Demetek zdarza mi się z koniem bywać za Wydminami u rodziców mojego chłopaka, to w sumie nawet blisko do Starych Juch 😉 ale do Kiejkut już faktycznie daleko 😉 Ja pod względem terenów najlepiej wspominam nasz pobyt w Guzkach- aż nie chciało się jeździć na ujeżdżalni 😉 Kiedy testy trasy? Można rezerwować terminy? 😉
Plamkakochanie jak zawsze jestem za 😉 tylko z tym pławieniem to musimy uważać na pijawki 😂 a jak jest z dokumentami dla konia jeśli chodzi o wyjazd na Litwę, orientowałaś się?? Kiedy wracacie na Mazury? Na majówke szykują nam się jakieś pierwsze wyjazdy w tym sezonie 😉
akselka a po sezonie? Wiosna, lato? 😉 my ostatnio nawet na 11 listopada zrobiliśmy sobie rajd 2-dniowy 😉 chociaż zaskoczył nas śnieg 😉
marlin1990 Nie znasz się, one są lecznicze! 😀iabeł: Dla konia paszport, dla siebie dowód i możemy ruszać 😅 w ogóle mogłybyśmy zorganizować taki wypad i pojechać całą ekipą, wy do mnie i ze mną na litwę, po drodze jeszcze jeden nocleg i spowrotem do mnie i wy do siebie 😍 My pewnie będziemy od czerwca na mazurach ale na majówkę chętnie się pojawimy, a co, znów ten rajd co w zeszłym roku nas ominął? 👀 w sumie to nie jestem pewna czy na 100% chcę brać w nim udział 😁
Demetek zdarza mi się z koniem bywać za Wydminami u rodziców mojego chłopaka, to w sumie nawet blisko do Starych Juch 😉 ale do Kiejkut już faktycznie daleko 😉 Ja pod względem terenów najlepiej wspominam nasz pobyt w Guzkach- aż nie chciało się jeździć na ujeżdżalni 😉 Kiedy testy trasy? Można rezerwować terminy? 😉
Jak tylko nie będę musiała gonić z domu do Kiejkut, to biorę mapę w celu korekcji trasy i będę mogła pokombinować. Najbardziej obawiam się odcinka Pisz (lub Ruciane-Nida- mam dwie opcje)- Gaudynki. Myślałam już, jak ją pokonać, ale trzeba samochodem przejechać najpierw.
Gdzie w okolicach Giżycka/Mikołajek/Wilkas pojezdze przy okazji urlopu. W wyszukiwarce znalazłam 2 propozycje: Makowa Stajenka i Anula. Do której lepiej pojechać?
Gdzie można kupić otręby pszenne w małych ilościach w naszych okolicach, najchętniej blisko Ełku? Nasz stały dostawca się wysypał, a na ogłoszeniach widzę tylko otręby w ogromnych ilościach, które pewnie starczyłyby na kolejne 2 lata karmienia 😎
Szukam też stajni, żeby zarejestrować się jako zawodnik, która w razie czego nie będzie mi robiła problemów w razie zmiany przynależności klubowej.
Otręby kupisz w workach chyba 25kg w centerpaszu w Giżycku lub na Obwodowej(jak coś to wytłumaczę gdzie na pw) w workach 50kg. Gdzie bliżej Ełku to nie wiem,ale jak coś to jeszcze jeździ samochód obwoźny niedaleko mnie z różnymi paszami co czwartek i ma właśnie wysłodki,otręby,kukyrydzę mieloną,pasze gotowe(dla krów,koni,trzody chlewnej,kur). A nie myślałaś zarejestrować się w Janiszach? Mają zarejestrowany klub Kawalkador 🙂 Edit. Jeszcze podobno jeździ gościu z wysłodkami i otrębami na targ w Ełku. Ale kiedy i gdzie to nie pytaj mnie :p musiałabyś sprawdzić: D
akselka a nie masz jakiegoś namiaru do tego co jeździ z paszami, może mógłby też do nas zajeżdżać?? Nie ukrywam, że tak jest zawsze najwygodniej jak ktoś podwiezie 😉 Ewentualnie poproszę kogoś żeby w Giżycku mi zakupił jak nie uda mi się nic innego ogarnąć 🙂.
Myślałam, tylko obawiam się, jak później będzie ze zmianą przynależności klubowej w razie czego 😉
biwonusia Chcesz dojeżdżać do trenera, czy żeby przyjeżdżał do ciebie? W Miłej Stajni w Jeziorku pod Rynem jest dobra trenerka, a ostatnio były tam szkolenia-konsultacje z Michałem Marcinkowskim, zawodnikiem (GP) i trenerem skoków. Znajdź sobie stronę fb stajni, tam znajdziesz więcej informacji
Dzięki, będę wiedziała na przyszłość :kwiatek: Akurat byłam w Mikołajkach i bez samochodu więc byłam uziemiona do bliskich okolic.
(swoją drogą - trochę zdziwiona jestem, że w okolicach Mikołajek - miejsca zdaje się coraz bardziej turystycznego - żadnych ośrodków nie ma, biorąc pod uwagę Puszczę Piską i dziesiątki kilometrów potencjalnych ścieżek do terenów)
W okolicach Mikołajek najbardziej znane jest chyba Gałkowo, Wojnowo z pewnością jest pewnie wiele stajni i szkółek tylko trudno je znaleźć. Najlepiej zawsze szukać w informacji turystycznej.