Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Euforia_80
każda taśma parciana o odpowiedniej szerokości się nada  😉
[[a]]http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=ta%C5%9Bma[[a]]+parciana
a w połączeniu np z taką linką to już pełen profesjonalizm  😎
http://allegro.pl/item970497746_lina_polipropylenowa_pleciona_fi_5mm_80gr_m_sorba.html
ja mam właśnie takie jakby z takiego pokrowca na garnitury. ale są na allegro inne, trochę inna cena  😁, ale spójrz:
klik, klik, klik, klik, klik.

Bee super dzięki za linki. No  będe szukać poallegro. Narazie wszystko ma nieczaprakowe wymiary bo to by musialo być mniej więcej 80x80 x25
i niezła oszczędność  😅
a może mi ktoś podać długość i szerokość taśmy + długość linki ?

edit.
jaka jest całkowita długość czarnej?
a oto moje artydzieło
narazie próbne żeby sprawdzić czy wymiary są ok, poźniej babcie zagonie do wyszydełkowania takich:czerwonych,błękitnych i ....fioletowych
jestem w trakcie szycia padziku a'la anky fioletowego z alcantry
do tego owijaski polarowe, fioletowe
chciałam również spytać czy jest możliwe uszycie ochraniaczy neoprenowych? 🤔

ps.a do owijek podkładki w kolorze lila/róż  😜
siwa, raczej chyba nie. też próbowałam się zorientować jak to jest robione i wątpię. Dlatego na miniaturki przerobię jakiś neopren ze starych ochraniaczy, bo nawet skrócone owijki pony są za duże  😲 szyjesz sama?

Pierwszy mamy czaprak, bawełna w czerwone i żółte róże (łączki są modne w tym sezonie 🤣 ), pianka 1 cm. Lamówka biało-czerwona bo pomyliły się kolory 😉 Super wchłania, super szybko schnie. Brakuje mu jeszcze pasków na puśliska i popręg.
a szkoda
a wie ktoś móze czy mózna jakieś jakie kolwiek ochraniacze samemu zrobić? bo z tymi owijkami zawsze mam problem(z zakładaniem)

tak, szyje sama tylko mama mi z czaprakiem troche pomaga- znaczy mówi co i jak i ja wtedy szyje
a nauszniki szyłam ręcznie, nastepne uszy będą na maszynie bo ręcznie to zadługo 😎
Paulinka- full professional. Dopracowany i idealny. Gratulacje dla mamy.
to teraz moje nauszniki na modelu i naczółek - jeszcze"świeży" dopiero co z pod igły  wzięty  🤣
nauszniki muszą być większe a naczółek w sam raz 😉 - tak wyszło na zdjęciach że zamały ale on to taki futrzak więc na lato będzie idealny( będę musiała do niego robić mu koreczki bo ta jego długo grzywa będzie zasłaniać cały naczółek - na zdjęciu ma ją zagarnięte do tyłu  😀)
jakbys uzyla lepszego materialu na nauszniki to były by super🙂
Paulinka,  naprawdę fajny wiosenny czaprak. 
wrzucam zaległe fotki najświeższych derek:

Zielona fantastyczna!  😀
ivett, Zielona cudna 😍
ta zielona świetnie do rudego pasuje. Niestety właściciel jest gniady 🙂
ivett, piękne, ta na dole jest pierwszą Twoją padokówką co do której połączenia kolorów jestem całkowicie przekonana 🙂
ja również 🙂
moj naczolek i na modelu  😉
Naciau, Ukradłaś mi kota! 😂 Mam identycznego 😁
Naczółek ładny 🙂
hehe 🙂 dzieki , wstaw fotki kociaka , bo jestem ciekawa  😉 😉 😉
a ta dera to dla mnie  🏇 🏇 🏇 💃 💃 💃 mam nadzieję ze po świętach dotrze xD

edit:

o zielonej oczywiście mówię 🙂
Naciau, super!
Naciau rewelka! 😜
p.s. A kota też mam takiego 😁

ivett normalnie jestem zazdrosna o kolory!! 🤬 😁
Moja derka sprawuje się super, już wiem u kogo na jesieni zamówię derkę z kapturem 😎
Strucelka  cieszę się niezmiernie 🙂
ivett fajnie wyszła. Ruda  chyba trochę w niej utonęła  🤣

Edit: literówka
większego konia nie mieliśmy w stajni 🙂
Archeo jak dalej będziecie tak pracować to uważaj bo Tunka w nią nie wciśniesz 😉
żartowałam oczywiście
Nie miałabym nic przeciwko  🙂

Tylko portfel by płakał.
A ja się wreście zmobilizowałam  się tą pogodą w kratkę i uszyła mojej kaptur przeciwdeszczowy, będzie w sam raz do derki treningowej nieprzemakalnej  🙂
ta zielona świetnie do rudego pasuje. Niestety właściciel jest gniady 🙂

oj tam niestety 🙂 Gniademu też będzie ładnie 😀 Jak dotrze dera zrobię również zdjęcia 🙂
[quote author=Euforia_80 link=topic=88.msg538444#msg538444 date=1270123545]
i niezła oszczędność  😅
a może mi ktoś podać długość i szerokość taśmy + długość linki ?

edit.
jaka jest całkowita długość czarnej?
[/quote]

Podbijam 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się