belgijska bułeczka, Twój pierwszy post zabrzmiał jakbyś miała 8 lat. Słowa typu aniołeczki, bułeczki, źrebaczki i cudeńka zabierane z łączki i trafiające na mięsko... 😵 Pisz jak dorosły człowiek jeśli chcesz być potraktowana poważnie!
No ale bez przesady! Źrebak został sprzedany handlarzowi za 2700zł, a chce sprzedać za 3500zł (widzi, że bardzo tej kobiecie zależy na koniu i ma okazję ,,dorobić"😉.
belgijska bułeczka, Twój pierwszy post zabrzmiał jakbyś miała 8 lat. Słowa typu aniołeczki, bułeczki, źrebaczki i cudeńka zabierane z łączki i trafiające na mięsko... 😵 Pisz jak dorosły człowiek jeśli chcesz być potraktowana poważnie!
Ja mam wrażenie jakby dwie różne osoby tu pisały. Tekst z linku nie klei mi się z dorosłą osobą. No nie klei. Ale nic tu już nie wnoszę, zatem się wynoszę. Idę na gałąź obserwować.
😤 Met ale sie czepiłas. Ja zapusciłam wiesci, szukam dzwonię. Może Ktos sie skusi, choc teraz fatalny okres na zakup konia. Gdyby ktos był chetny to chetnie pomoge.
A może belgijska bułeczka jest podstawiona przez handlarza i chce od nas wyłudzić kasę?
Ja po ostatnich "aferach" już w nic i nikomu nie wierzę. Uważam, że w takich przypadkach należy podać swoje pełne dane i niech ktoś je potwierdzi. belgijska bułeczka, Przedstaw się nam i powiedz skąd jesteś.
jkobus dlaczego uważasz ,ze temu konikowi rzeznia się należy? I dlaczego innym tez? Moje konie napewno tam nie trafia, chocbys im tego zyczył.
belgijska bułeczko- zadano Ci pytanie, dla mnie ważne i czekam na odp. Czy jesli znajdziemy osobę które bedzie mogła malca przygarnąc to czy dołożysz się do jego wykupu?
Przeczytałam ten watek..prawie spadłam z krzesła...ze śmiechu..co też te aniołeczki tfuuu ludki tfuuu dziewuszki tfffu ludzie nie wymyślą żeby zając czytajaych forum 🚫 Zenada w nic nie wierze, ktos sobie robi sobie żarty i wymysla "opowiastki" 🙄
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=89631.msg1563475#msg1563475 date=1351090330] do kupna mogę sie dożucić tak. Mogę sie nim opiekować żarcie mu zamawiać.tak wszystko na jasnych zasadach bez niedomówień. Przecież dziewczyna napisała, że da to co ma, w sensie, że kasę.
Co jest takiego wzruszającego w tym jednym źrebaku, jakich w Pl są ubijane tysiące? Chów koni rzeźnych jest w naszym kraju sporą,rozwijającą się gałęzią rolnictwa, a konie w wieku 6-12 mies są najliczniejszą spośród grup wiekowych ubijanych koni. W tym celu został wyhodowany i odchowany do odpowiedniej wagi. W porównaniu do innych gatunków zwierząt rzeźnych, konie rzeźne mają stosunkowo niezłe warunki - te stajnie które widziałam, i które takie konie utrzymują zapewniały im nieomalże całodzienne wybiegi, odpowiednie żywienie(w końcu to tucz); świnie,czy brojlery kurze utrzymuje się w gorszych warunkach pod względem dobrostanu, bydło mięsne i konie nie mają się w tym zestawieniu najgorzej. I czym będzie taki uratowany koń w wieku lat 3,4? Podpowiem że nie maskotką do hipoterapii, a wielkim i silnym zwierzakiem, który nawet nie na butach, a na twarzy przeciągnie po stajni swoich dobroczyńców, bo zgodnie z rasą i typem pokroju ważyć będzie mógł nawet ponad tonę. Rozumiem wykupienie konia starego szkółkowego, albo chorego lub trzymanego w skandalicznych warunkach. Ale czegoś takiego-nie rozumiem.
a co to rasa achałtekinska to na kabanosy sie nie nadaje? moze troche bardziej zylaste bedą... skoro masz taki apetyt
moje konie tez nie pojdą do ubojni- a amerykanie je jedzą ...
belgijska bułeczko- skoro aniołka tak pokochalas to umow sie z handlarzem na kupno na raty, skrzyknij przyjaciół, wez kredyt i kup go. Jest tyle mozliwosci...
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=89631.msg1563667#msg1563667 date=1351099391] on jest trzymany w skandalicznych warunkach dozuce do linku z pierwszego postu filmik jak go handlarz naparza bo go ugryzł ,cała stajnia to szopa bez okień z brakującymi deskami są tan 4 konie i karmione są burakami aż czerwone mordy mają stoją w wodzie i gnoju nie wychndzą na terenie stoją też samochody na komis konie są zamkniete nie widać ich a on i syn jego mają opinie zbirów w całej wsi . [/quote] Zgłoś to zatem na policję. Inne konie też mają ciężko, jeśli to prawda co piszesz. Głupio tylko Aniołka wybawić,nie? p.s zlazłam z gałęzi bo Agencja RV Pinkerton mnie kusi swym urokiem. 😉
toz zna go podobno a ja swiata nie zmienie zalamana jestem ze mnie to spodkało tyle. dziekuje z góry wszystkim za zinteresowanie wróce tu w piątek rano .
Zapewnienie warunków dobrostanu dotyczy zwierzat rzeźnych. I jeśli autorka jest pełnoletnia i wie o naruszeniu prawa ma obowiązek to zgłosić. A nie pisać o aniołkach . 👿