Forum konie »

Paka :-)

wygląda super!! Jest to chyba najlepiej przemyślana paka, jaką widziałam.
Quanta, ta paka to chyba wiecej warta niż mój koń 😉 chcę bezczelnie zagarnąć projekt, zamknąć męża z materiałami w piwnicy i wypuścić dopiero z efektem zadowalającym😉

dlatego tak dopytuję o wymiary 😉

PS: co to za ogłowie z białym podszyciem pod nachrapnikiem ? z samego przodu?
Przepraszam, że piszę jeszcze raz - ale wcześniej to było dodane w edycji i chyba nikt nie zauważył. Czy wie ktoś gdzie dostanę takie pojemniki jak wstawiłam zdjęcie? Pilnie potrzebuję.. Byłam w ikei, castoramie, leroy merlin, praktikerze i nic... Szukam jeszcze zamków do paki takich okrągłych:

Pomożecie?  :kwiatek:
episode jeśli jesteś w Wawy lub okolic, to w Juli jest coś takiego
http://www.jula.pl/pojemnik-na-drobiazgi-661058
Isabelle, ogłowie od frontu to super fajny Ascot, chwilowo uzupełniony o naczółek od Artemisa. Moja ulubiona tranzelka obecnie 🙂

Ale wracając do paki - nie mam teraz czasu, żeby nanosić wymiary na rysunek, więc zrobię pod spodem wyliczankę:

[img]http://re-volta.pl/galeria/img/66962[/img]

To są pomiary w stajni, czyli bez chirurgicznej precyzji, nie daję gwarancji, że gdzieś nie uciekło pół centymetra, albo trzeba dodać szerokość półki, więc doradzam sobie dodatkowo rozpisać na papierze, gdyby ktoś chciał podobną pakę robić:

Wymiary zewnętrzne brutto, czyli mierzone na zewnątrz, bez tych uchwytów na suszenie sprzętu, czyli sama skrzynka: wys. 108 cm, szerokość 135,5 cm, głębokość 63 cm.
- półka na czapraki i podkładki: szerokość 94 cm, wysokość 23 cm,
- "siodlarnia" szer. 66 cm, wys. 84 cm
- "ogłowiarnia" szer. 28 cm, wys. 84 cm
- boczne półki (z lewej) szerokość 40,5 cm, wysokość (od góry do dołu: 23 cm, 21 cm, 21 cm, 42 cm)

Dawno obiecana, już w kilku wątkach, największa chyba szafa jeździecka w stolnicy 😉

Wyjaśnienia dla jeszcze niewtajemniczonych - prezent urodzinowy od mojego kochanego chrzestnego  :kwiatek: Na określenie, że paka winna być dość duża, pojemna, wygodna, mieć sporo miejsca, półeczki i wieszaczki (to jeszcze nie skończone, będzie dokręcane kilka wieszaków, lustro i zawiśnie kalendarz), być mocna i móc znieść próby włamania dostałam: 180x120x70, super mocna płyta antywłamaniowa, zamki zatrzaskowe antywłamaniowe... Reszta na załączonym obrazku, te pudła z boku to nasza stacja żywieniowa 🏇

PS: czekam na wersję mini-wyjazdową, urodziny już w lipcu!  😅
fioukova, super masz chrzestnego ! Świetna szafa, bardzo mi się podoba wieszak na czaprak 🙂

quantanamera ta twoje paka jest na jedno, czy dwa siodła. Bo na zdjęciach widziałam że jest jeden wieszak, więc troszkę już zgłupiałam 😜
Zastanawiam się tez ile powinna mieć wysokości "siodlarnia" żeby zmieściła skokówkę i ujeżdżeniówkę...
Fioukova, szafa jest naprawdę fajna, ale jak dla mnie ma jedną bardzo poważną wadę, która dyskwalifikuje ją jako bezpieczne miejsce na sprzęt, nawet przy takiej jakości materiałów. Sądzę, że wiesz, co mam na myśli. 😉
Lanka_Cathar,  co w niej jest nie tak?

quantanamera,  jestes wspaniała :kwiatek: pora się zacząć orientować 🙂 ale chyba jednak coś "wyższego" wykombinuję, aaaaalbo.... jeszcze jedno skrzydło-zywieniowe.

nie wiecie gdzie ludzie kupuję "skrzynie"? u duzej ilości ludzi widziałam takie masywne, duże skrzynie.
Malina_M, na dwa, drugi chwilowo wyjęłam, bo siodła i tak trzymam w siodlarni 🙂
Quanta dzięki wielkie!! Już projekt trochę zmodyfikowałam, ale niestety gabaryt się powiększył... 🙁 W górę to nic - bo ma mieć 120cm, ale na szerokość wyszło mi 150 wrrrrr.. (bo chcę miejsce specjalne na oficerki i tu się sypie trochę..) Czy jesteś w stanie mi powiedzieć, czy jak głębokość zmniejszę do 58 to zmieszczą się furerka tak jak teraz leżą u Ciebie?
Dawno obiecana, już w kilku wątkach, największa chyba szafa jeździecka w stolnicy 😉

