Forum towarzyskie »

Polskie ubojnie

Nie mam głośników w pracy  😕, 😕, 😕
Czy ktoś może później napisać jak się sprawy potoczyły?
Nie mam głośników w pracy  😕, 😕, 😕
Czy ktoś może później napisać jak się sprawy potoczyły?

Ja Ci napiszę. Na razie idą inne głosowania.
p.s
dyskusja o Wołyniu. Wielki spór. Przerwa w obradach po wystąpieniu min Sikorskiego.
Czekamy.
Dziękuję Tania  :kwiatek:, :kwiatek:, :kwiatek:
Przerwa do godziny 11😲0.
No. Zaczęła się dyskusja. Zaraz Ci napiszę jaki wynik.
HURRA! HURRRAAA!!!!!
  😅 😅 😅
poszło DO KOSZA!!!!!
UFFF! Chociaż raz ta banda nierobów na coś się przydała...
TAAAAAAAAK, właśnie przed chwilą obejrzałam, idealny tajming  😁  😅 😅 😅 😅
Jest nielegalna, ale czy nie ma czegoś takiego obecnie jak dopuszczenie uboju rytualnego na specjalnych warunkach, poza ustawą?
W każdym razie, super, że się udało!  😅
Jeny nawet nie wiecie jak się cieszę, ulga niesamowita  😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Ha!Ha!Ha!
Onet miał już gotowca!
Pewnie zaraz poprawią, ale piszą tak:
Sejm przyjął rządowy projekt ustawy ws. uboju rytualnego

6 minut temu

Sejm odrzucił rządowy projekt ustawy ws. uboju rytualnego. Za odrzuceniem projektu zagłosowało 222 posłów. Przeciwko było 178. Od głosu wstrzymało się dziewięć osób.

O! Już zmienili na
"podjął decyzję"
Poproszę o nazwiska tych 178, żeby wiedzieć na kogo nigdy nie zagłosować  😤
Wąsy już mają ból du**. Nieważne, przewaga była dosyć spora, ja aż się spociłam jak podawali wyniki  😜
Gdzie jest Edyta??? Pod Sejmem??  😉
Edytaaa!! Ciesz się z nami!  😅
Poproszę o nazwiska tych 178, żeby wiedzieć na kogo nigdy nie zagłosować  😤

Podadzą to opinii publicznej do wiadomości?
na pewno da się gdzieś sprawdzić, jeśli nie pamiętacie:
Mam lekarstwo dla niektórych  😁
Też śledziłam w napięciu głosowanie, ale udało się !🙂  Jak to wszystko wyglądało macie tu : http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=7&NrPosiedzenia=45&NrGlosowania=77 Może i pojawią się nazwiska tych posłów głosujących za ubojem ?
I kolejny wielki minus dla PO !
Są wyniki indywidualne. Trzeba kliknąć.
Pani Jagna Marczułajtis - niby z jeździeckiego środowiska. Głosowała przeciwko zwierzętom.
A są, no to przeglądamy, kto jest gnidą zapatrzoną jedynie w pieniężne korzyści.
A są, no to przeglądamy, kto jest gnidą zapatrzoną jedynie w pieniężne korzyści.

W PO 38 sprawiedliwych. Tylko.
Mega przykre... Wczoraj Wprost opublikowało sondę, głosy ZA i PRZECIW szły łeb w łeb! Kto na to głosował, jakim emocjonalnym śmieciem trzeba być, żeby popierać takie skur*****?
Mega przykre... Wczoraj Wprost opublikowało sondę, głosy ZA i PRZECIW szły łeb w łeb! Kto na to głosował, jakim emocjonalnym śmieciem trzeba być, żeby popierać takie skur*****?

No masz tam listę. Ja sobie dobrze zapamiętałam. I głosowanie o Wołyniu i o uboju. Do wyborów będę pamiętać.
Nie podobał się leming? To zobaczą ....wilka. 👿
ej tam , nie bede roztrząsała kto , co i za czym głosował. Najważniejsze ,że projekt ustawy nie przeszedł.
A dlaczego nie chcę nic wiecej wiedziec - bo w d..ie mam juz politykę, posłów i ....
BRAWO Tania, klikam lubię to  :kwiatek:

Ja to samo, czarna lista na wieki wieków. Jakby to przeszło, to ja już nie wiem.... ale nie przeszło i zamierzam to dziś oblać  😅
A właśnie, to jest zakaz całkowity? Bo w Niemczech taki ubój jest niestety legalny na potrzeby lokalnych społeczności wyznaniowych  🤔
Na razie jest całkowity. Pewnie rząd będzie próbował własny projekt teraz forsować.
Meise, ja musze jechać do konia. Wkleisz listy ? Czarną i zieloną?  :kwiatek:
a sobie dobrze zapamiętałam. I głosowanie o Wołyniu i o uboju. Do wyborów będę pamiętać.
Amen.

Meise, no właśnie, ciekawe. Mam nadzieję, że całkowity -.-
A co do 'potrzeb lokalnych społeczności...' - to niech sobie spierrrrr... przeprowadzą się do krajów gdzie zarzynanie jest na porządku dziennym. A najlepiej - niech się osiedlą tuż obok takiej ubojni, będą mieć świeżutkie  😤
Super. Odetchnęłam z ulgą, że dobro zwierząt wygrało i interesami.

edit: Joanna Mucha, która niby kocha zwierzątka też głosowała za ubojem. Farsa.
[url=http://orka.sejm.gov.pl/Glos7.nsf/nazwa/45_77/$file/glos_45_77.pdf]http://orka.sejm.gov.pl/Glos7.nsf/nazwa/45_77/$file/glos_45_77.pdf[/url]

Wkleiłam szczegółowe wyniki  🙂  :kwiatek:
Tania, zatem miłego dnia, ja niestety nie mogę świętować ze zwierzakiem, to chociaż na trawkę na kocyk pójdę  😀
Moon, Tania właśnie napisała, że całkowity  💃
Super. Odetchnęłam z ulgą, że dobro zwierząt wygrało i interesami.

edit: Joanna Mucha, która niby kocha zwierzątka też głosowała za ubojem. Farsa.

Marczułajtis-Walczak Jagna podobnie  😉
Tutaj czarna lista:
czarna_lista
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się