Jest nielegalna, ale czy nie ma czegoś takiego obecnie jak dopuszczenie uboju rytualnego na specjalnych warunkach, poza ustawą? W każdym razie, super, że się udało! 😅
Ha!Ha!Ha! Onet miał już gotowca! Pewnie zaraz poprawią, ale piszą tak: Sejm przyjął rządowy projekt ustawy ws. uboju rytualnego
6 minut temu
Sejm odrzucił rządowy projekt ustawy ws. uboju rytualnego. Za odrzuceniem projektu zagłosowało 222 posłów. Przeciwko było 178. Od głosu wstrzymało się dziewięć osób. O! Już zmienili na "podjął decyzję"
Mega przykre... Wczoraj Wprost opublikowało sondę, głosy ZA i PRZECIW szły łeb w łeb! Kto na to głosował, jakim emocjonalnym śmieciem trzeba być, żeby popierać takie skur*****?
Mega przykre... Wczoraj Wprost opublikowało sondę, głosy ZA i PRZECIW szły łeb w łeb! Kto na to głosował, jakim emocjonalnym śmieciem trzeba być, żeby popierać takie skur*****?
No masz tam listę. Ja sobie dobrze zapamiętałam. I głosowanie o Wołyniu i o uboju. Do wyborów będę pamiętać. Nie podobał się leming? To zobaczą ....wilka. 👿
ej tam , nie bede roztrząsała kto , co i za czym głosował. Najważniejsze ,że projekt ustawy nie przeszedł. A dlaczego nie chcę nic wiecej wiedziec - bo w d..ie mam juz politykę, posłów i ....
Ja to samo, czarna lista na wieki wieków. Jakby to przeszło, to ja już nie wiem.... ale nie przeszło i zamierzam to dziś oblać 😅 A właśnie, to jest zakaz całkowity? Bo w Niemczech taki ubój jest niestety legalny na potrzeby lokalnych społeczności wyznaniowych 🤔
Na razie jest całkowity. Pewnie rząd będzie próbował własny projekt teraz forsować. Meise, ja musze jechać do konia. Wkleisz listy ? Czarną i zieloną? :kwiatek:
a sobie dobrze zapamiętałam. I głosowanie o Wołyniu i o uboju. Do wyborów będę pamiętać. Amen.
Meise, no właśnie, ciekawe. Mam nadzieję, że całkowity -.- A co do 'potrzeb lokalnych społeczności...' - to niech sobie spierrrrr... przeprowadzą się do krajów gdzie zarzynanie jest na porządku dziennym. A najlepiej - niech się osiedlą tuż obok takiej ubojni, będą mieć świeżutkie 😤
Wkleiłam szczegółowe wyniki 🙂 :kwiatek: Tania, zatem miłego dnia, ja niestety nie mogę świętować ze zwierzakiem, to chociaż na trawkę na kocyk pójdę 😀 Moon, Tania właśnie napisała, że całkowity 💃