Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

uda się ocierają większości dziewczyn jakie znam 😉 jeśli nie są chude. moja koleżanka ma ekstra nogi i też się ocierają. ja mam normalne i się ocierają. najbardziej mnie bolał krótki żywot spodni z Culture, były przepiękne, nigdzie nie mogę znaleźć drugich takich 😵
zen boję się, że po tygodniu stwierdzę, że mam dość 😀. Chociaż walczę i chcę w końcu jakoś wyglądać.. 😀
+ jakieś ćwiczenia dla początkujących polecacie? [jak zły wątek to przepraszam  :kwiatek: ]
Strzyga, a czemu w ogole umiesnione nogi maja byc od razu meskie..? 😲 Ja sie nie czuje w zaden sposob mesko, nie uwazam, zeby moja sylwetka byla meska poprzez to, ze mam gdzies juz widoczne miesnie. Troche nie rozumiem 🤣 Nikt nie kaze przeciez tutaj z siebie robic Arniego w spodnicy, a ja uwazam, ze zarysowane miesnie wygladaja calkiem seksownie na kobietach 😉

kolebka, jak popracujesz nad wysmukleniem tylnej i wewnetrznej strony ud, zlikwidujesz cellulit, to zauwazysz poprawe na pewno :kwiatek:

arlyn, czy wytrwasz, to wszystko zalezy od motywacji. Jesli to jest to, czego naprawde chcesz, to dasz rade. Duzo razy juz pisalysmy o cwiczeniach, nawet ostatnio busch podawala sporo linkow, zerknij na jej ostatnie wypowiedzi :kwiatek:

Ja chyba dzisiaj zrobie dzien wolny 😉 Ewentualnie pobiegam interwaly, zobacze.
Śniła mi się wczoraj tunrida, więc to chyba znak, że muszę tu wrócić. 😁

Nie ćwiczyłam od dwóch tygodni, ale diety staram się trzymać. 😡
No to wracaj mundialowa i się sprężaj, bo Tunrida walczy.
Wczoraj miałam dzień w którym organizm się zbuntował. Musiałam dojeść sporo, nie robić nic i dużo spać.

Za to dziś zamierzam podjąć rękawicę ponownie. Dietę planuję utrzymać, a po 18😲0 trening siłowy na piętrze.
arlyn, hehehe, ja nawet sobie na początku kupiłam jakąś badziewną matę, która w ogóle nie była antypoślizgowa, bo stwierdziłam że po miesiącu max mi się znudzi i szkoda kasy wyrzucać 😉. No i tak już lecą chyba... trzy lata? Przez cały ten czas nie miałam nigdy przerwy dlatego, że mi się nie chciało ćwiczyć - wiadomo jakieś przerwy na choroby itd. były, ale nigdy mi się nie znudziło przez ten czas 🙂
A ja ostatnio sobie pofolgowałam z siłownią,tak chodziłam tylko z 3 razy w tyg,i troszkę się opieprzałam  🤬 😁 Widać to troszkę po przylanym 6paku,a tak to nie ma źle. Ostatnio po trylion razy dalej słyszę "jak Ty schudłaś,masakra!" "Idz zrób sobie badania bo źle wyglądasz" itp itd 😀 😀
Też mi się uda ocierają o siebie,ale już dużo mniej,kiedyś na całej długości ud,a teraz tylko u samej góry się stykają:-)
zen, już wróciłam niestety😉 czas się brać za siebie, again! 😀
Przerwa spowodowana przez tygodniowy zapierdziel (w pracy hardcore, a po pracy nabijanie kilometrów, bo samochód odmówił współpracy), a potem tydzień dochodziłam do siebie po małym wypadku samochodowym. Ale z kolanem i barkiem już ok, więc wracam do ćwiczeń. 🙂 Dziś pewnie lajtowo, bo dwa tygodnie przerwy to jednak sporo, ale jeszcze wrócę do formy! 😀

sanna- osobiście MARZĘ o wysuszonej sylwetce. Całej kupie mięśni obciągniętych cienką warstwą skóry. Ale WIEM, że wielu kobietom i jeszcze większej ilości facetów się to nie podoba i nie jest uważane za seksi.

