Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

Postaram się. Będę faktycznie chyba co tę godzinę szklankę wypijać.

A jednak zrobiłam sobie cheat meal na II śniadanie- 2 wafle ryżowe z miodem 😉 Na obiad w końcu zrobię te brokuły w panierce z ziemniakami i jogurtem naturalnym.
Macie jakiś sposób na skruszenie otrąb do tej panierki? 🤔 Brokuły chyba wcześniej ugotować, a dopiero potem podsmażyć?
Cierpienie, najbardziej szałowe legginsy na siłkę to te z nike z napisem "just do it" :P
Obiad zjedzony- brokuły w panierce z otrąb i jajka, 2 ziemniaki i marchew ugotowane na parze i jogurt naturalny. Na dziś 1075kcal jak na razie.
W kwestii podwieczorku planuję znów 3-4 wafle(tym razem bez miodu) lub rodzynki(oczywiście orzechy wczoraj zniknęły 😵 😁 ). Na kolację chyba postny tuńczyk, ewentualnie jeszcze marchewką zagryzę.
Cierpienie, daj znać jak dojdą legginsy, czy prześwitują mocno. Mierzyłam dwie pary miesiąc temu i każde niestety prześwitywały. Ja mierzyłam takie:

http://www.adidas.pl/legginsy-studio-power-laces/M67104_390.html?pr=product_rr&slot=1

I niestety, ale zgadzam się z opiniami, które widnieją pod produktem- bez względu jaki rozmiar, to spodnie prześwitywały 🤔 Dla mnie to słabe, pani zachwalała, że przecież założę bieliznę i jest git, no nie jest, bo ja nie zakładam bielizny pod legginsy, tak mnie najkacze przyzwyczaiły 😉 Także daj znać, może ten model, który wzięłaś, ma lepszy materiał 🙂

U mnie dzisiaj fajne posiłki:

1. owsianka z jabłkiem i żurawiną
2. pomelo
3. mięso baranie, cieniutkie plastry z cudownym sosem plus jarmuż
4. duża kawa zbożowa z mieszanką orzechów
5. teraz czekam na zapiekane bakłażany z pomidorami 😀 zachorowałam na tę zapiekankę i robię niemal codziennie 😡 może jeszcze rybę upiekę do niej, chociaż po tym mięchu jakoś już mnie nie ciągnie 😉 w każdym razie do zapiekanki będzie szpinak na ciepło

Pogoda taka, że chce mi się na ciepło jeść i chce mi się często tłustego łososia 🙂
Zen jak to nie zakładasz bielizny pod leginsy...? 😲
Normalnie. Moje legginsy typowo sportowe są tak stworzone, żeby nie zakładać pod nie bielizny. Czemu Cię to dziwi..? Nie po to jest to materiał odprowadzający szybko pot, bezszwowy, idealnie dopasowany, żeby sobie dokładać pod nie kompres z majtek.
Nie wyobrażam sobie chodzić bez majtek, tak po prostu. Ja bym się goła czuła, ale to ja 😉
Hahaha, no coś w tym jest 😀 Ale nie chodzę tak cały dzień, więc spokojnie można się przyzwyczaić 😉 Próbowałam z bezszwowymi majtkami, specjalnymi materiałami i innymi cudami, ale zawsze czułam, że mam mokry tyłek. I w sumie zawsze taki był 😁 Teraz w końcu nie mam tego kłopotu. Przestałam ćwiczyć w spodniach dresowych, przeszłam całkowicie na profesjonalne getry.
Mi się dalej w dresach dobrze ćwiczy, ale ja w sumie nie majtam się regularnie i tylko w domu, to mogę sobie łazić jak spocone prosiątko 😁

Ale fajną trasę sobie do biegania ogarnęłam. Kurde, chyba wyciągnę od mamy kasę na buty 😜 😁
Gdyby nie fakt, że się zasiedziałam w stajni i miałam 6godzinną przerwę od jedzenia to byłoby pięknie.
Na obiad wcięłam woła z papryką po meksykańsku z kaszą gryczaną i brokułami... czeka na mnie jeszcze baton muesli i bułka wieloziarnista z serkiem wiejskim
Chyba pierwszy raz mi się podoba odchudzanie! Czuję się świetnie z tym co jem 💃
zen, podaj przepis na zapiekankę 🙂
Wszyscy coś zajadają, a ja nie mogę.
Smutno mi 🙁
Chudniemy, nie śpimy!

