Forum konie »

Zaniedbane ogiery SK ANALOP

oknowa no tak, masz rację- w końcu wiesz dokładnie jak było.

mankaa69  nie przypominam sobie abyśmy na "Ty" przeszły

edit: a to Ty Wiki- nie wiedziałam, że masz dwa konta🙂
Tak właśnie Derby : ]
Mi bardzo na język ciśnie się opowieść jaka wydarzyła się u Darii kilka lat temu ,gdzie prawie zginęła kobyła z wycieńczenia,a źrebak zmarł,a konie cudze,nie własności Analop,także historie z ta stajnią są od dłuuugiego czasu.
Np. Daria sprzedała konia,a po kilku miesiącach ukradła go - nic z tego tytułu nie miała
Później ukradła znajomemu z jej miejscowości trajler- i znów nic jej nie groziło.
Więc jak tu nie wierzyć ,że ma coś nie tak z papierami (też słyszałam od kilku osób-i to ''przyjcioł'' stajni analop) skoro odwala jak tylko może ,a jest pod ''płachtą''!
ESTER BREATH?ja  też chcę wiedzieć dlaczego ślad po nim zaginął. w jeden dzień był a na drugi już nie. ponoć był wypadek ale jaki. wieczorem był a rano już nie. że też nie było mnie na tym turnusie. dwa dni później z gnoju wystawały jego kopytka. jest pewna osoba z Gorzowa która wie i widziała jeszcze wiecej. http://www.photoblog.pl/choop/112942472/o.html  albo http://www.photoblog.pl/123456x/128041510 
Heheh Wiki na imie nie mam : ))  Jakieś jeszcze domysły ?
dom... - Nie nie ,kiedyś KTOŚ miał konia tam i nie płacił za hotel ,bo umówili się ,że zaźrebią klacz a jak będzie źrebak to ''rozliczą'' sie w źrebaku. KTOŚ wyjechał z nadzieją ,że kobyła ma dobrze,po jakimś czasie wrócił ,a zastał wychudzonego konia w zaawansowanej ciąży, po kłótniach m,bo Daia nie chciała oddać kobyły zabrali ją i przewieźle do innej stajni. Klacz źle znosiła transport pomijam ,ze ledwo trzymała się na nogach ,po rozpakowaniu w nowej stajni zaczęła sie źrebić ... źrebca nie uratowali ,a kobyła długo dochodziła do siebie.
DanceOfDevotion dlaczego ma paść naturalnie i w dobrych warunkach skoro są przy nim ludzie, którzy go odratowali i ma opiekę ? gdzie ma paść w tych dobrych warunkach jednocześnie nie będąc w fundacji ? dziwny post, nie rozumiem jaki on ma sens.

ma taki sens, ze ten kon jedzie do ludzi, ktorzy zrobia wszystko, zeby go uratowac. jesli panie, to padnie, ale nie zostanie uspiony dla zasady. i nie bedzie to fundacja.
rewelacje calisaneri, to bzdury.
Cavalo. Mówię o innym koniu. Ester Breath po Izander od Estra. Unicorna juz go poruszała. byłam. widziałam. wiem
to ten koń padł, a oni ukryli go pod stertą gnoju i nic nikomu nie powiedzieli?? tak?

Unicorna wypowiedz się o tym jak możesz.
Heheh Wiki na imie nie mam : ))  Jakieś jeszcze domysły ?

to nie do Ciebie był♦o;p czytaj uważnie
ciary po plecach przechodza jak sie to czyta....  🤔  🙁
Przepraszam bo nie śledziłam jej bloga, ale gdzie ta "stajnia" się znajduje?
ale burdel
- tajemnicze zdjęcia ogierów na blogu niejakiego loczka najpierw zostają tu zalinkowane przez niewiele się udzielającego użytkownika LoveRock
- potem LoveRock kasuje treść posta (!) i zostaje uciszony
- potem się rozpętuje dyskusja, dochodzimy już do kopyt spod gnoju...
- potem loczek wkleja kolejne fatalne zdjęcia koni z 2011, które jak rozumiem trzymał rok na tę właśnie okazję (!)
-a następnie tenże sam słynny loczek kasuje zdjęcia ogierów...
Mam nadzieję, że ktoś z dyskutantów je zapisał na dysku.

Dramat koni a w tle jakaś dziecinada w kasowanie zdjęć  🤔wirek:
Wnioskuję do moderacji by zawiesić uciszenie LoveRock, być może uda się od niej czegoś dowiedzieć.

