Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Scottie - ale prawie po 2 miesiacach picia? Zadnego efektu nie zaobserwowalam. Ogolna komdycje wlosow klade na nowa pielegnacje.
może za dobrze się odżywiałaś przed? mi włosy przy drożdżach rosną jak dzikie, i zaczynają pojawiać się bejbiki 💃 (wcierka z radicala chyba coś ruszyła)
Damn - trzeba sie bylo wyniszczyc przed 😀
A ja sie pochwale, ze wczoraj przez zupelny przypadek kupilam tradycyjny indyjski olej jasminowy do wlosow. NIe wiem jak efekt, bo go dopiero trzymam pierwszy raz na wlosach, ale pachnie tak nieziemsko, ze go wcale nie chce zmywac przez cudowny zapach  😀 💘

Jeśli piszesz o Amli Jaśminowej, to też ją mam. Skusiłam się, bo ponoć niweluje trochę efekt przedwczesnego siwienia (tak, wiem, że nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać...) pachnie cudnie i zapach utrzymuje się na włosach mniej więcej dwa dni. Mi bardzo odpowiada...
Dziewczyny, którą maseczkę Biovax i i odżywkę w sprayu Biovax wybrać?
szepcik, nie wiem czy biovax ma jeszcze inne odzywki w sprayu, ale jezeli chodzi o te dwufazowe to nie polecam. ja mam dwufazowa co wlosow ciemnych i jest do kitu. oblepia włosy, robią sie matowe i nie wygladają dobrze ;/
Oto co moje włosy robią sobie z farb. Farbowałam trochę ponad tydzień temu na czekoladę. Po kilku myciach znów są rude, eh 😉

Strzyga, a może właśnie brakowało Ci tych witamin i zamiast we włosy poszły gdzieś indziej? I może nie chodzi tu o czas, ale o ogólną ilość pica drożdży- bo z tego, co czytałam na wizażu, to rzadko która dziewczyna pije 1/4 kostki. Najczęściej są to 1/3, połowa lub 2/3. I może w przypadku picia 1/4 kostki na efekty trzeba czekać dłużej... No nie wiem, ja póki co też mega przyrostu nie widzę, ale dociągnę kurację do końca.

szepcik, do włosów słabych i wypadających, chociaż jeśli chodzi o kwestie zapachowe, to zdecydowanie bardziej wole latte.
Używała któraś z Was Alterry z kofeiną? Zafascynowała mnie dziś w Rossmanie, ale że jeszcze mam poprzedni szampon do skończenia, to się powstrzymałam 😉
Ja niestety muszę się przeprosić z drożdżami... Piłam po połowę kostki, przez pierwszy tydzien codziennie, w kolejnych tygodniach po 2-3 razy i później tylko, jak mi się przypomniało, czyli raz na tydzień. Włosy urosły zamiast normalnych 2 cm- 4,5, cera meeeeeega się poprawiła. ZA CO  🙁 ZA CO TAKA KARA JA SIĘ PYTAM 😕 😜?!
ewabe, ja używam, bardzo zacny i pieknie pachnie 🙂 I dobrze zmywa oleje.
Cricetidae, kolor jest moj naturalny, na tym zdj sa po masce biovaxu do cimych wlosow. nie pamietam co tam w niej jest ale pisali chyba ze poglebia kolor, wiec to pewnie to 🙂

Tez używam tej maski i też mam po niej podobny efekt. Ona tam chyba ma jakiś ekstrakt z henny 🙂
Własnie sie zastanawiam co robic z tymi włosami, bo ja mam dość mocno wycieniowane, przez co na dole wyglądaja jakby ich było mało, ale z drugiej strony jak je wyrównam to się boje ze będą sie brzydko układać ;/

szepcik, ja używam Biovax do włosów ciemnych i jestem bardzo zadowolona, włosy miękkie, kolor odżywiony, a te spraye też słyszałam, że takie sobie.

