Forum towarzyskie »

POMOC samotnej mamie + link do aukcji na jej rzecz

Poniedziałek jest super.
Weekend spędzam na swoim zadupiu i wołami mnie do Poznania nie zaciągną heheh😉
Laguna a jak tam zbiórka
czy Maja ma juz wszysto co potrzebuje?,czy maluszek ma wyprawkę???jak się tzymaja???
Olcia- z ubranek jeszcze nie przyszło nic poza skarpetkami, czapkami i 6 parami body od Horciakowej i CZarownicy. Ale jestem na poniedziałek umówiona z Kotbury :kwiatek:
Musze też dokupić kosmetyków, pieluch, smoczki na butelki i takie zwykłe uspokajacze, powłoczki na pościele i prześcieradełka, witaminę K i D, no i muszę sie z dziewczynami jeszcze zgadać co do transportu fotelików.
to cieszę się jakby coś było trzeba napisz... :kwiatek:  :kwiatek:
Ja wysłałam smoczki na butelki, także z tym może się wstrzymaj do pn 😉
RaDag- jakiej firmy? Horciakowa dała butelki NUK więc myślałam o zakupie 2 smoczków właśnie na takie.
Ja dałam pszczółce tydzień temu butelki Aventu, ale tez bez smoczków. WIec potrzebne sa tych dwóch firm :kwiatek:
Nie jestem pewna jaka to firma.
Canpol, Babydream? Ja tych używam, więc któreś z tych.
Avent ma te szerokie, więc na pewno nie.
No fakt, jak są konkretne butelki już, to można kupować konkretne smoczki 😉
Ja jeszcze licytuję książki na Lagunowej aukcji, więc dołożę się do fotelika  🏇
Kopyciak - rozmawiałam z Mają. Ma osobną 3-szufladową zamrażarkę. Musi miec tylko czas na to żeby zrobić w niej porzadek bo mówi że część z tych rzeczy już jest przeterminowana. Tak więc miejsce będzie- ile bedę wiedzieć jak sie do tej zamrażarki dorwiemy z porzadkami.

Szepcik -  jesli chodzi o książki nie-końskie to mam już przygotowaną cała stertę. Zaszalałam ostatnio w Weltbildzie i niestety nie mieszczą mi się juz na półkach więc te przeczytane ida na odstrzał. Do tego będzie wystawiona jedna aukcja zbiorcza całego kartonu książek starego wydawnictwa od 1 zł. Więc jak są wśród re-voltowiczów mole książkowe to zapraszam -  cel szczytny  😀

Idę teraz na zakupy. Jak wrócę wstawię wam paragony i ten poprzedni z apteki z zeszłego tygonia.

EDIT:

wróciłam z zakupów. Z leków na ta chwilę na poród i pierwsze miesiace Pawełka mamy wszystko:
Posterisan, Tantum rosa, Bepanthen i Folik dla Maji

Zapas witaminy K i D w kapsułkach na pierwsze 3 miesiące zycia małego:

Dokupiłam smoczki do butelek od Horciakowej i do tego jeden smoczek uspokajacz:

Grzebień ze szczoteczką dla niemowlaka i mleko dla Tymka:

Razem wydane: 628,74 zł

Wpłaty:

Oleśniczanka
Asieńka
Iga07
Złota
Zabeczka17
Mama Muffinki
Cierpienie
Martolina
Anonim (Maria)
Duunia
Agnieszka S z Warszawy (nie mogę rozszyfrować nicku)
B.
Cedryk
Ruffian
Małgorzata z Białegostoku (nie jest podany nick)
Szepcik
Gwash
Strongwoman (kolezanka Cierpienie)
Agulaj
Aszhar
Galantova
ciri
marta_sz
mery
mzimu
unicorna
cricetidae
aleksandraAlicja
Ptaszysko (kolezanka Cierpienie)
Oliwia7
LUUcynka (kolezanka Cierpienie)
Faza
Bader
Ewabe
Dottii13
Fin
Bogdan
Kaktus
Luuucynka
Anulka0 (kolezanka Cierpienie)
Metkaa (j.w.)
Marta z Leszna
Margaritka
Gru
Olcia86

