W Paczkomacie chyba nie ma znacznia gabaryt, o ile mieści się do danej przegródki, prawda?
Pytasz o kształt? Nie. Ja do paczkomatów nie pakuję w kartony, bo to chrzanienie się plus szukanie pasującego kartonu. O wiele łatwiej mi zapakować do siatki i okleić taśmą. Ale wiele firm ma już porobione kartony na wymiar paczkomatów. :P Takie, że wchodzą co do pół centymetra. 😀 A jak pytasz o wagę, to 25 kilo.
Może on jakiś tresowany 😁 chciałam im wstawić fotkę mojego jak tylko czyha na kałuże żeby pysk zamoczyć 😵 Ale wiecie co ta nienawiść jaka od razu bije z wypowiedzi tych ludzi jest przerażająca.
Nienawiść jest ogromna, ja jestem w szoku jak czytam niektóre komentarze tych "obrońców zwierzą". Jakby im zapewnił bezkarność to duża część nie miałaby oporów żeby skrzywdzić człowieka.
Mi konia by zabrali po jednej wizycie w stajni. Umorusany w błocie tak że nie widać jakiej jest maści, woda z kałuży najlepsza, je z ziemii bo w żłobie nie smakuje i do tego - o zgrozo musi mnie na grzbiecie nosić. Ale plusa mam jednego bo nie uzywam "okropnego, krzywdzącego" wędzidła
Jak łatwo jest naciągać ludzi na kasę 🙄 W UK jest fajna organizacja, która nie wykupuje koni (albo robi to bardzo rzadko) a wspomaga ich właścicieli, daje środki i edukację. Fundacja działa na całym świecie, dociera do Azji, Mongołów itp. Pomaga pracującym koniowatym. Takie działania mają sens. A taka Tata tak żałosna że serce się kraje.
Pojawiające się apele na fb i to kilka-kilkanaście dziennie, o pomoc w wykupieniu biednego konika mnie dobijają. Kiedyś nawet jeden mi się spodobał a że znajoma szukała konia dla towarzystwa dla swojego, to pomyślałam że może uda się dogadać i po prostu kupić tego konia za własne pieniądze. Ale niestety osoby, które założyły zbiórkę nie były chętne podać miejsca w którym koń się znajduje mimo że miałby zapewnione dożywocie w luksusowych warunkach. Liczyło się tylko zbieranie pieniedzy na wykup, na transport i na utrzymanie. Od tamtej pory przestałam mieć jakiekolwiek złudzenia co do prawdziwych intencji tych zbiórek.
Na fb jednej z fundacji jest też film straszący koronawirusem, świńską grypą i asf w skaryszewie więc teges... 🤔wirek: Widziałam też filmik wyładunku koni - nic nadzwyczajnego się nie działo - ot koń wyszedł i zeskoczył z trapu, a panika na pół internetu - żenada...
olq, trzebaby pokazać gawiedzi jak sie niektóre prywatne zadbane konie wpakowują i wypakowuja z przyczepy. Zwłaszcza na etapie nauki. Myśle, ze moznaby sporo kasy uzbierać
O matko, a mi wszystkie konie rzucały się pić do kałuży, jak tylko wyszły na padok. Halo TOZ proszę przyjechać na re voltę. 😂 Ta masa ekspertów to konia na obrazku tylko widziała. Drugi wpis dotyczył tonowego ogiera. Dlaczego biedak jest tak krótko uwiązany 😁 Dokaldnie macie rację z tym załadunkiem. Mogłam ostatnio minego nagrać. Stojącego dęba i moje męża wiszącego na końcu uwiązu.
Tara to manipulacja w najwyższej postaci. Tak się przedstawia fakty żeby mieć stado koni i ktoś je nam utrzymywał. Z jednej strony podziwiam za takie umiejętności, choć niemiłosiernie wkurza mnie takie naciąganie ludzi.
Mamy kobyłę co przy próbie załadunku się cała telepie i momentalnie robi się mokra. Jak już wsiądzie to jedzie i jest spoko. Po prostu taka panikara. Ile razy na rajdach nam konie w siodłach z kałuży piły a z wiader nie chciały. Chyba czas zacząć baczniej uważać czy nikt nie nagrywa bo serio jeszcze od Nas konie wykupią. 🙄
Wkurza mnie też fakt, że te to takie biedne koniki a na sport i traktowanie tam koni to już wszyscy patrzą z zachwytem. Tam też konie cierpią, bardzo. To co mają w pyskach, w jaki sposób są trenowane i traktowane. Ale nie ważne, że padają w wieku 8 lat z pęknięta aortą. 😵 Sport to piękne błyszczące koniki
Najgorsze jest to że świadomość tych "chlopow" hodowców się zwiększa, a tych pseudo miłośników już nie 😵 A na zdjęcie dziecka przytulnego do nogi konia mówią czysta miłość 😁