Losia, dokładnie tak jak mówi Diakon'ka, diety eliminacyjne prowadzą w 90% przypadków to pięknego jojo, ja jedząc chleb i makaron nawet na kolację schudłam przez ostatnie 2,5 miesiąca 5 kg, wszystko zależy od tego co wybierasz i ile 😉
Z fanpejdza Shape: "Już za tydzień w kioskach znajdziecie majowe wydanie naszego magazynu i płytę z nowym programem treningowym: Total Fitness Ewa Chodakowska & SHAPE 🙂 :
Już chyba przesada z tą Chodakowską, co ona może jeszcze pokazać 😉 Lubię jej treningi, fajnie, że jest motywacją, no ale ten wszechobecny marketing już mi zaczyna wychodzić bokiem 🙂
Duet zen i tunrida! zen bedzie motywować "dasz rade, jeszcze 5 powtorzen", o tego porady dietetyczne,a tunrida bedzie takim katem, "dalej ku## co sie opierdzielasz!", albo: "jak to zeżresz to ci pójdzie w boki" 😀
Ta....a w międzyczasie będę się odwracać i gryźć za plecami słodycze z Lidla. 😤
Powinnam przestać chadzać do Lidla. W zwykłych sklepach słodycze mnie nie kuszą. A w Lidlu jest tyle nowości, smaków ( a to kuchnia francuska, a to włoska a to skandynawska i z każdej kuchni inne słodkości- zupełnie mi nieznane. A ja UWIELBIAM nowości i nowinki) Byłam na solarce. Jak się focić to z opalenizną. Jutro też pójdę. A co? Niech te kremy mają się jak wykazać. Skóra zwiśnie nie tylko od odchudzania, ale i pomarszczy się od opalania, to będzie lepiej sprawdzić czy kremy działają. 😀iabeł:
ps- ja nie mogę na wyjazd motocyklowy zabrać rzeczy do ćwiczeń, bo się nie zmieszczą. Ale.....mogę np biegać. Adidaski i tak zawsze biorę do chodzenia
A mnie te rzeczy z Lidla tematyczne nie ciągną,jakoś nie mam do nich zaufania.
Tak sobie mysle właśnie,ze bardzo kocham pieczywo i nie wyobrażam sobie diety bez porządnej kanapki. Właśnie zjadłam, z lososiem, musi być paliwo,za 2 godziny trening🙂
A ja się pochwalę weekendem - byłam w pracy i udawało mi się jeść w miarę regularnie - sobota na 5, żadnych grzeszków, dużo piłam (a tam to jest problem). W niedzielę trochę gorzej - zagapiłam się i od śniadania do czegokolwiek miałam 7h 😡 ale w międzyczasie piłam świeży sok z pomarańczy, pocieszam się że to jak posiłek. Jako kelnerka mam też prawie nieograniczony dostęp do domowych słodkości - ciasta, lody, domowe wiśnie i maliny na gorąco, pyszna bita śmietana, drożdżówka... i zjadłam tylko jeden widelczyk torciku. JEDEN.
Dzisiaj oglądałam się w lustrze i góra już fajnie - co miało na tym etapie z cycków i brzucha spaść, to spadło. Teraz mam za to etap nieproporcjonalnego tyłka. Pomacałam go i mięśni jest dużo - zgodnie z klasyfikacją z tego posta jest po prostu otłuszczony 🙁
Podrzucicie jakieś sprawdzone ćwiczenia na pośladki? Zależy mi na podniesieniu ich i wymodelowaniu w ogóle (jestem płaska jak patelnia). Najlepiej, jakby to były ćwiczenia na youtube. Po Ab ripper X dorzucę ćwiczenia na pośladki, bo po przemianach w P90X widzę, że z nimi jest bardzo kiepsko, a mnie zależy na ładnej pupie :/
Wystarczy że staniesz na schodku na palcach i będziesz się wapinać do góry i opuszczać pięty na dół , to jest na prawdę dobre ćwiczenie plus na siłowni mam takie schodki które meeeega na tyłek działają 😀 facet mi mówi jak miałam zajebisty jędrny tyłek to teraz mi się podniósł jeszcze do tego i jest omomom
Scottie, zadam głupie pytanie - podoba Ci się mój tyłek na zdjęciu jak stoję bokiem? Jak tak, to ćwiczę go regularnie na piłce- jakiś czas temu opisywałam to ćwiczenie - klatka piersiowa na piłce, nogi wyprostowane, dłonie oparte za piłką na podłodze- i unosimy nogi w kierunku sufitu w seriach. Jak dajesz radę, to ciężarki na nogach. Naprawdę fajnie modeluje pośladki.