Z tym, ze ja nie mowie o chudej sylwetce gdzie kosci swiszcza a miedzy nogami pies z buda moze przeleciec bo to rzeczywiscie moze wygladac moocno niefajnie. Duzo pewnie zalezy od budowy ciala, ja mam dosc drobna budowe, wiec jak jestem cienka, to wygladam dobrze, no i cyckow nie gubie, raczej smuklosc reszty ciala je podkresla, wiec dla mnie bycie smukla, szczupla, chyda -jakkolwiek to ujmiemy - to opcja optymalna. Przy kilku kg wiecej, wlasnie robiacych ta seksi pupe, czuje sie zle, wole mniejsza... tez seksi imo  👀 😁
zen, dla mnie brak ud i sylwetka jak słup nie jest kobieca. I uważam, że pełne uda nie są dramatem i koszmarem. Mi się o wiele bardziej podobają niż brak jakiegokolwiek tłuszczu i sylwetka na prostokąt. I akurat kolebka ma według mnie śliczną figurę i nie potrzebuje morderczych treningów =)

Mam chyba prawo do własnej opinii?
zen, dla mnie brak ud i sylwetka jak słup nie jest kobieca. I uważam, że pełne uda nie są dramatem i koszmarem. Mi się o wiele bardziej podobają niż brak jakiegokolwiek tłuszczu i sylwetka na prostokąt. I akurat kolebka ma według mnie śliczną figurę i nie potrzebuje morderczych treningów =)

Mam chyba prawo do własnej opinii?

tez jestem tego zdania,

Kolebka - figura marzenie 🙂 mega sexi laska jestes
Czy możecie polecić mi zacne ćwiczenia rozciągające? Takie na 30-40 minut? Odpada joga z Jillian. Fitnessblender też nic nie wypluł.
W odniesieniu do tego co napisala Strzyga - ladne jest to co sie komu podoba   :kwiatek:  inna sprawa, ze taka ogolna szybka ocena czy ktos jest zgrabny czy nie sprowadza sie do proporcji. Mala pupa, szczuple uda ale z wyraznie zarysowana talia beda wygladaly tak samo zgrabnie jak wieksze uda i obfitsza pupa z taze talia. Kwestia tylko kto w jakich proporcjach czuje sie najlepiej. Jak slup lub kwadrat mozna wygladac bez wzgledu na to jakie sie tam ma te uda i pupe -kwestia posiadania/nieposiadania wyraznie zarysowanej  talii. A zostajac jeszcze przy udach - im kosc udowa krotsza wowczas im szczuplejsze tym wizualnie dluzsze, osoby o nioezbyt dlugich nogach aby zrownowazyc sylwetke lepiej wygladaja gdy te uda sa jednak szczuplejsze - znowu kwestia proporcji. Na bujniejsze ksztalty aby w nich dobrze wygladac trzeba miec warunki. Drobna osoba z obfitszymi udami bedzie wygladala zle, natomiast wysoka, postawna- kobieco i seksi. Moja przyjaciolka, Brazylijaka, wyzsza i mocniej zbudowana ode mnie wyglada bosko w dzinsach opinajacych jej dorodne biodra nad wyrazna talia, ja majac jej pupe nie wyszlabym z domu. Nawet talia by mnie nie ratowala - taki tylek by mnie przytloczyl.
A Kolebka wyglada seksownie, bo ma zachowane proporcje  :kwiatek: btw szczesciara, nie musi walczyc z kazdym mm w obwodzie bioder/ud   😎 :kwiatek:
sanna, no właśnie =) Fajnie by było, gdyby to szło w dwie strony 😀 A nie, że mięśnie są jedynym słusznym wyjściem 😀

Ja akurat jestem bardzo niska i mam bardzo szerokie uda, ale i tak uważam, że wyglądam fajnie 😀 Ale to pewnie mój narcyzm, bo według Ciebie muszę wyglądać źle 😀