Ja już po omlecie - czy 1,5 jaja dziennie to nie za dużo...? Bo chyba się od tych  omletów uzależniłam.
Zaraz jadę do konia. Dzisiaj będzie kolejny dzień na 5 😀
Waga dalej trzyma 63,3. Ale ostatecznie przez niecałe 4 tygodnie schudłam równo 3kg więc nie jest źle.
Nie śpimy, nie śpimy. Jemy śniadanie. Jogurt, musli, otręby i pekińska.

Chyba kręgosłup prawie zdrowy, niedługo będę mogła iść na bieżnię. Myślę, że może jutro...?
zjedliśmy owsiankę, pijemy kawę 😉

tunrida, jezus, czemu pekińska do tego?
Bo to warzywo, a warzywa należy jeść prawie do każdego posiłku bo są teoretycznie zdrowe i można się nimi dopchać, a nie mają kalorii.
U mnie na śniadanie sałatka warzywna. Poza tym chorość. Znowu :/
zen, podaj przepis na zapiekankę 🙂

Proszę bardzo  🙂

http://healthyharbor.wordpress.com/2014/11/23/zapiekanka-z-baklazanow/

Aczkolwiek mój facet uznał, że zapiekanka mu nie podchodzi. Spytałam dlaczego, to powiedział, że nie lubi bakłażana ani pomidora na ciepło 😁 Nie rozumiem czemu zatem nie oponował rano, jak ustalaliśmy co jemy 😁

Dzisiaj kaczka! Tylko nie wiem jeszcze jaki dodatek na ciepło do niej zrobię, chyba buraki.
Hahaha, no coś w tym jest 😀 Ale nie chodzę tak cały dzień, więc spokojnie można się przyzwyczaić 😉 Próbowałam z bezszwowymi majtkami, specjalnymi materiałami i innymi cudami, ale zawsze czułam, że mam mokry tyłek. I w sumie zawsze taki był 😁 Teraz w końcu nie mam tego kłopotu. Przestałam ćwiczyć w spodniach dresowych, przeszłam całkowicie na profesjonalne getry.

Bo taka odzież jest wyprodukowana po to, żebyś majtki też miała pod nią specjalne - termoaktywne.
Tak samo jak z odzieżą górską - jeśli pod techniczną bluzę i kurtkę z membraną założy się bawełniany t-shirt, to ta bluza i kurtka nie będą spełniać swoich zadań 😉
szepciku, toteż miałam pod nimi specjalne gacie do treningu, ze specjalnej super tkaniny odprowadzającej pot, o czym zresztą wspomniałam w cytowanym przez Ciebie fragmencie, i nadal robił się kompres.
A te legginsy mają w kroku taką wkładkę specjalną, higieniczną?
Tak, oczywiście. Dlatego tak się przywiązałam do ubrań treningowych Nike, są super dopasowane, nic nie uciska, idealna gumka w pasie, świetnie odprowadzają pot. I wkładka w kroku.
zen dałabyś proszę linka do swoich spodenek treningowych?
Bry!
Dopiero mogłam usiąść do śniadania 😵
Tuńczyk w  sosie własnym, jajko na miękko, papryka, kawa z mlekiem.
Nie mam pomysłu na obiad, chyba zjem sobie po prostu ziemniaki z jogurtem naturalnym i warzywami.
Zen no to ewidentnie masz rację - majtek nie trzeba  😎
[quote author=Jolaa 🙂 link=topic=89332.msg2228957#msg2228957 date=1416736695]
zen dałabyś proszę linka do swoich spodenek treningowych?
[/quote]

Ostatni mój zakup, to te:

http://neosport.pl/product-pol-98750-Buty-Nike-COLAB-BOLD-STRIPE-TIGHT-632285-010.html

Ale mam też kilka modeli capri i też mają tę wkładkę 🙂
ależ śliczne!! jak mi dupa schudnie, to też nabędę coś w ten deseń  😍
zen ładniutkie! Dobrze się w nich wygląda? Bo kurcze co kupię legginsy to czuję się w nich jak w rajstopach. Wszystko lata, łatwo się rozciągają i nie opinają tyłka. Szukam czegoś, co będzie leżeć jak dobre bryczesy...
Pytalam juz w watku medycznym, ale bez odzewu, wiec sprobuje i tu. Uszkodzilam sobie czesc miesnia  prostego brzucha podczas treningu. Sprawa nieprzyjemna i dosyc bolesna. Czy spotkal sie ktos moze z podobnym przypadkiem?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się