Forum konie »

źrebaczek -wątek do usunięcia

belgijska bułeczka, Twój pierwszy post zabrzmiał jakbyś miała 8 lat.
Słowa typu aniołeczki, bułeczki, źrebaczki i cudeńka zabierane z łączki i trafiające na mięsko...  😵
Pisz jak dorosły człowiek jeśli chcesz być potraktowana poważnie!
No ale bez przesady! Źrebak został sprzedany handlarzowi za 2700zł, a chce sprzedać za 3500zł (widzi, że bardzo tej kobiecie zależy na koniu i ma okazję ,,dorobić"😉.
belgijska bułeczka, Twój pierwszy post zabrzmiał jakbyś miała 8 lat.
Słowa typu aniołeczki, bułeczki, źrebaczki i cudeńka zabierane z łączki i trafiające na mięsko...  😵
Pisz jak dorosły człowiek jeśli chcesz być potraktowana poważnie!

Ja mam wrażenie jakby dwie różne osoby tu pisały. Tekst z linku nie klei mi się z dorosłą osobą. No nie klei.
Ale nic tu już nie wnoszę, zatem się wynoszę. Idę na gałąź obserwować.
jak
ani bułany, ani izabelowaty. przykro mi

edit:
Taniu, mogę na drugą gałąź? proooszęęę 🤣
belgijska bułeczka, do hipoterapii to też nie jest tak hop siup. No i jeżeli kiedykolwiek będzie się do niej nadawał, to najwcześniej za kilka lat.
😤 Met ale sie czepiłas. Ja zapusciłam wiesci, szukam dzwonię. Może Ktos sie skusi, choc teraz fatalny okres na zakup konia. Gdyby ktos był chetny to chetnie pomoge.
belgijska bułeczka, do hipoterapii to też nie jest tak hop siup. No i jeżeli kiedykolwiek będzie się do niej nadawał, to najwcześniej za kilka lat.

Przecież na grubasach to się już jeździ jak mają rok, półtora  😂
a czepiłam się 😀iabeł: też szukam, dzwonię. za 3 tygodnie jadę z moim grubaskiem na trasie, więc może udałoby się to spiknąć

:kwiatek: Met- przepraszam.
Demetek ,ze sa tacy co jezdza na roczniakach sa to wszystcy wiemy ale ..po co to tu wnosisz? Miało to byc zgryzliwe?
trzeci raz sie pytam, czy dołożysz te swoje 1200 gdyby znalazła sie osoba finansująca reszte ?

i na co ci ten handlarz dał czas do końca miesiaca? na klikanie po forach i nagonienie klienta chetnego na "paczace oczka"?
...nie z nami te numery 🤔
A może belgijska bułeczka jest podstawiona przez handlarza i chce od nas wyłudzić kasę?

Ja po ostatnich "aferach" już w nic i nikomu nie wierzę. Uważam, że w takich przypadkach należy podać swoje pełne dane i niech ktoś je potwierdzi.
belgijska bułeczka, Przedstaw się nam i powiedz skąd jesteś.
no pacz julie, tez tak uwazasz??
Ale mi narobiliście apetytu na kabanosy, no niech Was kule biją - akurat nie mam za co, auuuu..!

A konikowi temu rzeźnia należy się jak psu zupa. Dla jego i innych koników dobra: http://boskawola.blogspot.com/2012/10/znaczenie-selekcji.html
x postów wcześniej pisałam  ,duniu i o wyłudzaniu bylo też
jkobus dlaczego uważasz ,ze temu konikowi rzeznia się należy? I dlaczego innym tez? Moje konie napewno tam nie trafia, chocbys im tego zyczył.

belgijska bułeczko- zadano Ci pytanie, dla mnie ważne i czekam na odp. Czy jesli znajdziemy osobę które bedzie mogła malca przygarnąc to czy dołożysz się do jego wykupu?
"ta biała skarpetka w siatke gra? " - przepraszam, nie rozumiem pytania.
jeśli o maść chodzi, to... na moje laickie oko będzie kasztan
A może belgijska bułeczka jest podstawiona przez handlarza i chce od nas wyłudzić kasę?

