Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

szepcik, lewa strona języka to ta od spodu?
Nie, spód to spód, miałam na myśli tą stronę od lewego policzka. Chociaż to chyba niewykonalne 😀
A co jara.....  chcesz powalczyć?  😁  Powiedz, czy odpłynął. To może i ja powalczę!

A na razie druga Inka wlana i zmykam popracować. Obiad o 16😲0.
Teodora O! Bardzo ciekawa ksiazka. Moze jakos uda mi sie ja dostac 🙂

Ja narazie probuje sie ogarnac po nocce spedzanej nad pisaniem pracy zaliczeniowej. Dlaczego mnie do pisania motywuje tylko deadline..no dlaczego... nawet na bieganie nie mam dzisiaj czasu. W drodze do kibla stoje sobie na rekach-ot moj wysilek fizyczny na dzis  🤔
Rano basen ale musze sie wypisac bo moje oczy sie buntują :/ teraz 15km na rowerze a wieczorem koń, dieta spoko

Edit : waga dzisiaj to 61kg  😅
o kurcze! Dzisiaj śledzik ! 😲 a u mnie w domu  pól litra się marnuje  😁
Zamiast śledzika zjadłam wędzonego łososia z pieprzem i brokuły. Pyyyycha  😍 i popiłam zieloną herbatą. Jak szaleć to szaleć  😁
Lotnaa przeczytałam i wiesz co? Też jedzie fanatyzmem. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja dąże do niskiej wagi bo czuje sie tak lepiej a nie dlatego że taki jest teraz trend. Wg tego artykułu powinnam pozwolić sobie ważyć 78 kg bo do takiej wagi dąży mój organizm od zawsze. A wtedy nie czuje się dobrze. I nie jest prawdą że trzeba rzrec jak koń żeby zapewnić sobie wszystkie składniki odżywcze. Ładnie napisany psychobelkot jak polubić siebie tylko argumenty nie trzymają się kupy. I jednego nie rozumiem. Wpadasz tu co jakiś czas pokazać jakas nową prawdę objawiona i nie wiem... Chcesz nawracac? Nawracać tym razem kobiety które chcą być fit na miłość do tlustego tylka? Bez sensu. Jeśli tobie to służy no to super ale wkurza mnie takie głoszenie prawd objawionych, jak kilka stron temu iridilla która stwierdziła że wąskie spodnie powodują celulit bo jej zniknął jak założyła luzniejsze zaczęła pić wodę i ćwiczyć. To napewno zniknął przez zmianę spodni....

OMG, z jakiegoś powodu w każdym moim poście widzisz fanatyzm (sorki za skojarzenie, ale Putin na Krymie też widzi samych faszystów 😉 )?
Przecież autorka tego tekstu nie mówi, że nigdy nie należy się odchudzać, tylko żeby to robić mądrze, i z uwzględnieniam potrzeb naszego organizmu. A jedząc 1200 kcal w oparciu o wafle ryżowe i jogurty light łatwo zapomnieć, że to nieco za mało, żeby dostarczyć sobie wszystkie potrzebne witaminy, potrzebne minerały, białko i tłuszcze. Łatwo zignorować cały zawiły świat hormonów, wkurzać się, że waga skacza itd, patrząc tylko na wartość kaloryczną...
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego tak agresywnie podchodzisz do każdego mojego posta. Wpadam tu może niezbyt często z braku czasu, ale przecież nikogo nie próbuję nawracać! Sama chciałabym być super fit, miłością do tłustego tyłka nie pałam, choc go akceptuję. Podziwiam ludzi, którzy dużo ćwiczą, mają piękne mięśnie i zadbane ciało. Sama do tego dążę, ale nie zamierzam się szarpać. I sama niejedną dietę wypróbowałam, potrafiłam  w sklepie przeanalizować 15 jogurtów, i zawsze wybierałam ten, który miał chociażby jedną kalorię mniej niż inne. I na dłuższą metę zawsze ponosiłam porażkę.
Nie odmawiaj mi więc proszę prawa do wypowiadania się na temat jedzenia. Wiadomo, że jest to sprawa indywidualna i każdy próbuje znaleźć swoją drogę.

busch, kiepskie przyzwyczajenia miał ten pan i tyle, nic tam odkrywczego nie widzę 😉
rosek0, Ile ten łosoś ma kcal, bo nie wiem jak policzyć ta moją sałatkę.
mój miał  mniej niż 200, bo nie zjadłam skóry. Ty miałaś takiego samego?
Nie, ale miałam bez skóry, ale nie wiem ile ma 100g łososia kcal. Bo "ile waży" mi się nie chce otworzyć.
100g/162kcal
Podziwiam Was  :kwiatek:

