Forum konie »

O KONIACH NA HANDEL

Nie wiem, jak sprecyzowac nazwe tematu. Potrzebuje informacji "ze swiata" na temat konkretnego konia i pomyslalam, ze moze nie ja jedyna mam taki problem, wiec zaloze temat. Wiadomo, ze przy zakupie koni sprzedajacy opowiada o koniu zazwyczaj w samych superlatywach, ale wiecie, jak jest naprawde. Czasem znamy jakiegos konia i potencjalnemu kupcowi mozemy powiedziec wiecej, czy naprawde jest taki swietny,czy ma jakies "ukryte wady" - zdrowie, kopyta, narowy, etc. Nie zawsze chce sie kazdemu i nie kazdego stac na przebadanie potencjalnych koni, ktore chcialby kupic.

Wiec konkrety. Poszukuje informacji na temat siwej klaczy TERRA ROSSA, po Cajero. Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na jej temat? Konkretnie interesuje mnie jej zdrowie i mozliwosci skokowe..
wątek zamknięty
wystarczy trochę poszukać, nie ma potrzeby zakładać nowy wątek i zaśmiecać formu.
klik
klik
klik
wątek zamknięty
Nie zawsze chce sie kazdemu i nie kazdego stac na przebadanie potencjalnych koni, ktore chcialby kupic.

no ale jak sobie to wyobrażasz, np ja badalam wczesniej konia x, wydalam na badania 900-1000 zł, cos tam wyszło i z kupna rezygnuję...wiec co? mam ci powiedziec za darmo co "temu koniu" jest?? 🤔 bo ty nie masz kasy na weta ale chcesz konika?

oczywiscie ze takie info kraza wsród znajomych bo tak zawsze było i bedzie, ale na forum publicznym?
i skad mozesz wiedziec ze takie info bedzie prawdziwe? 😎
wątek zamknięty
Czasem znamy jakiegos konia i potencjalnemu kupcowi mozemy powiedziec wiecej, czy naprawde jest taki swietny,czy ma jakies "ukryte wady" - zdrowie, kopyta, narowy, etc. Nie zawsze chce sie kazdemu i nie kazdego stac na przebadanie potencjalnych koni, ktore chcialby kupic.

Wiec konkrety. Poszukuje informacji na temat siwej klaczy TERRA ROSSA, po Cajero. Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na jej temat? Konkretnie interesuje mnie jej zdrowie i mozliwosci skokowe..

Czegoś ja tu chyba nie rozumiem...  🤔
Masz pieniądze na konia dobrej klasy, a nie stać Cię na badanie, którego koszt zazwyczaj nie przekracza 1/10 ceny zwierzaka?
Nie chce Ci się?!

Błagam, powiedzcie, że to żart...  😵
wątek zamknięty
Nie zawsze chce sie kazdemu

No to jest zaiste argument 🤣
wątek zamknięty
volter115,  A nie pomyślałaś, że w internecie można napisać wszystko? Można napisać na przykład, że koń jest chory, kulawy, albo że jest zielony w różowe kropki, tylko po to żeby komuś zaszkodzić. Jak chcesz weryfikować dane? No i skąd ludzie mają wiedzieć jaki jest stan zdrowia konia? Przecież nie każdy jest wetem i nie każdy hobbystycznie bada każdego napotkanego konia 😂 Jeżeli już chcesz kogoś popytać o konkretnego konia, to najlepiej spytaj ludzi ze stajni w której stoi, bądź tych co się koniem zajmowali: stajennego, jeźdźca, trenera, weta i kowala którzy prowadzili konia. No i jeżeli chce się konia, który ma być do sportu, to chyba wypadałoby zrobić badania.
wątek zamknięty
Pozwolcie ze zachowam dla siebie dlaczego nie mam mozliwosci badania go - to akurat moja sprawa. Czy informacje sa prawdziwe, rowniez moja sprawa. Dlaczego nasze spoleczenstwo jest tak negatywnie nastawione na wszystko. Prosze grzecznie i wydaje mi sie kulturalnie o pomoc w dowiedzeniu sie czegos wiecej na temat tego konia, a Wy do mnie od razu pretensje, ze jak mam kase na konia to dlaczego nie mam na badania. Co Was to interesuje?
wątek zamknięty
Nic nas to nie interesuje, dlatego ten temat będzie zamknięty 😉
wątek zamknięty
Ależ oczywiście, że to twoja sprawa. Tylko po co w takim razie zakładasz taki wątek? A zapytać o konkretnego konia można w kilku innych, już istniejących wątkach.
wątek zamknięty
Pozwolcie ze zachowam dla siebie dlaczego nie mam mozliwosci badania go - to akurat moja sprawa.
Pozwól zatem, że zachowamy dla siebie wyniki tych badań
to akurat nasza sprawa (i nasza kasa)...

Edit: literówka  😡
wątek zamknięty
Pozwolcie ze zachowam dla siebie dlaczego nie mam mozliwosci badania go - to akurat moja sprawa. Czy informacje sa prawdziwe, rowniez moja sprawa. Dlaczego nasze spoleczenstwo jest tak negatywnie nastawione na wszystko. Prosze grzecznie i wydaje mi sie kulturalnie o pomoc w dowiedzeniu sie czegos wiecej na temat tego konia, a Wy do mnie od razu pretensje, ze jak mam kase na konia to dlaczego nie mam na badania. Co Was to interesuje?

Więc jeśli to wszystko twoja sprawa, to po co tu pytasz?  🤔
wątek zamknięty
Ja obstawiwam wolne z okazji Dnia Nauczyciela.  😉
wątek zamknięty
Ja obstawiam nudę chorobową... 😀
wątek zamknięty
Ja obstawiam nudę chorobową... 😀

To by jakaś pandemia była. Ale być może. Teraz sezon.
wątek zamknięty
watek jest dublem
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.