Cejrowskim - Boso- więc nie wiem czy nie poleci... ;]
Właśnie też ponagrywaliśmy Cejrowskiego i dziś już nadrabialiśmy, ale sporo zostało. Co do sylwestra z 2 czy Polsatem, to jakoś mi się to nie widzi, ale zobaczymy jak to będzie. Z tego co się dowiedziałam to teście wpadną do nas na chwilę na herbatę i przywiozą jeszcze coś do jedzenia 😁
Ja mam w tym roku dyżur w stajni wieś mocno strzelająca a konie niestety panikują... zatem Nowy Rok przywitam bezalkoholowo w boksie Darco (największy panikarz)... no i ciul , przeżyłam tyle imprezowych Sylwestrów, że nie jest mi szczególnie przykro
Ja w chatce z mężem i dzieciakami 🙂. To już chyba ten wiek, w którym bardziej ceni się ciepło domowego ogniska i bliskość ukochanych osób niż latanie po imprezach i takie tam... Za młodu się już wyszalałam 😀iabeł:
Mężowi kupiłam pod choinkę zapis koncertu Davida Gilmoura ( Pink Floyd ) , na którym byliśmy w Gdańsku w 2006 r więc mamy przy czym Sylwka miło spędzić 😀 , z tym Cejrowskim super pomysł - uwielbiam jego spojrzenie na świat 😉