Nie potrafię się zmobilizować do liczenia kalorii. Dzięki blogowi zen zmobilizowałam się chociaż do ćwiczeń.
Lotna pisałam że ten wpis na blogu ocieka fanatyzmem więc nie wiem o co się rzucasz. Porównanie do Putina to już w ogóle daleko idący brak jakiegokolwiek poziomu. A jeśli pijesz do mojej diety pisząc o waflach i jogurtach to znaczy że nie zadalas sobie trudu przeczytania więcej niż jednego mojego posta z dzienna dietą. Niczego ci nie odmawiam tylko mam alergie na prawdy objawione.
Najzwyczajniej w świecie, słowo "fanatyzm" jest tu zupełnie nie na miejscu.
I niepotrzebnie dopatrujesz się moich wycieczek personalnych, bo takowych brak. Wafle i jogurty to po prostu typowe "dietetyczne" jedzenie, podałam je jako przykład.
"Prawdy objawione"? To Twoja interpretacja.
Na zdrowie  :kwiatek:
U mnie na obiad kurczak z ziołami i czosnkiem oraz nutką cytryny, pieczony w rękawie. Ćwiartki ziemniaków i frytki, ale beztłuszczowe, pieczone w piekarniku. Do tego sałatka z pory i grzyby marynowane 🙂

Postanowiłam po obiedzie wypijać małą filiżankę kawy z imbirem i cynamonem. Będę sobie wmawiać, że spala mój tłuszcz zjedzony z obiadu  😁
Potem zielona herbata i tak po każdym obiedzie :P

Jutro post ścisły, już zaplanowane co zjem
śniadanie owsianka standard
2 śniadanie tutti 0%
obiad dorsz z brązowym ryżem i nie wiem jaka sałatka
podwieczorek 2 kromki razowca z białym chudym serem
kolacja serek wiejski lekki 🙂

chudo i bez mięsa 🙂
Podziwiam Was  :kwiatek:

Nie potrafię się zmobilizować do liczenia kalorii. Dzięki blogowi zen zmobilizowałam się chociaż do ćwiczeń.

Ojej, bardzo mi miło! :kwiatek:

Lotnaa, escada, ech, każdy ma swój plan, swoją wizję i swoje przekonania. Nie zamykajmy się na nowe pomysły czy inne postrzeganie diety. Dla mnie teoria, żeby słuchać swojego ciała jest nawet trafna, bo zmieniając nawyki zywieniowe, dodając ruch - na pewno ktoś z nadwagą zrzuci kilogramy. I chyba o to chodziło w tym poście, żeby przewartościować swoje myślenie na temat diety, ruchu - wiadomo, że można ważyć 90 kg i jeść syfne jedzenie i uważać, że w artykule jest bzdura, bo jestem jak Benny kuleczka, brzydko wyglądam, a od lat ważę 90 kg - taka osoba może uznać, że właśnie z artykułu wynika, że to jest jej waga, w której organizm czuje się szczęśliwy. W ogóle kwestia tego, co jest syfem, a co nie, też nie jest takie oczywiste. Ja nie wiem jaka jest idealna waga dla mojego organizmu, w sensie do jakiej dąży. Naprawdę nie wiem. Dobrze wyglądałam ważąc 64 kg, dobrze wyglądam ważąc 60 kg. Więc wiem, że nie wiem 😉
zen, nawet wczoraj zrobiłam granole, a do pracy dzisiaj przytargałam kurczaka i ciecierzycę. W planach zupa z soczewicy  :kwiatek:
I robię przysiady. Na razie jestem przy 100 powtórzeniach  🙂
Znowu mnie kilka dni nie było! W niedzielę pograndziłam, bo były urodziny mojego chłopa  😍, także odpuszczam sobie winy  😎

Dziś już lvl 3 Jill i 2000 za mną. Wieczorem idę na bilard, postaram się, aby skończyło się na jednym piwku (chyba, że będę znowu kierowcą - dzięki czemu na sobotniej imprezie u znajomych wypiłam tylko 3 zielone herbaty  😀)! Jak mój chłop zaraz wróci z roboty, to chyba pojedziemy do porządnego sklepu sportowego i w końcu poratuje swoje piersi porządnym szport-stanikiem. Przeznaczam na ten cel do 300 zł... Chyba coś się znajdzie w tej cenie fajnego...

