Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

dora123, bardzo ladny! wyglada jak kupny.
a ja sie pochwale lezka od Hipnotyze 😍

śliczna ja miałam 2 czapraki takie zwykłe prostokątne jeden eurostara ale chciałam mieć taki właśnie wycięty ale żeby było go widać i chyba mi się udało  😅
kotbury, nie opłaca się bardziej kupić takich? mam takie do pościeli i kosztują, ja wiem? 5zł sztuka? no ale to już jak chcesz : )

ja też mam pytanie do tych zaawansowanych, pamiętam, że na starej re-volcie ktoś wstawiał, chyba ivett, szkic jak zrobić maskę przeciw owadom. mogłabym prosić? wymiary, krój itd? będę wdzięczna.  :kwiatek:
katija normalnie elegancja fracja  😎

Ja skrobnełam do Likier
ogolnie w tym czapraku najfajniej wszyste sa paski do przystol. to jest tak zrobione, ze ona sie calkiem chowaja.
Kolejne dzieło Mamy, na specialne zamówienie od... PANA  🙂 💃
Na żywo kolor jest czerwony-czerwony, tylko zdjęcie słabej jakości  🙄
czekamy aż ów pan pokaże foty na modelu 😉
Likier, ale fajny model  😜
Pan nie z forum, odezwał się na allegro 🙂
sztywny trochę  😁
moje ciasteczka się suszą 3 dzień  😵
I nawet z owijkami  czerwonymi, bardzo fajnie na żywo wygląda 😉

A ja sobie zamówiłam u Mamy takiego stripe w odcieniach brązu z czekoladowymi owijkami i kremowymi podkładkami  😵
Likier oddawaj mamę!  😀iabeł:
olcia-mloda, Moja jedyna i najukochansza  😍 :kwiatek:

Hehehe,
ja jestem dobra córka i nawet Mamie zapłaciłam za materiały (dla ciekawskich, nie, nie płaciłam mamy pieniędzmi, pracuje  😉)
Likier gdyby moja nie była taka zapracowana, to byśmy je zapoznały  😁
w formie takich małych warsztatów krawieckich  😂  rozumiesz  😉

hehe, sory za  🚫
a ja dzis poswiecalam sie ratowaniu moich bryczesów z amigo, ktorym prawie odrazu poprol sie lej.... jakos sie na szwach potargał, grr dziadostwo. ale po reanimacji mam takei cos:

jutro testy jak zdaze dokonczyc kiesznie. to wszytko czeronawe to zwykla alcantara i chociaz sztywna to siedzi sie bardzo wygodnie, przynajmniej na krzesle:P zobaczymy jak sie spisze 🙂
I nawet z owijkami  czerwonymi, bardzo fajnie na żywo wygląda 😉

A ja sobie zamówiłam u Mamy takiego stripe w odcieniach brązu z czekoladowymi owijkami i kremowymi podkładkami  😵

likier, takiego jak ja mam i dokładnie taki zestaw jakbym chciała.  😜
Likier - kusisz, oj kusisz tymi padami  😍
Zorilla natchnełaś mnie tymi spodniami 😍 Ale w sensie jak je uratawałaś? Zupełnie nowy lej? czy jak... Nie umiem sobie tego wyobrazic...Da się w takich zwykłych spodniach wszyc lej?W sensie jeździckiech, ale bez leja  😁 Nie wiem czy nie pogmatwałam... 😵
Kurde, ciekawe jak alacantara się będzie spisywać, ja kupiłam jakąś ekoskórę i ma mi Mama zrobić mi lej w jednych z bryczesów... Tylko ciekawe kiedy  😂
wiecie co?
zainspirowana tym wątkiem i Waszymi pomysłami postanowiłam wraz z redakcją Koni i Rumaków zorganizować konkurs 🙂

będzie można wygrać wiele atrakcyjnych nagród. Przedmiotem konkursu jest właśnie pomysł na wszelaki sprzęt DIY 🙂

A juz jakieś szczegóły są?  😀
nie chcę tu oftopować. napisze w ogłoszeniach wieczorem a szczegóły pojawią się w najbliższym KiR 🙂  😅 😅 😜

w skrócie napisze, ze za "receptę" na sprzęt DIY będzie można wygrać sprzęt Jarpolowy z nowej kolekcji 🙂
nagrodzimy minimum 7 najciekawszych pomysłów
Czy ktoś z was robi naczółki  ❓
Jak można je zrobić i z czego  ❓
przejrzyj watek.. jest w nim wiele naczólków. temat był wałkowany wielokrotnie
ja zrobiłam z paska do spodni i bransoletki  😉
obcięłam, przeszyłam, przyszyłam i gotowe  😎
deborah, koniecznie opisz dokładniej pomysł bo nie bardzo na razie rozumiem o co chodzi.
o projekty nowych rzeczy?
o najlepiej wykonaną samodzielnie rzecz?
o ciekawe zastosowanie materiałów?
o pomysłowe rozwiązania techniczne?
🙂
Wiec tak:
Bryczesy nie przetesowane bo wlansie skonczylam zamki w kieszeniach - booze co za koszmar!
A z bryczesów takich dokladnie (zdjecie z storny amigo) lej w kroku sie zaczal wysmykiwać no i wyprolam go calkiem, wyprolam tez wszystkei elementy jakie byly szare i wszylam moja alcatrane 🙂 lej wyprułam takze i uszylam nowy. wiec nie naszywałam na spodnie, ale zrobie to kiedys (czyt po maturze) np na takei bryczesy z decathlonu?
w przyszlym tyg zdam relacje 🙂
kotbury, nie opłaca się bardziej kupić takich? mam takie do pościeli i kosztują, ja wiem? 5zł sztuka? no ale to już jak chcesz : )

ja też mam pytanie do tych zaawansowanych, pamiętam, że na starej re-volcie ktoś wstawiał, chyba ivett, szkic jak zrobić maskę przeciw owadom. mogłabym prosić? wymiary, krój itd? będę wdzięczna.  :kwiatek:

A gdzie takie torby na pościel dostać?
Nie chce czegoś takiego z czego sie robi zazwyczaj pokrowce na garnitury- taka cerata cienka- bo to b. szybko się niszczy.
ja mam właśnie takie jakby z takiego pokrowca na garnitury. ale są na allegro inne, trochę inna cena  😁, ale spójrz:
klik, klik, klik, klik, klik.

a ja ponawiam pytanie:

zastanawiam sie czy taka taśma nie nadawałaby sie na czarna wodzę?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=951547580
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się