Razem: 2065 zł

Razem wydane: 628,74 zł

Zostało: 1436,26
Nie wiem od czego zaczac.. ja w takiej sytuacji rozsypalabym sie na drobniutkie kawalki :-( mam kule w zoladku jak o tym wszystkim mysle.. Biedna, dzielna Pszczolka.. Pomyslalam, ze dla Pszczolki tez by sie przydaly pewnie jakies rzeczy, szczegolnie, ze chyba im sie wczesniej nie przelewalo, zima idzie no czasami fajnie jest dostac cos co moze nie jest piorytetowe, ale just a little present - tak bylo w moim przypadku gdy swego czasu wyladowalam tylkiem w czarnej dyupie.. Jaki rozmiar nosi Pszczolka? Co by sie Jej przydalo, co lubi? Mam szafe pelna ciuchow, w roznej rozmiarowce, chetnie tez cos dokupie i postaram sie jak najszybciej zmontowac przesylke..
Czy ktoś z Warszawy w najblizszych tygdoniach będzie jechac do Poznania lub przez Poznań i mógłby odebrać paczke od Koral? :kwiatek:

Sanna - pszczółka przed ciążą była taka chudzina jak ja. Wzrost ok 160 cm i rozmiar odzieży 34/36

Tak mi się wzięło na wspominki....
Pszczółka w drugim rzędzie jako mój świadek na ślubie 🙂

i pomocna dłoń przy trenie 😉
Laguna, dzieki, zaraz zabieram sie za przetrzasanie szafy, kurier wychodzi ode mnie w kazdy poniedzialek, wiec postaram sie wyrobic do tego kolejnego, chyba ze jeszcze w sobote/niedziele pojadena male zakupy, wowczas bedzie to kolejny.  Podpowiesz co by Jej przydalo sie, podobalo sie? Ja na pewno mam w szafie dzinsy i koszulki w rozmiarze male 36.. Czy moge prosic adres do wysylki na pw..
malitka nie dochodzą do Ciebie moje PW?
czekam na odpowiedź, jutro znajomi jadą do Poznania!

PS ewentualnie ja mogłabym ją zawieźć, będę jechać 27-28 września
Ja sie dołączę z końskimi rzeczami do aukcji, już wygrzebałam tylko musze poprać i obfocić, więc niestety 1-2 dni  :kwiatek:
Dzisiaj odebrałam ciuszki od kotbury ( są boskie 😜 )

I przyszła paczka od Hanoverki i RaDag (dzięki wam mamy już wystarczająco duzo ręczników, pościeli i ciuszków dla małego)

Teraz musimy zadbać o Tymka, bo prawie nie mamy rzeczy dla chłopca powyżej 1 roku i bucików.

Jutro wasze paczki pojada do Maji 😀
Re-voltowicze są cudowni  😍
Też tak myślę.

Nawet mój tato, który odkąd w ogóle zaczęłam na Volcie bywać (będzie już jakieś 10 lat) zawsze był jej przeciwnikiem, a po 2006 roku w ogóle stał się wrogiem udzielania na forum nagle stwierdził, że jednak udzielaja sie tutaj też normalni ludzie z wielkim sercem 🙂

Ja będę miała trochę dla Tymka, ale sąsiadka musi na strych zajrzeć po swoich trzech synach 😉
Także chwilkę nam to zajmie.
Laguna, jakie kolory lubi Pszczolka?
prawie nie mamy rzeczy dla chłopca powyżej 1 roku i bucików.