Wczoraj wyprostowałam włosy pierwszy raz od lutego i już sobie obiecałam, że więcej tego nie zrobie. Zawsze ludzie mi mówili, że w prostych wyglądam ładnie i doroślej (co przy moim wyglądzie, gdzie do tej pory musze pokazywac dowód kupując piwo, bardzo mi się podobało 😀 ) ale już koniec, nie ma prostowania. Kiedyś włosy traktowałam jakąś pianką i troche lakieru to sie trzymały, a teraz po godzinie się poskręcały a pozatym stwierdziłam... że wyglądam brzydko i moje dziwne loczki jednak bardziej do mnie pasują 🙂
Strzyga - każdy reaguje inaczej. Jakoś szczególnie wyniszczona nie byłam, ale u mnie drożdże zrobiły mega rewolucję w stanie włosów, skóry i paznokci i każdemu będę polecać 😎

I napaćkałam sobie dzisiaj na włosy miód+żółtko+sok z cytryny+oliwę z oliwek. Mega efekt - super nawilżone, gładkie i błyszczące włosy 😍
Czy jest możliwe, że oliwa z oliwek mi nie służy? Moje włosy pomimo olejowania raz w tygodniu, nakładania po każdym myciu odżywki - Isana różowa, myję szamponem BD dalej wydają się być suche🙁
Od dzisiaj szykuję na nie zmasowany atak... Dzisiaj na noc miałam oliwę z oliwek na włosach, dzisiaj planuję maskę Kallos wzbogaconą aloesem i oliwą z oliwek, jutro pewnie też olejowanie. (tak tak, tak umilam sobie czas sesji ;p ), i już nie mam  pomysłów co tu robić🙁 Zrobiłam z tydzień temu płukanke z L-cysteiną, ale jakiś zaskakujących efektow nie było. No i muszę pójść do fryzjera, ściąć z 2 cm końcówe.

Jutro planuję wybrać się po maseczke BS, najprawdopodobniej Joanne z miodem i cytryną.

I jeden grzech którego odpuścić nie mogę... Rozczesywanie na mokro. Muszę tak rozczesać włosy, bo jak mi wyschną naturalnie bez tego to będą takie pogniecione, a po tylu latach prostowania chciałabym nadal mieć mniej więcej proste włosy bo tylko w takich siebie lubię. Oczywiście czeszę grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami🙂
Nesca92, ja stawiałabym na Isanę. Mnie z włosów zrobiła siano po zaledwie 3 nałożeniach.
ja po 3 tygodniach drożdży odrost mam jakieś 7mm, czyli urosną standardowo 1cm na miesiąc. Za to włosy mam dużo grubsze i pełno bejbików nie tylko przy grzywce ale wszędzie gdzie zrobie przedziałek!

muszę na przyrost zastosować coś innego tylko nie mam pomysłu co 🙁
Nesca92, albo oliwa, albo Isana. Jedno musisz odstawić na dłużej i zobaczyć, jak efekty. Jaką masz porowatość?
escada, może wcierki, np. Jantar? albo CP? zaletą wcierek jest to, że podczas aplikacji wykonujemy masaż, który poprawia ukrwienie, włosy są lepiej odżywione i stymuluje wzrost
Ja właśnie zaczęłam używać wcierki Jantar i CP.
Efekty Jantar mam już po 2 użyciach. Przed używaniem wcierki podczas mycia wypadała mi garść włosów, druga garść podczas czesania. Wczoraj wypadło mi może z 10 włosów, dzisiaj ze 2:p Na przyrost to za wcześnie, ale liczę, że będzie większy niż normalnie.
Jak skończą mi się tabletki drożdżowe Humavit to przerzucam się na picie drożdży, bo chyba nie za bardzo działają. A jak skończę Capivit total action to zastąpie go MegaKrzemem.
Capivit polecam, bo na pewno pomógł mi z cerą, paznokciami i nieco przyspieszył porost włosów, ale co jakiś czas trzeba zmienić suplementację i po 2 miesiącach Capivitu właśnie przerzucę się na MegaKrzem, który jest też bardziej polecany.
Powiem Ci, że dotąd nie odkryłam mojej porowatości xD

Szybko moczą się przy myciu, lekko piszczą przy przeciąganiu "pod włos", w szklance 5 włosów nie utonęło.
Prostowałam włosy kilka lat, więc pewnie łuski są od temperatury pootwierane.
Ale dokładnie nie wiem.

