Forum towarzyskie »

zima 2012/13

pierwsze opady śniegu już się zaczęły, kogo i gdzie dopadły?
kto jeszcze na letnich jeździ?

z prognoz to własnie podkarpacie miało dopaść a jak na razie tylko pada deszcz, ale z tego co widać na portalach śnieg dopadł inne rejony kraju...
czyżby już?
Na pomorzu wczoraj padał grad, a wieczorem deszcz ze śniegiem padał poziomo. O.o Czyli coroczny standard :]
Opony zimowe mam od czwartku, jak widziałam wczoraj wiraż jakiejś pani w matizie na letnich to dziękowałam mojemu TŻ że mnie tak wcześnie "zagonił" do zmiany.
I skrobanko szyby miałam też już wczoraj, płyn do spryskiwaczy zimowy też już mam, słowem ehh, zima -.-
W Lubline rano troche śniegu leżało, ale , że leje już od około 11 to po sniegu ani śladu, tylko mokro, zimno i wieje🙁
W Warszawce pada od rana  😅
.
Warszawa, Legionowo i Płock białe. Dzisiaj zmieniliśmy opony.
Warszawa  sprzed pół godziny. Ciągle pada.

Bialystok w sniegu, moze nie tak jak Warszawa powyzej, ale jednak.  🤣
Przerażające są te wasze śnieżne zdjęcia 🙁 NIENAWIDZĘ ZIMY!  👿

Na szczęście w Szczecinie dziś w nocy był tylko przymrozek (o 7.30 około -2/-3), śniegu brak. I NIECH TAK ZOSTANIE JAK NAJDŁUŻEJ!
Okolice Tarnowa: leje od nocy, ziimno. Opony mam letnie jako optymistka. Dzień: konie karuzela ja łóżko, książka, kominek.
Ale jaka zima?dzis skakalam na zewnętrznym placu przy 7 stopniach na plusie 😁 ,teraz chłodnej,plus 2 i deszcz 😉
Lubin
+1 przez cały dzień, w nocy mróz

za oknem (robione z rana)
Teraz jest jeszcze więcej, bo od rana zawierucha.
30 cm śniegu pozdrawia.... i cały czas pada.
Warszawa od rana, bez przerwy. Pies wyszedł na spacer tylko "z musu" i biegiem do domu, nie musiałam go namawiać 😁
A pomyśleć, że wczoraj jeździłam w bluzce i golfie tylko 😵
Warszawa cała w śniegu.  Przez to zaliczyłam dziś stłuczke  😵
Warszawa i okolice całe zasyopane. Przez ten snieg darowałam sobie dojazd samochodem do siłowni bo mam letnie opony jeszcze...
W Gdańsku nie ma śniegu i oby jak najdłużej 😅
Melduję śnieg od Pruszkowskiej strony Warszawy.
Właśnie skończyłam odśnieżać samochód. Była warstwa ok 15cm śniegu. Niestety foty nie udało mi się zrobić bo za ciemno...
Taaa Piaseczno też w śniegu. Najpierw napadało przy 0,5 stopnia a teraz pada nadal i jest na minusie. Fajne lodowisko będzie rano.
Dziś mąż zmienił mi koła na zimowe, u siebie nadal ma letnie.
Kurczę, a ja narzekam na całodzienny deszcz w Krakowie  😁
U mnie śnieg, ale od razu się topi. Jest jakieś 3 cm może? Mysłowice.
przez cały dzień lało, od paru godzin sypie w Zagłębiu :/
Kraków deszczowy i prognozy nie zapowiadają śniegu - mimo wszystko, jestem z siebie dumna, że w czwartek już zmieniłam opony i zima mnie nie zaskoczy tak jak drogowców 😉
Jakieś pół godziny temu wyszłam do sklepu i się przeraziłam... W Łodzi śniegu po kostki  😁 ale jest ładnie  😜 chyba zrobię sobie spacer do jakiegoś parku... 🙂
Na pograniczu łódzkiego, kujawsko-pomorskiego i wielkopolskiego śniegu w p..ytę i jeszcze trochę. W 3 godziny nasypało 10cm warstwę na autku. Z naszej piątki tylko pies zadowolony z takiego obrotu spraw, całe szczęście oponki błotno- śniegowe sprawdzają się zaczepiście, bo odśnieżarki to my tu możemy całą zimę nie zobaczyć.
Melduje się prawa strona Warszawy 😉 Między godziną 11, a 19 na samochodzie zastałam 30 cm warstwę śniegu.

Z cyklu "zima zaskoczyła drogowców" - (zjazd z trasy do miasta)
Białystok wciąż biały, taki widok miałam ino świt 😉
No i w Krakowie też już biało  😵
Bydgoszcz tylko oszroniona 😀
Na Mazurach też biało 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się