[img]https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/1383092_10200375503581242_1173867284_n.jpg?oh=d2bedd37835ae8cddd52a9fd27283a74&oe=5661959F[/img]
Ja absolutnie nie chcę się katować ćwiczeniami czy dietą, bo a) nie chce mi się  b) za bardzo kocham wszelakie jedzenie  😍
Lubię ruch, ale umiarkowany i taki, który sprawia mi przyjemność - biegam tylko przełajowo po lesie i pływam. Nie mogę przekonać się do siłki i w ogóle do zajęć w zamknietym pomieszczeniu typu wszelkie fitnessy 😉

Figurę mam ok i nie mam problemu z trzymaniem wagi, ale nie mogę przekonać się do swoich ud i uważam, ze jeśli można je jakoś zmienić, to spróbuję 🙂 Natomiast nie jest to mój kompleks, po prostu coś nad czym chcę popracować dla siebie 🙂
Strzyga, wygladasz przeslicznie  😎  Ja mam jakies niezdefiniowane do konca deficyty wiec to w jakiej figurze siebie lubie, akceptuje i jedynie slusznie wyobrazam  😁 nie ma sie nijak to tego jakie dziewczyny mi sie podbaja! I naprawde nie jest tak, ze patrze z zazdroscia na wychudzone patyki! jak juz dalo sie wywnioskowac z mojego poprzedniego postu, piorytetowe sa proporcje. Pewnie bys sie usmiala, ale ja moge chodzic nago po ulicy przy 52 kg, przy 53 wciaz jest niezle, przy 56 wygladam jak klocek. Kwestia kosci? choionka wie. Kazdy dodatkowy kg zaburza mi proporcje. Ponizej 52 wygladam zle, powyzej 55 - rowniez.
Btw zauwaz jakie Ty masz proporcje  😎 masz dlugie nogi - dlugie uda, wiec nawet majac bardziej kobiece bioderka, wygladasz jeszcze smaczniej niz gdybys ich nie miala. Dalej - jestes w bluzie niepodkreslajacej talii i biustu - ale pod ta workowata bluza widac, ze masz ladna talie i konkretny cycek. No i do tego to sie wlasnie sprowadza. Proporcje.
btw co zrobilas z wlosami, ze masz takie ladne, zdrowe?? tez chce!
edit literowki
Odnioslam sie tylko do tego, ze kolebka spytala czy cos da sie zrobic z udami. Ale ok, skoro albo prostokat albo masywniejsze uda, to niech tak bedzie 😉 pozwole sobie miec inny poglad 🙂
sanna, fotka sprzed 2 lat, przez ostatnie pół roku wypadło mi 3/4 włosów i mam łyse placki =( Próbuję się jakoś ratować, ale co spojrzę w lustro, mam łzy w oczach =( to naturalna pielęgnacja była. Ale to nie ten wątek =) Jak chcesz, mogę napisać na pw, bo włosy w pewnym momencie miałam przepiękne, nie mogłam się napatrzyć.

Cycków nie mam, ot małe A, ale pushupy noszę. Długich nóg też nie mam, bo mam 159 w kapeluszu :P Ciężko mieć nogi pod pachy w takim wypadku :P Ale mi to nie przeszkadza, ba lubię sobie krągłości podkreślić, bo i tyłek mam nie od parady 😀 Lubię się wbić w obcisłą kieckę, taka jestem niereformowalna :P
Strzyga, masz dlugie nogi w stosunku do wysokosci ciala, albo stosunkowo niedlugi tulow w stosunku do wyskokosci ciala co czyni Twoje nogi dluugimi. Pushupem/niepushupem  rownowazysz biodra ktore wyraznie zwezaja sie i zaloze sie, ze masz bardzo ladna talie. Wygladasz na wyzsza niz jestes. To sa wlasnie te proporcje o ktorych wciaz gadam. Proporcje  czynia Twoja czynia sylwetke harmonijna, zgrabna, lekka i o to w tym wszystklim - imo - chodzi 😎
Ja aby miec taka wlasnie 'lekka', zgrabna sylwetke, musze miec dosc szczuple uda i nieduzy tylek.  I dlatego typ sylwetki do ktorego dazy (albo raczej juz doszla ) Zen,  bardzo mi pasuje i podgladam Jej cwiczenia i diete  :kwiatek: 
To bardzo poprosze pw z recepta na ladne wlosy  :kwiatek:

edit. I to juz nie ten watek, ale, Strzyga, z Twoich zdjec emanuje to ze swietnie sie czujesz w swoim ciele, bije z Ciebie taka niesamowita dobra energia i to jest to co sie widzi jako pierwsze i to chyba wlasnie to sprawia, ze od Twoich zdjec trudno oderwac oczy! 😜
Averis, a te dwa wyczaiłaś?

