Cieciorka, może i masz racje z tymi proporcjami🙂 Ale własnie na żywo jak leży pad na stole i się na niego patrzy, to proporcje jakoś wychodzą wyrównane i mierząc wszystko🙂 Pomyślimy z Mamą nad tym, może coś innego jeszcze wymyśli się hehe🙂 marysia550, Mama pracuje od rana do wieczora w sumie, ma swoją firmę, a pady szyje czasem wieczorami i w weekendy najwięcej... Ja ją muszę odciągać sama od maszyny, bo jej się tak spodobało to szycie. Na początku narzekała i szło to wszystko baaaardzo powoli, ale teraz coraz więcej się uczy i jakieś tam sposoby wymyśla i idzie sprawnie i przyjemniej 😀
Wstawiałam wcześniej bodajże zdjęcie samego padu, ale mnie wkurza ten mój aparat, bo kolory wychodzą przekłamane i wszystko jakieś takie dziwne... 🤔wirek:
Likier granacik super, a ten czerwony hm... Krój jak krój, rzecz gustu, jak dla mnie całkiem ciekawy pomysł - a przede wszystkim nowy 🙂 ale nie podoba mi się, że lamówka nadal jest krzywa... może powinna mama równiej przycinać gąbkę? nie wiem czy od tego to zależy bo zawsze wykrawam pad tak aby dół i brzeg z tyłu były na fabrycznych brzegach gąbki...
a co do lamówki- jak przyszywacie lamówkę tam gdzie jest zaokrąglenie (z przodu czapraka)? zeby to ładnie i równo wyszło? szyjecie lamówkę na 'raz' czy najpierw jedna str potem druga?
kiedyś tu się pojawił link do strony sklepu jeździeckiego nawet gdzie były dostępne te zapięcia od derek może ktoś to ma gdzieś zapisane? Bo przeszukałam ten wątek i nie umiem znaleźć tego linku... 😡 A muszę kupić takie zapięcie i zreperować moją eskadronową derkę 😁
Hm... Nie macie jakiegoś sposobu ubłagania mamy, która jest z wykształcenia krawcową aby coś mi uszyła? 👀 Bo zaaawszę jest, że "nie umie" 😵 A ja wiem, że umie 😎 . Ja niestety po mamię talentu nie odziedziczyłam i mój ręcznie szyty czaprak to porażka. Nawet wstydziłabym się go koniu pokazać 😁 😡
kcj90, a może w pasmanteriach? U mnie przynajmiej jest duży wybór różnych zapieć hehe ;p Alabamka, ja rozumiem Twoją mamę, ja swojemu dziecko kupie pad zamiast szyć, bo dla mnie to katastrofa albo wyślę do Babci 😂
krysiex213 dzięki :kwiatek: znalazłam w hippolandzie 🙂 Tylko teraz nie wiem które mam wziąć - czy te 80 mm czy te o szerokości 50 mm 🤔wirek: aale damy radę 😁
oj Likier jak by moja mama skończyła tą szkołe krawiecką jakimś przekrętem czy coś to nie szyła by mi torebek itd. 😁 Więc ja wiem, że potrafi tylko się jej nie chce 😕 Nawet nie chce jej się mnie nauczyć 😤 Przez to już maszynę popsułam 😡
oj Likier jak by moja mama skończyła tą szkołe krawiecką jakimś przekrętem czy coś to nie szyła by mi torebek itd. 😁 Więc ja wiem, że potrafi tylko się jej nie chce 😕 Nawet nie chce jej się mnie nauczyć 😤 Przez to już maszynę popsułam 😡
ja przy futerkach na nachrapnik też mało maszyny nowej nie rozwaliłam xD strach się bać robić coś większego 🤣
kcj90, standard to 50 mm
i łatwiej ci będzie też taką taśmę znaleźć w pasmanterii, niż te 8 cm 😉
LOVELY, nam się jeszcze na mocowaniu nic nie popruło, dera mimo ostrego użytkowania jest jak najbardziej ok. więc nie powinno się popruć, kilka razy przejedź jak nie jesteś pewna.
Hm... Nie macie jakiegoś sposobu ubłagania mamy, która jest z wykształcenia krawcową aby coś mi uszyła? 👀 Bo zaaawszę jest, że "nie umie" 😵 A ja wiem, że umie 😎 . Ja niestety po mamię talentu nie odziedziczyłam i mój ręcznie szyty czaprak to porażka. Nawet wstydziłabym się go koniu pokazać 😁 😡
Powiedz mamie ile kosztują eskadrony i ES'y... i, że właśnie taki musisz mieć i juz lecisz kupic... Może stwierdzi, ze te ceny są niemoralnie i będzie ci chiła udowodnic, że czapraki tyle nie powinny kosztować...