Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

hormony i pelen panel krwi robilam ostatnio w zwiazku z permanentnym uczuciem zmęczenia i stety niestety wszystko w normie :/ stres na pewno jest grany, bo praca od dluższego czasu mnie próbuje zajechać jak łyska z pokładu idy, ale tego nie przeskoczę... obadam kolagen i wcierki, dzięki!
azzawa, - a kwas foliowy, ferrytyna, witamina B i D też sprawdzone?
Mi się paznokcie zaczynają rozdwajać jak mi spada poziom B - suplementuję już niemal na stałe (biorę metforminę, ona jest dużym złodziejem B12).
No i pytanie czy te Twoje wyniki widział ktoś, jakiś lekarz sensowny? Bo bycie w normie laboratoryjnej i normie dla swojego wieku i płci to często dwie różne rzeczy 😉
azzawa, poza tym o czym pisały dziewczyny na takie szybkie, nieinwazyjne poratowanie możesz zacząć brać Merz Spezial z takich suplementów, po których faktycznie ja i sporo znajomych osób widziało efekt (ja przyjmowałam i obserwowałam głównie pod kątem włosów, dużo baby hairów i szybciej rosły).
a kwas foliowy, ferrytyna, witamina B i D też sprawdzone?
keirashara, tak, w tych mialam niedobory jakis czas temu, więc też sprawdzam czy nie spada i suplementuje 🙂
Dreamer113, dzięki, obadam! 🙂
Generalnie jeszcze do niedawna bylam okazem zdrowia i mlodosci, jak stukneła mi 40tka to jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki z lustra zaczeła na mnie patrzeć stara, wyjedzona życiem baba i strasznie mnie to uwiera 😅
Cynk jeszcze mi przyszedł do glowy, ale często kest w preparatach z kolagenem i wit c, wiec poszukaj sobie wszystko w jednym zeby nie brać 5 różnych🙂
Ja osobiście biorę primabiotic collagen i jest spoko 🙂
A tez skończyłam 40 w tym roku i niestety takie objawy to juz moze byc częściowo perimenopausa, dbac o siebie, dobrze żreć i pilnowac hormonów🙂
azzawa, - to elegancko, bo o nich często się zapomina, a żeby suplementować kwas foliowy tak nie myśląc o ciąży to już w ogóle 😉 a jego braki nie tylko przy niej biją w organizm.
Może też być tak, że teraz widzisz skutki tych niedawnych niedoborów i musisz organizmowi dać czas na wyprodukowanie nowego paznokcia i włosów 🙂 jednak ten paznokieć co teraz Ci się rozdwaja to powstał jakiś czas temu.
U mnie po akcji jestem łysa po ciąży vitapil mama zrobił robotę a lata wstecz kozieradka ! Jak nie przeszkadza ci zapach bulionu to polecam
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się