zen, masz malutką pupkę, ale ładnie uniesioną 😀 podoba mi się! Takie podobne ćwiczenie (tylko bez piłki- ręce oparte na łokciach) jest w skalpelu Chodakowskiej i mam zamiar to ćwiczyć, ale szukam jeszcze innych ćwiczeń.
angelika95, mnie się łydki od tego rozbudowują, pośladki nie pracują prawie w ogóle...
Przy martwym ciągu ćwiczy się też pupę? Może zwykłe przysiady zacznę robić?
Scottie, a może to ćwiczenie z hantlami, co trzeba na jednej nodze stać, druga z tyłu unosi się równocześnie z opadaniem tułowia? Hantle trzymasz w dłoni i dotykasz nimi podłogi? To też ładnie modeluje pośladek nie obciążając łydek. Jutro powinnam na treningu robić dużo na tyłek, to się podzielę :kwiatek:
Scottie, dodaj foty do albumu 🙂 Widzisz po sobie efekty po pierwszej fazie p90x? A fajne ćwiczenia na podnoszenie pośladków ma Jillian - killer buns&thigh. I też podzielone na 3 levele.
Ja sobie chwalę serię tamily weeeb ja też chcę mieć takie pośladki- tylko jeśli ktoś ma tendencję do rozbudowywania ud to te ćwiczenia mu chyba nie przypasują :kwiatek: Seria składa się z dwóch leveli- bez problemu można je znaleźć na chomikach.
Darcia, ja ćwiczyłam z Tamilee. Rezczywiście fajna, już zapomniałam 😉 Scottie, możesz spokojnie spróbować. Całkiem przyjemne, chociaż dla mnie poziom już za lekki. Mam tendencję do rozbudowywania się ud ale jakoś nie zauważyłam, żeby przy tych ćwiczeniach mi "rosły" 😉 pupa rzeczywiścię się fajna robiła
Ja po rozprężeniu sobotnim nie mogę się zebrać do kupy. Ruchowo i wysiłkowo- bardzo ok. Ale jem dużo za dużo. Anoreksja to mi kurde NIGDY nie zagrozi. 🤔 Dlaczego ja tak bardzo KOCHAM JEŚĆ ? No DLACZEGO? 😵
Ja przytyłam niecały kilogram 😕 wzcoraj miałam rzeźniczy dzień w pracy, równoważny dwóm siłowniom, dwóm koniom i jednemu motorowi ( 😁 ), a kurna dzisiaj na wadze dokładnie 0,60 więcej. A już było tak ładnie.
tunrida uważaj, bo znowu stuknie Ci siódemka na wadze 🤬 Apropos anoreksji to do mnie na siłkę przychodzi taka jedna, coś tam robi z ciężarami, jeździ na rowerku, ale.... ma na bank anoreksje, jest tak chuda, nieproporcjonalnie, że aż żal patrzeć. Rączki i nóżki ma dosłownie jak patyki, do tego dużą głowę. I ona ćwiczy z ciężarami! Tymi łapinami, które nie mają ani kawałka mięśnia. 😲 Przyznam, że nie mogę przestać się na nią gapić i mam ochotę podejść do niej i nią potrząsnąć, że jej nie siłka potrzebna, ale psychiatra 🙁 I jeszcze wczoraj podsłuchałam jak mówiła do kogoś, że ona ma czasem taką ochotę na czekoladę, ale się powstrzymuje, żeby nie przytyć. 😲