Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Likier, Chyba Twoja mama zostanie godną następczynią Escady 😅

A strip cudny 😍
Notarialna, dziękuję bardzo w imieniu Mamy🙂

Będzie się rozwijać ciągle, to dopiero poczatki, jeszcze się uczy,
ale idzie coraz lepiej i coraz przyjemniej idzie samom szycie🙂

bjoork, Muszę z nią pogadać na ten temat, tylko trzeba pomyśleć jak to tam wszystko ma wyglądać 😉
Likier, naprawde widać postępy!
Heh, ja też widzę, na prawdę coraz profesjonalniej to wygląda i jakby tak na koniu ubrać i zrobić fotkę, to w sumie jak ktoś nie jest spec, czyli jakis tam nie foumowy szmatoholik to mógłby się pomylić  😂
Likier- moim zdaniem najbardziej mama musi pracować nad lamówką, ale chyba sama to wie, nie?  😉 Coraz lepiej jej idzie.  🙂
Wiem, wiem, ale to na żywo troche lepiej wygląda (tak mi się wydaje?),
wiesz moja Mama ma doczynienia z maszyną na stałe od... żeby nie skłamać 2 miesiecy? Dla mnie i tak robi to super, ja to bym nawet owijek nie zrobiła  😜

Wcześniej zrobiła mi 1 pad na testy materiałów (wykończeniowo pozostawiał wiele do życzenia) itp.
Ładne kolorki 🙂 co do szycia, to fajnie, że materiał nie jest łączony w  narożniku; jedyne co mi się rzuca w oczy to to że ciemnobrązowy pas, tam gdzie jest pionowo jest szerszy niż tam gdzie jest poziomo; chyba, że tak wyszło na zdjęciu tylko 😉

jakich używacie nici do szycia padów?

Escada,
jest dokładnie równo wszystko, mierzone dokładnie, może to złudzenie na zdjęciu, ale wszystko jest wymierzone równiutko🙂 :kwiatek:
korsik ja wszystko szyję zwykłymi. Najzwyklejszymi, najtańszymi z pasmanterii 😉 Do mojej maszyny i tak nic specjalnego - grubszego nie wejdzie - raz spróbowałam, to wszystko musiałam rozkręcać, bo się na amen zacięła...
cześć dziewczyny przeglądam wasze forum i zainspirowałyście mnie do wykonania czegoś samodzielnie zrobiłam już derkę polarową i pad ale chciałabym jeszcze zrobić owijki stąd moje pytanie czy pasek polaru odpowiedniej długości obrabiacie jakoś po bokach bo chyba będzie się mechacił ?
Moja mama robi rzep i tam wykonczenie jak w owijkach sklepowych.. Nic się nie strzępi itp.
ooo mój pad!!!!  😍
chciałam wstawić zdjęcie mojego pada ale mam za duży format popróbuję później
czyli owijki wystarczy że wytnę odpowiedni pasek materiału ( polar) i wstawiam rzep?
dora123, Wystarczy zmniejszyć w najprostszym programie graficznym 🤔wirek:
nigdy tego nie robiłam więc mi trochę ciężko  🤔wirek:
a jakim programem mogę to zrobić ❓
Używaj edycji 🤬
Chociażby photofiltre albo gimp2
wielkie dzięki nie posiadam tych programów ale postaram się do jutra wkleić te zdjęcia 🙇
Nawet w paincie można 😀
Nawet wrzucasz do głupiego painta, klikasz obraz->rozciągnij/pochyl-> w poziomie i w pionie dajesz w procentach wartość.
Paint psuje jakość trochę, ale nie musi być tutaj przecież idealna.

Edit:Likier, pisalysmy rownoczesnie 😎
Albo na podglądzie sobie włączyć obrazek, zmniejszyć trochę okno, potem zrobić PrtSc i wkleić obrazek do painta, ładnie wyciąć i masz w miarę ok...
chyba się udało
Sama pikowałaś czy to są takie materiały? Bo samego pikując to chyba cały dzien trzeba 😀
no i jest wielkie dzięki dziewczyny
robiłam coś takiego po raz pierwszy i od razu pikowanie w romby 3x3 cm  😵

edit

sama i 2 części pikowałam w jakieś 3 godz z przerwą

Proszę panować o możliwości edytowania postów. Nadmierne nieedytowanie spowoduje przyznanie ostrzeżenia.
A ja mam pytanie do tych uzdolnionych - czy któraś z dziewczyn uszyłaby mi torby na czapraki.

Już mówię o co mi chodzi.
Potrzebuję ładnie trzymać w domu, w siodlarni itd. czapraki. Wymyśliłam sobie, że najlepiej by je było trzymać w takich torbach jak są robione do derek normalnie- takie plastykowe kwadratowe. Ale wolałabym aby były nieprzezroczyste (guzik komu do tego jakie mam czapraki😉, trochę szersze - takie na 4-5 czapraków i najlepiej z ortalionu grubego (jak ripstop). Zapinane z góry na suwak, dwie rączki (uszy) do wygodnego przeniesienia. Mogą być jednokolorowe (czarne, szare, ciemny fiolet).

Potrzebowałabym ze dwie, trzy - jedną niższą (na czpraki skokowe, czyli krótsze), jedną wyższa (na ujeżdzeniówki) i jedną na pady.

Może potem się te torby hitem sprzedażowym okażą, bo pewnie nie tylko ja mam dyskomfort z przechowywaniem czapraków.
Fantazja, bosko!
a to moja pierwsza dera później dodałam pasy pod brzuchem jak zrobię lepsze zdjęcie to wstawię
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] rozmiar zdjęć
Bardzo ładnie🙂
Ja planuje namówić Mamę na derkę jakaś dla mnie, ale to w wolnej chwili  😉
ja z kolei chcę uszyć padokową  już nawet mam ortalion ale muszę dokupić jakąś bawełnę na podszycie lub cienki polarek jeszcze zobaczę
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się