no to pora na mnie 🙂
poproszę adres do wysyłki
ja juz mam zgromadzona paczke, sa ciuszki i buciki, mysle ze na Tymka beda jak znalazl 🙂😉) pakuje dzis w karton i przed koncem tygodnia pofrunie do was Laguna🙂😉
Laguna, dam Jackowi do auta paczke z jakimis unisex ciuszkami, dla Tymka. Albo wsadze do Twojej paki, bo on moze zapomniec Ci dac 😉. Tylko zrob przeglad, u mnie na wsi wszystko mozna dziecku zalozyc, a w miescie niekoniecznie, wiec wyrzuc, jesli cos uznasz za niestosowne.
I jak sie Pszczola ogarnie, moze na wiosne, przywiez ja kiedys z dziecmi, zrobimy baby-bibe, kucyczek, te sprawy 🙂.
ja proszę o dane do przelewu 🙂
Laguna, paczuszke mam prawie - prawie przygotowana, chce jeszcze w piatek/sobote pojechac na male zakupy wiec przypomne sie z moim pytaniem o ulubiona kolorystyke Pszczolki i adres do wysyli.
sanna, teraz to chyba czarny 🙁. Pewnie ma malo rzeczy ciazowych, w tym kolorze, a cos trzeba ubierac...mozna nie decydowac sie nosic typowej zaloby, ale czlowiek nie ma ochoty na kolorki 🙁.
Przypomniało mi się dzięki Tobie, Basznia, o moim ulubionym ciemnobrązowym pasie ciążowym i drugim dwustronnym- fioletowo-czarnym. Naprawdę z nich nie wychodziłam od 5 do 9 mca,w obu ciążach... Jakoś tak mi do wszystkiego pasowały.
Dołożę do paczki. Może się przydadzą? Laguna w razie co to napisz - tak czy nie. Ja nie wiem czy to wypada. Kiepskie mam wyczucie w takich momentach.
Basznia, masz racje.. :-( ale z drugiej strony, ja chcialabym podrzucic cos fajnego, kolorowego, takiego zeby chociaz na moment Pszczolka usmiechnela sie.. moze.. kiedys..
Laguna, tez poprosze o opinie..
Właśnie wróciłam od pszczółki. Powiedziałam jej o waszych watpliwościach co do koloru ubrań ciążowych i nie ma aż takich obiekcji co do czerni. Na pewno nie będzie nosić dających po oczach kolorów i bieli, ale spokojne beże, granaty, zielenie, niebieskie, fiolety, brązy i inne stonowane odcienie zakłada - byle nie były zbyt "krzykliwe". Jak powiedziała głównie żałobę nosi w sercu. Bardzo się ucieszyła z ubrań ciązowych od Hanoverki :kwiatek: A były tam same kolorowe 🙂

Basznia - super. Myślę, że wszystko się nada, bo Maja nie jest z tych "miastowych" 😉 Dzisiaj Tymek prezentował sobą własnie takie dziecko wiejskiego chowu 😉 Z klatą wystającą z rozciaganej przez siebie górze body i spadających co chwila spodniach.
A co do przyjazdu do was na wiosnę to myślę, że to super pomysł :kwiatek: Tylko musiałabym skombinować drugie auto, albo (jak przejdzie mój wniosek unijny i dostanę dopłate) kupić takie 7-osobowe. Bo 4 dzieci, dwie mamy i mój Piotr to juz pełen samochód 😁 Ale na bank ją przywiozę 😀

Nawet nie wiecie jak się ucieszyła z tego co jej dzisiaj zawiozłam (paczki od Czarownicy, Hanoverki, RaDag, Horciakowej, kotbury i resztę zakupów).

I dzięki temu odkryłam pewną "bidę".
Ona nie ma szafy ani żadnej komody na ubrania dzieci.
Trzyma je w kartonach z IKEI. W całym mieszkaniu ma jedną szafę na swoje ubrania w sypialni (taką tylko 3 drzwiową), jedną 3-szufladową komodę, jeden mały regał z 2 półkami na zabawki Tymka i witrynę z różnymi dokumentami i teczkami w dużym pokoju.
I to wszystko! 😵 (no oczywiście nie licząc łóżek)

Bedę się starała teraz uderzyć do jakiś producentów mebli lub stolarzy czy ktoś nie zgodziłby się jej zasponsorować jakiejś szafy z pólkami i szufladami do pokoju dzieci.

A tak swoją drogą to Tymek to żywe srebro. Ja bym chyba padła po tygodniu z nim 😵
Nawet 5 minut nie może usiedzieć na pupie. Kolację jadł na kilka podejść, bo co zjadł kilka kęsów to zaraz wychodził z fotelika żeby zrobić inspekcję domu po czym wracał. Nawet moja Zosia była "zmęczona" nadmiarem jego entuzjazmu 😁
Jak Pawełek też taki bedzie to już łączę się z nia w bólu.

Jadę do niej znowu w sobotę lub niedzielę, bo ma kilka rzeczy do naprawy/skręcenia/uporzadkowania i potrzebny będzie mój chłop (lampa np w kuchni zapala się nie na włącznik, a jak się nią "pomacha" i cos w niej zacznie "stykać" 🤔 )
Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy będąc w ciąży z małym dzieckiem nie miałabym nikogo kto by mi nawet lampę naprawił 🙁
To ja też poproszę o numer konta  :kwiatek:
Apropo mebli można spróbować uderzyć do agencji nieruchomości, oni często mają zlecenia sprzedaży mieszkania łącznie z jego opróżnieniem, nie będą to nowe meble ale zawsze coś, ja tak swego czasu urządziłam prawie całe mieszkanie studenckie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się