Forum towarzyskie »

Króliki oraz gryzonie

Praktycznie już większość wiem. Mam upatrzony sklep ale chciałabym wiedzieć jeszcze jedno. Ile powinien mieć królik, kiedy zostaje odstawiony od matki i może zostać sprzedany?
I w jakim wieku u królika można sprawdzić płeć tak, żeby mieć stuprocentową pewność, że nie kupię samca? 😉
Królik odstawiony od matki powinien mieć minimum 8 tygodni.
Maddie, jeśli są w wieku około 8 tygodni to sprzedawca znający się na zajęczakach będzie umiał rozróżnić płeć  🙂
Moj mały inwalidek
Macie jakieś doświadczenia z łączeniem dwóch samic szynszyli ?
Mój świniak a właściwie świniaka - Coda 😉 Ma 1,5 roku i jest krzyżówką krótkowłosej i długowłosej świnki
Mały glucio- 2 mce

6 mcy

1 rok

A tu macie zdjęcia na hamaczku- polecam go- Coda co noc na nim śpi rozwalona na boku

mój nowy zwierz, poprzedni niestety w wieku prawie 3lat zdechł 🙁 był identyczny jak ten

[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_0559.jpg?t=1297882433[/img]

[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_0552.jpg?t=1297882471[/img]
hehe, ale fajna mała pchełka korsik  🙂

to w takim razie ja przedstawię mojego króla Ryśka:

Krótki opis:
Rysiek ma już 7 albo nawet 8 lat, duchem jednak wciąż pół roku  😉 jak był mały, to był koszmarnie żarłoczny, miałam zdj. gdzie taka mała puchata kulka wlazła do puszki z jedzeniem, ale nie mogę go znaleźć. Jego apetyt nie znał granic, obecnie, po tylu latach jest tylko nieco lepiej. Przy karmieniu należy uważać, by nie stracić ręki (piszę całkiem serio!). Rysiek mnóstwo je i pije, i mnóstwo wydala. Lubi tradycyjnie kopulację z ręką, bieganie w te i nazad po schodach w rytm radosnych wzdrygnięć, lubi być głaskany - chrumka wtedy z zadowolenia. Zaś jak się podnieci, wydala mruknięcia i wątpliwej przyjemności ostry zapach. Przebył kilka lat temu baardzo cięką chorobę, którą cudem przeżył, tylko dzięki bardzo częstym zastrzykom i wizytom u weta. Dłuugo walczyłam z jednym okiem, które przez niecały rok było chore i wytwarzało gigantyczne ilości białej mazi, tak, że mało co na nie widział. Generalnie jest bardzo żywym i wesołym zwierzakiem, raczej zupełnie nieagresywnym (no, może do niektórych osób). W tle nie żyjąca już Pysia mojej kuzynki..
Kocham go bardzo  🙂
szynszyl wpadł nam wczoraj do wanny  🤔 biedny.. 🙁
Dramka, Twój szynszyl do wody, a mój wiór do herbaty! 😁

wasze do czegoś co da się wypić a moja do nutelli  🤣 tak się kleiła  😂
Wychodzi na to,że dostałam koszatniczkę  😵 Koleżanka wyjechała na stałe do irlandii i mi ją zostawiła, bo myslała,że wróci po 2 tygodniach..a jednak nie.
Florcik opisz ją/jego kocham te zwierzęta mam 3  😀
A więc tak : ma na imię Frotek, ma ok 4 lata, jest kupiony ze sklepu zoologicznego, koleżanka kupiła go jak skończył ok 6 msc. , niestety ma zaćmę na obu oczach, ale nie widać,żeby mu przeszkadzała jakoś bardzo.  Cały dzień (tak jak moja szylka kiedyś [*] ) biega po domu i jak chce to sobie wchodzi do klatki .  W nocy jestw  klatce i jest niestety nieznośny, ponieważ koopie  😤 jak będę u siebie w domu to wstawię jego zdjęcia 🙂
Florcik uwaga na kable ! Ja woje puszczałam i po kablach nie ma śladu  😵
Stary już jest 😉 myślałam że może samiczka to byś mogła kupić sobie drugą  😉
[img][/img] Moja swinka od 4 dni ma towarzystwo,dostalam kroliczka na walentynki.Na poczatku troche sie obawialam bo nie wiedzialam czy sie zaakceptuja.Swinka ma juz dwa lata i zawsze byla sama,ale wbrew pozorom bardzo sie polubialy.Siedza w jednej klatce,po mieszkaniu tez lataja razem.Poki co rozdzielam je tylko do jedzenia bo przez pol roku krolik nie moze jesc zielonego,tylko sucha karme.Oto moje rozrabiaki razem🙂
Moja Sasha ma zmasakrowany ogon  😵 najpierw jej pogryzły , krew się lała pare dni , odkażałam wodą w końcu rzadko krwawiło .  Teraz wyłysiał jej do połowy ( od połowy do końcówki ) wszędzie ma strupy , smarowane miała maścią z antybiotykiem ale ona tylko zagoiła rany ... Już ze 2 tyg . tak ma , nie gryzie ( co u niej nigdy się nie zdarzyło ) , nie ucieka , jest tak przyjacielska że jak się ją chce po tam powiedzmy 2 godz. odłożyć to nie odejdzie  🤔 Co zrobić ?
Ulubiony kabel należy do suszarki..więc teraz jak susze włosy to od czasu do czasu mnie prąd popieści.  😁
Obiecane fotki Frotka 🙂 w ulubionym hamaku 🙂

jaki puszysty  💃 U mnie tylko ta najstarsza ma jeszcze " zimową sierść " reszta wyliniała  🙄
szynszyl wpadł nam wczoraj do wanny  🤔 biedny.. 🙁

o kurczę, jaki bidoczek kochany, szynszyle takie puszyste, a po zamoczeniu jak zmokła kurka  😂
Bardzo proszę o podpisywanie petycji:
http://www.petycje.pl/petycja/6631/krolik-_zwierze_czuje_jak_czlowiek._reaguj,_nie_bsd_obojetny._.html
Decyzja prokuratury w sprawie uwięzionego król;ika w piwnicy jest po prostu krzywdząca.
bardziej jak zmokły szczur  😁

Sunia i szynszyl  😍
Dramka, Psica się nie boi szynszyla?
Mój pies ucieka jak tylko pokaże jej wiewióra. Czym doprowadza nas do śmiechu.

Wiór pozdrawia:

Haha fakt sunia trzyma się na dystans. Za to kot poluje i ma ubaw  😤
Moj kot też ma chrapkę na burunduka, aż mu momentami ślinka cieknie :P
czy tylko moje szczury tak rozrabiają? otworze klatke i od razu sa na biurku, wszystko mi kradna, ciagle chodza po klawaiturze i tym samym wylaczaja mi komputer....
jedynie ciesze się, ze przybiegaja jak ich wolam i reaguja na "zostaw!" jak zabieraja sie na gryzienie czegos.
Ale momentami krew mnie zalewa.....
nam ostatnio szczur nadgryzł kabel od wieży...
Patrzcie jak mnie królina kocha.😉
obiecałam małej szczurka..

szynszyl odkrył dzisiaj kanape  🤣
nam ostatnio szczur nadgryzł kabel od wieży...

Mnie też moje kabel od wieży zgryzły,zresztą szczury narobiły mi tyle zniszczeń, szkoda gadać.

Szczerze mówiąc nie ma najlepszych wspomnień ze szczurami.
Śmierdzą(mimo częstego wymieniania trociń), gryzą rzeczy, dodatkowo jak są dwa, to kiepsko przywiązują się do człowieka, bo są zajęte sobą.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się