https://www.fitnessblender.com/videos/stretch-and-tone-for-core-stability-and-back-health
https://www.fitnessblender.com/videos/refresh-relax-and-restore-stretching-workout-for-tight-muscles

Uprzedzam że nie chciało mi się przejrzeć filmiku i tylko zgrubsza ogarnęłam opis, bo jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję że pomogłam 🙂
Czy możecie polecić mi zacne ćwiczenia rozciągające? Takie na 30-40 minut? Odpada joga z Jillian. Fitnessblender też nic nie wypluł.

P90x ma na niedziele trening rozciągający, musisz szukać tylko na chomiku bo raczej nie ma na yt

Ja po 3 tyg wolnego od silki I diety wrocilam. Co prawda ten tydzień jeszcze spokojnie max do 45min treningi. Na więcej nie mam siły i tez nie mogę.  Musze zjeść te tony leków i porobić kolejne badania tu w Polsce.

sanna, bardzo dziekuje! Juz jestem prawie u swojego celu, zobacze ile jeszcze da sie zrobic, ale tak czy inaczej podchodze do tego na duzym luzie, bo po prostu uwielbiam byc na silowni i uwielbiam trenowac i uwielbiam ruch 🙂 A wyglad ciala to w sumie skutek uboczny. Kto mowil, ze boks jest latwy? 😁

Tez sie zgadzam, ze wiele zalezy od proporcji naszego ciala 🙂 Ale z drugiej strony troche mnie irytuje, ze jak ktos wpada spytac, dostaje odpowiedz, a nagle sie okazuje, ze ma zaakceptowac to, co ma, a co chcial zmienic, bo.. bo cos tam. To tak jakby przyjsc do watku o samochodach i spytac jak usprawnic czy zmienic czy cokolwiek silnik w samochodzie i otrzymac odpowiedz 'nic nie rob, masz super silnik, MI sie podoba' 😜 😁 I zupelnie konczac z mojej strony te dygresje, to uwazam, ze przyjscie do watku o odchudzaniu i rzezbieniu z komentarzem, ze rzezba jest bleeee i niekobieca, to troche jak pojsc do wegetarian i im wrzucac przepisy z miesem 😁

Na temat poszczegolnych typow sylwetek nie bede sie wypowiadac, bo nie chce zostac zle zrozumiana.

Milego dnia! 💃 :kwiatek:
Jak to rzeźba jest ble..... jest piękna  😍 ale dla mnie nie osiągalna- smuteczek
Cierpienie, oddalam mojej mamie ksiazke 2xME i ona zamierza sie do niej stosowac, ale wiem, ze ty tez sie stosujesz z dieta, prawda? Jak to jest z tym postem? Ja to rozumiem tak, ze do tej 11 mozna chyba czarna kawe bez mleka i cukru wypic? Czy tez nie? W ogole powinna na cos zwrocic uwage zaczynajac stosowac sie do wytycznych?
Cierp czy można Ci po maleńku gratulować?  😉
zen, tam nie chodzi o to, że do  godziny 11, tylko, żeby od ostatniego posiłku do pierwszego następnego dnia minęło od 12-14 godzin. z tym, że nie zalecają przekraczania 15.
epk, dziekuje! A kawe mozna? 🙂 W czasie tego postu?
zen, kawę i herbatę, ale faktycznie bez mleka, bez curku. I oni także uważają, że wszelkie słodziki też wpływają w praktyce tak jak cukier  - nie wiem co o tym myśleć, bo ja widziałam badania, że nie.
Dziekuje! A jestes na tym zywieniu? Moja mama jest maniaczka kawy, ale pije bez cukru i mleka, ale nie wiem jak ona bez sniadan da rade. Dla mnie to tez juz bylby spory problem.. Cos jeszcze waznego powinna wiedziec..?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się