Co do zawodów w tym Pławinie, to w sieci wciąż wiszą propozycje. Otóż były to zawody towarzyskie, organizatorem była SK Analop i
"8. Komisja Sędziowska Zawodów:  pod kierunkiem Adama Hoffmann"
😎 Więc jeśli mieli ochotę, mogli wystawić tam zdychającą na świerzb kozę i też by mogła startować
niech sprawdzą pola wokół i popytają sąsiadów którzy gnój biorą od nich
myślę, że mógł usunąć, bo może ktoś mu groził - najpierw z taką pewnością dodaje i opisuje a później usuwa? nie widzi mi się to. Albo może nie groził, to chyba były zdjęcia z wizyty TOZ-u, tak? więc mogli mu kazać usunąć
Wiem też że Daria próbowała go leczyć z choroby nieuleczalnej w tym stadium jaką jest RAO.

Trzymając go w boksie na warstwie gnoju?  😲
A to bardzo interesujące jest.

Dla konia w zaawansowanym stadium RAO najważniejsze jest przebywanie 24/h na dobę na dworze.
Wdychanie własnych szczochów go zabija ❗
Chciałabym wierzyć, że koń został wprowadzony do tego boksu tylko na moment zdjęcia.
Chciałabym wierzyć, że koń został wprowadzony do tego boksu tylko na moment zdjęcia.

A czemu do zdjęć miałby by być wprowadzone do boksów, na zewnątrz przecież tez można zdjęcia robić.... chyba nawet byłoby lepiej, bo światło lepsze
Nie wiem, po prostu trudno mi w to wszystko uwierzyć i wolę sobie wyobrażać jakąś idealistyczną wersję 😉
[quote author=olafasola link=topic=88817.msg1474753#msg1474753 date=1343555981]
DanceOfDevotion dlaczego ma paść naturalnie i w dobrych warunkach skoro są przy nim ludzie, którzy go odratowali i ma opiekę ? gdzie ma paść w tych dobrych warunkach jednocześnie nie będąc w fundacji ? dziwny post, nie rozumiem jaki on ma sens.

ma taki sens, ze ten kon jedzie do ludzi, ktorzy zrobia wszystko, zeby go uratowac. jesli panie, to padnie, ale nie zostanie uspiony dla zasady. i nie bedzie to fundacja.
rewelacje calisaneri, to bzdury.
[/quote]
Dokladnie. Za opieke nad Czuwajem wzielo sie grono powaznych i sensownych osob. Maja kontakt bezposredni z osoba, ktora u tych koni byla z interwencja. Bedzie dobrze.
Co do reszty koni sytuacja jeszcze nieklarowna, tylko ogiery byly w stanie"zagrozenia zycia" pozwalajacym na natychmiastowe odebranie bez calej procedury.

LoveRock to chłopak, nie dziewczyna.
Właśnie dlaczego usunąłeś te zdjęcia ogierów?
Agulaj, Pławin, woj. lubuskie
Tosia21, błąd. LoveRock nie jest mężczyzną.
Tosia, poza tym nie odpowie Ci, bo została uciszona.
Ponieważ Calisanerii wypisuje bzdury   to:
1.Czuwaj NIGDY nie trafił i nie trafi do Pegazusa ani innej fundacji niż Pogotowie dla Zwierząt z Trzcianki-to oni bezpośrednio zajmują się sprawą, ponadto jest wsprawę zaangażowana policja i powiatowy inspektorat
2.  Czuwaj nie zostanie uśpiony,zostanie ustabilizowany by przejechać do docelowego domu ( na  raty,pod  opieką wetów)
3.Czuwaj będzie w najlepszych  rękach osób,które przez lata z nim były związane i potrafią zajmować się nim i leczyć nawet  w takim stadium RAO jakie koń teraz ma
4. Za wszelkie nieprawdziwe informacje ich rozpowszechnianie jest paragraf ,kolejny na pewne osoby więc radzę uważać
5. Koń jest medialny, a jakże! na tyle by nawet na  IO  o nim mówiono i by  największe sławy jeździeckie się tym zainteresowały i pomogły dobrać się do dupy  prywatnym hodowcom i państwowym jednostkom! będą o nim artykuły  w gazetach, w necie i gdzie się tylko da! obiecuję o to zadbać
Calisanerii radzę uważać  z tym co piszesz bo organizację które zajmują się koniem mają bardzo dobrych prawników, ja także.
edit
ort i uzupełnienie
Karla - dziękuję za te wyjaśnienia :kwiatek:
Jej z tym Pegazusem to pomyliłam wątki  😡 Byłam pewna że ktoś pyta o to gdzie trafił koń z wątku "apel o pomoc" , bo miałam oba wątki włączone ; o Przepraszam za niedomówienia  🤬
Karla🙂, brakuje mi przycisku "lubię to". Powodzenia z Czuwajem!
Karla dzięki  :kwiatek:
Kciuki za Czuwaja trzymam
Karla   Powodzenia
Mam nadzieje, że wszystko ułozy się po Waszej myśli
nareszcie czytam jakies sensowne posty 🙂

powiem tylko tyle: zbierajcie kase na leczenie Czuwaja DLA FUNDACJI a pozniej szukajcie gdzie ta kasa poooszla  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się