Ja moje ostatnie robiłam z włóczki akrylowej, wyszly naprawdę fajne. Jeśli ktoś nie potrafi robić nauszników ze stajni TROT to po prostu odpalcie linki, które wrzuciłam wcześniej z 2 niemieckich stron, gdzie wszystko jest rozpisane.
hej dziewczyny 😀 gdzie kupie fajny biały materiał na czapraki? no albo jestem ślepa albo nie wiem juz co jest nie tak...nop nigdzie nie widzę 👀 dziękuję z góry :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
i to jest właśnie największy problem. Na pierwszej stronie jest co jak zrobić na kilku stronach wstecz jest co gdzie można kupić ale po co szukać jak można po raz n-ty zapytać ktoś się znajdzie, kto poda wszystko jak na tacy, również n-ty raz
zelka2303 wez przestan sie burzyc ok. jakbym miala czas ryc po stronach to bym sobie siedziała,niestety czasu nie mam. a wchodze tu co jakis czas i nie przypominam sobie zeby ktos pisal o bialym materiale 🤔
patrzac na godz wpisow i do niej i do mnie..etam. wezme miesiac urlopu z pracy i sobie przeczytam calyyyyyy watek.;/ 😵 nie no tak na serio. chodzi mi tylko i wylacznie o BIALY material,nie inne kolory ,bo mam,ale BIALY-tylko BIALY... 😕
stajenna, fajny materiał i najlepszy to alacantra lub jak ko woli alcantra, co przewija się od pierwszej strony tematu. Jesli szukasz białej alcantry odpalasz allegro i wpisujesz i masz.
A poza tym owszem mój post nie tyczył się Ciebie, bo kazdy ma prawo zapytac, czy zna ktoś fajny sklep z fajnym materiałem. Ale setne pytanie a z czego a gdzie a jak dla ludzi, którzy już to napisali 50x razy wcześniej jest delikatnie denerwujące. Bo nikt nie każe szukac ci w 300 stronach czegoś ale na [b]1[/b] jest wszystko wyjaśnione...
wiem,ze sa na allegro,ale ja szukam snieznobialej bieli a nie jasnego bezu ,badz bieli takiej brudnej...i nie musi byc alcantra,moze byc inna tkanina..help :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: ,zaraz bede szukac znowu,nawet tu u mnie w sklepach z tkaninami nie ma typowego bialego materialu..mam taki jeden fajny bialy we wzorek ale on to chyba sie nie nadaje na czaprak,przetarlby sie bardzo szybko,pozniej wkleje zdj
horse_art..ja tez za zombie robie..ale mniejsza z tym,,ja nie widze nigdzie,.. 😵..ps . "nie wal konia w lesie bo cie koń poniesie"- od tego mkmentu postanowilam jeszcze chwile z wami zostac hahha 🤣
stajenna🙂, twoje pytanie o biały materiał jest bardzo, ale to bardzo zasadne. Włókna alcantry w masie nie są białe, są szaro-beżowe i na biało barwią się źle. Rozmowy gdzieś już tu były - białą alcantrę można dostać, ale taką... bardziej oryginalną 😉 i drogą. Sądzę, że nie od rzeczy byłoby poszukać... sklepów/materiałów żeglarskich - żeglarze też potrzebują mocnych białych materiałów, np. białego drelichu. Można też polować po szmatexach, można dorwać np. gruby biały obrus. Z białym ogólnie problem, bo obiciówek białych mało kto chce, ani np. białych kurtek.
halo, to moja mama chyba cała produkcje wykupuje... ma wszystko białe - od 15 par spodni (niewiadomo po co) po bluzki, marynarki, kurtki.... ja ma 1 biała marynarke i ma bród po 3 minutach od założenia... a u niej nic cały dzień... na konia nie zdążę dobrze wsiąść a biały czaprak już brudny... o bryczesach nie wspomnąć...
ikarina, pani w pasmanetrii mi dała taką ... nić? sznureczek? bardzo mocny ale cienki, bo przez inne koraliki nie przechodziły. Natomiast w planach było, jesli nie znajde nic innego, nawlekać na muline (jak dla mnie to uniwersalne narzędzie "do wszystkiego" w stajni 😀). W każdym razie nie widze potrzeby niczego mega mocnego na tą koralikową cześć, bo tam nie działają aż takie siły żeby się urwało. A dodatkowo swobodnie opada pod cięzarem koralików. A jak zrobiłam "uszka" to już napisałam, oplecione sa takim woskowanym sznureczkeim grubości rzemyka.
ta narzuta ma przepiękny wzór - taki jakby wytłoczony, przeszyty - w róże. ale naprawdę nie zajeżdża kiczem. bardzo ladne, wyraziste kolory (no tylko bordo jak sprany - mało intensywny). byłby z niej świetny wierzch czapraka. bez wypełnienia jest (minimalny moze - macałam w biegu) wiec np siatka-gąbka-to
A ja z nudów stworzyłam takowe owijki 😉 tzn. na razie jedną bo już mi się szyć dzisiaj nie chciało a dwukolorowe już raz robiłam i jeśli połączy się takie kolory jak te (kontrastujące) to wygląda to naprawdę elegancko 😉
Kamilaa, bardzo ładne. To sa polar+polar? Bo nie do końca widze na telefonie 😀
To przy okazji zapytam, kupował ktoś gdzieś taśmę elastyczną na owijki polarowo-elastyczne? Chodzi mi o jakąś sensowną cenę, bo mi pani w pasmanterii strzeliła 9 zł za metr takiej!
mam pytanie do osób plotących naczółki makramą czy inną szambalą 🙂 mój rumak ma łeb jak sklep i wszystkie naczółki full są za małe, wiec mam niecny plan upleść takowy, a nigdy się nie bawiłam w plecionki i nie wiem ile potrzebuje rzemyka na naczółek ok 46-48 cm, będę wdzięczna za podpowiedź :kwiatek:
agu_kastela strasznie dużo. Umnie są czarne i białe ,ale za 5 zł za metr. Chyba takiej wielkości jak w moich oryginalnych owijkach ,ale nie jestem pewna w 100 %.
Jak jeździłam na huckach to miały takie pompony przy ogłowiach. Jedna klaczka nawet fajnie wyglądała. Jeżeli ktoś lubi takie ozdoby to nikt nie zabrania sobie doczepić 😉
Czy do spodni dżinsowych da się przyszyć maszynowo pełny lej z bryczesów? Mam jedne spodnie, w których uwielbiałam chodzić (jeździć konno też) no i zaczęły się przecierać na tyłku. Nie chcę ich wyrzucać.