Z kolei teraz jak włosy mi wyschły to są już lepsze;p
Myślę nad tymi drożdżami i myślę.. I ciekawa jestem, czy odważę je sobie zrobić, zważywszy na to, jak reagowałam na zapach przy robieniu ciasta na tortille  😀iabeł:
Gdzie kupujecie jedwab biovax? byłam w dwóch farmach już, i nie znalazłam... 🤔
ovca, pytałaś kogoś z obsługi sklepu? One są czasem w dziwnych miejscach, ja zawsze pytam, nawet nie próbuje szukać 😉 Ostatnio jak był w promocji to leżał w takich wielkich koszach przy wyjściu, widziałam tak w dwóch SF.
Wczoraj mnie podkusiło żeby rozjaśnić włosy.. A jako że wcześniej farbowałam na ciemny brąz i resztka farby mi została, to wyszedł mi żółtawy odcień ciemnego blondu (naturalnie jestem brunetką). Nigdy nie rozjaśniałam i zastanawiam się, czy bardzo im zaszkodzę kładąc farbę w tym tygodniu? Chcę wrócić do naturalnego koloru..

Jestem zła, nie wiem co mnie podkusiło. Nie wygląda to źle ale lepiej mi w ciemniejszych.
Magija21, zaszkodzilaś już rozjaśnianiem bardzo, ja bym poczekała a w między czasie spróbowała je maksymalnie odżywić i im pomóc. Olejować, nakładać maski itd. A wtedy dopiero zafarbować znów.

Pochwale się! W tym miesiącu włosy urosły mi 4 cm.!  😅 😅 😅
Szykujcie się na włosową aktualizację na blogu, ale pewnie dopiero pod wieczór.
A może zrobić listę kosmetyków, które można spokojnie używać?
Szampony, odzywki, wcierki, maski, oleje itd. Gdzie co można kupić, warte polecenia sklepy internetowe. Ale wszystko w jednym (pierwszym?) poście?
Horsiaa, olejujesz włosy? bo tak się zastanawiam, czy w Lublinie dostanę gdzieś oleje czy trzeba z neta zamawiać 🤔
A może zrobić listę kosmetyków, które można spokojnie używać?
Szampony, odzywki, wcierki, maski, oleje itd. Gdzie co można kupić, warte polecenia sklepy internetowe. Ale wszystko w jednym (pierwszym?) poście?

To ja zacznę (a włosy mam o wysokiej porowatości, ściągany kolor i farbowane, proste i cienkie, podatne na odgniecenia):

- Szampon do codziennego stosowania: BabyDream (dla dzieci, Rossmann),
- Szampon do zmywania silikonów: Malwa Pollena z Czarną Rzepę- w analizie na wizażu określony jako prawdziwy zdzieracz, nie ma żadnych środków łagodzących SLS, więc zmyje z włosów wszystko 😉 kupiona w Rossmannie,
- odżywki b/s: Joanna Miód i Mleko (Rossmann),
- odżywki d/s: póki co nie używam żadnej, bo zastępują mi je maski,
- maski: biovax latte (piękny zapach, ale niezgodna z CG), biovax do włosów wypadających (biovax z superpharmu), ziaja maska intensywnie wygładzająca z proteinami jedwabiu (pewnie niezgodna z CG ze względu na silikony, ale wg. mnie najlepsza, kupiłam w drogerii Blue na Wiatracznej),
- wcierka: Jantar (zamówiona na doz.pl),
- olej: z pestek winogron (Biedronka),
- zabezpieczanie końcówek: olej kokosowy Efavit (używam też do olejowania całych włosów, ale lepiej się u mnie sprawdza ten z pestek winogron)- kupiony w sklepie Natura (nie mylić z drogerią!) na ul. Młynarskiej w Warszawie, używany łącznie z jedwabiem CHI, kupionym na stoisku fryzjerskim w CH M1 (Marki).
A tak z ciekawości, co sądzicie o:

INFORMACJE O PRODUKCIE
Pragniesz szamponu, który ukoi skórę Twojej głowy i sprawi, że Twoje włosy będą pełne blasku?

Odkryj szampon Garnier Ultra Naturals z kwiatem lipy, zaprojektowany specjalnie do włosów przetłuszczających się, wzbogacony o nową, skoncentrowaną recepturę.
Szampon Garnier Ultra Naturals z lipą zawiera kwiat lipy*, znany ze swoich właściwości oczyszczających i odświeżających. Szampon posiada miękką i lekką konsystencję, która nie obciąża Twoich włosów.

*ekstrakty

Informacje i zdjęcie ze strony producenta.
martva, podaj skład, to  wtedy możemy wyrokować 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się