nosz kurka wodna - też mi to łaziło po łbie  😁
tylko, że mnie łaziło że to sam handlarz we własnej osobie

z tą skarpetą  na nosie za siatką to
o slepa jestem nie na żarty

Przeczytałam ten watek..prawie spadłam z krzesła...ze śmiechu..co też te aniołeczki tfuuu ludki tfuuu dziewuszki tfffu ludzie nie wymyślą żeby zając czytajaych forum 🚫
Zenada w nic nie wierze, ktos sobie robi sobie żarty i wymysla "opowiastki" 🙄
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=89631.msg1563475#msg1563475 date=1351090330]
do kupna mogę sie dożucić tak. Mogę sie nim opiekować żarcie mu zamawiać.tak wszystko na jasnych zasadach bez niedomówień.
Przecież dziewczyna napisała, że da to co ma, w sensie, że kasę.
Co jest takiego wzruszającego w tym jednym źrebaku, jakich w Pl są ubijane tysiące?
Chów koni rzeźnych jest w naszym kraju sporą,rozwijającą się gałęzią rolnictwa, a konie w wieku 6-12 mies są najliczniejszą spośród grup wiekowych ubijanych koni. W tym celu został wyhodowany i odchowany do odpowiedniej wagi.
W porównaniu do innych gatunków zwierząt rzeźnych, konie rzeźne mają stosunkowo niezłe warunki - te stajnie które widziałam, i które takie konie utrzymują zapewniały im nieomalże całodzienne wybiegi, odpowiednie żywienie(w końcu to tucz); świnie,czy brojlery kurze utrzymuje się w gorszych warunkach pod względem dobrostanu, bydło mięsne i konie nie mają się w tym zestawieniu najgorzej.
I czym będzie taki uratowany koń w wieku lat 3,4? Podpowiem że nie maskotką do hipoterapii, a wielkim i silnym zwierzakiem, który nawet nie na butach, a na twarzy przeciągnie po stajni swoich dobroczyńców, bo zgodnie z rasą i typem pokroju ważyć będzie mógł nawet ponad tonę.
Rozumiem wykupienie konia starego szkółkowego, albo chorego lub trzymanego w skandalicznych warunkach. Ale czegoś takiego-nie rozumiem.
- to nie jest siatka, to jest ogrodzenie
świata nie zmienię
belgijska bułeczka HALOOO! Mówi się do Ciebie:

Przedstaw się nam.
Jak się nazywa handlarz i gdzie ma stajnię?
Ale mi narobiliście apetytu na kabanosy, no niech Was kule biją - akurat nie mam za co, auuuu..!

A konikowi temu rzeźnia należy się jak psu zupa. Dla jego i innych koników dobra: http://boskawola.blogspot.com/2012/10/znaczenie-selekcji.html

nie no pojechałes teraz....

a co to  rasa achałtekinska to na kabanosy sie nie nadaje? moze troche bardziej zylaste bedą... skoro masz taki apetyt

moje konie tez nie pojdą do ubojni- a amerykanie je jedzą ...

belgijska bułeczko- skoro aniołka tak pokochalas to umow sie z handlarzem na kupno na raty, skrzyknij przyjaciół, wez kredyt i kup go. Jest tyle mozliwosci...
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=89631.msg1563667#msg1563667 date=1351099391]
on jest trzymany w skandalicznych warunkach dozuce do linku z pierwszego postu filmik jak go handlarz naparza bo go ugryzł ,cała stajnia to szopa bez okień z brakującymi deskami są tan 4 konie i karmione są burakami aż czerwone mordy mają  stoją w wodzie i gnoju nie wychndzą na terenie stoją też samochody na komis konie są zamkniete nie widać ich a on i syn jego mają opinie zbirów w całej wsi .
[/quote]
Zgłoś to zatem na policję. Inne konie też mają ciężko, jeśli to prawda co piszesz. Głupio tylko Aniołka wybawić,nie?
p.s
zlazłam z gałęzi bo Agencja RV Pinkerton mnie kusi swym urokiem.  😉

toz zna go podobno a ja  swiata nie zmienie zalamana jestem ze mnie to spodkało tyle.
dziekuje z góry wszystkim za zinteresowanie wróce tu w piątek rano .

Źrebak rzeźny - nabity, wygląda smacznie, wartości hodowlanej nie ma - to co innego mu się należy niż rzeźnicki hak?

I niby z jakiej racji odnosicie to do swoich koni, bynajmniej - nie rzeźnych (moje zresztą też rzeźne nie są...).

Ale ten źrebak? On się po to urodził, żeby być smacznym. Nic w nim nie ma niezwykłego, wyjątkowego, ani cudownego. I tyle...
Zapewnienie warunków dobrostanu dotyczy zwierzat rzeźnych.
I jeśli autorka jest pełnoletnia i wie o naruszeniu prawa ma obowiązek to zgłosić.
A nie pisać o aniołkach . 👿
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się