I tu się mylisz, moja jest większa :emota2006092:
Siwa Folblutka - WOW!  👍 Super, teraz jak ktoś mi zacznie wypominać, to powiem, że wcale nie jest NAJwiększa  😁
gdzie mogę przerobić taką szafkę [img]https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8qmd-el8m0iR9oFjofQvf0BPQzxmMrsB-heK8kmDJBWeIiqmcIQ[/img] na jedno drzwiową? Trzeba by wyciąć wewnętrzną ściankę i zespawać drzwi. Robił ktoś coś takiego?
Czy ktoś się orientuje jak z odnawianiem paki? Jako że właśnie swoją odkutrzam i domywam z całego syfu jaki osiadł przymierzam się też do odmalowania jej bo tu i ówdzie pod rdzewieje już. I tak myślę o pomaluwaniu jej np hameraidem. Zda to egzamin czy jednal nie i zbierać kasę na profesjonalne odmalowanie?
Medziiik, nie wiem, jak zwykły Hammerite, ale chlorokauczuk świetnie zdaje egzamin, i to nie tylko na metalowych powierzchniach. Wiadomo, że nigdy nie będzie tak super, jak przy lakierowaniu proszkowym, ale jak masz wprawną rękę, to działaj.
orzeszkowa a dostanę to o czym piszesz np w obi? Czy do tego muszę jakoś pake przygotować zanim pomaluje?
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=89.msg1381467#msg1381467 date=1335205537]
Fioukova, szafa jest naprawdę fajna, ale jak dla mnie ma jedną bardzo poważną wadę, która dyskwalifikuje ją jako bezpieczne miejsce na sprzęt, nawet przy takiej jakości materiałów. Sądzę, że wiesz, co mam na myśli. 😉
[/quote]

hm, co takiego?
Haha, chodzi o dostępność kluczy - kto i w jakiej ilości 😉 Niestety, jak się stoi w stajni, gdzie wszystko trzeba samemu, to tak to wygląda.
Medziiik, no pewnie! Jest droższy od zwykłych lakierów ale bez porównania wytrzymalszy - u mnie są nim potraktowane wszystkie elementy metalowe w stajni, a w poprzedniej były nim pomalowane także deski i po paru latach dalej wyglądały jak nowe 😉
Bingo, za dużo osób wie, gdzie są klucze. 😉
To i ja się pochwalę moją paką, którą zrobiłam sobie z okazji przeprowadzki do nowej stajni. Projekt znalazłam w internecie, za ok 3 tysiące, zaniosłam do znajomego ślusarza i mam  za 3 razy mniej, tyle co za materiał 😀. Mam ją od listopada i absolutnie ją uwielbiam. Miała byc odrobinę mniejsza, ale znajomy nie chciał ucicac gotowego arkuszu blachy, tak żeby było równo. Zdjęcia z telefonu, także może nie najlepszej jakości, jeszcze z warsztatu. Miejsce jest na jedno siodło, ale wieszaki w każdej chwili można dospawac. Jedynie półki są inaczej niż w projekcie, z płyty MDF, ponieważ gdyby z blaszanymi coś się stało, to ciężej wymienic.

http://re-volta.pl/galeria/foto/67791

http://re-volta.pl/galeria/moja/foto/67792
jaaa to jakiś rekord wielkości fotek. zmniejsz je koniecznie i wstaw jeszcze raz(wsadz w galerię swoją najlepiej-najbezpieczniejsze wyjscie)

paka super, ja chce albo meza zagonić do robienia drewnianej, albo znajomego jakiegoś zaprzęgnąć do spawarki😀
już, nie wiem czemu się takie wgrały 🙂

Ja już wiem,że na takich w sumie prostych robotach, firmy mają niezłą przebitkę, i jak będę coś potrzebowac, to też już mojego chłopa albo tatę zagonię 🙂.
Super profesjonalny stojak na siodło mam też zrobiony przez mojego lubego, technologa drewna 🙂
kucyna, bardzo fajna, ciekawe to połączenie blacha - płyty MDF . Mały OT : zazdroszczę wszystkim, którzy mają zdolnych majsterkowiczow pod ręką. U mnie to ja rządzę śrubkami, mój mąż nie wie nawet , gdzie w domu są narzędzia 🙁
kucyna, bardzo fajna, ciekawe to połączenie blacha - płyty MDF . Mały OT : zazdroszczę wszystkim, którzy mają zdolnych majsterkowiczow pod ręką. U mnie to ja rządzę śrubkami, mój mąż nie wie nawet , gdzie w domu są narzędzia 🙁

Witaj w klubie  😉
kucyna jak dla mnie idealna 😀 Lubię taką prostotę 😉

nie zamieszczę, bo sie spalę ze wstydu.

robiliśmy drapako-domek dla kotów. ja zrobiłam cała konstrukcję, obiłam wykładziną, on miał zrobic budkę. nie ma żadnego kąta prostego, jak przybijał jedną sciankę, to druga odpadała. domek miał składać się  z trzech scian, podłogi i daszku...

dlatego zapewne albo będę działać sama, albo zlecę znajomemu, bo chłop coś się minął z budownictwem 😉
Czy w Polsce kupię gdzieś taką (podobną) pakę: klik?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się