Naładowana energią jestem, wrrrum!
zen  :kwiatek:

Idę biegać. Na biegówkach 🙂
Meise, Panache Sport to koszt 200zł. Ale chyba w sklepach sportowych go nie znajdziesz. Raczej poszukaj na forach sportowych i biustowych namiarów na sklep w Rzeszowie, który je ma w ofercie.

Na stronie Panache są podany namiar na sklepy w Rzeszowie:
- Perfect Bra, ul. Kopisto 1,
- INTIMO4YOU, ul. Krakowska 20, Galeria Nowy Świat
- MODA INTYMNA, ul. Kopernika 3a
Ascaia, dzięki  :kwiatek: Popatrzę, poszukam!
Chcę przymierzyć ten model, który mi Martolina polecała - Najkacza.

Widzę, że sporo z Was ćwiczy w Panache, faktycznie taki bombowy? Cementuje cyc?
Ja tam lubię sobie zjeść coś light czy 0% z bardzo prostego powodu - mogę tego zjeść więcej.
A jedzenie zdrowe wcale nie jest takie zdrowe biorąc pod uwagę, że te wszystkie warzywa i owoce są szklarniowe, pryskane, nawożone, na ziemi w której jest tona żelaza i innych pierwiastków. Można się wyzbyć konserwantów itd ale nie da się jeść w 100% zdrowo, bo nawet żywność ekologiczna nie jest hodowana na ziemi, na której nigdy nic nie było 😉
Meise w intersporcie powinny mieć Shock Absorber. Bardzo bardzo polecam!
ja mam model Ultimate RUN bra i rewelacyjnie trzyma moje niemałe piersi 😉
Mi dobre sportowe ( shock absorber) elegancko cementowały cyce, póki je miałam. Jak już ich nie ma, to bez gąbki w miseczkach porażka. A z gąbką walimy ściemę i jest ok.
Dzięki dziewczyny, ale ja mam Shock Absorber - sprowadzany z Niemiec wieeeeeeele lat temu (jak go jeszcze u nas nie było). Miałam z nim niezłe przeboje, transakcja sfinalizowała się po pół roku... I powiem szczerze, że zachwycona nim nie jestem. A teraz to już w ogóle jest za duży na mnie 🙁 Cycuszki maleją  🤔

Pomierzę dziś i podokuczam sprzedawcom w sportowych  😉
Meise Panache mam ja, moja mama i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Jedyny w którym biust nie skacze mi na wszystkie strony świata, tylko rozmiar musisz oczywiście dobrze dobrać, wiadomo 😉 Mam już rok i nic się nie rozciągnął, ja tylko trochę schudłam więc muszę zapinać na dalszą szlufkę
Co do jedzenia - JARA nie jesteś jedyna 😉 Ja też wybieram z szafki słodycze i się chowam po kątach. W miejscu publicznym to w ogóle bym nie zjadła czegoś słodkiego, schiza po prostu.. Pojawia się stres - automatycznie jem. Ale ogólnie ja jem z nudów, muszę się bardzo teraz kontrolować. No i myślę o żarciu cały dzień, planuje o której zjem, co zjem, ile itd. Teraz 😎 Bo jak miewam gorszy okres to robię z siebie śmietnik, a z jedzenia pocieszyciela.
ano własnie.... co jest teraz zdrowe... Wszytsko jest niezdrowe.Jajka , drób, owoce , warzywa. Taki produkt lihgt to kropla w morzu niezdrowych rzeczy. A ja na dzień kobiet zrobie ala tiramisu light  😅 Na sobotę.
A ja zamiast na siłownie, jadę na policje.. Ukradli mi przed chwilą portfel w autobusie.. Na szczęście miałam tylko 20zł, dowód i -co najgorsze- dopiero zaczęty karnet na siłkę...  😕
Rozie, dzięki, obczaję koniecznie  🙂
yga, szczerze współczuję. Ja bym złodziejom z miejsca ucinała ręce - NIENAWIDZĘ  😤
Ja przyciągam pecha, jak nigdy mi nic nie ukradli, to teraz, w przeciągu lekko ponad miesiąca- drugi raz.. I znowu na tę samą komendę, do tego samego gościa.. pomyśli że ja jakaś ułomna jestem.

Ostatnie grosze przeznaczone na karnet, CHOLERAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  😕
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się