Forum towarzyskie »

Ikea - zakupy, katalogi i cała reszta

bobek Ja mam sztućce z Ikea dokładnie takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70014999/ i myte są w zmywarce-nic im się nie dzieje, z reszta innym sztućcom też nie.
ojeja, pomylilam watki  😵
dzieki basia 🙂 przynajmniej Twoja odpoweidz byla w temacie  :kwiatek:
buyaka, ja mam rośliny w pokoju w zasadzie tylko z Ikei (oprócz dwóch kaktusów). Jeden mega duży krzak stojący na podłodze, bambusa, jakąś "trawę" i coś, co wygląda jak mini palma. Wszystkie się bardzo dobrze chowają (chociaż bardzo często zapominam podlewać), nie chorują, nie mają robaków- ja ogólnie nie mam ręki do kwiatków, ale te żyją i mają się dobrze 🙂
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50191506/

poszukuje tego materiału, czy ktos bywa czesto i moze mi sprawdzic czy jest i ewentualnie kupic?
Witam, mam pytanie 🙂
Czy może kojarzycie,z ikei taka komode, szafke,czerwona ma 2 szufladki od góry,pod spodem przeszklone drzwi, widziałam ja w nowym katalogu ikei tak urywkowo ,w jakims filmie też ja obczaiłam, tak strasznie mi sie podoba :kwiatek:
(czesto wystepuje jako komoda na jakies talerze czy cos takiego)
Epikea-królowo! dzieki! :kwiatek:
nikt nie poratuje?
jezeli nikt nie poratuje Cie wczesniej, ja bede w ikei jakos za tydzien - max 2 i wtedy moge Ci kupic.
sienka, dzięki
kupilam ten materiał na allegro po czym sprzedawca mi napisał ze jest chwilowo niedostepny...
daj znac jak bedziesz sie wybierac!
ok odezwe sie 🙂
basia16816, mam te same - łyżeczki zaczynają rdzewieć :/
macie karty ikea family?

mysmy kupili teraz sofy i stol i dostalismy bon na 10% od wydanej kasy (byla akcja na jakies dwa tygodnie, od 150 euro w gore trzeba bylo wydac). zawsze pijemy kawe gratis i jest wiele rzeczy ze specjalna cena dla tych z karta ikea family. no i transport ubezpieczony i oddawac rzeczy mozna dluzej.

no i jutro maja przywiesc sofy i stol  🏇
macie i używacie 🙂
Prasujecie pokrowce na kanapy?
Wczoraj składaliśmy kanapę i fotel, pokrowce założone, ale jakoś nieciekawie wyglądają te zagniecenia, wyprostują się z czasem?
korsik u mnie się wyprostowały na sofie. Max. po tygodniu.
Teraz jak piorę pokrowiec to też nie prasuję tylko zakładam i przez tydzień nie zapraszam gości  😵
A tak serio serio to żelazko słabo działało (przynajmniej moje) na te wymięcia.
Gienia często korzystam z karty IF. Jest nawet zniżka do parku rozrywki 🙂 Z asortymentu w sklepie mają bardzo przydatne rzeczy - a powiesz coś więcej o transporcie i oddawaniu rzeczy? Nie wiedziałam że jest jakaś różnica.
PS. Przypomniałam sobie co jeszcze uwielbiam z Ikei - łyżkę do butów 😀
kot nie ma za co 🙂

Ja ostatnio też kupiłam kilka rzeczy w Ikei 🙂
i już lubię pojemniki do szuflad na bieliznę
normalnie na oddanie masz 90 dni (Holandia, NIemcy), a przy IF jakos do roku nawet. transport ubezpieczony w tym sensie, ze jak stluczesz cos w trakcie jazdy to jest to ubezpieczone.
oczywiscie zawsze trzeba dac karte przy zakupach 🙂

ALE NIE WIEM JAK W POLSCE!

przyszly wczoraj kanapy, czerwone Ektorp!!!!!! naprasowalam sie jak glupia  😜 ale jestem szczesliwa. 😍

mam fotel, dwojke i trojke. i wiecie co? poduszki sa takich samych rozmiarow, ale pokrowce w 3ce sa mniejsze, przez co kanapa jest bardziej wypchana i jest mniej miejsc na dupsko. zdecydowanie wole dwojke (juz zarezerwowalam, ze to moja 😉 ). nie zauwazylam jednak tego w ikei bo zawsze siadalam na dwojce albo fotelu...

no i stol juz stoi, yes! tyle mniejsca na nim, juz czuje ze zimowe wieczory beda super. ostatnia zima byla jeszcze na kartonach, a teraz pomalu juz sie naprawde urzadzamy 🙂

tylko stara kanapa przeszkadza. nikt nie chce kupic a oddac na smieci mi szkoda 🙁
Moje koty (wszystkie, bez wyjątku) kochają beddinge, ku mojej rozpaczy - niestety, mam starsze wydanie, gdzie nakrycia były jednoczęściowe, więc pralnia dość często na mnie zarabia. Zachciało mi się białego koloru... Z ikeowskich wynalazków ja z kolei zaczęłam doceniać fotele - poanga dobija teraz brzydsza połowa, ja za to dostałam wymarzonego, wyczekanego, białego tirupa  😍

A łosoś pieczony na kartę IF to już nasz sztandarowy MUST EAT przy każdej wizycie  😡
My nabyliśmy jakiś rok temu do naszego dosyć kompaktowego mieszkania 2 ektorpy jennylundy (dziwnie brzmi odmienione) i są po prostu boskie, nie za duże i nie za małe, a jak znajomi przychodzą to każdy biegnie od drzwi zająć fotel  🤣
Alvika łosoś jest boski!
a my wczoraj w sprzedaży okazyjnej kupilismy taką oto komodę 😅
Ktoś, bardzo fajne te komody są. Moja przyjaciółka ma i bardzo sobie chwali!
no mi idealnie do sypialni pasowała,a była przeceniona na 320 zł (bez żadnych uszkodzeń 😉 ) więc długo się nie zastanawialismy 🙂
Ktoś, też je mam -  tylko w wersji już nie dostępnej, w fornirze dębowym (nie ten dąb bielony).
Jakby to ktoś gdzieś jeszcze widział to niech da znać, nawet używane, bo potrzebuję jedną dokupić.
epk, to ja cię na coś innego namówię: zmień wystrój sypialni, a wszelkie posiadane malmy w dębowej okleinie sprzedaj mi  😁
(jaka ja głupia byłam, że komód od razu nie kupiłam... i teraz zostały nam tylko regaliki chowane w zagłówku łóżka i skrzynia  🤔  - i rozpaczliwy brak komód)
Alvika, o to bym musiała jeszcze z salonu sprzedać. Nie ma mowy - są moją wielką miłością.  😀iabeł:

Egoistka  🤬
😉
Ktoś mam od kilku lat te komody w okleinie brzozowej...baaaardzo je lubię.
Najlepiej sprawdzają się do przechowywania lekkich rzeczy.
W dwóch szufladach w których mam różne dokumenty spód szuflad mi wypadał....Bogdan wzmocnił je od spodu taśmą i jest ok.
Jeśli chcesz trzymać coś cięższego lub masz tendencję (tak jak ja ) do upychania to od razu je wzmocnij.....będą dłuuugo działamy 🙂
I jeśli władujesz coś ciężkiego to nigdy nie otwieraj wszystkich szuflad na raz. Tracą stabilność i lecą na nogi 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się