E tam, nie przesadzajcie. Tak naprawdę ta cała stylistyka, proste wykonanie, serduszka, paski i kropka są dla NAS, konia raczej to mało interesuje. Kiedyś się koc zakładało gruby wojskowy i też było 😎 Jaki by nie był, żyjemy w takich czasach że mało który jest brzydki 😉 Pozatym 90% ludzi tutaj ma trochę więcej niż jeden czaprak, więc chociaż by na wzgląd na to ma dłuższe szanse na przeżycie z jakiej by firmy nie był 😉
a właściciel konia, na którym jeżdżę, jak zobaczył pad od Escady i futro na popręgu zrobił karpika i powiedział: o! a to teraz tak kolorowo się jeździ? (Jak dla niego siodłam konia to zakładam czarny bądź granatowy czaprak.
Naciau wstawila pad tez zrobiony przez mame i jak dla mnie jej pad, a pad Likier sa bez porównania...
Patrząc na wstawione przez Likier pad a ten co mama forumowej Naciau zrobiła ja wybrała bym tem By Mama Naciau. Patrząc wydaje się bardziej dopracowany i szczerze powiedziawszy nie widzę, żadnych minusów. Oczywiście nie oznacza to, że te robione przez mamę Likier są złe, ale moim zdaniem trochę gorzej się prezentują.
Naciau ja osobiście jestem fanka padów Escady (sama posiadam czarno różowe cudo) ale twoj pad jest pięknie wykończony super fachowa robota bardzo ładnie dokładnie naprawde super 👍
ja szyje sobie powolutku pad, inaczej niż escada, ale myślę że całkiem mi wychodzi
tylko moja maszyna nie przepada za grubymi materiałami i jak pikuję to muszę ciągnąć materiał i dlatego ścieg jest nierównomierny, gdzieniegdzie jest bardzo gęsty a czasami szerszy 🙁 nie rzuca się to tak bardzo w oczy ale ja jestem 'skrzywiona' na punkcie takich szczegółów.
Do tego przepuściła mi maszyna kilka 'oczek' (tzn nie przeszyła pojedynczych 'oczek' tylko złączyła 2 ze sobą), no i nie jest idealnie prosto...
Narazie mam 2 luźne, przepikowane połowy (zszyte z gąbką i podszyciem na około), jutro reszta 😉
Likier a rysujecie kształty i linie przed szyciem? bo może warto wszystko dobrze przemierzyć, nawet więcej czasu poświęcic aby było równo, może właśnie przyfastrygować... bo np wstawiałaś tu coś ala cross-in czerwony chyba i był równiutki, te ala stripe-iny wychodzą faktycznie krzywe.
co do instrukcji to napisałam, że zdradzę jak ja to robię, szyłam 4 lata i sama dochodziłam do tego jak dopracować wszystkie szczegóły.
a teraz uwaga właściciele psów - Escada zmieniła branżę i szykuje kolekcję psich ciuchów! 🏇 😁
a co do padów to nie powiedziałam ostatecznie nie, ale po tym jak uszyłam ich ponad 50 w ostatnich tygodniach to mam trochę dość... 😉
Escada, rysuje, rysuje i inne takie, wiesz ja to tam się na szyciu znać to nie znam za bardzo, ale patent nie co inny, ale to wiadomo, każdy ma swój jakiś patent 🙂 Hehe, ty szyjesz już 4 lata, mama 3 miesiące 😀
Psie ciuszki? Nieźle! 😀 Derki czy coś innego wymyśliłaś?😉
escada, a jak tam Twój biznes niekoński? Bo ja mam cichą nadzieję, że nie zabiera Ci 100% czasu 😀 I w końcu kiedyś wrócisz do szycia. Dla mnie nawet po Twoim instruktarzu to jest czarna magia no i... nawet maszyny takiej dobrej nie mam 🙂 hehe jak pewnie wiekszość tutaj z forum
zauważyłam, że czepiacie się głównie Likier, nie wszystkie inne pady są równiusieńkie, a piszecie jakie są 'oh i ah'. Głównie po padach Mamy Likier jedziecie i nie dostrzegacie niedociągnięc w innych rzeczach DIY, które jak wiadomo nie są znanymi firmami i nie zawsze wyjdą fabrycznie równe.
dla mnie szycie to również czarna magia, także wielki 👍 dla wszystkich szyjących. escada, co dla psów będziesz szyła? 👀
Eskada! Zrób proszę sobie profil na facebooku i tam umieszczaj psie ciuchy (i końskie!)- dodam cie do razu do moich fun pages! A dzięki temu posunięciu zawsze jak coś nowego zrobisz to mi się to na tablicy pojawi!
Ja bym chciała derki dla piesków takie z wyszywanymi inicjałami i takie które mocno kryją brzuch, klatkę piersiową ale i biodra. I jeszcze takie, które można zakładac na szelki dla psa, a od góry by miały dziurkę na przypięcie smyczy do szelek. Bo często się małe pieski prowadza na szeleczkach, a te szeleczki jak ubierane na ubranko to za małe są albo bardzo źle leżą. I jeszcze ważna rzecz żeby w okolicach siusiaka (dla psów) materiał był nieprzemakalny albo chociaż słabo wchłanialny, bo jak derki są podszyte polarem to mój pies sobie zawsze jakimś cudem siknie (pod wiatr) na tą derkę i kurde mać 6x dziennie spacer i 6x dzinnie ubranko do prania (bo polar wręcz kurde wchłania nie siuski- potem nie ma jak śmierdziela do auta wsadzić!).
Koniec off topu.
Eskada nie żegnaj się proszę z końskim biznesem tak definitywnie- ja bym chciała padzior dla konia i derke i ubranko dla psa w takim samym designie na zimę!
To ja pokażę też Likier 🙂 Tylko niestety nie mam bliższego i lepszej jakości 🤔 Paski muszę do niego przyszyć bo mi za siodło całkowicie poleciał 🙂 Co można dać w środek padu prócz gąbki? 👀
Teoretycznie można dać ocieplinę do kurtek, ale moim zdaniem jest to materiał do kitu, bo nie dość, ze nie oddycha, to jeszcze grzeje. No i się spurchla w praniu. Więc nie wiem czy jest sens brania ociepliny
LOVELY, A przypadkiem nowe anky nie mają ociepliny? Zresztą zobacz co się dzieje z kurtkami, które są np. albo źle uszyte albo źle wypełnione. po kilku praniach takie kurtki po prostu są workiem.
Nie rozumiem tego co napisałaś. Ocieplina nie jest klejona (no, może w masowej produkcji jest) wiec jakniby ma sie odkleić? prędzej w środku rozerwie się kilka warstw to może się przemieścić i spurchlić.
odkleja się alcantara od podsycia (alcantary)- i tak napisałam- dostaje się powietrze, powstają bombelki i to znaczy że się spurchlił, a nie, że zrobiło sie kapciowate 😉
Wracam z tematem podkładek korekcyjnych. Czy kupienie zwykłego, taniego czapraka z tzw. kieszenią na żel i przeszycie tej kieszeni w połowie i wsadzanie wypełenieni na tył to dobry pomysł na 'podkładko- czaprak' z korekta tyłu.